anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Fuar çanları çalmaya başladı / Ayşe Şule Bilgiç

Bu konuya 24 cevap yazıldı 1243 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
Kan Grubu: A Rh+
Fuar çanları çalmaya başladı / Ayşe Şule Bilgiç - 13-02-2008, 08:25 AM

Havalar artık düzelsin diye dua ediyorum çünkü boyun fıtıklı bir motorcu olarak, sıcak günlerde motora binmeyi çok özledim. "Eyvah Rüzgarın Kızı tatlı su motorcusu mu oluyor?" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Beni bu hale düşürenler utansın!

Yok şaka bir yana gerçekten soğuk havalarda ne yaparsam yapayım balaklavaydı, çeşitli boyunluklardı şimdilik işe yaramıyor, soğuk ve kaskın kafamdaki baskısı boyun fıtığıma hiç iyi gelmiyor. Sağ kolumdaki uyuşukluklar can sıkıcı hale geldiği için de fotoğraftaki gibi motorun üstünde yatmayı tercih ediyorum bir süredir. Ama geçecek. Sizin dualarınız benim azmimle, Allah da yardım ederse atlatacağız bu fıtık meredini. NeyseÖ

FUARA ÇOK AZ KALDI

Gelelim başlık konumuza. Nedense fuar denince, hep kalbimde kütkütküt diye bir hızlanma hissediyorum. Daha motosikletim olmadığı zamanlardan kalma bir heyecan bu. Aylar öncesinden motosiklet fuarı gününü odamda duvarımda asılı ve muhtemelen bir önceki yıl motosiklet fuarındaki stantlardan birinden aldığım takvimden işaretler ve "bu yıl neler gelecek acaba?" diye heyecanla beklemeye başlardım. Öyle çok anı biriktirmişim ki motosiklet fuarlarında. Bu yıl yine kalbim küt küt beklemeye başladım fuarı. Yurt dışında öyle olmasa da bizde hala perakende fuarcılığı pek revaçta biliyorsunuz. Yani yurt dışında fuara gidip sadece ağzınızın suyu akarak yenilikleri görebilirken bizde aynı zamanda alışveriş de yapabiliyor, gördüğünüz bir ürünü ya da motoru oracıkta satın da alabiliyorsunuz. Bu yıl 20-23 Mart tarihlerinde İstanbul Expo Center, CNR Expo’da düzenlenen fuara o kadar az bir zaman kaldı ki, şimdiden sizlere de hatırlatayım, takvimlerinizde işaretlemenizi sağlayayım, fuara katılmak isteyen ama hala yerini almayanlar varsa da geç kalmayın diyeyim istedimÖ

RÜZGARIN KIZIDA FUARDA

Bu yıl fuara katılımın çok yoğun olduğu aldığım duyumlar arasında. Nerdeyse tüm motosiklet firmalarının katılımı söz konusu olan fuarda motosiklet ekipmanları ve aksesuarları konusunda da pek çok popüler marka orada olacak. Eeee onlar orda olur da ben eksik olur muyum? Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak kocaman bir stantta sizlerle buluşacağım inşallah. Üstelik yalnız ben de değil, 2Teker haremimize aldığımız ve bir sene boyunca size her ay dergimden testini yazdığımız motorlarımız ve ekip arkadaşlarım ile birlikte. "Hangi hol nerde olacaksınız?" diye sorarsanız bu konuda kararsız kazım Rüzgarın Kızı hala yer beğenemedi kendine ama daha fazla geç kalmamak lazım Allah korusun yer kalmaz sonra di mi?Ö Önümüzdeki hafta size beğendiğim ve seçtiğim yerimi yazacağım. Tüm okuyucularımı fuara standımıza bekliyor olacağım.

Mini minnacık motosikletler Türkiye’ye geldi

Yurt dışında oldukça popüler olan, fotoğraflarda da gördüğünüz mini minnacık bu motosikletler oyuncak değil. Bildiğiniz motosiklet gibi benzine çalışan, gazı açtığınızda uzayan hatta 120km.ye kadar çıkabildiği söylenen minyatür motosikletler bunlar. Üstelik ilk akla geldiği gibi çocuklar için üretilmiş de değil. Bildiğiniz bizim gibi motor delisi koca hanımlar ve adamlar için üretilmiş. Yabancı ülkelerde ciddi bir pazara sahip olan ve "pocketbike" adı ile satışta olan bu motosikletler artık Türkiye’de de satılmaya başlamış. Önceden sağda solda, bir iki sevdalının yurt dışından özel olarak getirdiği bu cep motosikletlerini görmüş hatta Kızıltoprak’ta bir tanesine de binmiştim. Hiç öyle gözüktüğü kadar kolay değil. Anatomik olarak normal motosiklette ferah ferah binmeye alışık olduğunuz için minnacık bu cep motosikletine sığmayı becermek büyük marifet.

ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL

Hani bazen evdeki ufaklığın bisikleti, akülü ya da pedallı oyuncak otomobili insanın gözüne pek bir çekici görünür de oturup sürmaya çalışırsınız ama bir türlü o uzun uzun bacaklar kollar zavallı oyuncağa sığmaz ama ona rağmen hırs yapıp hareket etmeyi dener ve başarınca çocuklar gibi gülersiniz ya, cep motosikletinin de insana verdiği duygu buna benziyor ama fazlası var. Bu alet öyle çocuk oyuncağı gibi yavaş değil. Hatta cüssesinden beklenmeyecek süratlere çıkabiliyor. Bu durumda tehlikeli olduğunu da belirtmek gerekir. Hele motosikleti minnacık görüp de oğluma alayım şundan bi tane de, küçükten alışsın diyen analar-babalar varsa(nerde öyle ana-baba Türkiye’de de hayal ediyorum işte) aranızda aman diyeyim, bu cep motorları kesinlikle çocuk oyuncağı değil. Yaklaşık 40cc.lik motoru olan cep motosikletleri 4 ila 11 beygir arasında değişen güçler üretebiliyorlar. 15kg ile 25kg arasında değişen ağırlıkları ile üzerlerinde 110-120kg taşıyabiliyorlar. Fiyatları ise 1.600YTL ila 6.500.YTL arasında değişiyor.

YARIŞ BİLE DÜZENLENECEK

Blata Türkiye tarafından ülekmize getirilen bu cep motorlarının yakın zamanda bir de yarışları düzenlenecekmiş Türkiye’de. Autodrom pistinde düzenlenecek yarış 18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere iki ayrı kategoride 20 şer yarışçı üzerinden toplam 5 yarış olarak yapılacakmış. Yurt dışında hobi amaçlı satılan ve Blata Türkiye’nin yaptığı gibi ufak pistlerde yarışları düzenlenen cep motorları ülkemizde daha motosikleti kavrayamamış halk için ne ifade eder bilemiyorum ama ilerleyen yıllarda bizde de çok popüler olacağına şüphe yok! Bahsi geçen cep motorlarını www.blata-turkiye.com sitesinden inceleyebilirsiniz efenim.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
Deryali

Deryali - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Dylan
13-02-2008, 08:30 AM

Bilgiler için çok teşekkürler. Fuar biletlerini motosiklet ve ürünleri satan mağazalar ücretsiz veriyor. Motosiklet tutkunu olduğunuzu belirtmeniz yeterli.
Eski
  (#3)
deli mavili

deli mavili - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: cbr 1000 rr ile asya150t 6a scoteer
13-02-2008, 09:45 AM

Blata Türkiye tarafından ülekmize getirilen bu cep motorlarının yakın zamanda bir de yarışları düzenlenecekmiş Türkiye’de. Autodrom pistinde düzenlenecek yarış 18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere iki ayrı kategoride 20 şer yarışçı üzerinden toplam 5 yarış olarak yapılacakmış. Yurt dışında hobi amaçlı satılan ve Blata Türkiye’nin yaptığı gibi ufak pistlerde yarışları düzenlenen cep motorları ülkemizde daha motosikleti kavrayamamış halk için ne ifade eder bilemiyorum ama ilerleyen yıllarda bizde de çok popüler olacağına şüphe yok! Bahsi geçen cep motorlarını www.blata-turkiye.com sitesinden inceleyebilirsiniz efenim.

EVET BENCEDE İYİ OLUR BU MİNİKLERİN YARIŞI Bİ DENEMEK LAZIM DERİM BEN .......

UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
Eski
  (#4)
ozzy73

ozzy73 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbf 150
13-02-2008, 10:44 AM

selam millet fuarda motosiklet almanın ne avantajları olur? vade farkımı? fiyatmı ucuz? nedir.şimdiden teşekkürler.

komandolar vurulunca değil unutulunca ölürler (bir zamanlar 150 cc scooter.. şimdi honda cbf 150)
Eski
  (#5)
Deryali

Deryali - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Dylan
13-02-2008, 11:12 AM

Bi tanıdığım Fuardan Dylan almış. Motora Kappa cam ve bagaj takarak showroomda sergiliyorlarmış. Fuar bitiminde bu motosikleti satın almış Cam ve bagajıda üzerinden sökmeden hediye etmişler..
Tabi herkese nasip olur mu bilmem
Eski
  (#6)
Bin9yüz85

Bin9yüz85 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Asya 150 T-I siyahlimuzinim oğlum
13-02-2008, 11:39 AM

Abiiiiiii biz de gidelim yaaaaaa

Sıfır 2 . On . Bin9yüz85 doğumluyum. Var mı bir itirazı olan ???

Bakmayın küçük gözüktüğüme, büyüdüm de öğretmen oldum bile
Eski
  (#7)
TanImsIz

TanImsIz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hyosung Comet 650 ve Nexus 500
13-02-2008, 11:47 AM

Giyim ve aksesuarda indirimler olabilir, almayi düşünenler beklesin derim..

Hyosung Comet 650 ' 07
34 EN 9820
Msn: tanImsIz@ttnet.net.tr
Eski
  (#8)
salih_60

salih_60 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
13-02-2008, 12:56 PM

inşallah orda olucaaammmmmm
Eski
  (#9)
orcunmavis

orcunmavis - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2006 fazer a
13-02-2008, 13:01 PM

şimdiden sabırsızlanıyorum fuar için nasip olursa ilk ve son günü iki defa gideceğim
Eski
  (#10)
OGLUMVE BEN

OGLUMVE BEN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: monero 150 cc
13-02-2008, 13:21 PM

ben davetiyemi aldım bile sabırla bekliyorum
Eski
  (#11)
hasanpinar0537

hasanpinar0537 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: S&T KANUNİ 250R
Kan Grubu: O Rh+
13-02-2008, 20:07 PM

davetiye temini için yardım arkadaşlar sayın SKULLHUNTER size seslenmek istiyorum geçtiğimiz fuardaki gibi yardımlarınızı bekliyoruz lütfü kırdardaki gibi.
Eski
  (#12)
ozzy73

ozzy73 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbf 150
13-02-2008, 20:15 PM

size bi tüyo veriiiim gidin bi motosiklet bayiine alıcı olun sonra da sorun fuara katılıyomusunuz diye.....hooop davetiye elinizde.

komandolar vurulunca değil unutulunca ölürler (bir zamanlar 150 cc scooter.. şimdi honda cbf 150)
Eski
  (#13)
ferotr

ferotr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
13-02-2008, 20:18 PM

bu sene gelecez inşallah bir aksilik olmazsa.........
Eski
  (#14)
tugcetugce

tugcetugce - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sym mio
13-02-2008, 20:41 PM

Blata son zamanlarda baya meşhur oldu...
Denemek lazım ya...
Yaşasın fuarda geliyor sonunda..
Eksikleri seçme ve tamamlama zamanı...

Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
Apti mi kim o,kımılcan
Eski
  (#15)
T.S.

T.S. - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Today
13-02-2008, 22:07 PM

parmak motorlar motor kulturunun gelismesi, tanitimi ve sevdirilmesi icin iyi bir arac olabilir diye dusunuyorum, bugune kadar slotcar, rc gibi hobilere bulasmis ve bunun tadini almis biri olarak bu haberi heyecanla karsiladim parmak motorun en onemli farki da uzaktan kumanda yerine direk olayin icinde olusunuz

ha bi de genelde ralli ve f1 pilotlari go-kart'tan yetisir ya neden parmak motorlar da bu amaca hizmet etmesin

neticede 2 elle sarilasi bi hobidir diyorum ve hobiler ruha cok iyi gelir, muzikten bile daha iyi besler ruhunuzu
Eski
  (#16)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mavi Honda CBR125R5
15-02-2008, 22:10 PM

hmmm fuar demek alışveriş demek yahu...Lakin benim hiç eksiğim kalmadı ARtık deri takımı düzme girişimlerime başlasam ii olacak sanki....BU fuardan yeni bir kask ve deri mont düşünüyorum bakalım...

Dünyayı daha iyi yapmayan insan; insan değildir...
Mt Bass Gitarist http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=26142
Eski
  (#17)
ci_han

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: cbr125r repsol
18-02-2008, 11:45 AM

benim de mont eksiğim var fuarda beğenirsem bi tane çok dil döküp indirimle almayı planlıyorum
Eski
  (#18)
Kelleci

Kelleci - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hyosung GT 250 R (34-EN-6198)
18-02-2008, 11:53 AM

Millet benim de eldiven ve bellik eksiğim var ...eldivenleri revit düşünüyorum.Ne dersiniz? bellik için henüz karar vermedim.Tavsiyesi olan varsa memnun olurum.

Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşı...
Eski
  (#19)
By_StaR

By_StaR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: LEDOW CXM250 CHOPPER V 250(RESMEN VİRAGO:),PEUGEO
18-02-2008, 12:30 PM

mont ve pantolon alıcam Fuarı Bekliyorum Şuana Kadar Alıcaktım Ama Arkadaşlar Çok ısrar Etti fuarı bekle Fuarı bekle die bekliyoruz bakalım ne çıkacak kısmetimize :D

59 NC 289
ŞU ÇILGIN TÜRKLER/By_StaR TraKYaLı" Üc Bej MT//MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR/Hayat;Mutlaka Güleceksin Bana!