Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Alooo... Her motorcu 3 çocuk yapıyor mu? / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS

    Hep konuşuyoruz yazıyoruz, motosikletin içinden çıkamadığı epey bir problemi var Türkiye’de. İşte yeterince kıymetinin bilinmediği, devletin bile yolları az yıpratması, trafik ve park sorununa ilaç olması, az yakması gibi faydalarını umursamadan özel tüketim vergisini dayadığı, cahillik yüzünden çok tehlikeli hale geldiği, diğer araçların onu trafikte araçtan saymaması, kimsenin kále almaması, hala birçoklarının çılgın serserilerin işi olduğunu düşünmesi, medyada her dizide filmde vs. kötü, eli zincirli katil ruhlu kişilerin altında gösterilmesi, motorcudan adam olmayacağının yaygınlığı diye liste uzayıp gider.


    Her bir sorunun ayrı ayrı çözüm beklediği sektörde bu kadar sorun bir arada olup da kimse de çözmeye yeltenmeyince doğal olarak son zamanlardaki ekonomik krizin de etkisiyle sektör iyice mutsuz bir sektör haline geldi.

    MOTOR KÜLTÜRÜ GELİŞSİN

    "Evet Rüzgar iyi, güzel hoş anlatıyorsun da eeee nereye bağlayacaksın şu mevzuyu bak şiştik yeminlen" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Çatlamayın tatlı tatlı dertleşiyorum işte. Neyse, bende tüm bu sorunlarla ilgili yazıp çizerken, birden sayın başbakanın 3 çocuk yapılması ile ilgili demecinden yola çıkarak kafamda ampüller yanmış ve demiştim ki, "HER MOTORCU 3 ÇOCUK YAPSIN." Neden mi? Çünkü aslında motosiklet kültürünün ülkemizde gelişmemiş olmasının en büyük sebebi, yaygın bir kullanımının olmamasından, böyle bir kültürün gelişip yayılacağı bir ortamın, o adette motor sevdalısı insanın namevcudiyetinden kaynaklanıyor demiştim. Yani her motor tutkununun 3 çocuğu olduğunu düşünürseniz, bu çocuklar motor sevdalısı bir ebeveyn ile büyüyeceğinden, farzedelim ki kendisi motora binmeyi tercih etmese bile, ailede bir motorcu olduğu için motor kültürüne vakıf olacak ve otomobili ile yolda giderken her motorcuya saygılı davranıp onu koruyup kollayacak, yol verecek, saygı duyacak. Çünkü o trafikte giden ikitekerin üzerinde kendi anne-babası olma ihtimalini her zaman bilecek ve ona göre davranacak. Kaldı ki 3 çocuktan biri de motorcu olursa buyurun size yeme de yanında yat bir durum. Bu yüzden ben bu savımı bu hafta yinelemek istiyorum. Her motorcu en az 3 çocuk yapsın!

    RÜZGARIN KIZI DA YAPIYOR

    İçinizde eğer "Eeee ordan ahkam kesmesi, o onu yapsın bu bunu yapsın demek kolay ey RügarınKızı, biz burada oturup motor kültürü gelişecek, motorcu sayısı artacak diye boyuna çocuk yapalım, sen de orda bilgisayarının başında ona buna ahkam kes oh be ne dünyaÖ" diyen var ise hiç heveslenmesin, çünkü ben belkide pek çoğunuzdan önce davrandım ve ilki için kolları çoktan sıvadım. Aaa inanmıyorlar. Vallaha diyorum ya. Niye herkes böyle tepki veriyor anlamıyorum. Kime söylesem, "Hadi canım dalga geçme benle" dedi. Yahu ordan bakılınca kısır filan gibi mi duruyorum acaba diye pimpiriklenmeye başladım yani. " Yok yok da sende hiç çocuk yapacak tip yok" dedi bir arkadaşım. Nasıl oluyo acaba çocuk yapacak tip anlamadım yani? Hani motora biniyoruz ya, motora binenin çocuğu olmaz filan mı sanıyorlar acaba???

    KOKOŞ BİR KIZ OLMASIN YETER

    Neyse inananlar için devam edeyim. Evet kısmet olursa iki aydan daha kısa bir süre sonra Rüzgarın Kızı’nın kızı gelecek. Vallahi şaka yapmıyorum. Evet hem de iki aydan daha kısa bir süre sonra. Ne zamandır sizlerle paylaşayım paylaşayım diyorum da bir türlü elim varmadı. Kısmet bugüneymiş. Kız olduğunu duyduğumda küçük bir yusuf yusuf durumuna girsem de, çevre telkinleri ile olayı çözdüm. Ben kadınlarla çok anlaşamam ya bilirsiniz. Ama Allah al bakalım "sıkıyosa anlaşma" dedi sanki. Şimdi en büyük dileğim başta tabi ki sağlıklı bir insan olması ama hemen akabinde de kokoş bir hatun olmaması. Düşünsenize ben motorla trafikte sıkışmış yorucu bir yolculuktan gelmişim eve kan ter içinde, tam kapıdan girecekken hanımefendi çıkıyor, süslenmiş makyajlarını yapmış, " Anne yine motorlamıydın, seni gerçekten anlayamıyorum. Ay elindekileri alırdım annecim ama ojelerim bozulur. Akşama görüşürüz" deyip atlıyor otomobiline gidiyor. Rüzgarın Kızı arkasından perişan bakakalıyor.

    MOTOR SESİ DİNLETİYORUM

    Vallaha böyle olmaması için arada herkeslerden kaçak göcek telefonumdaki motosiklet seslerini dinletiyorum. Şimdiden duyuyormuş ya, hani doğduğunda yabancılık çekmesin diye. Başlarda biraz korkuyordu sanki ama şimdi şimdi sesi duydukça daha huzurlu. Kimse yokken motorun başına geçip canlı canlı da dinletiyorum babasının motorunun sesini. Benimkine el koydular binmeyeyim diye. Sanki babasınınkine binemem yaÖ Neyse üst devirlerde tepkileri biraz daha sert, sanki "hadi anne biraz daha aç gazı hadi.." der gibi tempo tutuyor. Alt devirlerde, "senin de için geçmiş be anne ben bi çıkayım görürsün sen" deyip uykuya dalıyor.

    Eee vallahi onun için bunca fedakarlığa katlanıp kaç aydır motora bile binemiyorum, umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz. Yani umarım bu söylediklerim tamamen benim uydurduğum zırvalıklar değildir. Yani umarım artık elim klavyede yazı tutmamaya başladığında bu köşeyi ona devrederim mesela. Yani umarım doğup büyüdüğünde gelip benle yeni modeller hakkında saatlerce konuşur. Yani umarım bineceği ilk motoru beraber seçeriz ya daÖ Ne bileyim bir sürü hayal kuruyor insan işte. Bir yandan da "ulen ulen daha ben dünkü çocuk, nasıl olacak bu işler.." demeden de edemiyor insan. Yaşlanıyoruz desem "Yok ya hiç de bile ben hala sokaktaki su birikintilerine tekme atıyorum, kayıp düştüğümde kahkahalarla gülüyorum, motoruma camdan bakıp derin iç geçiriyorum." Deyip ayuturken yakalıyorum kendimi ama sonra da aman niye kendimi kandırıyorum ki evet hepimiz her gün yaşlanıyoruz işte diyorum. Neyse bu yaş mevzusunu uzatmadan kapatıp, hani şu yaşlanmak yerine de büyümek deyip elimi vicdanıma koyup kazık kadar olduğumuzu kabul ediyorum.

    MOTORCU AİLELER OTOYAŞAMDA

    Kıssadan hisse ben "her motorcu 3 çocuk yapsın" sözüme sahip çıktım ve ilki ile işe başladım. Sizlerden de aynı duyarlılık ve hassasiyeti bekliyorum. Aranızda eminim benden önce davranan motorcular da var. Motorcu aileler! Sizlerden ricam bir aile halinde motosikletle yaşamak konusunda bizi biraz aydınlatın. Başınıza gelenleri, yaşanan olayları bana yazınki ben de buradan okuyuculara durumu bildirip "her motorcu 3 çocuk yapsın" kampanyamızı daha da geniş kitlelere duyuralım. Hadi motorcu aileler pamuk eller klavyeye. Zaten ne zamandır siz de tembellik yapıp bu sayfa için hiçbir şey yazmıyorsunuz. Hadi bakalım lütfen bizimle ailecek çocuğunuzla motosikletiniz hakkında yaşadıklarınızı paylaşın. Hem bir ön hazırlık yapmış olalım, hem de eminim eğlenceli şeyler yaşanıyordur, şu kriz döneminde bir nebze yüzümüz gülsün. Fotoğraf eklemeyi de unutmazsanız süper ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr’ye bekliyorum.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    hahaha süper bi yazı olmuş şimdidende kutlarım kendilerini çocuk için
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  3. #3
    Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2007
    Eşinin de(Kıraç) müziklerini dinletsinde yabancılık çekmesin
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

  4. #4
    huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2008
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    yaw gıcığım ya bi kere ne yazsana keyf alamıyorum
    Orgazma Dudak Büktürür

  5. #5
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    tebrık ederım ben vallada bıllada bu tanımlara uyuyorum.3 erkek cocuğum var 9yaş 4 yaş bırde 1yas hepsi motor sevıyor buyuk bu yaz motor istıyor croos alırsam ortanca yırtar ortalığı ama büyük süreklı artcım trafık konusunda iyi yetişiyor hataları görüyor.baba ya baksana dıyor sitem edıyor demekkı ögrenıyor ögretıceğizde dogacak cocuğunuz İnsallah sağlıklı analı babalı büyutür sacından rüzgarı kulağından müziği eksık etmezsınız.

  6. #6
    willy_chorlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    ybr sattım kısmetse z 750 veya fazer s2 abs
    benim ki de yolda 6 7 ayı var allahın izniyle bakalım kız mı erkek mi çok heyecan lıyım
    Dört teker bedenimi İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR..!: rahmetlinin sözü

  7. #7
    katip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Kendine benzeyen ufak bir varlığa sahip olmak müthiş bir şey olsa gerek. Bir gün başıma gelir umarım
    Motorları maviliklere süreceğiz.

    Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.

  8. #8

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Bence soruna bulunan çözüm ve çözümün uygulanabilirliği oldukça uygun..
    lakin az yetersiz gibi..
    insanların gözleri motosikletlere alışsın ve geriye veliaht bırakalım diye 1 adet..
    yola fırlayan bir sürücü için 1 adet,
    sıkıştıran sürücü için 1 adet,
    bayan sürücüler için 1 adet,
    yoldaki çukurlar vs için 1 adet..
    olmak üzere toplam 5 er adet çocuğa ihtiyacımız var..

  9. #9
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence soruna bulunan çözüm ve çözümün uygulanabilirliği oldukça uygun..
    lakin az yetersiz gibi..
    insanların gözleri motosikletlere alışsın ve geriye veliaht bırakalım diye 1 adet..
    yola fırlayan bir sürücü için 1 adet,
    sıkıştıran sürücü için 1 adet,
    bayan sürücüler için 1 adet,
    yoldaki çukurlar vs için 1 adet..
    olmak üzere toplam 5 er adet çocuğa ihtiyacımız var..
    abi naptın yaa bütçeyi yedin bitirdin
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  10. #10

    Üyelik
    16 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok :(
    Alıntı katip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendine benzeyen ufak bir varlığa sahip olmak müthiş bir şey olsa gerek. Bir gün başıma gelir umarım
    valla cok güzel bir duygu. benimde daha 7 aylık kızım var. tıpkı ben

  11. #11

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı __bakteri__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla cok güzel bir duygu. benimde daha 7 aylık kızım var. tıpkı ben
    şimdi sen 7 aylık bi kız çocuğuna mı benziyorsun dermişim

    şaka bir yana Allah herkesin çocuğuna güzel baht versin..

  12. #12
    katip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Alıntı __bakteri__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla cok güzel bir duygu. benimde daha 7 aylık kızım var. tıpkı ben
    Allah bağışlasın ne diyeyim darısı benim ve olmayan herkesin başına
    Motorları maviliklere süreceğiz.

    Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.

  13. #13
    willy_chorlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    ybr sattım kısmetse z 750 veya fazer s2 abs
    usta ben heyecandan ölecem nası bişey olcak acaba ilk yolda bakalım 2 tane ne zaman
    Dört teker bedenimi İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR..!: rahmetlinin sözü

  14. #14

    Üyelik
    18 Şubat 2009
    Şehir
    Kamboçya
    Motosikleti
    transalp yavrusu
    Benimde bi çocuğum var cbf 150
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

  15. #15

    Üyelik
    09 Mart 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ybr 125
    benm de 2 yasında bi oğlum var, 1 yasından beri bindiriyorum motora , yazın tabii ; fekat 3 cocuğum olurmu bilemiyorum benim hanım da iş yok istemiyor başka

    ama ben elimden geleni yapıcam inş

  16. #16

    Üyelik
    04 Mart 2009
    çok güzel bir yazı yazmışsınız teşekkür ediyoruz
    daha evlenmek nasip olmadı ama kız arkadaşım la pazarlığa başladık bile çocuk sayısında
    aklıma gelmişken annem sevgilimi öğrenince iyi ona söylerizde sana motora binme desin sende binmezsin dedi bunu sevgilime diyince ama neden bende binmek istiyorum dedi nasip olursa onuda motorcu yapacağız şimdilik artçılıkla işe başladı
    ne zamn motor geçse senmisin diye bakıyorum diyor
    bense şimdiden çocuğumun ilk motorunu düşünmeye başladım bile kız erkek fark etmez biz zamanında binemedik inşallah onlar biner


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler