anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Her motorcu 3 çocuk yapsın / Ayşe Şule BİLGİÇ

Bu konuya 32 cevap yazıldı 1055 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
silah1

silah1 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 34 HD 808 BMW F800GS 34 HD 684 BURGMAN 650
Kan Grubu: A Rh+
17-04-2008, 09:38 AM

Alıntı:
Eyong´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bir örnek vermek gerekirse, Almanyanın yüz ölçümü bizim 2,5 da birimiz kadar. Nüfusu 82 milyon. 2,5 katı büyüklükteki Türkiye de aynı nüfusa sahip aşşağı yukarı.

Doğum ve ölüm oranları şu anki durumu ile devam ettiğinde, 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu "yaşlı nüfus" olarak adlandırılacak.

Tamam, şu anki yaşam şartlarımız zor. Gelirler malum, fakat ülkemiz her anlamda büyüyor ve iyi günlere doğru gitmekte. Buna paralel olarakda nüfusumuzu genç tutmak zorundayız.

2037 yılından sonra, yıllardır bahsettiğimiz düşmanlarımız ve bizi bölmek isteyen güçler savaş açarlarsa memleketi kimle savunacağız

Başbakan 3 çocuk yapın dedi diye harıl harıl çocuk çalışmasına girişmedi kimse, bu sadece kişisel önerisidir.

Bence haklıdırda, stratejinin altın kuralı çoğalmaktır. Mantıklıca çoğalmaktır tabi ki.

Ekonomik olarak kötü durumda olan ve bir çocuğa bile zor bakan çiftin 3 çocuk yapması pek mantıklı değildir. Ama gücü yeten her aile çoğalmalıdır.

Özelliklede eğitim ve kültür seviyesi yüksek olan aileler çoğalmalıdır ki nüfusun kaliteside yükselsin.

Fakat ne yazıktırki bu 3 çocuk doğurma ve çoğalma olayına karşı çıkan bu eğitim ve gelir seviyesi yüksek kişilerdir.

Asıl doğurması ve çoğalması gerekenler başbakana karşı çıkan kişilerdir bence

Biliyorum biraz siyaset oldu ama bu nüfus konusu gerçekten önemli bir konu...
dogru söze ne denir (yalnız bende 3 vardemiştim ama benimkiler 17 16 8 yasında) yani başbakandan once yapılmıştır hep bir kızım olsun istedim ama kısmet

Sakın kendisine verdigin kiymeti sana vermeyenle arkadaş olma HZ.MUHAMMED S.A.V
Eski
  (#22)
zion1

zion1 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mondial 150 KN
17-04-2008, 12:05 PM

ÇENKİSSSsss DİO Kİİ..heyyyttt arı gibi uçarım..kelebek gibi sokarım
yoksa tam tersimiydi
Eski
  (#23)
ELINT

ELINT - ait Avatar

Aktif (Online)
17-04-2008, 12:23 PM

Alıntı:
Bir örnek vermek gerekirse, Almanyanın yüz ölçümü bizim 2,5 da birimiz kadar. Nüfusu 82 milyon. 2,5 katı büyüklükteki Türkiye de aynı nüfusa sahip aşşağı yukarı.

Doğum ve ölüm oranları şu anki durumu ile devam ettiğinde, 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu "yaşlı nüfus" olarak adlandırılacak.

Tamam, şu anki yaşam şartlarımız zor. Gelirler malum, fakat ülkemiz her anlamda büyüyor ve iyi günlere doğru gitmekte. Buna paralel olarakda nüfusumuzu genç tutmak zorundayız.

2037 yılından sonra, yıllardır bahsettiğimiz düşmanlarımız ve bizi bölmek isteyen güçler savaş açarlarsa memleketi kimle savunacağız

Başbakan 3 çocuk yapın dedi diye harıl harıl çocuk çalışmasına girişmedi kimse, bu sadece kişisel önerisidir.

Bence haklıdırda, stratejinin altın kuralı çoğalmaktır. Mantıklıca çoğalmaktır tabi ki.

Ekonomik olarak kötü durumda olan ve bir çocuğa bile zor bakan çiftin 3 çocuk yapması pek mantıklı değildir. Ama gücü yeten her aile çoğalmalıdır.

Özelliklede eğitim ve kültür seviyesi yüksek olan aileler çoğalmalıdır ki nüfusun kaliteside yükselsin.

Fakat ne yazıktırki bu 3 çocuk doğurma ve çoğalma olayına karşı çıkan bu eğitim ve gelir seviyesi yüksek kişilerdir.

Asıl doğurması ve çoğalması gerekenler başbakana karşı çıkan kişilerdir bence

Biliyorum biraz siyaset oldu ama bu nüfus konusu gerçekten önemli bir konu...

Olcay, senin ve başbakanın bahsettigi stratejiyi bize 14-15 sene önce anlatmışlardı. O zamanlar anlatılmayan daha dogrusu üzerinde durulmayan konu genç nufusun fazlalıgı avantaj oldugu gibi büyük bir dezavantajda olabilecegiydi. Genç nufusu egitebilirsek evet bu büyük bir avantajdır peki biz şuan mevcut genç nufusu egitebiliyormuyuz, onların geçimlerini saglayabilcekleri bir düzeye gelmelerini saglayabiliyormuyuz?
İstanbul'u Ankara'yı bilmem ama anadoluda 45-50 kişiyi bir sınıfın içine balık istifi gibi dizip egitim vermeye çalışıyorlar yine anadolu iyi durumda göney doguda bırak egitimi türkçe bilmeyenler var.Hal böyle iken genç nufus diye bas bas bagırmanın bize faydadan çok zararı oluyor

Şimdi gelelim egitemedigimiz ihtiyaçalarını karşılayamabilecegi düzeye ualştıramadıgımız genç nufusumuza;

Ülke şuan elindeki mevcut genç nufusu egitememesi sonucunu millet olarak çok agır ödüyoruz. Doguda çocuk sorunu yok başbakanımızın ve sevgili süper modumuzun dedigi gibi onlar bol miktarda çocuk yapıyorlar?
Sonuç?
Sefalet, ve bu sefaletin sonucu illegal yolları tercih etmeleri. Doguda terörün elinden kaçıp güvenlik güçlerine sıgınan törüristlerin ifadeleri gerçekten genç nufusun fazla olmasının bize ne gibi zararı oldugunu iyi anlatıyor. Teröriste soruyorlar

asker: Neden örgüte katıldın
terörist:abi ben 10 yaşımda örgüte katıldım. İlerde burda bir devlet kurup benide şemdinliye kaymakam yapcaklardı( işte bizim egitemedigimiz genç nufustan bir örnek)

Başka bir teröriste soruyorlar

asker: neden örgüte katıldın

Terörist: Aileme ayda 150 dolar yardım yapacaklarını söylediler . Ailemin durumu kötüydü onlara yardım yapılması için örgüte katıldım.

asker: Ailene yardım yapıldımı?

Terörist: Hayır yapılmadı.!!!!!!!

Bu olayın törör boyutu bide köprü altlarındaki tinerciler var hani şu bir cep telefonu için yakınlarımız öldürenler.

Bu örnekler saymakla bitmez. Kısaca genç nufusu egitemezsen bilinçlendiremezsen bunu senin yerine başkası yapar ve şuanda yapıyorlar.(dagda egitip bizim üzerimize salıyorlar).
Bunun bedelinide askere gönderdigimiz arkadaşlarımız ödüyor.

Ülkede genç nufus diye bas bs bagırmaya başlamadan önce mevcut genç nufusa kaliteli bir egitim vermemiz gerekir.( şuanki egitim kurumları ülkenin genç nufusunun egitimini karşılayamamaktadır aksini idda eden varsa çorumun dodurga ilçesindeki şehit murat alıcı ilkögretim okuluna gitsin)Sonrada insanlara 3 çocuk sahibi olun bizler onları egitecez diye meydanlarda konuşulabilir ve gerçekten mevcut genç nufus egitilmiş güney dogudaki insanlar törörün kucagına düşmuyorsa bizde "helal olsun " deriz.

Neyse konu uzadıkça uzuyor kısacası bu kafayla biz daha fazla genç nufus sahibi olursak bu bizim için büyük bir dezavantajdır!!

not: Mesajım siyasi bir amaç için yazılmadı. Kaldıki Tükiye'deki siyasilerin hiç biri için parmagımı oynatmam
Eski
  (#24)
Eyong
Süper Moderatör

Eyong - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '06 FZ6 Fazer
Kan Grubu: B Rh+
17-04-2008, 13:33 PM

Elint bu kibar açıklamaların için teşekkürler, fakat sadece bu örnekler çoğalmayın demek için yetmez.

Terörden örnek vermişsin, insanların kandırılması için eğitimsiz ve çok çocuklu aileden olması yeterli değildir. Terör örgütü katılımcılarının yada sempatizanlarının büyük bir bölümünün eğitimli olduğunu hepimiz biliyoruz, üniversiteler binlerce sayıda bu insanlarla dolu.

Diğer örnekte öyle, sokak çocuğu örneği. Sayıya ve orantılara bakarım ben, doğan kaç çocuktan kaçı sokağa düşüyüor

Yada bizler çoğalmadığımızda sokağa çocuklar düşmeyecek mi? Terör bitecek mi?

Ne dedim ben, özellikle eğitimli ve kültürlü ailelerin çoğalması lazım.

Hatta ekonomik durumu el vermiyen ailelere 1 çocuktan fazla yapmanın ceza olması gerektiğine inanan da bir vicdansızım

Neden çoğalmak doğurmak diyince aklımıza sel sefir halde sabah akşam çocuk yapmaktan başka bir şey olmayan insanlar geliyor.

Müsait olan her aile üremeli ve çoğalmalıdır diyorum, ama aksine genel olarak bu bahsettiğim zümre doğurmaya karşı.

Dezavantajları var diye neslimiz devam etmesin mi?

Türk milleti bitsin mi?

Bu topraklar değil 70 milyon, 170 milyon nüfusu bile rahatlıkla besleyebilecek kadar büyük ve bereketli.

Merak etmeyin illaki bu topraklar hakettiğimiz gibi yönetilecek ve aradığımız refaha kavuşacağız birgün.

"Kendine Bir Meseleden Sorulup da Bilmediği Halde Fetva Veren Kimse Hem Sapık Hem Saptırandır." Hz. Muhammed (s.a.v)

"Ey İlim Sahibi, Bu Kadar İlminle Beraber Daha Bilmediklerini de Öğren. Ve Bildiklerini Bilmeyenlere Durmadan Öğret." Hz. İsa (a.s)
Eski
  (#25)
ELINT

ELINT - ait Avatar

Aktif (Online)
17-04-2008, 16:22 PM

Alıntı:
Elint bu kibar açıklamaların için teşekkürler, fakat sadece bu örnekler çoğalmayın demek için yetmez.

Terörden örnek vermişsin, insanların kandırılması için eğitimsiz ve çok çocuklu aileden olması yeterli değildir. Terör örgütü katılımcılarının yada sempatizanlarının büyük bir bölümünün eğitimli olduğunu hepimiz biliyoruz, üniversiteler binlerce sayıda bu insanlarla dolu.

Diğer örnekte öyle, sokak çocuğu örneği. Sayıya ve orantılara bakarım ben, doğan kaç çocuktan kaçı sokağa düşüyüor

Yada bizler çoğalmadığımızda sokağa çocuklar düşmeyecek mi? Terör bitecek mi?

Ne dedim ben, özellikle eğitimli ve kültürlü ailelerin çoğalması lazım.

Hatta ekonomik durumu el vermiyen ailelere 1 çocuktan fazla yapmanın ceza olması gerektiğine inanan da bir vicdansızım

Neden çoğalmak doğurmak diyince aklımıza sel sefir halde sabah akşam çocuk yapmaktan başka bir şey olmayan insanlar geliyor.

Müsait olan her aile üremeli ve çoğalmalıdır diyorum, ama aksine genel olarak bu bahsettiğim zümre doğurmaya karşı.

Dezavantajları var diye neslimiz devam etmesin mi?

Türk milleti bitsin mi?

Bu topraklar değil 70 milyon, 170 milyon nüfusu bile rahatlıkla besleyebilecek kadar büyük ve bereketli.

Merak etmeyin illaki bu topraklar hakettiğimiz gibi yönetilecek ve aradığımız refaha kavuşacağız birgün.
Olcay yazımı anlamak istedigin gibi yorumlamışsın Ben insanların 3 çocuk sahibi olmasına karşı degilim. Sadece gerekli egitim düzeyi ve yaşamını sürdürecek ekonomik düzeye gelmeden 3 çocuk yapmalarını isteyen başbakanı eleştiriyorum. Sende ekeonomik düzeyi el vermeyen ailelerin bir çocuktan fazla yapmasına karşısın buraya kadar fikir ayrılıgımız yok, fakat başbakan herkes'in en az 3 çocuk sahibi olması gerekir diyor. Bu herkes dedigi toplulugun içine köydeki mehmet emmi'de giriyor Ankarada'ki prof. doktorlarda giriyor. Başbakanımız senin gibi gelire göre çocuk sahibi olmasını savunmuyor ona göre herkes en az 3 çocuk sahibi olması gerkiyor. Benim karşı çıktıgım düşünce bu. Aynı cümleyi 3-4 defa söyledim umarım bu defa yanlış anlama olmaz

Bu arada konu hafiften siyasete kaymaya başladı sussam iyi olacak

Konu ELINT tarafından (17-04-2008 Saat 17:00 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#26)
celıl ybr

celıl ybr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: suzuki an 125 veya honda beat
17-04-2008, 16:55 PM

+1 cok tuttum bu yazıyı superr:thu mleft:

İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
Eski
  (#27)
Eyong
Süper Moderatör

Eyong - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '06 FZ6 Fazer
Kan Grubu: B Rh+
17-04-2008, 17:08 PM

Elint bende şunu demek istiyorum, o bahsettiğimiz gelir ve eğitim seviyesi düşük olupda çok çocuk yapanlar zaten 3 ve daha fazlası çocuk sahibi oluyor. Başbakan yapmayın desede onlar devam edicek yapmaya zaten

Önemli olan yapmayanların ve başbakana bu konuda karşı çıkanların da yapması ve ortalamanın sağlanmasıdır

Taze kurulmuş Cumhuriyetimizin gelişememsi ve hala daha muhasır medeniyetler seviyesine çıkmamış olmamızın en önemli etkilerinden birisi kurtuluş saaşı ve Çanakkale savaşı sırasında cepheye giip şehit olan okul öğrencilerimizdir ve genç nesilimizdir.

Bu savaşlar sırasında cephedeki askerlerden evli olanlar kısa süreliğinede olsa memleketine gönderilmiştir peyder pey, kısa süreliğine gidip gelmelerdeki bu amaç elbetteki neslin devamı içindir (Bknz. tarih kitapları)

Yani M.K.Atatürk ün de dediği gibi "nüfus bir milletin en hayati sorumluluklarından birisidir”

"Kendine Bir Meseleden Sorulup da Bilmediği Halde Fetva Veren Kimse Hem Sapık Hem Saptırandır." Hz. Muhammed (s.a.v)

"Ey İlim Sahibi, Bu Kadar İlminle Beraber Daha Bilmediklerini de Öğren. Ve Bildiklerini Bilmeyenlere Durmadan Öğret." Hz. İsa (a.s)
Eski
  (#28)
muhozo

muhozo - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: AB Rh+
17-04-2008, 17:13 PM

ALINTIDIR

Bölge İşsizlik oranı (%)

Marmara 11.4

İç Anadolu 10.2

Karadeniz 4.8

D.Anadolu 6.3

Ege 10.7

Akdeniz 10.9

G.Doğu Anadolu 21.6

(bu değerler 07.04.2004 tarihli Milliyet gazetesinden alınmıştır.)

Yıllardan beri hep bilinir ki; Türkiye’de en fazla nüfus artışı Güneydoğu’dadır. Dolayısıyla en fazla işsizlik oranı da bu bölgede olacaktır. Yukarıdaki tabloya bakıldığı zaman, Güneydoğu’daki işsizlik oranının, bazı bölgelerin iki katı, bazı bölgelerin de 3-4 katı olduğu dikkat çekmektedir..

Bugün, Güneydoğu’da, nüfusun yaklaşık 2/3’ü otuz yaşın altındaki nüfustur. Yani nufüs artışıyla oranltılı olarak oldukça genç bir nüfus bulunmaktadır. Yıllardır nüfus planlaması konusunda, Türkiye bir adım bile ileri gidememiştir. Bu konuda hazırlanan, hatta zaman zaman uygulamaya konulan projeler, amacına ulaşamadan, tipik devlet dairesi yorgunluğuna bürünmüş; bu proje kapsamında görev verilen kişiler de sadece maaşlarını almakla yetinmiştirler.

Kaldı ki Güneydoğu’da nüfus planlamasını başarılı kılabilmek için olağanüstü bir çaba ve gayret gerekmektedir. Özellikle kırsal kesimde “Allah veriyor, ne yapalım”, “önlemeyi bilmiyoruz”, “engel olmak günahtır” düşünceleri hakimdir. Bu düşüncelerle mücadele etmek kolay değildir. Son nüfus sayımında, en fazla nüfus artış oranı Şanlıurfa’ya ait idi.

Bir ülke için genç nüfusa sahip olmak güzel bir şey. “Biz Avrupa’nın en genç nüfusuyuz” diye övünmek de güzel bir şey. “Gençlik geleceğimizdir” sözü de doğrudur. Ancak geleceğiniz olarak gördüğünüz gençliğe, gelecek sağlayabilmek gerekir! Aş ve iş veremediğiniz gençlik, her zaman tahriklere açık, potansiyel bir tehlike olabilir.

Bu bilgiler eyogn arkadaşımız her ne kadar ekonomik durumu iyi olan ailelere çocuk yapmalarını önersede bu önerileri genelde fakir ve/veya eğitimsiz aileler uygulamaktadır. Sonuçta düşünmeyen, analiz etmeyen, üretmeden tüketmeyi yaşam amacı haline getirmiş kuru kalabalıklar ülkenin her tarafına yayılmaktadır.

1-gelir düzeyi ortalamanın altındaki bölgelerde aile planlaması çalışması yapılması zorunludur.
2-ülkemizin kaynakları söylendiği gibi bol döküm değildir, şu anda stratejik tüm noktalar uluslararası sermayenin elindedir, ülkemiz su fakiri ülkeler arasındadır, tarımda kendine yeten bir ülke iken şu an tamamen dışa bağımlı bir ülkeyiz, (son günlerdeki hububat krizi tuzu biberi)
3-yanlış yazmak istemem ama hukuğumuza yerleşmiş "galatı meşhur fasihi mehçurdan evladır" diye bir tanım var, yaygın yanlış terk edilmiş doğrudan üstündür der.

Konu muhozo tarafından (17-04-2008 Saat 17:15 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#29)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Pert RR
17-04-2008, 17:19 PM

AŞB Başbakan'a güzel bir gönderme yapmış.
Cuk oturmuş.

Eyong'un kaliteli bir nesil umuduyla önerdiği şey de sağlıklı bir düşüncenin ürünü.
Fakat diğer konularda itirazım olacak.
Neden itiraz ettiğimi de açıklayayım.

Öncelikle genç neslin çok olduğu, yani nüfusunun genç oranı yüksek ülkelerin daha iyi konumda ve kalkınmış ülkeler olacağı teorik olarak doğru olması gerekirken, pratikta yanlışlığı yüzdeyüz kanıtlanmış bir varsayımdır.

Bakınız genç nüfus oranı yüksek olan ülkeler hem ekonomik hem de toplumsal olarak nerelerde.(Türkiye Dahil)

Bakınız nüfusu ihtiyar olan ülkeler nerelerde. (Almanya-Fransa-İngiltere ve hatta tüm avrupa ülkeleri)

Ben de ihtiyar sayılmam.Henüz 38 yaşındayım. Yazdıklarım en çok benim ağrıma gidiyor ama maalesef duruma baktığımızda gördüklerimiz böyle.

Tabii itiraz edenler olacaktır ama, gördüğümüz manzara şudur. Fazla çocuk yapmayan ülkeler, zenginlik ve refah içerisinde yaşarlarken, tersi durumda olan ülkeler ise, perişan vaziyetteler.

Genç nüfusun fazla olması düşüncesi,Osmanlı zihniyetinin günümüze yansıyan bir ürünüdür aslında.
Çünkü Osmanlı'da halk askerdir.Başka da bir şey değildir zaten.
O zamanın savaşları bilek gücüyle kazanıldığından, Osmanlı genç nüfus isterdi.

Bu gün ülkemizi parçalamak isteyen dış güçlere karşı vatanımızı savunacak gençler isteyebiliriz.
Ama onların uzaktan bir düğmeye basarak başımıza yağdıracakları bombaları havada yakalayacak bionik gençlerimiz mevcut değil maalesef.

Bugün Fransa'nın nüfüsu oldukça ihtiyar.
Sıkıyosa bölün parçalayın bakalım.
Nüfusunuzun tamamı genç olsa,onların iki katı da olsanız, gücünüz yetmez.

Çünkü artık savaşlar akılla, bilimle kazanılıyor.
Bilek gücünün devri, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul surlarını yıkmak için döktürdüğü devasa toplarla kapanmıştır.
Osmanlı bile o tarihten sonra savaşlarının büyük çoğunluğunu bilek gücüyle değil, ürettikleri savaş teknolojisi ile kazandı.

Ben Elint'e genel oranda katılıyorum.
Çoğalmak yerine, elimizdeki mevcut nüfusu daha iyi eğitmek, daha aydınlık yarınlara ulaşmamızı sağlayacak beyinler yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalı.

Bugün Türkiye'nin yapması gereken budur.
Bizler çocuklarımızı iyi yetiştirelim.
Elimizdeki imkanları, onların gelişmesi ve yüksek eğitim görmeleri için harcayalım.
Torunlarımız da böyle yetişsinler.

Önce Türkiye aydın insanların mutlu yaşadıkları bir ülke olsun.
Sonra gerekli görürlerse, çoğalmayı torunlarımıza bırakalım....

Kullanıcı adımın okunuşu şöyledir.
"Kok"
Fransızcada Horoz demektir....
Eski
  (#30)
istburak

istburak - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: cbr 125r repsol
17-04-2008, 22:58 PM

valla çoğalalım kalbimiz onu ister ama sonra devlet hastanelerinde ssürünmek varrr adam tüp patlamasında yanmış cayır cayır haykırı yoo yanlış olmasın ama 132 ytl yada 232 ytl için hastaneye almıyorlar artık bizi ne yaparlar bilmem ..... güvenen yapsında çoğalalım ayşee ablaaaaaaaaaaaaaaaaa

severim ezer geçerim yavaş yerler yaşşş
Eski
  (#31)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
20-04-2008, 15:28 PM

Mevzuyu güzel özetlemiş arkadaşlar.

YouTube Video
Hata: Eğer bu videoyu izleyemiyorsanız, YouTube sitesinde hata oluşmuş olabilir ya da Flash programı bilgisayarınızda yüklü değildir.

"Kok"
Eski
  (#32)
PIERzig

PIERzig - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
20-04-2008, 15:36 PM

Alıntı:
coq´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mevzuyu güzel özetlemiş arkadaşlar.

YouTube Video
Hata: Eğer bu videoyu izleyemiyorsanız, YouTube sitesinde hata oluşmuş olabilir ya da Flash programı bilgisayarınızda yüklü değildir.
Allah'ım manyak bu adamlar ya magazinel olayların arasına da iyi sıkıştırıyolar böyle konuları

Çile kızıl başlı akbabam çile
Motosiklet sanattır.Herkes sanatçı olamaz
Eski
  (#33)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-04-2008, 01:57 AM

Arada kaynamasın.
Bi şeyler daha eklersem ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak diye umuyorum.

Dünya üzerinde yaşayan kaliteli ve kültürlü insanlar, hep kültürlü ve kaliteli anne-babaların çocukları değildirler.
Yani kaliteli insanlar çok çocuk yapsın, cahil veya kapasitesiz insanlar az çocuk yapsın mantığı ile bir yere varmak mümkün değil.
Tabii ki düzgün ve vatana millete faydalı insan yetiştirme oranları aynı olmayacaktır.
Ama anne babası hangi seviyede olursa olsun, eğitim imkanı bulamayan bir çocuk büyüyünce sıradan bir vatandaş haline gelir.

Devlet çocuğun gelişimi, bakımı, eğitim ve öğretimi gibi konuları üzerine almak zorundadır.
Doğan her çocuğun sağlıklı büyümesi ve iyi bir eğitim alması devletin sorumluluğundadır.
Devletin başındakiler, ancak bu şartları sağlayabildikten sonra bu tür tavsiyelerde bulunabilirler.

Cahil, sağlıksız, dengesiz bir nesil, ülkemizi müreffeh yarınlardan ziyade kaos ortamına taşır.
Bu gün bile her yıl trafikte kurtuluş savaşında verdiğimizden daha fazla zaiyat vermekteyiz.
Savaşsak bu kadar insanımız ölmez.
Bunun sebebi çok olmamızmıdır sadece.
Yoksa cahil bir kalabalık oluşturmamızmıdır?
Boş kalabalıklar bir ülkeye katma değer sağlayamazlar.
En fazla ülke kaynaklarının daha büyük bir hızla kurutulmasına ön ayak olurlar.

Eğitim ve sağlık giderlerinin paraya bağlı olduğu ülkemizde seviyesi yüksek ailelerin 3-5 çocuk yapmaları önemli değildir.
Onları okutamadıktan, doyuramadıktan, sağlıklı büyütemedikten sonra, o çocukların diğer çocuklardan ne gibi bir farkı olur?

"Kok"
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri