Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek olan Motosiklet Fuarı, 25-28 Mart tarihleri arasında. İstanbul Lütfi Kırdar-Rumeii Exhibition Center'da... Yani yarın başlıyor...


İçeri girdiğinizde göz bebeklerinizin irileştiğini, yüzünüzün merak ve hayranlık karışımıyla ciddileştiğini ve arada durduk yere ağzınızın suları akarcasına gülümsediğinizi fark ederseniz bilin ki siz bir motosiklet sevdahsısınız ve motosiklet fuanndasınız. Etrafta bir birinden çekici, iç gıcıklayıcı motosikletler "senin olmak istiyorum" dercesine ışıldarken, tek tek hepsinin üstünde kendinizi hayal ederek inanılmaz güzel sevda kareleri kurarsınız. Eğer1 içlerinden birine sahip olabilecek imkanınız yoksa tüm fuar alanını sadece hoş hayaller, derin iç çekişler ve "of abi ya..." duygusuyla gezip, bol bol fotoğraf çekip, broşür toplayıp, buruk bir tatla ayrılırsınız mekandan. Yok eğer alabilecek durumunuz varsa heyecanınız daha ciddidir ve en doğru kararı vermek üzerine yoğunlaşarak, almayı düşündüğünüz motosikletin başında saatler geçirirsiniz. Nerden mi biliyorum bunları? Kendimdeeeen... Yıllarca alabilecek durumu olmayan bir sevdalı olarak bu duygularla gezdim motosiklet fuarlarını. Kaç motorun üzerinde pek mutlu, salak salak sırıtan ifadelerle, bir gün benim de olacak hevesiyle çekilmiş fotoğrafım var bilemezsiniz. Her standa en aa 4-5 kez uğrar, yetkililere şirinlik yapıp detaylı bilgi alıp, herkeslere vermedikleri, sadece alıcı görünenlere verdikleri broşür, poster, şapka, anahtarlıklardan koparıp sanki çok büyük bir iş yapmış gibi kendimle gururlanırdım. Sonra da topladığım broşürlerdeki fotoğrafları kendi çektiklerimle beraber olamın duvarlarına yapıştırıp, ha bire "bir gün benim de motorum olacak" hayalleri kurup, annemin her odama girdiğinde; "cık cık cık şu duvarın haline bak" diye söylenmesine sebep olurdum. Fuar tarihi yaklaştığındaysa garip bir heyecan duyardım hep. Haftalar öncesinden o tarihleri boş tutar, davetiye bulabilirsem en az iki gün giderdim. Bu sene de haftalar öncesinden fuar heyecanı bastırdı.

Ancak bu seneki daha farklı bir heyecan. Motor sahibi olmayı bırakın bir de "Rüzgarın Kızı" olarak orda olmak, orda dolasan, stand açan pek çok insanla bu sayfalardan tanışıyor olmak heyecanıma heyecan katıyor.

Yarın başlayacak olan fuarda bu yıl rekor sayıda ziyaretçi bekleniyormuş. Geçtiğimiz yıllarda ekonomik krizin etkisiyle fuara katılmayan birçok marka da bu yıl fuarda yerini almış. Türkiye'ye yeni gelen motosikletler, motosiklet giysisi ve aksesuvar markalarının bulunduğu fuarda 30'a yakın firma, 100'ün üzerinde ürünle karşımızda olacakmış. Bildiğim kadarıyla Honda 1000RR, Yamaha Rl, Kawasaki 10R ve BMW R 1200GS bu sene yani yarın, öbür gün, Öbür gün ve öbür gün, Türkiye'de ilk defa motosiklet sevdalılarının karşısına çıkacak. Çıksınlar da bir görelim bakalım..

Kocasının sözünü dinleyen hanımlar...

Yıllar önce kocamla birlikte Rodos'ta bir tura katılmıştık. Grubumuzdan bizim yaşıtımız bir çiftle çok samimî olduk. Bir gün motosiklet kiralayıp ada turuna çıktık, bir ara arkamızdan gelen Aykut ve Hale çiftini gözden kaybettik yol kenarında durup onları endişeyle beklemeye başladık. Neyse bir süre sonra geldiler ama durumlarında bir gariplik vardı. Üstleri başları toz toprak, dizleri kanamış ve Hale ağlıyordu.
Olayı şöyle açıkladılar. Virajı dönerken, eşinin arkasında dimdik oturduğunu fark eden Aykut "yat, yaaaat" diye bağırmış, bunu "at. aaaat" diye anlayan Hale, kendini motosikletten atmaya kalkarak dengelerinin bozulmasına neden olmuş ve hep birlikte yere yuvarlanmışlar.

Geçmiş olsun derken gülmekten kendimizi alamıyorduk, eşim mırıldanıyordu "kocasının sözünü dinleyen ne hanımlar var".

Kadriye Erdemir






Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com