Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

NT 700 V Deauville, şehre de yola da gelir. / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

    Yunanistan’da, Honda’nın davetlisi olarak 3 gün boyunca CBF 1000, Deauville NT 700 V ve Silver Wing’i test etme imkanım oldu. Gerçekten çok keyifli bir gezi pardon iş seyahatiydi benim için. Kıskandırmak gibi olmasın ama insanın iş seyahati diyesi gelmiyor.

    Düşünsenize Honda’nın mühendislerinden, yöneticilerine kadar her bir kimseler gelmiş, dünya çapında pek çok ülkeden gazetecileri de çağırmışlar, motorlar hazır, ihtiyacınız olan her şey var, benzini her gün dolduruyorlar, bir sorununuz derdiniz var mı gözünüzün içine bakıyorlar ve sizden sadece motorlara binmenizi, sonra da görüşlerinizi paylaşmanızı istiyorlar. Yunanistan gezisinden döndükten sonra anneme; "Dünyanın en keyifli işini yapıyorum" dedim. Annemde; "Haklısın. Kör istedi bir göz, Allah verdi iki göz..." dedi. Vallaha iki değil sanki on-on beş tane verdi gibi hissediyorum. Ne diyeyim olmayana da versin.

    Fırsat buldukça bu 3 motor hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşacağım. İlk olarak Deauville sahnedeki yerini alsın bakalım...

    HEM ŞEHİRLİ HEM YOLCU: Deauville’in 2006 yılında piyasaya çıkışı bir ilk değil. Ancak Türkiye için yeni bir motor. Honda Deauville ilk olarak 1998 de orta hacimli motosikletler arasında yeni bir konsept yaratması maksadı ile piyasaya sürülmüş. Honda bu konsept’i hem çok yönlü bir ulaşım aracı hem de birkaç günlük kaçamaklar için sıkı bir touring yol arkadaşı. Deauville Yunanistan’da yaptığım kaçamak bana bu motosikletin gerçekten konseptine oldukça uygun olduğunu gösterdi. Şehir içinde sürücüsünü yormayan ince gövdesi büyük avantaj, aynı zamanda uzun yol için de keyifli bir arkadaş. Gelelim detaylara... Öncelikle 2006 Deauville’de pek çok yenilik var.

    MOTOR: Motor özelliklerine baktığımızda sıvı soğutmalı 52 inçlik V2 motor konfigürasyonu devam ediyor. Ancak daha güçlü bir performans sağlamak amacı ile silindir kapağında bir takım değişiklikler yapılmış. Ve silindir başına 1 emme 2 egzoz olmak üzere 3 sübap kullanılırken 2006 da 4 sübap kullanılmış.

    Motor hacmi ise 647 den 680 cc’ye çıkarılmış. Bu motor 8000 d/d’de 66 beygir güç üretiyor. Her ne kadar kulağa düşük sayılabilecek bir rakam gibi gelse de 6500 d/d’de 66.2 Nm tork değerleri makinanın beygirden çok torka dayalı bir sürüş sunduğunu gösteriyor. Hea biraz daha güçlü olamaz mıydı? Şahsi fikrim böyle bir dizayn ve böyle bir konsepte olmalıydı!!!

    Değişen silindir kapağı ve genişleyen motor hacmi pistonlarda ve buji dizaynında da bir takım yenilikleri zorunlu kılmış. Çok düşük emisyon değerlerini sağladığı söylenen HECS3 katalitik konvertörü ve PGM-FI enjeksiyon sistemi ise sadece 2006 Deavuille’de var, yani tamamen yeni.

    Enjeksiyonlu, sıvı soğutmalı V2 silindirli motorun yeni dizayn edilmiş 4 sübaplı silindir kapakları ve daha büyük motor hacmi daha yüksek ivmelenme ve performans elde edilmesi için yapılmış. Bakım gerektirmeyen şaftlı aktarma da sistemi tamamlayan diğer bir ayrıntı.

    FRENLER: Hondanın ABS’li modellerinden biri Deauville... ABS’nin yanı sıra sadece arka frene bastığınızda bile ön ve arka tekerlere uyguladığı frenleme kuvvetini optimize eden CBS diğer adıyla kombine fren sistemi de güvenliği arttırıcı bir unsur.

    Önde; kombine 3 piston kaliperli, 296 X 4.5 milimetrelik hidrolik çift disk, cüruflu metal balatalı, ABS fren sistemi bulunuyor. Arkada ise;çift piston kaliperli 276 X 6 milimetrelik hidrolik disk, cüruflu metal balatalı ABS fren sistemi kullanılmış.

    Frenler konusunda şahsi yorumuma gelince 3 gün boyunca kullandığımız 3 modelden frenlerini en sevdiğim model buydu. Bazıları şu kombine fren sisteminden pek haz etmeseler de bence bu alete çok yakışmış ve sürüş keyfini arttırıcı bir his yaratmış.

    DİZAYN: Genel görünüş olarak maksi scooter ile touring arası bir dizayna sahip. İnce bedeni trafikte oldukça büyük bir avantaj bence. Oturduğunuzda bu tip motorlara göre çok ince bir sele yere çok rahat basmanıza imkan veriyor.

    4 ayrı renk seçeneği var. Ancak Türkiye’ye üç renk geliyor; siyah, gri, toprak... Yan çantalar genellikle ciddi bir çıkıntı oluşturduğundan bazen dezavantaj haline gelir bu tip makinelerde, ama Deauville’in yan çantaları biraz hacim olarak küçük olsa da böylelikle gövdeye daha bir yakın durup, bu dezavantajı azaltıyor. Ancak çantalar gövdeye tamamen entegre. Yani uzun yolda takayım şehir içinde çıkartayım diyemiyorsunuz.

    Yan çantalardan sol çanta 27.4 litre, sağ çanta 26.7 litre hacme sahip. Bir de iki çantayı birbirine bağlayan bir kanal var. Yapan mühendis buna baget gözü diyordu. Uzun baget sandviçi çok seviyo galiba bu mühendis...

    Desteklenmiş hafif çelik şasiyi önde 41 milimetrelik tepkili ve kolay kontrollü ön çatal arkada ise ayarlanabilir tek amortisör tamamlıyor. Bu arada arka süspansiyon ayarı da tek düğmeden yapılabiliyor. Ben sert konumda sürüşünden daha mutlu oldum. Özellikle virajlarda...

    Oldukça büyük ve mutireflektörlü çift ön farlar öyle aman aman bir albeniye sahip değil. İki konumlu yükseklik ayarlı ön cam 170 milimetre yukarıya kalkabiliyor. Ancak ben yüksek konumundan hiç memnun kalmadım. Camın tam bitiği yer benim tam göz hizama geliyordu ve bu da sürüşte kafamı ya aşağıya ya da yukarıya uzatmamı gerektiriyordu. Sıkıcı bir durum. Ancak bu sonuçta benim için geçerli her motorcunun boyu bir olmadığı için benim boylarımdakiler için bir eksi diyelim.

    Grenajların rüzgar koruması oldukça başarılı. Ayna kolları da 55mm uzatılabiliyor. Gösterge panelinde hız, devir, yakıt ve sıcaklık göstergeleri ve ayrıca LCD ekranda odometre, yakıt tüketimi göstergesi ve saat var. Bir de gösterge panelinin altında iki tane çok amaçlı gözü var.

    Sürüş ve izlenimler

    Sabahın erken saatlerinde yaklaşık 30 motor, Atina’da bizim için daha doğrusu Deauville’yi test etmemiz için çizilen rotaya koyulduk. Rota motorun özelliklerine uygun olarak önce şehrin içinden geçip, sahil boyunca uzanan, çok keyifli virajların olduğu şehir dışına açılan keyifli bir yoldu. Touring havasındaki Deauville şehrin içinde kendini bir maksi scooter gibi hissettirdi bana. Oldukça dengeli olması, ayaklarımın yere düzgün basması 259 kilogramlık ağırlığını hiç hissettirmedi. Ön panelinin dolu dolu otomobil gibi olmasına rağmen gidonlar bana Transalp’i tutuyormuşum hissi verdi. Demin de dediğim gibi böyle bir alette insan şöyle daha dolu dolu bir gidon, daha ele gelir bir şey istiyor. Fazla cılız kalmış...

    VİRAJI BAŞARILI

    Uzun uzun virajların olduğu şehrin dışına doğru açılan yola geldiğimizde ilk izlenimim, uzuuun bir viraja biraz hızlı girdiğimde bu motorun kıçının başının epeyce salınacağı yönündeydi. Ancak her girdiğim virajda biraz daha süratlenmeme rağmen bu beklediğim olmadı. Virajı konusunda beni ciddi anlamda şaşırttığını çok rahat söyleyebilirim. Özellikle süspansiyon ayarını sert konuma getirdiğimde... Ancak bunda kullandığımız yolun asfalt kalitesinin de payı bence oldukça büyük. Adamların öyle güzel yolları var ki, Allah ne verdiyse gitmek istiyor insan. Türkiye’nin yamalı yollarında nasıl tepkiler verir, bunu ancak motor buraya geldiğinde anlayabiliriz.

    ZİNCİRLİ OLSAYDI DEMEDİM

    Şafta gelince... Diğer şaftlı makinalardan alıştığımız huzursuzluk yerini sükunete bırakmış görünüyordu. Ne kompresyona bıraktığımda ne de vites küçültmelerinde beni rahatsız edecek homurtular ve uyumsuzluklar duymadım. Şanzımanla şaft ikilisinin oldukça uyumlu çalıştığını söyleyebilirim. Yani keşke zincirli olsaydı dedirtmedi bana.

    TORK VAR AMA

    Frenler altınızdaki güce göre fazla bile sayılabilir kanımca. Hadi abartmadan yeterli diyelim. Bunda kombine fren sisteminin de etkisi büyük. Hem ABS, hem CBS olunca frenler konusunda motoru saçmalatmak için bayağı bir uğraşmak gerekiyor. İlk baştan beri anladığınız üzere en çok takıldığım konu aslında gücü. Tek başıma ve yüksüz seyahat etmeme, torkun da babalar gibi "Üzülme, ben burdayım" demesine rağmen, hani "Keşke biraz daha olsaydı" dedim kendi kendime. Sürüş tadını en genel anlamda HUZURLU diye adlandırabilirim. Çünkü çok uslu, sakin bir mizacı var Deauville’in. Bu da insana huzur veriyor.

    AKSESUARLAR YETERLİ

    Yan çantaların içi her ne kadar öyle ferah ferah olmasa da aksesuarları bence yeterli hatta ön paneldeki iki adet eldiven gözü de küçük, ıvır zıvırı koymak için başarılı. Motorun aerodinamiğine gelince... Selenin oldukça dar olması ve ön grenajın yapısı itibarıyla dizleriniz epeyce içerde kalıyor bu alette. Bu da rüzgardan ciddi şekilde korunmanızı sağlıyor. Bacaklar konusunda çok başarılı diyebilirim.

    YÜKSEK CAM BANA UYMADI

    Alçak konumdaki cam şehir içinde düşük süratlerde eyvallah ama uzun yolda epeyce rüzgarla başa başa bırakıyor insanı. Ben ön camımı dönüş yolunda yükseğe aldım. Evet ciddi anlamda rüzgarı kesiyor ancak benim anatomime hiç uymadı; çünkü cam tam göz hizama geldiğinden altta mı kalayım yukarı mı çıkayım diye kıvranmaktan otele nasıl döndüğümü anlayamadım. Bu benim ebatlarımdan kaynaklanan bir problem tabii...

    ZARİF BİR KADIN GİBİ

    Ağırlık dağılımı konusunda her ne kadar görünüşte kafası hatta kendisi ağır gibi görünse de inanın alakası yok. Hatta ön tarafın hafifliğinden bile bahsedilebilir. Zaten öyle fotoğraflarda göründüğü kadar cüsseli ve iri bir motor değil bu. Zarif bir kadına benzetilebilir. Çok narin ve kibar görünüyor.

    Sonuç olarak amacı; hem şehir içi ferah ferah motor kullanmak, hem de hafta sonu kaçamaklarında bulunmak olan, sakin, sürüşü güvenli, asla hiçbir agresifliği bulunmayan motorlardan hoşlanan motor sevdalıları için güzel bir motor. Gelelim hediyesine... Bu uslu çocuğun hediyesi 15 bin 78 YTL.



















    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    halilsavas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Aralık 2004
    Motosikleti
    transalp/SYM joyride
    Bu motora baktıkca içim eriyor .Almayı ciddi ciddi düşünürken fiatını artdılar nasip olmadı.

  3. #3
    PHAETONW12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2005
    Şehir
    izmir/tire
    harika bir inceleme olmuş,rüzgarın kızınada,skullhunter'a da teşekkürler

  4. #4

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    yakısıklı makine

  5. #5
    kkarabidan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    nc700s
    süper alet ileride alabilirim

  6. #6

    Üyelik
    08 Mart 2008
    deneme yapmak için yazdım silicem

  7. #7
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Zombileri hortlatmayalım.

  8. #8

    Üyelik
    22 Şubat 2008
    hornet alırım daha iyi iiiiiiiiiiiiiiii

  9. #9
    Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Xmax
    Hornet mi?

    Ne alakası var?


    Dövil çok nefis bir gezi motoru.. Tabii belli bir yaştan sonra alınacak....
    Üç boyoz bir kola

  10. #10
    two-wheeler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    MOTO GUZZI BREVA 750İ

    deauville hayalimdeki iki teker

    en beğendiğim model .bence bir numara.

  11. #11
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    ortayaş motoru olarak muazzam seçim olabilir, ama tasarımı başka bir kitleye hitap etmiyor bence. hani yamahanın fjr 1300 klasında olsun ama öyle pahalı da olmasın diyeceklere göre

  12. #12

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı Skullhunter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Enjeksiyonlu, sıvı soğutmalı V2 silindirli motorun yeni dizayn edilmiş 4 sübaplı silindir kapakları ve daha büyük motor hacmi daha yüksek ivmelenme ve performans elde edilmesi için yapılmış. Bakım gerektirmeyen şaftlı aktarma da sistemi tamamlayan diğer bir ayrıntı.
    fevkalade
    Şeytancım, Motosiklet'i icat ettiğin için sana minnettarım...

  13. #13
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    Alıntı puchacz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    deneme yapmak için yazdım silicem
    merak edıyom bu arkadaş nasıl silicekti acaba
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  14. #14
    Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merak edıyom bu arkadaş nasıl silicekti acaba
    ne meraklı adamsın la senn

    ayşe bacım ne yorum yapsakki devııl için
    gönül işte ota da konuyo devilede desekmi hade diyelim
    sınıfına göre iyi makına sanırsamkine ama ben hiç sevmiyorum berbat ötesi
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

  15. #15
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Herkeze Merhaba

    Arkadaşlar bu siteye henüz 5 dakika önce üye oldum, ben motorsiklet sahibi değilim, uzun süredir motor sahibi olmak istememe rağmen arabadan kurtulamadım, ama artık tak dedi bende bir motorsiklet sahibi olmak istiyorum. Başlangıç olarak bana önerebileceginiz bir motorsiklet varmı? Ayrıca hiç motor kullanmadım, Ehliyetimde yok, istanbulda güvenli sürüş eğitimi veren bildiginiz bir kurs varmı acaba? güvenli ve iyi bir egitim aldıktan sonra A2 ehliyet almak istiyorum, arkasındanda motor almak tabiki. Honda Deauville hayranıyım fakat benim gibi acemi biri böyle bir motoru kullanabilirmi hiç bi fikrim yok. Veya motor kullanmaya yeni başlamış bi kullanıcı olarak bana önerebileceginiz alternatif varmı? Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim, Güvenli sürüşler.

  16. #16
    sbuyukkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    İçerenköy
    Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkeze Merhaba

    Arkadaşlar bu siteye henüz 5 dakika önce üye oldum, ben motorsiklet sahibi değilim, uzun süredir motor sahibi olmak istememe rağmen arabadan kurtulamadım, ama artık tak dedi bende bir motorsiklet sahibi olmak istiyorum. Başlangıç olarak bana önerebileceginiz bir motorsiklet varmı? Ayrıca hiç motor kullanmadım, Ehliyetimde yok, istanbulda güvenli sürüş eğitimi veren bildiginiz bir kurs varmı acaba? güvenli ve iyi bir egitim aldıktan sonra A2 ehliyet almak istiyorum, arkasındanda motor almak tabiki. Honda Deauville hayranıyım fakat benim gibi acemi biri böyle bir motoru kullanabilirmi hiç bi fikrim yok. Veya motor kullanmaya yeni başlamış bi kullanıcı olarak bana önerebileceginiz alternatif varmı? Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim, Güvenli sürüşler.
    Honda Deauville ***başlıgında umarım aradıgınızı bulursunuz.
    Ya göründüğün gibi ol. ya da olduğun gibi görün.

  17. #17
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd

    slm

    NT 700 V Deauville uretmı durdumu_? yoksa ulkemızemı gelmıyor

  18. #18
    sbuyukkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    İçerenköy
    Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NT 700 V Deauville uretmı durdumu_? yoksa ulkemızemı gelmıyor
    Bildigim kadarı ile Türkiyeye gelmiyor. Amerikaya 2011 modeller satılıyor.
    Kullandıgım kadarı ile sakın ve rahat sürüş yapmak isteyenlere hitap eden sorunsuz bir motor. Kısmet olurda tekrar alırsam ya burgman 650 yada deauvill alırım.
    Ya göründüğün gibi ol. ya da olduğun gibi görün.

  19. #19

    Üyelik
    24 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yzf 125 r
    herşey para

  20. #20
    suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2010
    Şehir
    İZMİR /DİYARBAKIR
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkeze Merhaba

    Arkadaşlar bu siteye henüz 5 dakika önce üye oldum, ben motorsiklet sahibi değilim, uzun süredir motor sahibi olmak istememe rağmen arabadan kurtulamadım, ama artık tak dedi bende bir motorsiklet sahibi olmak istiyorum. Başlangıç olarak bana önerebileceginiz bir motorsiklet varmı? Ayrıca hiç motor kullanmadım, Ehliyetimde yok, istanbulda güvenli sürüş eğitimi veren bildiginiz bir kurs varmı acaba? güvenli ve iyi bir egitim aldıktan sonra A2 ehliyet almak istiyorum, arkasındanda motor almak tabiki. Honda Deauville hayranıyım fakat benim gibi acemi biri böyle bir motoru kullanabilirmi hiç bi fikrim yok. Veya motor kullanmaya yeni başlamış bi kullanıcı olarak bana önerebileceginiz alternatif varmı? Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim, Güvenli sürüşler.

    Üyelik tarihi: 21-11-09 ) kaç tane 5 dakka oluyo acaba...Her neyse ben seni usta motorcu sanmıştım o kadar çok bilmiş yorumlarından sonra şaşırdım birden..Madem araban var arkadaşım sat motor al aramıza katıl..
    Bahar Bulaştı Ya Hayata, Ağaca, Suya, İçimde Öyle Bir Seyahat Kımıldıyor Ki, Diren Direnebilirsen.Yüreğim Bavulunu Toplamış Çoktan .Ruhum Sırtlamış Çantasını.Uzaklar Çekiyor İçimdeki Seyyahın Tasmasını..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler