anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Karı kısmısı motor kullanır mı? / Ayşe Şule Bilgiç

Bu konuya 164 cevap yazıldı 8428 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
admin

admin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Karı kısmısı motor kullanır mı? / Ayşe Şule Bilgiç - 09-12-2005, 11:05 AM

Kullanır tabi ki allah allah ya...Bu işin kadını erkeği mi var yahu? 18 yaşıma bastığım aylarda A2 ehliyet almak için paramı denkleştirdiğimde hemen yetkili merciilere baş vurdum ve heyecanla beklediğim pratik sınav gününde hocamla beraber sıranın bana gelmesini beklerken, benden önceki arkadaşların motoru nasıl kullandıklarını kocaman olmuş gözlerle izledim.

Nihayet sıra bendeydi ve adına komisyon denen iki kılbıyık adam belgelerime bakıp, oldukça aşağılayıcı bir tavırla; "B yetmiyo mu da A2 alıyorsun?", "Cadde de millete hava atacaksın di mi?" gibi kışkırtıcı laflar ediyorlar... Ben bir yandan dişlerimi sıkarken bu muhabbeti daha fazla uzatmamaları için büyük patrona dua ediyorum, bir yandan da yıllardır beklediğim ve özlediğim sevgiliyle aramdaki bîr engelin daha kalkacağını düşleyerek seviniyorum... "Hadi bin de görelim?" diyorlar. Atlıyorum motora tüm hırsımla... Çalıştırıp gazlıyorum gayet efendice... Kukaların arasından en artist halimle slalom yapıp, sinyalimi vererek u dönüşümü yapıp geliyorum komisyonun önüne... Yüzümdeki 6 numaralı memnun gülümsememle motordan inerken godik komisyondaki kılbıyık; "Bi tur daha at bakalım?" diyor. Ben anlam veremediğim bu istek karşısında ne yapmam gerektiğini kestiremeden hocama bakıyorum, "hadi" diyor. Sorunsuz hatta kusursuz bir tur daha atıyorum ve sınav diğer arkadaşlarla devam ederken hocamla vedalaşıp evime gidiyorum.

Sabırsızlık içinde sonuçlan beklemeye koyuluyorum. Tamam A2 ehliyetim olacak da ama motosikletim yok neye yarar... of offfî... İçimdeki motor aşkı bir şekilde vücut bulmak daha doğrusu sevdiğine kavuşmak için cayır cayır yanarken, trafikte kuryelere bile özenerek bakarken, inanılmaz parlak bir fikir geldi aklıma... Ta ta ta taaaaam.... Ulan tabi ya bu niye daha önce gelmedi ki aklıma...

Allah allah yaaa... A2 ehliyetim olacağına göre gazetelerdeki "A2 ehliyetli, kurye, paket servis elemanı vs. aranıyor." ilanlarının hepsine baş vurabilir, hem motor kullanıp hem de kendi motorum için para kazanabilirdim. Şükürler olsun sana büyük patran! Sınavdan bir müddet sonra sonuçlar açıklandığında sınava katılan tüm arkadaşların geçtiğini, tek bayan olmam ve komisyonun "Karı kısmisi da motor mu kullanırmış?" tavrı sebebiyle benim kaldığımı öğrenmemle kan beynime sıçrıyor. Kısa bir araştırmadan sonra komisyon denen godiklerin şecerelerini öğrenmemle durum açıklığa kavuşuyor. Adamlar büyük patronun da adını düşüncelerine alet ederek her türlü gelişmeye ve ilerlemeye kendini kapamış, yüzyıllar öncesini hala günümüzde yaşatmaya çabalayan enteresan İnsanlardan çıkıyorlar. Bir sonraki sınav için komisyon değiştirme hakkımı yazılı olarak bildirip, pınl pırıl yeni komisyonla şakır şakır yağmurun altında ikinci kez sınava girip ehliyetime huşu İçinde kavuşuyorum.. Ehliyetime kavuşur kavuşmaz da, gazetedeki ilk "A2 ehliyetli paket servis elemanı aranıyor ilanına baş vurdum. İş görüşmesinde yetkililer başta bayan olmam sebebiyle bu işi yapabileceğime inanmasalar da, neden bilmem beni işe aldılar. Düşünebiliyor musunuz? Ehliyetim var, altımda bir motorum olacak ve bir de üstüne para verecekler. Yok yok bu bir rüya olmalı. Elbetteki ailem olayı "kızımız okuldan arta kalan zamanlarında bir fast food dükkanında kasiyerlik yapıyo..." şelkinde bildiler uzunca süre. Ama hep ne derim mutluluğa giden yolda herşey sevaptır. Kazandığım paranın, aldığım bahşişlerin ve yolda başıma gelenlerin haddi hesabı olmadı bu süre İçinde. İşte tam bu dönemlerde yemeyip içmeyip biriktirdiğim paralarla kask, mont, eldiven vs. almaya ve bunları evde hayali motorumun üstünde kullanmaya başladım. Bu dönem annemin de benim için iyi bir psikolog aramaya başladığı dönemdi .Ama annem de sonra anladı beni neyin tedavi edeceğini.

Bu fast food paket servis maceram boyunca beraber çalıştığım tüm arkadaşlarım; patronlarım,evine, iş yerine yemek götürdüğüm herkes gördüler ki; "Karı kısmısı da motor kullanır'"mış.

Hayatta insan gerçekten bir şeyi yeterince isterse büyük patron ona her zaman bir kapı aralık bırakır .İsteğim olmadığında hep yeterince İstemediğimi düşünürüm. Motora binmeyi ve bir motora sahip olmayı tam 12 sene istedim ve
bekledim. Çok kolay olmadı ama sonunda bir açık kapı buldum..Onun için motoruma her baktığımda gördüğüm şey, mekanik bir aletten çok daha fazlası. Ona baktığımda aşkımı çabamı emeğimi sevincimi ve mutluluğumu görebiliyorum. Her şeye ve herkese rağmen "Olayın karı kısmındayım ve motor kullanıyorum..."

Bugün Trafikte
Bir motosikletlinin yüreğini ağzına getirmek isterseniz, motosikletli virajda yatmış giderken onu sıkıştırıp sollamaya çalışın.
Not: Motosikletlileri sıkıştırmayın.

Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com

Konu Skullhunter tarafından (09-02-2007 Saat 11:24 AM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
eceax

eceax - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-06-2006, 15:00 PM

kullanır ama başına da gelmedik kalmaz... Benim oldugu gibi. Simdiye kadar kendi hatam olup da her hangi bir kaza, zarar yasamadim ama ne geldiyse başıma hep araç sürücüleri tarafından geldi... hatta başıma geleni kısaca burdaki cehaletle ilgili forumda da anlattım. Ben hala azmimi ve tutkumu koruyorum ama bana yapılan her müdehale beni yıldırıyor biraz daha. Çünkü hiç bir korunma savunma mekanizmamız yok ve erkek sürücülerden daha çok tehlikedeyiz. Hele benim gibi küçük motorlara sahip bayan sürücüler... Ne kadar mont, kask vs olsa da bayan oldugumuz bi şekilde vucut hatlarımızdan anlaşılıyor ve rahatsız ediliyoruz. Köprü üzerinde motorla giderken arabanın birinin camı açıldı ve adamlar bana el sallayıp kameraya çekkmeye başladılar... Bundan öte taciz olabilir mi? Onlar için ne kadar ilginç bir durum düşünsenize... Bunlar bitmez, bitmeyecek de... Ben ufak tefek bir bayanım. Bana da ehliyet sınavında senin ne motorun var, büyük motor kullanman için daha bi posta ekmek yemen lazım gibi şeyler de söylendi... ama ben yılmadan hayalimi gerçekleştirdim. Keşke birileri bunu yıkmak için ugraşmasa...
eceaksakoglu@gmail.com
Eski
  (#3)
mostwanted_57

mostwanted_57 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
12-06-2006, 15:04 PM

Alıntı:
eceax´isimli üyeden Alıntı
kullanır ama başına da gelmedik kalmaz... Benim oldugu gibi. Simdiye kadar kendi hatam olup da her hangi bir kaza, zarar yasamadim ama ne geldiyse başıma hep araç sürücüleri tarafından geldi... hatta başıma geleni kısaca burdaki cehaletle ilgili forumda da anlattım. Ben hala azmimi ve tutkumu koruyorum ama bana yapılan her müdehale beni yıldırıyor biraz daha. Çünkü hiç bir korunma savunma mekanizmamız yok ve erkek sürücülerden daha çok tehlikedeyiz. Hele benim gibi küçük motorlara sahip bayan sürücüler... Ne kadar mont, kask vs olsa da bayan oldugumuz bi şekilde vucut hatlarımızdan anlaşılıyor ve rahatsız ediliyoruz. Köprü üzerinde motorla giderken arabanın birinin camı açıldı ve adamlar bana el sallayıp kameraya çekkmeye başladılar... Bundan öte taciz olabilir mi? Onlar için ne kadar ilginç bir durum düşünsenize... Bunlar bitmez, bitmeyecek de... Ben ufak tefek bir bayanım. Bana da ehliyet sınavında senin ne motorun var, büyük motor kullanman için daha bi posta ekmek yemen lazım gibi şeyler de söylendi... ama ben yılmadan hayalimi gerçekleştirdim. Keşke birileri bunu yıkmak için ugraşmasa...
eceaksakoglu@gmail.com
siz bu adiler yüzünden tutkunuzu yitirmeyin

ayrıca sizi tebrik ederim

ÖSSÖSSÖSSÖSSÖSSÖSSÖSSÖSSÖSSÖSS

Eski
  (#4)
lubimaya54

lubimaya54 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: caracal-200 (karakaçan)
12-06-2006, 15:05 PM

baslıgı görunce dedim ne oluyor..nerdeyımm...kullanır tabiki..cokta guzel kullanır

Şerefsizlikten sonra yalakalık,yüzsüzlük,ikiyüzlülük,midesizlikte son moda
Eski
  (#5)
İHTİYAR

İHTİYAR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SUZUKİ GS 500 E
Kan Grubu: A Rh+
12-06-2006, 15:06 PM

Keşke eşim kullansa.ne motor nede otomobil sürmeye merakı yok
Ama kızım meraklı 3 sene sonra ehliyet alırız.
Eski
  (#6)
watercolours

watercolours - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: speederbike
12-06-2006, 15:10 PM

b yetmiyor da mı a2 alıyorsun demiş. zihniyete bak. o adama verecen siyah beyaz televizyonu anlayacak.

"I sense a disturbance in the force."
!!! Vodafone McLaren Mercedes !!!
Eski
  (#7)
okan4037

okan4037 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mondial 151 rsarı
12-06-2006, 15:14 PM

mersınde cogu kadın suruyor valla ben goruyorum..ve kadınların motor surmesını garıp görenleri kınıyorum..bana gore cok cahıl kısılıkler öyle davranır.
Eski
  (#8)
talkie

talkie - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YBR125 CITY
12-06-2006, 16:58 PM

Tebrik ederim rüzgarın kızı.Keşke herkes hedeflerine ulaşmak için bu kadar azimli olsa...

Satılık Asya125t-Spidi mont
Eski
  (#9)
İHTİYAR

İHTİYAR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SUZUKİ GS 500 E
12-06-2006, 17:18 PM

Yahu düşünsenize!hanımlar çarşıya pazara çocukları okula bırakmaya veli toplantılarına şirin motorları ile gidip geliyorlar ne güzel olurdu!
Eski
  (#10)
Kemal

Kemal - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Motora veda etti :(
12-06-2006, 17:19 PM

Bizim sınavda komikti. Bir bayanda sınava girmişti. Ne diyim benden kat be kat üstündü. Bizimkiler din bezirganı değildi. Ama garip bir laf ettiler.
- "Kız çocuğuna göre iyi sürüyor ama biraz sallanıyor gibi. Neyse kurye olmayacaksa alsın alsın geçti bu kız" dediler.

Çok güldüm. O bayan arkadaş kurye olacam deselerdi vermiyeceklerdi. Bir de kız çocuğuna göre iyi sürüor demezler mi? Ben yerin dibindeyim. Bu arada motora ilk binişim sınavdan bir saat önce olmuştu. Bana 95 verdiler ama galiba kıza 85 vermişler. Çok güldüm bir yandan da utandım

Bu arada gülmece niyetine şu notu eklemem gerek.
Şirketten çıkmaya böyle sayılı dakikalar kala bu başlığı "Sarı Kırmızı Motora binilir mi?" diye okuyan ve sazan gibi atlayan bana da bir aferin verin.
Eski
  (#11)
yarışçı

yarışçı - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda-cg+mz+cbr125+R1
12-06-2006, 21:49 PM

ARKADAŞLAR ARTIK BAYANLAR YARIŞIYOR BIRAKIN KULLANMAYI FALAN 2 HAZİRANDA GELİN İZMİT KÖRFEZ PİSTİNE GÖRÜN.
Eski
  (#12)
locco

locco - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Keeway Sl 150
12-06-2006, 21:52 PM

kullanır tabi.kadınların yapamadıkları ve yapamasalar bile yapabileceklerini iddia etmedikleri birşey yok.erkek neslini kullanıyorlar.2 tekerleğimi kullanamıyacaklar.cok da guzel kullanırlar
Eski
  (#13)
macrol 500

macrol 500 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yok artık pert oldu pert ben racıng istiyom
12-06-2006, 22:01 PM

yahu bu zıynetlı ınsanları kınamadan baska bısey gelmıyor neden olması bayanlara araba hatta tır hatta ucak bıle kullanıyor neden motor kullanmasınkı
yok o degılde kanun tuzuk yokkı bayanlar buna bınemez sunu suremez dıye bu ulkede esıtlık varsa bayanlarda her turlu aracıda kullanabılırler sozuj burada bıtmıs bulunmaktadır tesekkur ederım saolun

Eveda motorum,elveda plakam 26 DP 039 Yok artık motorum

Ama bir gün supersport'um olacak bende sana vermicem kıskan işte
Eski
  (#14)
blackhawk

blackhawk - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CBR 125-CBR 600 RR (2006) AB RH (+)
Kan Grubu: AB Rh+
12-06-2006, 22:18 PM

Kullanır tabiiki neden olmasın...İnsan değilmi onlar

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR...11 TÜRK İÇİN DÜNYAYI FETHEDERİZ....ÖZEL KUVVETLER
Allah'ım Türkçe konuşulan,Türkler'e yurtluk etmiş olan yerleri kıyamete kadar Türk'ün hükmü altında bırak. Allah bizi korusun.Amin
Eski
  (#15)
godfather

godfather - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yamaha ybr 125 -2006 (black pearl)
13-06-2006, 08:50 AM

bence bu gerici zihniyetler yzünden ülkemiz bu halde halen kadının ekonomik bağımsızlığını kabullenemekle kalmayıp onun sosyal hayatta ve iş yaşamındaki başarılarını kaldıramayan erkek zihniyeti var. toplumda benim fikrimce kadın ve erkek her alanda eşittir gerekse sosyal gerekse iş yaşamında kadınlar şunu yapamaz diye bişeyde yoktur . bir erkek olarak motor sevdalısı bayanlardan hemcinslerimin yaptığı kaba hareketlerden dolayı özür dilerim

"In the absence of light, darkness prevails"
Eski
  (#16)
Meliss

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR 600F
Kan Grubu: O Rh-
13-06-2006, 09:19 AM

geri kalmış bir toplumda bayan olmak gerçekten zor,, ben henüz 5 aydır motor kullanıyorum ve tacizlerden oldukça rahatsızım... ama kesinliklede altta da kalmıyorum hatta dün nerdeyse bi adamı dövecektim (ben sinirlinice biraz manyak olurumda )
Allah 'tan ehliyet sınavında hiç böyle bir sorun yaşamadım, hatta direksiyondan en yüksek notuda ben almışım
Gün gelecek biz karı kısmınında en az erkekler kadar iyi birer motorcu olduğumuzu göreceksiniz...
Eski
  (#17)
watercolours

watercolours - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: speederbike
13-06-2006, 09:52 AM

inşallah...

"I sense a disturbance in the force."
!!! Vodafone McLaren Mercedes !!!
Eski
  (#18)
necdet
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

necdet - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbr1100xx süperblackbird
13-06-2006, 09:52 AM

vallah öyle kullanırki ağızın bile açık kalır geçen beşiktaşa doğru gidiyom
yanımdan bi hatun geçti neye uğradıma şaşırdım ben motorla peşinden
ama yetişemedim öyle zik zak gidiyorki tek kelemeyle şaşırdım
Eski
  (#19)
kassam

kassam - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni cheetah
13-06-2006, 10:04 AM

ben bakmaya doyamıyorum kullananlara,
bence bütün kadınlar motosiklet, araba, kamyon, el arabası, tır, gemi, uçak, traktör filam hepisini ama hepsini kullanmalılar.
Eski
  (#20)
DARKDIAMOND
&