Bu haftaki yazı Özellikle beyleri ilgilendiriyor çünkü başlıktaki "sorunlu sevgili" çoğunlukla bayanlardan çıkıyor. Ben bunun 'kız arkadaşının motosiklet sevdasına karşı gelen erkek" modeline henüz rastlamadım. Dolayısıyla beyler buyrun bakalım...


Damarlarında motosiklet sevdası dolasan, yolda "vuuun" diye giden her motorun arkasından gülümseyen ve hatta iç geçiren bir genç adam olarak bu tutkunuza, damarlarınızda dolaşan başka bir sevda karşı mı geliyor? Yani hayatınızdaki kadın motosiklet konusundaki ilginizin karşısında çatık kaşlarla "hayır" mı diyor?

Peki, her şeyden önce bu kadını ne kadar çok sevdiğinize karar verini Eğer hayatınızdaki kadın sıradan ve İlişkiniz uzun vadede aniamsızlaşacağı aşikar bir ilişkiyse hemen yol verin gitsin. Böyle bir kadın için motosikletten vazgeçerseniz aklınıza şaşarım. Çünkü motosiklet aşk gibidir. Bir kere kanınıza girdimi tadına bakmadan duramazsınız. Bakamadığınız sürece de kıvranırsınız. Bunu kendinize yapmayın ama yok eğer bu kadın öyle yenilir yutulur bişi değil de hayatınıza anlam katan ve en az motosikletiniz kadar vazgeçilmez yönleri olan biriyse o zaman işiniz var demektir.

Başlangıç olarak şunu bilmelisiniz ki "sevdiği adamın motosiklet tutkusuna karşı gelme" hastalığı pek çok kadında, anaç özelliklerinden dolayı doğuştan mevcuttur ve üzgünüm ama bu hastalığın tam tedavisi de henüz bulunamamıştır. Yani motora şiddetle karşı olan sevgilinin yüzde 100 iyileşmesi mümkün değildir. İşe bu gerçeği kabullenmekle başlayın. Ancak tutkularına sahip çıkan aktif, dinamik, heyecanlı bir genç adam olarak hem motora binecek hem de motora karşı olan sevgiliyle bir hayat paylaşac aksan iz ki bu en doğrusu, bu hastalıkla yaşamayı öğrenebilir, şu tüyolarla aranızda ciddi soğuk savaşlann yaşanmasını engelleyebilir, bir nebze rahat edebilirsiniz.

1) Ona, en dostça sohbet ettiğiniz zamanlarda, motosiklet üstünde kendinizi ne kadar iyi
hissettiğinizi, motosikletinizle geçirdiğiniz vaktin sizi hayatta onunla geçirdiğiniz zamanlardan sonra en çok mutlu eden ikinci şey olduğunu aniatın. (Aman dikkat: yalan da olsa sevgiliyi birinci sıraya koyun. Böyle tatlı yalanların kimseye zararı olmaz, kafanız rahat eder, aksini söylerseniz harakiri yapmış olursunuz haberiniz olsun.)

2) Eğer hiç motora binmemişse ve ikna etmekte güçlük çekiyorsanız ilk İş paraya kıyıp ona ait olacak bir kask alın, üstüne onun adı. soyadı ve kan grubunun yazdığı bir çıkartma yaptırıp yapıştırın ve hoş bir paket yaptırıp olmadık bir zamanda yani özel bir gün olmasını beklemeden hediye edin. (Yalnız normalde özel günler dışında hiç hediye almıyorsanız bunu vermek için de özel bir günü bekleyin yoksa namluyu kendinize doğrultmuş olursunuz. Kadın bu! Direkt: "bu bana böyle durduk yere hediye mediye almazdı ama hayırdır? Dur bakalım çıkar kokusu?" tribine girer ve böyle şüpheci zamanlarda bu insan cinsi pek tehlikeli olur, dikkat edin!) Bu hediyeye layık olmak İçin en az bir kere motora binecektir. Bindiğinde bu şansı iyi kullanın.

3) O arkanızdayken dünyanın en efendi motosiklet sürücüsü siz olun. Asla trafikte riskli bir pozisyona girmeyin, 10 numaralı gülümsemenizi yüzünüzden eksik etmeyin. Fazla sürat yapmayın hatta arada o kadar yavaş gidin ki artçınızın "eeee...bas biraz ya..." duygusunu yaşamasını sağlayın. O "bas" dese biie sakın gaza gelip ilk seferde basmayın. Yoksa bunu ilerde aleyhinize kullanır, bilesiniz.

4) Onu mutlaka 2-3 seans "haftalık İkiteker toplantıları na götürüp diğer motosikletçi arkadaşlar ve eşleriyle tanışmasını, kaynaşmasını ve bu konuda sizin tek olmadığınızı kavramasını sağlayın, (haftalık ikiteker toplantıları, ikiteker fun clup üyelerinin her hafta yaptıkları pek keyifli bir etkinliktir. Ayrıntılı bilgi için www.ikiteker.org adresini bi ziyaret edin.)

5) Motora beraberce bineceğiniz gün, evde henüz otururken dizine elinizi koyup, hafif sıkarken gözlerinin içine bakarak "Seni Seviyorum" deyin. Bunu derken dizini sıktığınızı fark etmesini sağlayın ve motorda giderken sol elinizle sol dizini tutup aynı şekilde sıkın. İnanın tecrübeyle sabittir ki azcık zeki bir kadınsa bu hareketten pek etkilenecektir. Hatta eğer arkadan size sanlıyorsa sizi biraz daha sıkı sararak karşılık verecektir.

6} Motorda yaşadığınız kötü tecrübeleri, trafikte başınıza gelen ucuz atlatılmış olayları, arabanın sizi nasıl sıkıştırdığını filan sakın; "hayatımı paylaştığım kadın o, ona anlatmıcam da kime anlatıcam?" diye salak bir duygusallığa bürünüp anlatmayın. Sevgiliye anlatılacak şey var, anlatılmayacak şey var. Bir bildiğim var ki söylüyorum; anlatmayın! Çok anlatasınız varsa, gidin motora binen arkadaşlarınıza anlatın.

7) Kaskın ona bu güne kadar hiçbir kadına yakışmadığı kadar çok yakıştığını söyleyin. Hatta kaskla motorun üstünde fotoğraflannı çekin, birini kendi evinizde görünür bir yere asın, diğerlerini ona verin.

8) Ne yaparsanız yapın, onun bu konudaki fikirlerinin ancak bir nebze yumuşayabileceğini ama asla tamamen yok olmayacağını hatta zaman zaman geriye dönüp pek bi' katılaşacağını unutmayın. İnanın çok zor değil.Bunlarla yaşamaya alışın.

<b>Rüzgarın Kızı AnKara'da!</b>
Efendim, Rüzgarın Kızının gerçek olmadığını düşünen Ankaralılar için enteresan bir davetim var. Şu an oynamakta olduğum "Limonata" adlı tiyatro oyunuyla 23-24-25 Şubat tarihlerinde Ankara Mîgrbs Salonunda olucaz. Ne diyim, aslen tiyatrocu olduğumu da öğrenmiş oldunuz, bekleriz.

<b>BMVV'den GS efsanesi</b>
BMW'nin GS efsanesi 1980 yılında RS0 GS ile başlamıştı. BMW"nin GS ailesindeki son yeniliği ise R1200GS. R1200GS. şimdiye kadar Enduro'da görülen en büyük motor olma özelliğine sahip. 1170 cc hacmindeki motor 7000 d/d'de 100 beygir güç üretirken, 5500 d/d'de 115 Nm'lik maksimum tork sunuyor. Türkiye'de Mart' ayında satışa sunulacağı da kulağıma gelen bilgiler arasında...

Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com