anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Piaggio MP3’ü olanın Daihatsu Sirion’u olmalı / Ayşe Şule BİLGİÇ

Bu konuya 16 cevap yazıldı 1016 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
Kan Grubu: A Rh+
Post Piaggio MP3’ü olanın Daihatsu Sirion’u olmalı / Ayşe Şule BİLGİÇ - 06-02-2008, 22:25 PM

Bu haftaki 2Teker, 4Teker karşılaştırmamızda tuhaf bir fark oldu. Sizlerden gelen elektronik postalarda bir 3Teker ile 4 Teker karşılaştırması bol sayıda rağbet görünce ben de zaten elimin altında olan MP3’ün yanına Daihatsu’yu arayarak hemen bir Sirion istedim.

Keyifli otomobil motosiklet benzetmemize geçmeden bu haftaki adaylarımızı seçenler kimler onları söyleyelim: Sinem Ertensay/İZMİR, Emre Kayadibi/İSTANBUL, Altan Severoğlu/İSTANBUL, Ayla Tezyakan/ANKARA, Melih Aktepe/İSTANBUL, Sibel Tandolan/İSTANBUL.

Bu haftaki karşılaştırmanın en büyük özelliği bizzat iki makineyi de kullanmış olmam. Hazır sevgili editörüm Emre bu hafta yerin bol dediğine göre anlatacak çok şey var. Önce hangisinden başlasam acaba anlatmaya? Bu köşenin müdavimleri MP3 için uzun uzun yazdığım testleri okumuştur. Hadi burası bir motosiklet sayfası olduğuna göre misafirimiz olan Sirion’u yabancı hissettirmemek için önceliği ona verelim.

NE ŞEKER BİR ŞEYMİŞSİN BÖYLE

Gelen elektronik postalarda Sirion’un neden böyle çok istenmiş olmasına açıkçası başta şaşırdım. Sirion bu güne kadar öyle çok da ilgilenmediğim, kulaktan dolma bilgilerle "minnacık bir 4 teker işte" diye bildiğim bir otomobildi. Daihatsu’lar içinde Terios’un özellikle son çıkan makyajlı hali ve önden bir dilim alınmış gibi duran Materia’sı ilgimi çekmiş ve biraz sağını solunu kurcalamıştım ama Sirion nedense çok bulanıktı aklımda. Hani yolda görüp de bir Sirion’a dönüp bakmışlığım yoktu. Ne büyük bir hataymış. Sirion’u test için istediğimde ertesi gün karşımdaydı. İçine binmeden etrafında şöyle bir döndüm. Arkadan ablası Materia’yı andırıyordu. Önden ise alakası yok. Materia’ya göre çok daha yumuşak çizgiler Sirion’u yaramaz bir kız çocuğu görünümüne büründürüyordu. Bana gelen test aracının ’Sporty’ donanımına sahip olması da görüntüdeki bazı detayların daha etkileyici ve sportif görünmesini sağlamıştı tabi. Ama şöyle etrafında bir döndüğümde yüzümde tıpkı MP3’ü ilk gördüğüm anki gibi, hafif bir tecavüzcü Coşkun gülümsemesi belirdi. İçimden kendi kendime: "Sen ne şeker bir şeymişsin böyle" dedim.

Dışardan gerçekten uzaktan kumandalı oyuncak otomobil edası ile yolda duran Sirion, içine bindiğinizde hiç de öyle minik bir otomobilmiş gibi hissettirmiyor. Yüksek tavanı ve bence cüssesinden beklenmeyen iç genişliği ile insanı şaşırttığını bile söyleyebilirim. Ben şaşırdım en azından.

ALIP BESLEMEK LAZIM

Benim gibi motosiklet kullanmaya alışmış, şehir trafiğinde motosikletin faydalarını kanıksamış kimselere otomobil kullanmak çoğu defa zul gelir. "Ya şimdi otomobile binip gidicem, trafikte saatlerim geçecek, o da yetmiyormuş gibi gittiğim yerde on saat otopark arayacağım." diye söylenip dururuz biz motorcular. Çok da haklıyızdır bu söylenmelerimizde. Ama nedense Sirion’a binerken hiç böyle düşünmedim. Fotoğraftadan da hissedeceğiniz üzere tıpkı MP3’ün olduğu gibi, pek kendini sevdiren, pek hınzır, pek haşarı br duruşu var Sirion’un. Bir de fiyatını öğrenince insanın br tane alıp, motorların arasında besliyesi geliyor.

Evet besleyesi geliyor... Hele internetteki bonbon şekeri renkleri görünce hangisini kendinize yar edeceğinizi bilemiyorsunuz. Ama gelin görün ki gerçekler öyle değil. Daihatsu Sirion için yeni sevkiyatta sadece Siyah ve Gri renklerin Türkiye’ye geldiğini söylediğinde tüylerim diken diken oluyor. İnanamıyorum! Sirion için bu renklerin tercih edilmiş olması ya tam bir pazarlama faciası ya da daha kötüsü... Otomobil üreticileri ellerinde kalan, satılmayan renkleri yine her zamanki gibi Türkiye gibi ülkelere gönderiyor. Sanki ikinci şık daha yüksek ihtimal gibi geliyor bana. Komplo teorisi de diyebilirsiniz ama bence tüm satış ve pazarlama müdürleri renk seçiminde Türk insanının zevki ve zevksizliği konusunda bu kadar yanılıyor olamaz. Sadece otomobilde de değil, motosiklette de aynı durum söz konusu çünkü. Hemen aklıma gelen örneği vereyim Honda CBF 1000. En güzel rengi turuncusuydu. Nefis alev alev yakan bir turuncu... Kesin teste bundan açarlar diyoruz. En çok bu satar çünkü, herkes o turuncuyu konuşuyor. Honda diyor ki "2 tane geldi o renkten onlar da satıldı. Biz gri ile koyu yeşil getirdik bol.", "Neden 2 tane geldi turuncu?" diyoruz. "Neden bu korkunç renkleri getiriyorsunuz turuncu dururken?" "Turuncu Türkiye’de satmaz" diyorlar. İnanamıyoruz. Oysa kim CBF almak istese, gözü turuncuda ama gelmediği için mecburen yeşili sevmeye çalışıyor. Hayabusa’nın beyazı da Türkiye’ye gelmiyor mesela. Hepsi aynı şeyi söylüyor: "O renk satmaz diye getirmiyoruz". Özür dileyerek söylüyorum külliyen yalan bence. "Fabrikadan bize o renkleri vermiyorlar." diyemiyorlar. Benim acı tespitim hem otomobil hem de motosiklet firmaları aynı şeyi yapıyor, Avrupa’da orda burada satmayan renkleri bizim gibi ülkelere yolluyorlar. Sonra da istatistiklerde Türkiye’de en çok gri otomobil satılıyor bilgisi çıkıyor. Kimse her marka en çok, an adetli gri otomobil getiriyor, ve bu yüzden sadece siyah ile gri arasında tercih yapan Türk halkı griyi seçiyor ve sonuç pazarlama müdürleri için fevkalede bir veri Türkiye’de en çok gri otomobil tercih ediliyor sonucuna ulaşmadan durumu kabul ediyor. "Gelsin griler. Griden 1000 tane beyaz, mavi, kırmızı, sarıdan yollamasan da olur." Ben etmiyorum. Hepsi bir komplo. Tüm otomobil ve motosiklet firmalarına sesleniyorum, "Lütfen o cıvıl cıvıl renkli motosikletlerden, otomobillerden Türkiye’ye de getirin. Bizi renk zevksizi gibi göstermeyin." Ohh içimi de dökmüş oldum yeri gelmişken.

SIRION ARADA KAYNAMIŞ

İlk kez 1997’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan, 1.0 litre 69 beygir, 1.3 litre 87 beygir ve 1.5 litre 103 beygirlik motorlarla üretilen önden çekişli Sirion, küçük sınıf otomobillerin başarılı temsilcilerinden bence. İşin üzücü yanı bu otomobilin bence hak ettiği popülariteye sahip olmaması. İnternette yaptığım araştırmada, pek çok ülkede Sirion’un hayran sitelerin olduğunu, Türkiye’de de üç beş Srion sahibinin bir sitede otomobilleri ile ilgili konuştuklarını gördüm. Sirion bu kadar çok otomobil markası ve modeli arasında kendini gösteremeyip, kaynamış kanımca.

Olmaz mı var! Mesela yolda giderken motor ve asfalt sesi de sizinle beraber geliyor. Frenler ile ilgili ciddi bir test yapmadım ama sanki biraz daha etkin olsa iyi olurmuş. Arkadaki çift egzoz görüntü itibarıyla "öttürürüm asfaltı" der gibi baksa da görüntüsünden daha mütevazı bir ses ile ulaşıyor kulaklarınıza.

Altımdaki en sevimli güç

Motosiklette bence devrim niteliğindeki MP3, hem 3 tekerlekli oluşu, hem de görenin yanaklarını sıkası gelen sevimli görüntüsüyle motor kullanan-kullanmayan herkesin ilgi odağı olmuş bir motosiklet. MP3 ile bir yıla yaklaşan bir beraberliğimiz var. Dün gibi hatırlıyorum onu karşımda ilk gördüğüm anı. Ben şaşkın şaşkın ona bakarken o bana tüm sevimliliği ile ’Ne duruyorsun öyle? Hadi atla da eğlenelim biraz’ demişti. O gün bu gündür MP3 ile çok eğlendiğimi söyleyebilirim. Önden bakıldığında sanki küçük bir otomobil havasında olan MP3’ün fotoğraflarda ifadesinin Sirion ile kardeş gibi benzediğini siz de görüyor olmalısınız. Bu karşılaştırmayı yapan tüm okurlara bu anlamda kocaman bir alkış. Farların dizaynı, sinyallerin yerleşimi, jantları, otomobil bagajı havasında otomatik kumandayla açılan arkadaki bagaj kapağı ile MP3 gerçekten özel bir alet.

MP3’LER DE DÜŞEBİLİR

MP3’ün elbette en ilgi çeken özelliği 3 tekerinin olması ve trafikte giderken her motorcunun olmazsa olmaz ayağını yere koyma durumunu ortadan kaldırması. Yani MP3 ile yolculuk ederken el alışkanlığınız gelişti ise durmanız gereken yerde elinizin altındaki butonu ittirerek 3 tekeri kilitleyip ayaklarınızı yere koymadan durabiliyorsunuz. Ancak dediğim gibi bu biraz alışkanlık istiyor. Bazen yamuk bir zeminde motor düz değilken kilitlediğinizde, hareket alırken ters durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Yolda giderken MP3’e normal motor muamelesi yapmanız gerekiyor. Yapmazsanız MP3’de diğer iki tekerlekli kardeşleri gibi, boylu boyunca yan gelip yatabiliyor. Şaka yapmıyorum bu alet düşmez diyenlere hemen söyleyeyim, ’Gayet güzel düşüyor’.

HERKES ONA YOL VERİYOR

Epeydir beraber vakit geçirdiğim MP3 için şehirde inanılmaz eğlenceli, cazibeli, herkesin ilgi odağı olmaktan, şımartılmaktan son derece keyif alan bir hınzır olduğunu itiraf edebilirim. Bu hınzır çocuğa yolda tüm otomobillerin yol vermesi de başka bir şaşkınlık sebebi. İlk zamanlar "aman Allah’ım bu günleri de görecek miydik? Artık herkes motorlara yol veriyor gözlerime inanamıyorum" diye düşünmeme sebep olan bu yol verme hikayesi, başka bir motosikletle trafiğe çıktığımda kimsenin yol vermediğini görmemle yüzüme duvar gibi çarptı. İnsanlar motosiklete değil Mp3’e yol veriyorlardı. Sebebi ise her an görmedikleri bu enteresan 3 tekeri biraz daha görebilmek! Acı ama gerçek! Bir de söylemeden geçmeyeyim, iri sayılmayacak cüssesine göre MP3’ün hem otomobil gibi arkadan açılan hem de sele altında yer alan içerden birbirine bağlantılı bagajı şehirde kullanıcısını mutlu ediyor. 15 bin 965 YTL’lik fiyatı ile 250 cc’lik sukuterler içinde pahalı kalsa da MP3 kendi sınıfında şu anda rakipsiz bir motosiklet.

250 cc’lik hacim ve 22.5 beygirlik güç rakamsal olarak gayet normal. Ancak sürüş esnasında ’biraz daha güçlü olsa’ diyor insan. Virajlarda kesinlikle MP3 çok keyifli. İki tekerli kardeşleri gibi yata yata viraja girebiliyor olması ise son derece heyecan verici. Frenleri ise önde çift teker olması sebebi ile inanılmaz bir yol tutuşuna sahip. MP3 ’ün en büyük eksisi daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi artçı düşmanı olması. Arkaya oturduğunuzda ayaklarınızı o ayak konulsun diye yapılan yerlere nasıl koyacağınızı nasıl sığdıracağınızı bilemiyorsunuz.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
GorkeM

GorkeM - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
06-02-2008, 22:57 PM

Şimdi de otomobil testlerine mi başlamış hanımefendi...

Heyecandan daha ötesi, bir yaşam biçimi...
Eski
  (#3)
pyro

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
07-02-2008, 17:15 PM

Şu renk olayına kesinlikle katılıyorum. Uzun zamandır Turuncu CBF 1000 arıyorum ama yok. Sipariş verip bekleyelim diyorum o da yok, belli bir sayıda olması gerekiyormuş. 3 ayda custom araba yaptırabiliyorsun ama istediğin renk motor bulamıyorsun. Çok saçma...
Eski
  (#4)
tugcetugce

tugcetugce - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sym mio
07-02-2008, 17:21 PM

Sirion küçük ama gerçekten de rahat..
Ama gel gör ki babamın mini cooper mı alsak sana şakalarını bile reddederek
cıbırımla ilgili savunmalara geçtim...
Renk olayınıda düşünürsek gerçekten de istediğimiz rengin kendi zevkimizle ve ek masrafıyla boyatmamız kötü ama napalım

Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
Apti mi kim o,kımılcan
Eski
  (#5)
ilnapoli

ilnapoli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Arıyor
Kan Grubu: AB Rh+
07-02-2008, 21:05 PM

saçma sapan bir yazı ya bu kadar da işin cıvığı çıkartılmaz ki...
Eski
  (#6)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
Kan Grubu: B Rh+
07-02-2008, 21:14 PM

Alıntı:
ilnapoli´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
saçma sapan bir yazı ya bu kadar da işin cıvığı çıkartılmaz ki...
hay klavyene düşüncene sağlık...ben yazsam ilk olarak hemen Skull silerdi önyargılar vs...bunu okudum gazetede...baktım dalga geçer gibi bi kaç isim yazmış...bu isimler SIRIONla kıyasla falan demişler...ya vallahi çıldırıcağım...yokmu bir editör falan...sorumlu yazı işleri müdürü falan Hürriyetin...bu nasıl bir yazı mantalitesidir...amac ne...hadi motoru tüm laubalilikle yaz eyvallah...geyiğini yap paşa paşa ama SIRION nerden çıktı şimdi...araya SIRION kaynattığını anlamayacak kadar salak bir okuyucumuyum...hadi o zaman burdan 10 kişi peugeot 107 ile bir motoru kıyasla desin...demek bu saçmalığıa birileri vesile olmuş...hadi ordan...

yahu ben aptalmıyım...bir motosever olarak bu yazıyamı layığım...mahalemizin Şeküre ablası içinden geldiği gibi aklına eseni yazıyor...teknik veri yok...bir pazar günü enişteyle gezip izlenimlerini yazıyor...oh paşam...yokmu bu camiada şu işi adam gibi yapacak birileri...Hıncal Uluç gibi köşede kafasına estiğini yazıyor...yav istediğin geyiği yap ama teknik bişeylerde yaz...bişeyler kat..aha burda geyiğin tillahını ben yapıyorum...geyik yapan çok yani...hoppidik şeyler yazınca bir anlamın kalmıyor Şeküre apla...

SIRION la motor kıyasalaması(birde yoğun 5 kişilik okuyucu heyeti arzusuyla)yapmakda akıl mantık işi değil...

Konu mete_han tarafından (07-02-2008 Saat 21:16 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#7)
tugcetugce

tugcetugce - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sym mio
07-02-2008, 21:22 PM

Her zaman yayınlanan köşe yazısı yine yayınlanmış...

Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
Apti mi kim o,kımılcan
Eski
  (#8)
asm

asm - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kymco Agility 125 , HYOdrive STI
07-02-2008, 22:35 PM

"Piaggio MP3 alanlar Daihatsu Sirion'da alabilir;aynı şey" mi denmek istiyor yazıda

Bir motorla araba kıyaslanmış ve yazıda biraz reklam havası var gibi geliyor.

Sirion yerine Copen olsa daha havadar olurdu (neyse arabaya kaymayalım fazla)

Zurnada peşrev olmaz; ne çıkarsa bahtına.
Eski
  (#9)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
07-02-2008, 22:41 PM

Alıntı:
asm´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
"Piaggio MP3 alanlar Daihatsu Sirion'da alabilir;aynı şey" mi denmek istiyor yazıda

Bir motorla araba kıyaslanmış ve yazıda biraz reklam havası var gibi geliyor.

Sirion yerine Copen olsa daha havadar olurdu (neyse arabaya kaymayalım fazla)
bingoooooooooooooooooooo

Ayşe Hanım her nerede yaşıyor veya yaşatılıyorsa takmış kafayı DAIHATSU ya...örnek...SABAH gazetesindeki haber...ya biz bu kadarmı aptalız...ben salakmıyım...gerzekmiyim...alnımda gerizekalımı yazıyor...

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/05/04...55CBA06A8.html

Oyuncu, otomobil ve motor meraklısı Ayşe Şule Bilgiç, "İki kişilik üstü açık otomobiller benim için her zaman ilgi çekici oldu. Mazda MX5 Miata bu konuda yıllardır favorimdi. Ta ki Daihatsu Copen'i görene kadar! Küçük, kullanışlı ve oyuncak otomobil hatları ile yeni gözdem Copen oldu. İnsanın garaja değil, evinin salonuna koymak isteyeceği bir otomobil," diyerek bu otomobile olan hayranlığını dile getiriyor.

haber tarihi 04.05.2007

yani bir geyik vardır...medyada sanılırki biz ne yazıyorsak yapılır edilir...insanların bilincaltına işlenir...çağrışım yaparmışmış...Amerikada okumaktan bunamış tipler psikoanalizler falan yapar ...toplumda medyanın etkisi adı altında bizim yazarları gazlarlar...onlarda hem reklam hem ticaret hemde baldan bir damla alabilmek için bu tarz ilişkilerini yazılarında mutlaka belirtirler...Hem Hürriyet Oto Yaşam Editörü galiba Emre Özpeynirci...

oda DAIHATSU hastası...yani sonuc şu...DAIHATSU ve Hürriyet GAzetesi arasından su sızmıyor...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...74&yazarid=147

ÜRETİM KALİTESİ BEĞENİLİYOR

Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt da, geçtiğimiz hafta bunu çok net ortaya koydu. Daihatsu bugün Japonya dışında büyümek istiyor ve özellikle Avrupa'da bir fabrika kurmak düşüncesinde. Türkiye'de şirketin yatırım yapılabilecek ülkeler listesinde yer alıyor. Bozkurt, "Biz de Daihatsu yöneticilerini Türkiye'ye davet ettik ve yatırım olanaklarını gösterdik. Japonlar özellikle üretim kalitesine ve Türkiye'nin lojistik imkanlarına hayran kalmışlar. Ama iş üretime geldiği zaman en önemli kriter maliyetler. Türkiye ne yazık ki, ne teşvik konusunda, ne de işçilik ve diğer girdiler konusunda Doğu Avrupa ülkeleri ile rekabet edecek düzeyde değil" diye konuşuyor.

Bu yüzden Bozkurt, Daihatsu'nun olası yatırımının Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya gibi ülkelere gitmesinin süpriz olmayacağını söylüyor. İşte size son dönemin en net örneği. Sadece 3-4 markanın mevcut yatırımlarıyla otomotiv sektörünün büyümeyeceği ortada. Bu konuda hükümete önemli görevler düşüyor. Çünkü mevcut Türk otomotiv sanayisinin artık basacak bir düğmesi kalmadı.

tamam bunlar olağan şeyler...paralı veya sponsor tarzındaki reklam ilişkileri bu sektörde normal...olay Ayşe Hanımın bu konuyu saçma sapan bir şekilde birbirine bağlamaya çalışması...SIRION ve MP3...yav bunu bize daha mantıklı şekilde anlatsa gam yemem...sen motorsiklet yazarısın hamfendi...işini yap...bizi aptal yerine niye koyuyorsun...

Konu mete_han tarafından (07-02-2008 Saat 22:52 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#10)
asm

asm - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kymco Agility 125 , HYOdrive STI
07-02-2008, 22:45 PM

He he abi senden de birşey kaçmıyor

Bu sponsorluk işi adama herşeyi yaptırır (sözüm meclisten dışarı)

Bak Bülent Serttaş'a ,adam tribünlere daldı 3 tekerli motorla

Zurnada peşrev olmaz; ne çıkarsa bahtına.
Eski
  (#11)
kıllıtarkan

kıllıtarkan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ALMAYACAĞIM!!!!!!!
07-02-2008, 22:48 PM

Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hay klavyene düşüncene sağlık...ben yazsam ilk olarak hemen Skull silerdi önyargılar vs...bunu okudum gazetede...baktım dalga geçer gibi bi kaç isim yazmış...bu isimler SIRIONla kıyasla falan demişler...ya vallahi çıldırıcağım...yokmu bir editör falan...sorumlu yazı işleri müdürü falan Hürriyetin...bu nasıl bir yazı mantalitesidir...amac ne...hadi motoru tüm laubalilikle yaz eyvallah...geyiğini yap paşa paşa ama SIRION nerden çıktı şimdi...araya SIRION kaynattığını anlamayacak kadar salak bir okuyucumuyum...hadi o zaman burdan 10 kişi peugeot 107 ile bir motoru kıyasla desin...demek bu saçmalığıa birileri vesile olmuş...hadi ordan...

yahu ben aptalmıyım...bir motosever olarak bu yazıyamı layığım...mahalemizin Şeküre ablası içinden geldiği gibi aklına eseni yazıyor...teknik veri yok...bir pazar günü enişteyle gezip izlenimlerini yazıyor...oh paşam...yokmu bu camiada şu işi adam gibi yapacak birileri...Hıncal Uluç gibi köşede kafasına estiğini yazıyor...yav istediğin geyiği yap ama teknik bişeylerde yaz...bişeyler kat..aha burda geyiğin tillahını ben yapıyorum...geyik yapan çok yani...hoppidik şeyler yazınca bir anlamın kalmıyor Şeküre apla...

SIRION la motor kıyasalaması(birde yoğun 5 kişilik okuyucu heyeti arzusuyla)yapmakda akıl mantık işi değil...
ulen adamsın metehan abicim hürriyetle bi görüşeyim onun yerine seni alalım

BU ALANA REKLAM ALINIR
Eski
  (#12)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
07-02-2008, 22:59 PM

Alıntı:
asm´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
He he abi senden de birşey kaçmıyor

Bu sponsorluk işi adama herşeyi yaptırır (sözüm meclisten dışarı)

Bak Bülent Serttaş'a ,adam tribünlere daldı 3 tekerli motorla
yahu bir yazı bu kadarmı berbat olur...bir tane teknik bişeyler paylaş ya...aç bari pıaggıoynun sitesini aynen al...veya gazeteden birileri yazıversin...oraya koy o lanet teknik detayları...bumudur fikirlerin görüşlerin...sanki kız arkadaşına kafede ayy şekerim MP 3 e bindim şöyleydi gibi...

Sedat Simavinin kemikleri sızlamazmı...bunlara BASIN kartı veriliyor...düşünsene motogp ye bile beleş giriyorlar...

Alıntı:
kıllıtarkan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ulen adamsın metehan abicim hürriyetle bi görüşeyim onun yerine seni alalım
ben İRA reklam ajansında çalışırken Hürriyet gazetesi reklam servisine çok uğradım dostum...bunlar medya sektörünün M sini bilmezler...yazı yazmayı bile bilmiyorlar...serbest çalışmalar bunlar...arabesk...

tek isteğim dürüstlük...SIRIOn için ayrı köşe yap...niye yaptında demem hadi motosiklet yazarlığınıda geçtim...tükkan senin...ama MP3 le SIRION arasında aptal bir bağ asla kurma...

Erhan bunları silme lütfen...eğer düşünceye saygın varsa...peki neden KYMCO PEOPLE S 200 yazısını buraya açmadın..orda reklam vardı diye dimi...ama buradaki SIRION veya MP3 reklamdan nedense sayılmıyor...hani Şule Hanım ne yaparsa aynen buraya alırım yapmanında bir anlamı yok hep söylüyorum...gazeteyi okuyoruz...Hürriyetinde Ayşe Şule Hanımında ne sana ne bize bir faydası yok bence...ben yine MT nin çıkarlarına bakarım...

Konu mete_han tarafından (07-02-2008 Saat 23:07 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#13)
yunusxy

yunusxy - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
07-02-2008, 23:42 PM

bu kız hakkında daha önce kimse kötü yorum yapmadığı için açıkçası yine afaroz edilmemek için susuyordum...bence her yazısı saçmalık ve bilindik şeyler.bana en çok koyan ise her hafta bu kızın yazılarının önemli yazılara konulması...eğer diyicek varsa kıza ön yargılı olma diye, bende ayşe şule bilgiçin altın portakal da özgü namala sölediklerini sölerim insanların başarısını çekemeyen birininde yazısını okumam aryıca...
Eski
  (#14)
THE_LANCET

THE_LANCET - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Peugeot trekker 100 ACİL SATILIK Gilera MX-R 125 pert oldu
Kan Grubu: A Rh-
08-02-2008, 00:17 AM

Okudum okudum anlamadım. Acaba ha bir tekerlek fazla ha bir tekerlek eksik gibi mi? düşündü. Far ve sinyali benziyor diye üstelik motorda ahım şahım bir kalıpta yokki sirion kadar geniş falan fişmekan desin. Teknik detay desen üç beş bir şey söylemiş oda motor hacmi ve beygir. Bu motorun ön tekerlek sistemi nasıl çalışıyor bahsetseymiş daha yararlı olacakmış. Ben biliyorum. dergiden okudum. Bilmeyen bir sürü insan vardır ama bari onlara yapma. Ben bu yazıdan bir şey anlamadım.... Daihatsu Sirion reklamı gibi olmuş. Peluşun bir lafı var bildin mi ? Renklam kokan hareketler bunlar mayk....

Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Eski
  (#15)
eencetin

Çevrimdışı (offline)
08-02-2008, 07:35 AM

Ben müsadenizle bu yazıyı aktualiteden öte bir derinlikden uzak buluyorum....Sürüş incelikleri yada avantajları gibi bizim daha çok detay bekleyebileceğimiz bir durumda ..."Şehirde herkes bana baktı-yol verdi" gibi anlatımlar ön planda kalmış....Ben şahsen yağmurda mp3'ün tutunmasının sıradan bir scooter'a göre nasıl olduğunu öğrenmek isterdim...
Düşülebilecek bir alet olduğundan bahsediyor örneğin..Ben yine merak ediyorum haliyle..ne olduda düşüldü...Burada yeni bir geometriden söz ediyoruz..Bu alet 3 tekerlekli...tavır farkı doğal olarak hepimizin en çok merak ettiği şey....Ben bir yıl böyle bir makina kullanmış olsa idim...Artıları ve eksileriyle koca bir tablo çıkartırdım...
Eski
  (#16)
ilnapoli

ilnapoli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Arıyor
08-02-2008, 14:17 PM