anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Motosiklet eğitim tırı Anadolu yollarına hazırlanıyor / Ayşe Şule Bilgiç

Bu konuya 7 cevap yazıldı 685 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
Kan Grubu: A Rh+
Post Motosiklet eğitim tırı Anadolu yollarına hazırlanıyor / Ayşe Şule Bilgiç - 27-02-2008, 11:18 AM

Bu aralar biraz ortalığı kolaçan etmek maksadı ile Türkiye’deki önemli markaların önemli pozisyonlarındaki insanlar ile 2008 üzerine biraz konuştum. Genel olarak firmaların 2008 den çok büyük beklentilerinin olmaması beni sevindirdi açıkçası çünkü gerçekten ben de 2008 in 2007 den daha parlak geçeceği kanaatinde değilim pek.

Ama bunun yanında enteresan bir şekilde pek çok firmanın bu yıl motosiklet sektörünü geliştirmek, Türkiye’de motosiklet bilincini yükseltmek amacı ile çeşitli faaliyetlere gireceğini umut ediyordum.Yani bu yıl motosiklet adına güzel işler yapılacak bunu hissediyordum. Yanılmadığımı Kanuni ile Shell Advance’in ortaklaşa başlattıkları, tüm Türkiye’yi dolaşacak olan motosiklet tırı projesini duyunca anladım. Her gittği yerde çeşitli aktiviteler ile Anadolu insanına motosikleti anlatacak olan bu özel tır, gece gündüz yollarda olacak anlayacağınız. Motosiklet eğitimi veren 2 hocanın da içinde seyahat edeceği tır, gittiği yerlerdeki motosiklet meraklılarına basit bir düzenek üzerine kurulmuş bir motosiklette, motor kullanımı konusunda bilgiler de verecek. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim yakında yollara çıkması planlanan bu eğitim tırına karşı Hürriyet Otoyaşam ve 2Teker olarak kayıtsız kalamadık ve basın sponsoru olmayı kabul ettik. Böylece Otoyaşam ve 2Teker, Kanuni ve Shell Advance’nin bu sosyal projesinde tüm anadoluyu dolaşmış olacak. Proje ile ilgili gelişmeleri yeri geldikçe sizlere aktaracağım. Tırımızın yolu açık olsun!

ACEMİ TEKERLER MEZUN OLDU

Pek çoğunuzun bildiği gibi 2Teker motosiklet dergimiz bu ay bir senesini doldurdu. Eee doğal olarak da geçen yıl, her şeyi ile sıfırdan motosiklete başlatmak için seçtiğimiz 2 "Acemi Teker"imiz de motosiklet kullanmayı canavar gibi öğrenerek mezun oldular. Ve sıra geldi her şeyi ile kendini bize teslim edecek, a’dan Z’ye motosiklet kullanmanın tüm inceliklerini 2Teker ekibinin yönlendirmeleri ile öğrenecek acemi tekerleri seçmeye. Eğer siz de 2008’in Acemi Teker’i olmak istiyorsanız bilgi@2teker.com.tr adresine başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru koşullarını hemen söyleyeyim, bir kere mutlaka İstanbul’da yaşıyor olmalısınız. Motosiklet ehliyetinizin olmaması gerekiyor. Ama otomobil kullanabiliyor olmak tercih sebebi. Hiç motosiklete binmemiş olmanız ve elbette bir sene boyunca başınızdan geçenleri dergide yazacağınız için yazma kabiliyetinizin yani kaleminizin de biraz kuvvetli olmasını istiyoruz. Hepsi bu! Unutmayın tüm ekipman, motosikleti eğitim ücretleri 2Teker tarafından karşılanıyor. Bol şans!

BU HAVALAR MOTORCUYU DARA SOKAR

Farkındaysanız o bembeyaz örtü gibi her yanı kaplayan karın ardından bahar aniden gösterdi yüzünü. Bu birkaç gün mü sürecek, devam edecek mi bilemediğim güzel havaları gören motorcular da hemen garajlarının kapısına dayanıp, cillop makineleri ile yollara attı kendini. Bir gün içinde o kadar çok motorunu özlemiş, hasretle onu kullanan motorcu gördüm ki, bir yandan da korktum çünkü bu havalar tehlikeli havalar. Güzeşin yüzünü göstermesine rağmen soğuk olan hava yalancı bir bahar etkisi ile insanın aklını başından alırken bir yandan da soğuk asfalt, arabalarının içi buhu yapmış ve zaten motorları görmemeye yemin etmiş otomobil sürücüleri hayatı kabusa çevirebiliyor. Aynı gün içinde yollarda pırın pırın giden motorların yanı sıra 3 tane de kaza görünce "aman" dedim. Nolur dikkat! Çok dikkat! Pür dikkat! Otomobillere, özellikle de sağınızda sapak var ve sizin solunuzda da seyreden bir otomobil var ise bin kat dikkat. O solunuzdaki her an sapağı kaçırdığını son anda fark edip, sizi ise asla görmeyip önünüze atlayabilir.(Neden sadece bu örneği verdin şimdi? Sanki başka hiçbir şekilde kaza olmuyor mu?"demeyin çünkü en sık meydana gelen kazalardan biri bu ve o gün gördüğüm 3 kaza da bu sebeple meydana gelmişti, hatırlatayım dedim.)

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
Scooter_Mania

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
27-02-2008, 17:08 PM

Yine çok güzel bir yazı olmuş.Ben bu rüzgarın kızının yazdığı gazete ekini ne zaman alabilirim?
Eski
  (#3)
jesse

jesse - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CB 1100 X-eleven ve (O|||||O) only in a jeep
Kan Grubu: O Rh+
27-02-2008, 17:09 PM

Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Eski
  (#4)
yakuza42

yakuza42 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: var derdi var..Volkswagen Jetta Comfortline dvm..
27-02-2008, 17:14 PM

Alıntı:
jesse´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

tşkler güzel şeyler yazıyor hoşuma gitti
Eski
  (#5)
bambu

bambu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR 125
27-02-2008, 18:25 PM

Ben şu acemi tekere başvursam mı ki Tam bana göreymiş, kalemim de kuvvetlidir klavyem de

Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor
Eski
  (#6)
gokhan_307

gokhan_307 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2006 Ybr 125 (Mavi)
28-02-2008, 23:06 PM

Alıntı:
Skullhunter´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Güzeşin yüzünü göstermesine rağmen soğuk olan hava yalancı bir bahar etkisi ile insanın aklını başından alırken bir yandan da soğuk asfalt, arabalarının içi buhu yapmış ve zaten motorları görmemeye yemin etmiş otomobil sürücüleri hayatı kabusa çevirebiliyor.[/i]
Bugün aynen bu sebepten kaza yapıyodum nerdeyseSoğuk kaygan asfalt ve dikkatsiz yaya yüzünden.
Eski
  (#7)
THE_LANCET

THE_LANCET - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Peugeot trekker 100 ACİL SATILIK Gilera MX-R 125 pert oldu
Kan Grubu: A Rh-
28-02-2008, 23:25 PM

Buseferki yazı son 1-2 yazısından güzel olmuş bence. Eğitim tırını merak ettim doğrusu, acaba nasıl bir şey olacak, burayada uğrarlar heralde.

Otomobillere, özellikle de sağınızda sapak var ve sizin solunuzda da seyreden bir otomobil var ise bin kat dikkat. O solunuzdaki her an sapağı kaçırdığını son anda fark edip, sizi ise asla görmeyip önünüze atlayabilir.

Bende bu yüzden bir kaza tehlikesi atlattım. Herif gözüme baka baka sağ tarafımdaki ara yola girmek istedi. Otomobilin sağ ön kapısına giriyordum az kalsın. Durduğumda oda durdu, yolu kapatmış bana yol veriyor Sinirlendim, kızarak geçmesini işaret ettim...

Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Eski
  (#8)
sofuoğlu__54

sofuoğlu__54 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
22-03-2008, 23:23 PM

her çarşamba oto yaşamdatşklerrr
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri