anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Motosiklet kazalarına dur diyelim / Ayşe Şule BİLGİÇ

Bu konuya 10 cevap yazıldı 682 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
Kan Grubu: A Rh+
Post Motosiklet kazalarına dur diyelim / Ayşe Şule BİLGİÇ - 12-03-2008, 17:54 PM

Beni bilirsiniz motosiklet ve kaza laflarını aynı cümle içinde kullanmayı hiç sevmem ve kolay kolay da kullanmam. Ama gelin görün ki günümüzde ne zaman hangi gazeteyi açsanız bu iki kelimenin aynı cümlede kullanıldığı haberlere denk geliyoruz.

Gerçekten kazalar mı artıyor yoksa basın motosikletli kazaları daha ilginç bulup hep onları mı ön planda tutuyor tartışılacak konu. Ne olursa olsun yaşanmasını hiç istemediğimiz ama bir şekilde bazen en sevdiğimizin başına gelen, ve geldiğinde yapacak hiçbir şeyimizin olmadığı bir durum kazalar.

BURSA’DA KIPIRDANIYORLAR

Geçtiğimiz hafta sonu "Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21" tarafından düzenlenen bir sempozyuma katıldım. Açıkçası ben öyle kalabalıklar önüne çıkarken hiç çaktırmasam da acayip utanan ve acayip sıkılan biriyim. Konuşma da yapar mısınız dediklerinde hayır demeyi çok istedim ama kıramadığım için o gün kürsüdeydim. İşin komiği gerçekten bu kadar utanıp sıkılmama rağmen konuşmaya bir başlayınca da susmayanlardanım. Hele soru sorulduğunda sabaha kadar cevaplayabilirim. Neyse bunlar bir kenara, yaşanan motosiklet kazalarına karşı, Bursa’da bir gurup motor sevdalısının yüreklerini koyarak ortaya çıkardıkları bu oluşumu her şeyden önce yürekten kutluyorum. O gün orada kürsüye çıktığımda da söyledim. "Umarım böyle oluşumlar Türkiye’nin dört bir yanında yapılır." Sempozyum katılımcıları motosiklet kazaları, nedneleri ve önlenmesi ile ilgili işin uzmanlarından bilgiler dinlediler. Konuşmacılar arasında Emniyet Genel Müd. Eğitim ve Araştırma Daire Başkan Yardımcısı Yusuf Avan, TMF(Türkiye Motosiklet Federasyonu) As Başkanı Hamit Abbasoğlu gbi isimler yanında Paolo Volpara, Emre Gümüş, Hakan Çuhadar, Çağatay Muharrem, Tolga Uprak da vardı.

EFE AYDAN DA ORADAYDI

Hepsi kendi fikirlerini ve topladıkları bilgileri dinleyiciler ile paylaştı. Sert söylemleri ile bazen söylediği çok doru şeylerin insanda inanmak istememe durumu yarattığı Paolo, her zamanki gibi dinleyicileri hem güldürdü, hem de kafaları karıştırdı. Yusuf Avan hazırladığı konuşmasında kanunsal bilgi ve verilere yer verdi. Sürücü Kursları dernekleri adına katılan konuşmacılar işin ehliyet alım sürecini yorumladı. Sonuçta, bazen her sempozyumda olduğu gibi konuşmalar uzadığında, dinleyicilerde küçük uyuma belirtileri görünse de, dolu dolu motosikletin konuşulduğu 3-4 saat geçti Bursa’da. Sempozyum’um sunucusu, dünya tatlısı, eski milli basketçimiz Efe Aydan’ı da böyle bir işe el attığı, sahip çıktığı için ayrıca tebrik etmek istiyorum. Sempozyum da emeği geçen herkesi de bu ilgi ve alakaları için ayrıca tebrik etmek istiyorum. Ve dileğimi tekrarlıyoprum. Umarım bu tip oluşumlar daha da artar, daha çok yerde, daha çok kişi motosikletle ilgili konuşur, çabalar, bilgilenir, kendini ve çevresini eğitir ve umarım kazalar artık gazete sayfalarına çıkmayacak, kimsenin dikkatini çekmeyecek kadar küçük ve az olur.

Berik Kuruçayırlı ile Türkiye’de

Berik kim mi? Berik pek meşhur bir motosiklet giyim markası. Belki şu iki hınzırca bakan göz logosunu söylersem anımsayacaksınız. İşte bu hınzır bakışlı Berik artık Türk motosiklet sevdalıları ile buluşacak. Bunun mimarı ise alışageldiğimiz gibi İstanbul kökenli bir firma değil. Berik’in Türkiye distrübitörlüğünü Ankara’da faaliyet gösteren, aynı zamanda Yamaha bayii olan Kuruçayırlı aldı. Kuruçayırlı’yı geçen yıl Ankara’da düzenledikleri ve Ankara motorcu tayfasının yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış partisinde tanımıştım. Gencecik, zeki, akıllı motor sevdalılarının hevesi ile kurulmuş ve o hevesle yüksekleri hedefleyen bir duruşları vardı. Kuruçayırlı güzel işler yapacak demiştim o zaman kendi kendime. Bu günlerde yanılmadığımı anlıyorum. Berik Türk motorseverine hayırlı uğurlu olsun, İstanbuldan birileri Berik’in bayiliğini alsın da biz de her seferinde Ankara yollarına düşmeyelim Berik ürünlerini görmek ve almak için.

CAPIROSSI FUARDA

Haaa az kalsın unutuyordum. Kuruçayırlı Berik’i Türkiye’ye getirmekle kalmıyor, 20-23 Mart tarihlerinde yapılacak motosiklet Fuarı Motoshow’a, Moto Gp pilotu Capirossi’yi de getiriyor. Capirossi geçtiğimiz hafta sonu, bu sezonun ilk Moto Gp’sini 8. olarak bitirdi. Capirossi Moto Gp’de Berik giyiyor ve 20-23 Mart tarihlerinde yapılacak motoshow’da Türkiye’de olacak. Moto Gp ve motosiklet tutkunlarına 2Teker ve Kuruçayırlı standlarından imza dağıtacak. Bir de kendisi ile Otoyaşam’a sıkı bir röportaj yapacağız.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Pert RR
12-03-2008, 18:39 PM

Forumuz üyesi olan Bursalı arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum.
Beni 3500km uzakta ayaklandırdıkları aktivite yapılalı kaç gün geçti.
Bir tanesi de şuraya bir rapor koysun da okuyalım neler yapmışlar diye bekliyoruz.

Ama olayı AŞB'den dinliyoruz.
Valla bravo sevgili hemşerilerim.
Çok mu yoruldunuz?
Eski
  (#3)
asm

asm - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kymco Agility 125 , HYOdrive STI
Kan Grubu: AB Rh+
12-03-2008, 18:46 PM

Herkes kendi kapısının önünü süpürmeyi bir öğrense bu kaza işleride azalacak,düzelecek ama...

Zurnada peşrev olmaz; ne çıkarsa bahtına.
Eski
  (#4)
tugcetugce

tugcetugce - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: sym mio
13-03-2008, 23:13 PM

Bursaaaaa????!!!!
Her yerde kaza kazaçok doğru...
2 gün önce kurye araba altından motorunu çıkarıyordu onu gördüm,
dün harem'den çıkınca scooter ile başka bir arkadaşımız yerdeydi...
Bugün bir başkası kaza yaptı...
EEee dur demek lazım gerçekten de....

Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
Apti mi kim o,kımılcan
Eski
  (#5)
Jotif

Jotif - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: R6'ım var ama gönlümde :)
Kan Grubu: O Rh+
14-03-2008, 00:00 AM

aracların motorlara olan baskısı azalmazsa zor motorları hafife aldıkları için bu durumla çok karşılaşıyorz

Yolların Hastasıyım 2 Tekerin Ustasıyım...
Eski
  (#6)
retox70

retox70 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: XX 1100
14-03-2008, 00:06 AM

zor,Türkiyede bu kadar öküz varken zor.Hastahaneden yeni çıktım bugün.adamın biri ters yöne girdiği için diz kapağım parçalandı.bir haftadır hastahanedeydim.operasyon falan 2 ay yataktayım..Kanunlarda bıçak keskinliğinde değişim olmazsa hiç bişey değişmez.

HATE THE SIN,NOT THE SINNER..
Eski
  (#7)
Jotif

Jotif - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: R6'ım var ama gönlümde :)
14-03-2008, 00:08 AM

offf geçmiş olsun kardeşim doğru diyosun öküz çok lanet olsun başka nedenir

Yolların Hastasıyım 2 Tekerin Ustasıyım...
Eski
  (#8)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
14-03-2008, 00:08 AM

Berik dediği bering olmasın sakın?....

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#9)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Pert RR
Post 14-03-2008, 02:19 AM

Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Berik dediği bering olmasın sakın?....

Alp,
tamam..
sevmiyosun..
Ben de sana zorla sevdirecek değilim AŞB'yi.

Ama bir gazete de köşesi olan bir insan da bu hatayı yapmaz.

Berik...
Bering değil.

Bilmem fark ettin mi?
Yazının içinde hınzırca bakan gözlerden bahsediyor.
O gözler, şu gözler...

Benim pistte kullandığım ve geçen yıl düştüğüm de pert ettiğim tulumun sembolik resmi de şu.

Cadde sürüşlerinde kullandığım ve mevsimlik olarak kabul edilmesi gereken(bana göre kışlık) eldivenlerim de aynı marka.
Türkiye zamanla bilmediği markaları öğrenecek.
İşte bunu da medya sayesinde öğrenecek.
Diğer AŞB topiğinde anlatmak istediğim şey buydu.
medya da bir sözcümüz, bir gözümüz olsun.
Kişiliği, kimliği,ne olduğu önemli değil derken bunu kastediyordum..

Mesela şu an cadde sürüşlerimde MacAdams ürünlerini kullanıyorum.
Tanıyormusunuz?

Eğer bir gün bir dükkan da rastlarsanız, bu ne ya mc Donalds gibi der bakar geçersiniz.
Ama AŞB yazarsa, tanırsınız.....

Fonksiyonu budur.....
Eski
  (#10)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Mavi Honda CBR125R5
20-03-2008, 15:16 PM

Alıntı:
coq´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Forumuz üyesi olan Bursalı arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum.
Beni 3500km uzakta ayaklandırdıkları aktivite yapılalı kaç gün geçti.
Bir tanesi de şuraya bir rapor koysun da okuyalım neler yapmışlar diye bekliyoruz.

Ama olayı AŞB'den dinliyoruz.
Valla bravo sevgili hemşerilerim.
Çok mu yoruldunuz?
Ya İlkay abim kafam 3500km uzaktan yarıldı Kusura bakma ama inan o kadar çok yoğunum ki gidip raporu bile alamadım...Sempozyum ertesi CBF250CUP elemeleri ardından tatsız bir hafta.Dersler vs derken kendim bile alamadım ne fotoğrafları ne de raporları.Bi de dün İstanbul'da fuar açılışına gittim Honda CBF250CUP'ın lansmanı için...Çok mu yoruldunuz dedin ya harbiden deli yorgunum anlatamam ama en kısa zamanda göndericem istediklerini....

Dünyayı daha iyi yapmayan insan; insan değildir...
Mt Bass Gitarist http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=26142
Eski
  (#11)
sofuoğlu__54

sofuoğlu__54 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
22-03-2008, 23:18 PM

herkes kendinden başlasa iş hallolur
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri