Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motora Karşı Çıkan Aile Nasıl İkna Edilir? / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Evet evet, artık zamanı gelmişti. Yeter kardeşim ya, her “vuuuuuuuun” diye giden motor sesi duyduğumda cama fırlayıp ancak uzaklaşan sesine bön bön bakmaktan, yolda yaya ya da 4 tekerde giderken karşılaşıp derin derin iç çekmekten çok sıkılmıştım.


    Artık bişiler yapmalıydı ama ne? Şimdi anne baba sonuna kadar karşı. Motor lafına bile tahammül edemiyorlar. Biliyorum beni çok seviyorlar ama! İnsan çok sevdiğinin çok sevdiğini de sevmez mi? Bence sevmeli.

    - Anne bea bak simdi bi motorum olsa 5 dakkada gider alırdım o dediğini hea güzel olmaz miydi?
    - Hadi ordan zevzek zevzek konuşma yine! Motormuş! Allah korusun, Allah yazdıysa bozsun. Ben hayatta olduğum surece motor-mutor alamazsın.
    - Yapma be anne!
    - Kızım niye sen de yaşıtların gibi, hemcinslerin gibi daha normal şeyler istemiyosun. Bak paran olsun kırmızı küçük bi araba alırız sana. Hea?
    - Anne ya ne arabası ya, motor istiyorum ben ya..Motorun neresi anormal, anla ya, of ya!

    Yok yok ben bu aile baskısına dayanamıcam. Yahu bunun bi yolu olmalı. Hadi kızım çalıştır saksıyı. Ana da senin baba da. Çözsen çözsen sen çözersin. Düşün daha önce istediklerini nasıl kabul ettirdiğini hatırla!!

    Bu ve buna benzer düşüncelerin beynimde dolandığı bir günde aklıma dahice bir fikir geldi. Yahu hani ben kuş almayı çok istediğimde annem karşı çıktığında ne yapmıştım. Yaaaaaaa! O anda kendimi elimde hamam tası çırılçıplak sokaklarda bağırıyor gibi hissettim. Evet ya ne yapmıştım önce kafes almıştım. Uzunca bi süre kafes salonda durmuş, gidip gelip annemin o kafesi salonda normallemesini ve hatta içinde bir kuşun eksikliğini hissetmesini sağlamıştım. Eureka eureka.!!!! Helal kızım sana.

    Anlıyacağınız o ki yemeyip içmeyip arkadaşlarla gezmeyip artırdığım parayla ilk iş bir kask aldım. Kaskı kafama takıp iki elimi yanlara açıp salonun içinde günde kaç kere “vuuuuun vuuuuun” diye hayali motorumu kullandığımı hatırlamıyorum. Annemin ilk tepkisi sinirden gülmek oldu. Evet ev halkı beynimi üşüttüğümü ve idrak yollarımın tıkandığını filan düşünürlerken Ayşeşule hala deli gibi para biriktiriyordu. EE daha bunun montu var, dizliği var, eldiveni var var babam var.. Tek tek hepsini aldım. Artık motoruma(hayali) evin içinde tam takım biniyodum. Hatta montumu günlük hayatta da kullanıyodum. Yanlış anlaşılmasın bu anlattıklarım sadece 1,5 sene kadar önceydi. Yani 23 yaşındaydım. Çocukluk anısı filan diil yani affedersiniz maymun olduk motorumuz olcak diye ama özlü bir sözüm vardır: “Mutluluğa giden yolda her şey mubahtır.”

    Bu arada gizli gizli gidilen ehliyet kursu planı da duyarsızlaştırma planıma paralel ilerliyordu. Ehliyet isi epey canımı sıksa da (nedeni ayrı bir hikaye konusu edilmiştir.). Uzatmalarda ehliyetimi de aldım. Ve bigun evde yine motoruma binmiş salına salına gezerken annem de oyunuma kendiliğinden dahil olup aklınca benimle dalga geçmek için trafik polisi rolüne soyunup salonun sağ köşesindeki ormanlık alandan geçerken çiçeklerin arasından çıkıp (çiçek suladığı için ordaydı) dur bakalım, radara yakalandınız ehliyet ruhsat lütfen dedi. Evet ya koskoca annemi de maymun etmiştim farkında olmadan. ehliyetim yoksa motora el koyacağını da ekledi. Az kaldı memur hanım bu Salı alacam inşallah ehliyetimi dediğimde yüzündeki ifade hala gözümün önünde. Annem o an bu konuda gerçekten ciddi olduğumu fark etti. Ve daha ılımlı ikna ve telkin yolları denedi. Kar etti mi? Hayır! Ama ben maymun da olsam, bin bir şaklabanlık yapmış, tüm karizmayı dağıtmış da olsam amacıma ulaşmıştım. Annem artık biliyordu ve ne kadar kabul etmese de bi gün çat diye bi iki tekerle karşısına çıkacağımı hissediyordu ve bu beklemediği bi durum olmıcaktı.

    Öyle de oldu. Motoru teslim alacağım gün kaskımla dışarı çıktımı gördüğünde anlamıştı. Aksam eve geldiğimde evde derin bir sessizlik ve yas havası vardı. Benimde artık maymunluk yapacak ne durumum ne de halim kalmamıştı. Dünyadaki en mutlu maymun bendim. Gece, muhteşem bir gerdek gecesi geçirmiş yeni gelin misali, yüzümdeki o anlamsız gülümsemeyle kaç kere uyanıp motorum aşağıda mı diye kalkıp baktığımı hatırlamıyorum. Annem uzun sure konuşmadı,küs kaldı, babam pek yorum yapmadı.


    Gel zaman git zaman onlar da anladılar çok sevdiğinin çok sevdiğini sevmek gerektiğini. Annem 1 sene içinde inanılmaz değişti. “Sen benim gençliğime benziyorsun, ben de olsam sevdamın peşini hiç bırakmazdım, bırakmadım ki sizler doğdunuz” diye tarihi bir laf etti 2-3 hafta önce. Gözlerim dolmadı desem yalan olur. Maymunuz muymunuz ama bizim de yüklü miktarda insani duygumuz mevcut. Ve annemi yine geçenlerde, motora binmemi onaylamayan diş kapının mandalı komşularımıza karşı beni korurken duydum. “Ben kızımla gurur duyuyorum. Yürekli bi kız AyşeŞule. Üstelik kızım layıkıyla biniyor motora, dikkatli kullanıyo sonra bütün tedbirlerini alıyo, korumaları var. Öyle sizin düşündünüz gibi diil. Montunda dizlerinde,elinde hep böyle sert sert şeyler var.”dedi. “Bilmezsiniz siz.”diye de ekledi. Evet ya iste ordaydı koridorda gizlenmiş bunları duyduğumda hissettiklerimi anlatamam. Bunların hepsi benim laflarımdı. 3-4 ay öncesine kadar ona tekrarladığım, anlatmaya çalıştığım cümlelerdi. Artık kabullenmişti. Allah yazmış ama bozmamıştı. O hayattaydı ve benim motorum vardı. O an ben de onunla gurur duydum. İste ya bu yürekli
    kadın benim annemdi....

    Siyuleytır,elegeytır!

    AyşeŞule BİLGİÇ
    F650GS-Rüzgarınkızı


    Etenşın pilis
    Arkadaşlar bu yazılarda adı geçen motor sevdalısı gençkız tamamen iyi niyet ve paylaşım ruhu ile yaşadıklarını ve çevresinden duyduklarını bir yazı dizisi haline getirmiştir. Olaylar bizzat kendi yaşadıklarından ya da yakın çevresinden duyduklarından oluşmaktadır. Hiçbir kar amacı güdülmeden yazılan bu yazıları, keyiflen okumanız, hafif tebessüm etmeniz ve vakti zamanında benzer hisleri yaşamış ya da en kısa zamanda (mutluluk verici olanları tabi ki) yaşayacağınız duygusuna kapılmanız dileğiyle....
    PiSiPiSi: Her türlü yorumlarınız düşünen, yazan, okuyanlar için önemlidir.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizif650gs@hotmail.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Motosikleti
    Bmw F650 CS

    annece konuşmalar:)

    Annemi nasıl ikna edeceğim ...konulu bölümde ilk motosikletimi nasıl aldığımı anlattım aslında ama küçük bir ekleme yapacağım ...Ayşe Şule'nin annesinin dediklerini okuduğum an annemle site ahalisinin bir konuşmasını hatırladım ...sizin kız mı bu tor tor ortalıktan gezen dediklerinde ,annemin sitedekilere evet benim kızım dedikten sonra , oradaki bayanların hiç yakışıyor mu demeleri üzerine...annemin , ben o giderken arkasından bakıyorum , çok da yakışıyor..motosikletin sesinden geldiğini anladığım zaman , hemen cama çıkıp kızım gelmiş diye bakıyorum , hem yakışmasa ve güzel durmasa bütün sitenin çocukları peşinden koşturmazdı değil mi...ne güzel hepsi şimdiden heves ediyorlar , ileride böyle konuşmalara dahi gerek kalmaması için vesile oluyor en azından demiş...bunu sitenin güvenliği aktardı bana..kask elimde eve girerken , gözlerini hissettim yine üzerimde...sapasağlam gelmiş olduğumu görmenin rahatlığı vardı , bakmasam da görebiliyordum...
    Aileleri ikna etmenin zorluğu ,arada diğer insanlarla olan bağlarımızdan çok daha farklı korumaya yönelik bağların ve karşılıksız sevginin de olması...Onlara rağmen değil , onlarla beraber birşeyler yaşamak istediğimizi uzun uzun ve sabırla anlatmamız gerekiyor...
    Tutkuyla yaşanan bir aşkın peşinden gitmek gibi olduğunu ,gözlerinizden gerçekten görenler eninde sonunda ikna olacaktır...Önce kendiniz inanın yeter ki ...
    sevgiler...
    silaha bunu beğendi.

  3. #3
    jantje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    arkadaşlar ben de de aynı sorun var. üstelik ben 23 yasında bir erkegim ama annemin bana ölümü görmeden motor alamazsın demesi beni hergün öldürüyor. piskolojim bozuldu.

    ben ne yapmalıyım bana bir çıkar yol söyleyin. üstelik verdigim onca söze rağmen hala inat .. her söylediğimde gözlerinden ateş çıkıyo..

    aslında arkadasımın bize anlattıgı çok mantıklı ve kurnazca geldi. olayı anlatırken sanki ben i anlattı çok duygulandım , heyecanlandım.. ben de bir kask , mont , korumalıklar alıcam .. saol ayse bu söylediklerin beni de cesaretlendirdi. hatta şu an da sabah 6 :15 ve ben uyumadan bir motorsiklet malzemeleri satan bir yer bulup kask mont eldiven alıcam....

    ama

  4. #4

    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    turkey
    Motosikleti
    BMW F750 GS
    hadi sizin sorununuz anneller... ya babalar sorununa nasıl bir çözüm bulmalı? 1 çocuk sahibi ve ikincisi de yolda olan 34 yaşındaki acemi bir motorcu olarak tavsiyelerinizi bekliyorum
    sonsuzcam

  5. #5
    skatemxmx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2005

    benim durumum

    Ben ailemden değil de çevremden çok tepki aldım. Sanki millet bana intihar edecekmişim gibi bakmaya başladı. Bizim insanlarda hikaye çoktur herkes bana akrabalarından, köyünden hikayeler anlatiyor. Yok bizim koylu mehmet düşmüş te kafasını kayaya çarpmış oracıkta ölmüş. Ben de diyorum kask takmazsa herhalde ölür. Neyse uzun uğraşlar sonucu aldırdık motoru. Allah kaza bela vermesin. İnşallah bir şey olmaz. Yoksa milletin dilinden sonra zor kurtuluruz..


    Emrah SAĞLIK

  6. #6

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    ben annemle yaşıyorum evin tek erkeği olarak annem motorlara hep karşı çıkmıştır
    aslında motor merakım otomobillerle başladı baya bir küçükken öğrendim kullanmayı şu anda 16 ıumdayım ama trafikteki bir sürü dörttekerli kullanıcıdan daha yi dört teker kullanırım diyorum :D annemi bir kere gaza getirdim sen sürersin ne varki araba kullanmakta diye garajdan aldık arabayı dediki şu düzlüğe kadar git ben alıyım sonra dedi oraya kadar dönemeçli bir yoldan gitti düzlükte yer değiştik annem bir.. iki .. üç .. denemden sonra pes etti aslında korktu çünkü kaldıramıyor araç geri kayıyordu neyse canım kısa kes aydın havası olsun diyenleri duyailiyorum sonuçta nnem araba kullanmama çok güvenir


    gelelim işin aslına annemin yanında çalışan bir hanımın kocası ayugün motordan bir motti aldı hmm galeriye annemde gitti tabi bende :D ve senelerdir anneme söylediğim şeyi o bana söyledi :D dediki " oğlum istersen okul bitince sanada bişey alalım hem işyerinde bana yardım edersin servis yaparsın hemde spor okuluna gidersin o motorlaa" ilk epkim bu oldu acaba ne diyo bu heralde kask alıcak bana dedim baktımki motorları kastediyormuş tabi ben bilgili biri havalarında scooterlara yöneldim hemen galeride inceledim sağolsun galeri sahibi beni bir deneme sürüşünede çıkardı :

    sonuçta annemi ikne etmiş oldum daha doğrusu teklif karşıdasn geldi henüz hikayem bitmedi çünkü motora sahip olamadım yazın alıcam heralde bende motor hakkında bilmem gereken herşeyi öğrenmeye çalışıyorum bu süreçte ...


    özdemir öztürk

  7. #7
    KaNKa_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    İzmit-Körfez
    Motosikleti
    Scooter Tuning
    Benim Sıfır Bir Motor üzerinde kocaman bir fotoğraf çekilip evin en görünür yerine koymam yetti...

  8. #8
    heysem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/kadıköy
    Motosikleti
    Piaggio Skipper 150
    Benim ikna çabam daha çokm işten dolayı oldu.Üstelik ben açmadım konuyu başkası açtı.
    Bir sigorta acentesi olarak müşterilere gidiş gelişim öyle toplu ulaşım araçlarıyla zor oluyor ve çok zaman alıyordu. Ama araba hem çok masraflı hem de onun da zahmetleri vardı.Bende motor alıp işimde kullanmalıydım.Böyle ikna ettim.

    Motoru ilk akdığımdaki duygular Ayşeşule ile aynı nerdeyse uykudan kalkıp motoru seyrediyordum.Motorun kaskosu yoktu ama ben hiç korkmuyodum.Çünkü annem çalıncak diye korktuğu için en küçük bir seste yataktan fırlayıp motora bakıyordu,ben mışıl mışıl uyuyordum.
    Motoru aldıktan sonra öyle benimsediler ki motorun var daha ne düşünüyosun git hemen gel dediler.Hatta kaza yapıp biraz yıpranınca bile dikkat etmen gerekirdi dediler (annem ve babam yani) Motoru sat demediler hiç.
    Belki de bu benim tavrımdan da böyle olmuş olabilir.Çünkü ben motor almaya fazla istekli görünmedim,sadece işim için gerekli olduğu için alıyorum ayaklarına yattım.
    Yalnız şimdi yaz geldi ve motora rahat binemiyorum başta böyle söylediğim için.Yazlığa gittiklerinde daha rahat olacağım.Önümüzdeki günlerde gidecekler ve ben bütün yaz motorumla başbaşayım
    6 ay kadar oldu motorumu alalı,şimdi motoru ne zaman büyütebilirim onu düşünüyorum.

  9. #9
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Bi kız arkadaşım ailesinden habersiz hergün 900 cc lik kawasakinin kullanıyo

  10. #10
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Mesleki bir yaklaşımda benden...
    Genelde kalıcı dövme yapılmasına izin verilmeyen gençler dövmeyi yaptırıp ailelerine bunun geçici olduğunu 1 ayda çıkacağını söylüyor 1 ay sonra hala çıkmayan dövme yakında çıkar yalanı ile geçiştiriliyor belli süre sonra aile zaten dövmeye alışıyo...
    Motoru alıp eve götürün bunun arkadaşınız tarafından size emanet verildiğini anlatın anne ve babayı gezdirin bizimde olsa ne iyi olur gibilerinden ...zaman içinde motora alışan aile emanetin gittiği zamn ne olacağı düşünülmeye başladığında gerçeği açıklayın
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  11. #11
    fragrance_chaplin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ocak 2006
    Şehir
    BELÇİKA
    Motosikleti
    PEMBİŞ'im SATILDI!/Regal Raptor250-Dragstar650
    anne babalarınızı motorcu yapın sorun falan kalmasın ortada
    PEMBİŞİM SATILDI

  12. #12
    kliwaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2005
    Motosikleti
    belli değil
    evi yıkıp ,kafayı yemiş numarası yapmam ve hiç kimseyle konuşmamam,aşırı agresif olmam ,babamı ikna etmeyi başardı...
    Amiga ölmez!!!
    www.amigaturk.com

  13. #13

    Üyelik
    15 Ekim 2004
    Şehir
    Beylerbeyi
    Motosikleti
    1000RR06
    yapacak birşey yok bence
    Acımadıki, acımadıki

  14. #14
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Ben evlenene kadar babam ve annem karşı idi şimdi bu konuda fikirlerini beyan etmiyorlar. Eşimi ikna etmem de benim çok istediğimi görünce hemen kabul etti.
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

  15. #15
    unsalyzf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2006
    Motosikleti
    2004 Kanuni Hussar 125 - YZF R1 2006
    Çocukluğum motorun üstünde geçtiği için annem benden daha istekliydi ben 2. el racing alalım derken Annem hayır oğlum 0km olsun kırmızı olsun Yamaha olsun derdi. Evlendikten sonra hanımı ikna etmem kolay oldu şimdi koskoca motorun üstüne çıkıp kullanabilirmiyim diye bana soruyor.4 aylık Hamile olmasa vereceğim ama şimdilik sen arabaya bin diyorum.
    07mehmet07 bunu beğendi.

  16. #16
    heveslee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    motoru yeni de alsanız senelerce kullansanızda,motor hakkında bilgisi olmayan tanıdıklarınız her zaman endişe duyar gibime geliyor.hele aile büyüklerimiz yaş kaç olursa olsun küçük veya korumaya muhtaç olarak gördüğü için bu devam eder bence.kimbilir evlat sahibi olmayan amlayamaz deniyorya belki öyle bişeydir
    HIZLI YAŞA YAVAŞ ÖL !

  17. #17
    Outcast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    AyşeŞulen'nin yazısını büyük bir iştahla okudum. Hakikaten çok güzel, çok hoşuma gitti. Benimde Anne tarafı destekli baba tarafı yan çiziyor. En bombasını yapıcam. Birgün eve motorla gelicem. Arabayı almadan evden çıktığımda anlar belki...

  18. #18
    ustaoglu4840 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    HATAY - ANTAKYA
    Motosikleti
    YbR 125 :)
    Ben şuan tam 17 yaşındayım 1 sene önce den beri bende motor almak istiyordum.
    annem beni bir kere doğurduğunu söyledi.ve motor kullanmamı asla istemezdi en azından 18 yaşından önce tai..
    anneannem bize geldiğine hep diyordum anneanne sen bana bir motor al annemler izin verir falan dedim.Ama anneannemde beni dinlemiyordu.asla almayacağını söyledi.
    neyse tabi aradan 8 ay geçti ama ben asla pes etmedim bu arada annemide ikna ettim en sonunda
    ve şuanda bir motorum var bunun için çook mutluyum
    ama anneme şöyle bir söz verdim ''asla kasksız motor sürmeyecem'' diye ve sözümü tuttuğum için çok mutluyum
    sadece okula giderken takmıyorum çünkü okulda komik oluyooo!
    bu sitede olduğum için çook mutluyum herkese ii günler

  19. #19
    LASTROMANTIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2006
    Motosikleti
    SUZUKİ İNAZUMA
    bi arkadaşınızın çok sıkıştığı için sattını ve bunu alırsanız çok kar ederek hemen satabilcenizi sadece bu niyetle aldınızı söyliceksiniz
    hadi hayırlı olsun

  20. #20
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    İkna mikna değil,kendi maddi imkalarınızla alacaksınız,kimseyi de takmayacaksınız.O kadar...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler