Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dakar’a yine TÜRK TAKIMI / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Bizim deli Kemal ile Kutlu yine Dakar yollarına düşmeye hazırlanıyorlar arkadaşlar. Jim Beam Dakar Türk Takımı 31’nci kez düzenlenecek efsane ralli Dakar Rallisi’nde Türkiye’yi yine motosiklet kategorisinde temsil edecek.

    2008 yılında Afrika’daki terör gruplarının tehdidi üzerine iptal edilen efsane ralli Dakar 3-18 Ocak 2009 tarihleri arasında ilk kez Güney Amerika’da gerçekleştirilecek. Bizim Edi (Kemal) ile Büdü (Kutlu) da bu yarışta Türkiye adına gazlayacaklar. Bu hafta Dakar 2009 ile ilgili biraz teknik detaylar vermek istiyorum. Geçen sene terör yüzünden iptal edilen, dünyanın en büyük yarış organizasyonlarından biri olan Dakar’da bakın bu senele neler var neler.

    ŞİLİ SENİN PATAGONYA BENİM

    İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı insanlık macerası Dakar Rallisi, Arjantin ve Şili topraklarında Afrika şartlarını aratmayacak zorluktaki parkurda 15 gün sürecek. Git git bitmez vallahi. 4 kıta ve 49 değişik ülkeden 230 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 82 kamyonun maksimum performans ve azim göstererek sınırları zorlayarak bitirmeye çalıştıkları 9 bin 574 km’lik ralli bu yıl Arjantin’nin başkenti Buenos Aires’den başlayarak, Patagonya ovaları , Şili topraklarında Atakama çölü, ve And dağlarında devam ederek Arjantin topraklarında Buenos Aires’de son bulacak.

    230 SPORCU YARIŞACAK

    Motosiklet kategorisinde 230 yarışçı arasında yer alacak Jim Beam Dakar Türk Takımı, 450cc ve 530cc sınıfında ralli için özel üretilmiş KTM motosikletleri ile Marathon kategorisinde mücadele edecek. 2007 yılında bu zorlu ralliyi bitirme başarısını gösteren Jim Beam Dakar Türk Takımı sporcuları Çöl Kaplanı lakaplı Kemal ve Kutlu’nun ilk hedefi 9 bin 574 kilometrelik yarışı bitirmekmiş. İkinci büyük hedef ise Genel Klasmanda ilk 20, kendi kategorilerinde ilk 3 sırada yer almak. Hadi hayırlısı. Bu arada unutmadan hatırlatayım. Dakar rallisinde start alan yarışmacıların sadece yüzde 40’ı finişe ulaşabiliyor.

    ARJANTİN’DE START VERİLECEK

    3 Ocak’ta Arjantin’nin başkenti Buenos Aires’den start alacak 31’inci Dakar rallisinde 14 özel etap gerçekleşecek. Her bir özel etap geçilen ülkenin coğrafi yapısına göre farklı özellikler taşırken, yarışçıların bu yılki en uzun etabı 834 kilometre ile yarışın 2’nci gününde Arjantin topraklarında yer alan Sta Rosa de la Pampa Puerto Madryn etabı olacak. Yarışın en uzun özel etabı ise Şili topraklarında Atamaka Çölünde gerçekleşecek 666 km’lik Copiapo-Copiapo etabı olacak. .

    SON YILLARIN EN UZUN YARIŞI

    2009 Dakar rallisi 9 bin 574 kilometre ile son yılların en uzun rotasında gerçekleşecek. Yarış içindeki özel etap toplamı ise 5 bin 652 kilometre. Dakar 2009 rotasında ekipleri farklı yüksekliklerdeki zorlu etapların yanısıra, Şili topraklarındaki kum tepeleri ve Atakama çölü ağırlayacak. Zorlu etaplarda navigasyon yeteneği ön plana çıkarken, önceki yarışlara göre teknik açıdan daha zor bir ralli yarışmacıları bekliyor.

    TOPLAM 13600 KİŞİ YARIŞTI

    Sıradışı sportif rekabet içerisinde Dakar Rallisinde motosiklet kategorisinde sporcular 450cc ve 450cc üstü olmak üzere Maraton (minimum düzeyde modifiye edilmiş motosikletler) ve Super Production (modifiye edilmiş motosikletler) sınıflarında mücadele edecekler.

    1979 yılında Fransız Thierry Sabine tarafından organize edilmeye başlanan Motorsporlarının zirve yarışı Dakar rallisi’nde bugüne kadar 21 değişik ülke geçilirken, erkek ve kadın olmak üzere toplam 13 bin 600 kişi katıldı. Her yıl 187 ülkede milyonlarca kişinin takip ettiği ve gün geçtikçe daha da popüler hale gelen Dakar rallisine kayıtlar 6 ay önce başlayarak 1 hafta içerisinde tamamlandı. Binlerce başvuru arasından sadece 530 takım Dakar 2009’da yarışma şansını yakaladı.

    TÜRK TAKIMINA SPONSOR DESTEĞİ

    Jim Beam Türk Takımı’nın ana sponsorluğunu 3’ncü kez üstlenerek devam ettirirken, Türk Telekom, KTM/SPOR MOTO, Ford, Castrol ve Locitte, Power FM, Adidas, Num Num ve MAC da diğer destekler arasında.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GSXR1000RR1
    10.000 km lik ralli, hemde 15 günde, yarışçılarımıza başarılar dilerim..

  3. #3
    Cruiseratom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2008
    Şehir
    .::iZMiR::. İsim: Atakan
    Motosikleti
    Coming Soon:::.. Meslek: Barmen
    Kazasız bir yarış geçirmeleri ümidiyle,başarılar diliyorum. İyi olan kazansın
    Her akşam yatmadan önce Tanri' ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanri'nin çalişma tarzinin bu olmadiğini anladim. Ertesi gün gittim ve kendime yeni bir bisiklet çaldim ve her akşam yatmadan önce Tanri'ya günahlarimi affetmesi için dua ettim...

  4. #4
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Bu ralli çoktan amacı dışına çıktı.. eskiden paris-dakar diye bilinirdi. çünki start noktası paristi.. sonra bişiler oldu paristen start almadı .. şimdide güney amerikada ama ismi dakar..

    bu kırkpınar güreşlerini atinada yapıp adına hala kırkpınar denmesi gibi garip bişi
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  5. #5

    Üyelik
    24 Haziran 2008
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    beat gitti geriye ne kaldı şimdi
    en büyük hayalim dakarda türkiyeyi temsil etmek

  6. #6

    Üyelik
    13 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GSXR1000RR1
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ralli çoktan amacı dışına çıktı.. eskiden paris-dakar diye bilinirdi. çünki start noktası paristi.. sonra bişiler oldu paristen start almadı .. şimdide güney amerikada ama ismi dakar..

    bu kırkpınar güreşlerini atinada yapıp adına hala kırkpınar denmesi gibi garip bişi
    abi dediğin doğru ama demekki bu rallinin markalaşmış olmasının bi göstergesi bence

  7. #7
    fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2008
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    umarim bizim ekip dakar!
    Wildgoose Rider - Transalp 650

  8. #8

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Dakar takımımıza başarılar diliyorum. Kumda sürüş hiçbir şeye benzemiyor.

    Bizimkiler kumu nereden bulacak. Ben bir alternatif türettim hemen.

    Sahil kıyısı kum olan Ayvalık-Sarımsaklı Plajları mesela 8 km upuzun bir kum

    sahili tam çöl taklidi tabii tepe-iniş parkuru yok onu da siz bulun artık.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler