Şu köprü, konusu ne zaman açıisa hep sinirlerim geriliyor... Aldığım maillerden pek çoğunuzun da köprüyü geçerken benimle benzer hisleri paylaştığını görüyorum. Konuyu bilenler "Ha bire ne yaramızı deşiyon?" demesinler... Sorun devam ettiği sürece ben bu konuyu yazmaktan bıkmayacağım. Neden bahsettiğimi henüz anlamayanlara daha baştan anlatayım.


Efendim bildiğiniz üzere motosikletler hep dediğim gibi pek çok faydalarından ötürü (yollan daha az yıpratmalan, az yakmaları, az yer kaplamaları, trafik sıkışıklığına çözüm olmaları vs.) desteklenmesi gereken taşıtlardır. Pek çok ülkede de paralı yollarda, vergilerde motosikletler bir şekilde teşvik edilmektedir. Fotoğraftaki tarife olayı oldukça net anlatıyor aslında. Bu Norveç'te bir otoyol tarifesi... En alttaki motosikletlerin kaç para ödemesi gerektiğine dikkatinizi çekerim.

Güzel yurdum Türkiye'de de geçtiğimiz son otoyol zammına kadar motosikletlerin kendilerine has bir ücretlendirilmesi söz konusuydu. Ancak son zamlarda tüm motosiklet kullanıcılarını dumur eden bir olayla karşılaştık. "Anaaaaa... Naşı ya biz de mi 4 tekerlerle aynı parayı vercez yani? Haydaaaa..." Bunu kim düşündü, kim onayladı bilemiyorum ama çok içerlerden bir yerlerden duyduğuma göre "UNUTMUŞLAR" efenim... Evet evet yanlış duymadınız motosikletler için ayn bir kategori ve ücretlendirme yapmayı yurdumun yetkilileri unutmuşlar ve bu unutkanlığın faturasını da bize kesmişler. Hepsine burdan saygılar! ı;Napalım canım şimdi oturup bir de motosikletler için fiyat mı belirlicez? Şu otomobil kategorisinin altına yazıverin gitsin haytaları! Allah Allah bir de onlarla mı uğraşcaz?" mantığıyla, biz de son zamlardan beri 4 tekerlerle aynı ücreti Ödemekteyiz. Bunun üzerine hatırlarsınız motorcular da boş durmadı elbette... Yüzlerce motor köprüden bozuk paralar vererek geçip protesto etti, bazılarımız kendimize has yöntemler geliştirdi, gazetelerin muhtelif yerlerinde yazıldı, çizildi ama hala bu yanlışı görüp de düzelten olmadı. Ben bu zihniyeti şiddetle kınarken, hepsine köprüyü geçene kadar........Neyse yaaa... Bak yine çok sinirlendim.. En iyisi susayım...

Moto GP 2004'te büyük çekişme

Bildiğimiz üzere Rossi, Honda'da yaşadığı şampiyonluklardan sonra bu sezon için Yamaha ile anlaştı. Honda'nın daha iyi teknolojiler kullandığı biliniyor ancak Rossi'nin kariyerine baktığımızda çok iyi olmayan motorlarla bile harikalar yarattığını görebiliyoruz. Bakalım "Doktor" Rossi bu sene ne yapacak? İşin ilginç yanı İse Rossi'nin geçen sezon en yakın takipçisi olan Sete Gibemau'un bu sezon Honda ile yarışacak olması... Yani Rossi ile aralannda büyük bir çekişme olması muhtemel görünüyor. Bu arada Ducati'ler de oldukça iddialı olacaklannın sinyallerini veriyorlar. Sezon ola hayrola...

Aprilia'dan Motoralli
Aprilia'nin motosiklet sevdalıları arasında dillere destan iki modeli Caponord ve Pegaso için düzenlediği motorallinin varlığını biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum öğrenmiş oldum. Aprilla sahibiyseniz ve bu rallilere katılmayı isterseniz ki ralliler tüm Aprilia kullanıcılanna açık, www.aprilia.com/portale/eng/adv.phtml adresini bir ziyaret edin derim.



En komik motor anısı kimde var?

Eğer motosiklete biniyorsan, başına enteresan bir şeyler mutlaka gelmiştir. Gelmedi diyorsan, henüz motorcu olmamışsın demektir..) Tamam kızma! Hadi sarıl klavyene, motorda başına gelen en enteresan, en komik olayı anlat. - Anlat ki tüm motorcular okusun...

Evet bu haftadan itibaren motorda başınıza gelen en komik anılarınıza, bu köşede yer vermek istiyorum... N'olur sayfalarca yazmayın ki yayınlayabilelim. Malum yerimiz yettiği kadar...))

Hadi en komik motosiklet anılarınız için davranın ağalar, bacılar... Anılarınızı otoyasam@hurriyet.com.tr ya da ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr adresine yollayabilirsiniz..

Pek faydalı motosiklet siteleri
www.istanbulvespa.com
www.superevariders.com
www.motorcycling. com
www.motorcycfevoyager.com
www.ommriders .org


Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com