Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aferin Kymco, ödevine iyi çalışmışsın; 10 / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Okullar açıldı, havalar hala sıcak. Bir yere gitmek için otomobil ya da toplu taşıma araçları tam bir işkence aleti haline geldiler. İşin kötüsü büyük bir motosiklet kullanmak ta artık bu trafikte zor olmaya başladı. En munis motor bile bu durumda iftara hazırlanan yemek tenceresi gibi ısınıyor. Üstten güneş, alttan motor ısıtınca fırında köfte gibi oluyorum. Üstelik park edip giderken bile gözüm arkada kalıyor. Biri uğraşacak mı, elleyecek mi, devirecek mi diye. Bu trafiğin ilacı olsa olsa küçük, ucuz ve pratik bir scooter olur derken, test için ’Kymco Agility City’ geldi.

    Agility 125 şu anda en sevilen scooterlerden biri. Özellikle güneydeki kiralama şirketleri hem sağlamlığı hem de pratikliği yüzünden bu modeli çok tercih ediyor. Agility City ise büyük tekerlekli versiyonu. 16 inçlik lastikleri şehir içinde özellikle frenleme anında büyük fark yaratıyor. Küçük tekerlekli scooterlerde sert fren yapmak beni hep korkutur. Çünkü beklemediğim anda kayıveren tekerlekler (özellikle ön) bir anda kontrolü kaybetme hissi uyandırıyor. Bundan dolayı büyük tekerlekli modeller daha bir ilgimi çeker oldu. Bu modelde ön ve arkada disk frenler var. Büyük tekerlekler ve iyi fren sistemi sayesinde Agility çok güvenli şekilde durabiliyor. Peki bu scooter güvenli şekilde durabiliyor ama durduğu gibi hızlanabiliyor mu? Açıkçası küçük tekerlekli versiyonundaki deli fişek hızlanma bu modelde yok. 125 cc’lik 9 beygir üreten motoru açık yolda 90-100 km/s hıza kadar mırıldana mırıldana çıkıyor. Hantal ya da nefessiz değil, ama büyük tekerlek frenlerde güvenlik sağlarken hızlanmada biraz ağır kalmasına sebep oluyor. Bakmayın, eğer küçük tekerleklisini kullanmadıysanız size fişek gibi gelebilir.

    Agility’i park edip inceleyince incelikle düşünülmüş tasarım detayları çok hoşuma gitti. Her şeyden önce bu yıl en moda renk olan beyaz bu scootere çok yakışmış. Küçük bir kuğu gibi duruyor. Gösterge tablosunun arma şeklindeki formu, ince gövde yapısı, zarif kuyruğu ve sportif jantları ile bu model kesinlikle fiyatından bir üst sınıfta görünüyor. Kullanılan parçaların kalitesi de çok güzel. İnsanın elinde kalacakmış gibi bir his yaratmıyor.

    Agility City ile yola çıkınca işte olay budur dedim. Bir kere çok ama çok kolay kullanılan bir scooter. Gazı çevirince çok yumuşak şekilde hızlanıyor, frene basınca çok kontrollü olarak durabiliyor. Dönüşler ve bozuk zemin beni hiç sıkıntıya sokmadı. Ancak boyu ortalamanın altında olanlar için sele biraz yüksek. Özellikle hemcinslerim bu konuda ısrarla alçak sele isteseler de scooterler için yüksek seleyi dert etmemek lazım. Ayakları yere koyma ihtiyacı olunca sandalyeden iner gibi seleden inmek mümkün ne de olsa. Üstelik 100 kg gibi kuştüyü ağırlığı yüzünden City’i devirmek zor (hadi ki bir halt yedik de devirdik, kaldırması kolay). Ayak koyma yerinin düz olması, taşınacak büyük şeyleri koyabilmek için gayet güzel. Artık pek çok scooterde ortaya şasi tüneli denk geliyor; sadece ayaklar sığıyor. Dar yapısı özellikle sıkışık trafikte şahane bir şey. Gidon yüksek olduğundan arabaların aynalarına takır tukur çarpmadan (kafesçilerden dayak yemeden) gidebiliyor. Hani acil bir şekilde çıkmam gerektiğinde çalıştır ve gazla şeklinde kullanmaya öyle alıştım ki iade ettiğimde acilen bir yere gitmem gerekmesin lütfen diye dua etmeye başladım. Hani evle iş arası çok uzak değil ama iftara beş dakika kala scootere atlayıp vın diye eve gidebilmek ne şahane bir şeymiş meğer. 100 kilometrede ortalama 2.7 litre benzin yakması, 6 litrelik deposu (aşağı yukarı 20 YTL’lik benzin) ile teorik olarak 200 kilometrenin üstünde yol yapabilmesi, bunu yaparken de yolda orası-burası dökülecek elimde kalacak diye korkmadan kullanılabilmesi, bu kadar ufak tefek olmasına rağmen çok şık görünümü ve elbette 3 bin 650 YTL’lik fiyatı ile hayatı kolaylaştıran bir scooter alınabiliyor. Aferim Kymco.



    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Nisan 2007
    Şehir
    Antakya
    Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Kymco Kymco Partizani

  3. #3
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Eskisine nazaran yenilenen şekli,jantları ile daha iyi bir model City 125.

    Ama keşke motorunda da değişiklikler olsa idi.

    12"ten 16"e çıkan jantların performans kaybını tolere etmek için motorda güç artışı olmalı idi zaten

    Test motoru beyaz ama Türkiye'de sadece mavi renkte satılıyor Agility.

    Füme,beyaz,mavi ve siyah olmak üzere 4 renk alternatifi olmasına rağmen tutulmayacak bir renkle satılıyor ülkemizde bu motor.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  4. #4
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Yaklaşık bir sene önce bir arkadaş 2200 ytl'ye almıştı kymco agility 125'i.Dolayısıyla arkaya gelen disk + 16" tekerlekler için fazladan 1450 ytl istenmesi tam bir SAÇMALIK.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  5. #5

    Üyelik
    21 Nisan 2007
    Şehir
    Antakya
    Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Keşke 150 cc olsa idi..

  6. #6

    Üyelik
    09 Temmuz 2008
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    kymco ck 125
    Kymco bu işte ilerleme yolunda gayet iyi işler yapmaya başladı

    Ne diyelim

  7. #7

    Üyelik
    09 Ağustos 2007
    Şehir
    DENİZİLİ (horoz kentli)
    Motosikleti
    ÇALINDI SUAN MOTORSUSZUM
    iyi hoş güzel motor ama
    adamın bobrek taslarını dusurecek sekılde tasarlanmıs be abii

  8. #8

    Üyelik
    05 Eylül 2006

    Rüzgarın Kızıymış :)

    Bu Ayşe Şule Bilgiçin dördüncü veya beşinci kymco reklamı eeee sadece motor sevdalısı olmak, oyunculuk yapmak, köşe yazarlığı yapmak hatta yapımcılık yapmak karın doyurmuyor 100.000 km garanti deyip motosikleti aldıktan sonra 250 cc ve altına 30.000 km garanti süprizi yapan bi firmanın reklamınıda yapmak gerekiyor ara sıra.

    (Bu benim kendi fikrim amacım şahsı veya firmayı kötülemek değildir lütfen yanlış anlaşılmasın)

  9. #9

    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2018 Honda CB 500 FA
    fiyatı çok pahalı, çok benzin tüketiyor..

  10. #10
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Bence Kymco scooter'in her sınıfında iddialı bir firma.Aqulity125city'de buna en iyi örneklerden biri.Uzun dönem kullanım sonuçlarınıda görmek lazım aslında.Bide Super8'i dikkate almakta fayda var.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  11. #11

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Teşekkürler Ayşe Şule BİLGİÇ çok düzenli yorumlar.

    Bence de scooter sınıfında çok kaliteli bir alet Kymco Agility City

    Reklam gibi de olmamış gayet objektif kutlarım.

  12. #12

    Üyelik
    22 Ocak 2008
    Şehir
    hatay eskisehir ist
    Motosikleti
    kymco downtown
    kymco sahibi olarak motoruma her bidiğimde gurur duyuyorum ve hayıflanıyorum hala bizim oğlana çinlimi diye soruyolar diye.ama açıkcası agilitynin tipini hiç beğenmiyorum bana bi albenisi yok gibi geliyor.kymconun asıl maxiscooterları hakkaten herşeyiyle çok güzel.birde people 200 tabi
    Kymco Kymco Partizani


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler