AŞB Başbakan'a güzel bir gönderme yapmış.
Cuk oturmuş.
Eyong'un kaliteli bir nesil umuduyla önerdiği şey de sağlıklı bir düşüncenin ürünü.
Fakat diğer konularda itirazım olacak.
Neden itiraz ettiğimi de açıklayayım.
Öncelikle genç neslin çok olduğu, yani nüfusunun genç oranı yüksek ülkelerin daha iyi konumda ve kalkınmış ülkeler olacağı teorik olarak doğru olması gerekirken, pratikta yanlışlığı yüzdeyüz kanıtlanmış bir varsayımdır.
Bakınız genç nüfus oranı yüksek olan ülkeler hem ekonomik hem de toplumsal olarak nerelerde.(Türkiye Dahil)
Bakınız nüfusu ihtiyar olan ülkeler nerelerde. (Almanya-Fransa-İngiltere ve hatta tüm avrupa ülkeleri)
Ben de ihtiyar sayılmam.Henüz 38 yaşındayım. Yazdıklarım en çok benim ağrıma gidiyor ama maalesef duruma baktığımızda gördüklerimiz böyle.
Tabii itiraz edenler olacaktır ama, gördüğümüz manzara şudur. Fazla çocuk yapmayan ülkeler, zenginlik ve refah içerisinde yaşarlarken, tersi durumda olan ülkeler ise, perişan vaziyetteler.
Genç nüfusun fazla olması düşüncesi,Osmanlı zihniyetinin günümüze yansıyan bir ürünüdür aslında.
Çünkü Osmanlı'da halk askerdir.Başka da bir şey değildir zaten.
O zamanın savaşları bilek gücüyle kazanıldığından, Osmanlı genç nüfus isterdi.
Bu gün ülkemizi parçalamak isteyen dış güçlere karşı vatanımızı savunacak gençler isteyebiliriz.
Ama onların uzaktan bir düğmeye basarak başımıza yağdıracakları bombaları havada yakalayacak bionik gençlerimiz mevcut değil maalesef.
Bugün Fransa'nın nüfüsu oldukça ihtiyar.
Sıkıyosa bölün parçalayın bakalım.
Nüfusunuzun tamamı genç olsa,onların iki katı da olsanız, gücünüz yetmez.
Çünkü artık savaşlar akılla, bilimle kazanılıyor.
Bilek gücünün devri, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul surlarını yıkmak için döktürdüğü devasa toplarla kapanmıştır.
Osmanlı bile o tarihten sonra savaşlarının büyük çoğunluğunu bilek gücüyle değil, ürettikleri savaş teknolojisi ile kazandı.
Ben Elint'e genel oranda katılıyorum.
Çoğalmak yerine, elimizdeki mevcut nüfusu daha iyi eğitmek, daha aydınlık yarınlara ulaşmamızı sağlayacak beyinler yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalı.
Bugün Türkiye'nin yapması gereken budur.
Bizler çocuklarımızı iyi yetiştirelim.
Elimizdeki imkanları, onların gelişmesi ve yüksek eğitim görmeleri için harcayalım.
Torunlarımız da böyle yetişsinler.
Önce Türkiye aydın insanların mutlu yaşadıkları bir ülke olsun.
Sonra gerekli görürlerse, çoğalmayı torunlarımıza bırakalım....