anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

En iyi motosikletin seçileceği Motobil ne zaman yapılır / Ayşe Şule BİLGİÇ

Bu konuya 4 cevap yazıldı 830 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
Post En iyi motosikletin seçileceği Motobil ne zaman yapılır / Ayşe Şule BİLGİÇ - 31-01-2008, 17:56 PM

Bu bizim gazete Otoyaşam gerçekten enteresan. Beş yıl olmuş doğalı. Maşallahı var kendi şahsına münhasır bir Otomobil Gazetesi oldu çıktı başımıza. Allah başımızdan eksik etmesin.

Logosundan içeriğine kadar her şeyini çok seviyorum Otoyaşam’ın. Rüzgarın Kızı’nı geniş kitlelerle buluşturduğu için değil sadece. Türkiye’de pek çok ilke imza attığı, genç, dinamik, hafif haylaz, biraz yaramaz, arada çılgın ama işini bilen, ayakları yere basan, sağlam bir gazete olmayı başarabildiği için. Sadece bu sayfayı değil de tüm Otoyaşam’ı okuyanlar bilir. Her yıl Otoyaşam, OTOBİL adlı bir yarışma düzenliyor ve Türkiye’nin en beğenilen otomobillerini seçiyor. Türkiye’nin önde gelen otomobil üreticileri ve distribütörlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen ve www.hurriyetim.com.tr’den halkın oyları ile belirlenen her segmentin birincisi dört yıldır OTOBİL ÖDÜL GECE’sinde ödüllerini alıyorlar.

Ben de OTOBİL’in olayı iki teker gözü ile değerlendiren jüri üyesi olduğum için her yıl organizasyonun da bizzat içindeyim. En son geçtiğimiz hafta yine şık bir gece ile ödül töreninde dört tekerciler ile bir aradaydık. Bu yıl da aynı şey oldu. Her yıl hep test sürüş gününde, sonra ödül töreninde kafamın içindeki aynı soru ile boğuşuyorum. "Acaba böyle keyifli, tüm motosiklet markalarının katılacağı, tüm motorcuların internetten oy vereceği ve her segmentte birincinin seçileceği bir motosiklet yarışması MOTOBİL ne zaman yapılır?" Sanırım bu sorunun yanıtına yakında demek için epey beklememiz gerekecek. Gerçi belli de olmaz ama sektörün durumuna, satış rakamlarına baktığımızda içimden bir ses "Ey Rüzgarın Kızı bu iş için biraz daha beklemelisin!" diyor.

171 BİN MOTOSİKLET SATILMIŞ

Neden mi? Nedeni başlıkta da yazıyor. 2007’de TUİK’in 10 aylık verilerine göre trafiğe kayıt ettirilen iki teker sayısı 171 bin 839. İl bazında bakarsak 20 bin 250 satış adedi ile İSTANBUL birinci sırada. İstanbul’u sırasıyla 13 bin 731 ile ANTALYA ve 13 bin 98 ile İZMİR izliyor. En az motosiklet satışının olduğu yer ise 2 motor ile HAKKARİ. Düşük satışlarda Hakkari’yi 11 motor ile BİNGÖL ve 12 motor satışı ile TUNCELİ izliyor.

Kenan reklamlarda ama sponsoru henüz yok

Nihayet Kenan’ıma bir Türk sponsor çıktı. Diyordum ki olayın bir sponsorluk değil de reklam filmi anlaşması olduğunu anladım. Uzun zamandır bu köşeden neden koskoca Dünya Şampiyonu olmuş bu çocuğa kimse sponsor olmuyor diye dert yanıp duruyordum. Casper reklamlarını gördüğümde içim içime sığmadı. Nihayet dedim! Nihayet Kenan’a üstelik eften püften de değil, marka stratejisi Kenan’ın konumu ile çok da uyuşan zeki bir marka sahip çıkmış! Ama durum öyle değilmiş. Kenan sadece sanırım belli bir rakam karşılığında Casper’ın reklam filminde oynamış. Öyle bir sponsorluk durumu yok anlaşılan. Reklam filminde Casper’ın hız tutkunları ile tasarladığı süper hızlı bilgisayarı ile Kenan’ın Dünya’nın en hızlısı olması paralelliği gayet başarılı olmuş. Reklamda eleştirebileceğim tek şey belki Kenan’ın şampiyonluğuna sevinen ebeveynlerinin gerçek ailesi değil de oyunculardan seçilmiş olması. Belki ben gerçek anne baba ve kardeşleri tanıdığım için çok tuhaf geldi elin kadınının adamının Kenan için ailesiymiş gibi sevinmesi, hepsi bu! Sonuç olarak bence Casper Kenan’a, Kenan da Casper’a çok yakışmış. Allah tamamına erdirsin, nice yarışlarda birincilikler getirsin!

7 gün 7 gece festival

Geçen sene festivalleri geç duyurduğum (geç dediğiniz de 10 gün önce filan) için bazı motorcu dostlar serzenişte bulunmuşlardı. "Ah be Rüzgar daha önce söylesene, biz de programımızı ayarlayıp gidebilelim" diye. Buyurun aylar öncesinden duyurmaya başlıyorum artık festivalleri. Bu haftaki festivalimiz MARMOK motosiklet Festivali efenim. Birincisi, 2006’da Günnücek-Marmaris’te, İkincisi, 2007’de Aktur-Datça’da organize edilen, Amerika, Avrupa, Yeni Zelanda, Yunanistan ve Türkiye dahil, 2117 motosiklet ile 3000’i geçkin, rekor bir seviyede katılımcı sağlayan MARMOK MOTOSİKLET FESTİVALİ, 2008’de de, Türkiye de ilk kez organize edilecek olan 7 Gün 7 Gece festival kapsamında, 22-28 Haziran 2008 tarihleri arasında yine, mavi bayraklı deniziyle, çam ormanları arasında bulunan doğa cenneti Aktur DATÇA’da yapılacak. Bir çok etkinliğin, tanıtımların, eğitimlerin, yarışmaların, su sporlarının, tekne turlarının, spor aktivitelerinin, motosikletle kısa gezi turlarının ve de DJ ve Konser gecelerinin ardından, 28 Haziran 2007 akşamı plaket dağıtımı ve gala konseri ile festival sona erecek. Festival ile ilgili tüm detaylara www.marmok.com adresinden takip edebilirsiniz.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
cbr125faik

cbr125faik - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: gt250r 2008 turuncu-siyah
Kan Grubu: B Rh+
31-01-2008, 19:12 PM

ınsallah 2 teker ıcınde yapılır cokda gusel olur...
Eski
  (#3)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
Kan Grubu: O Rh+
01-02-2008, 14:03 PM

Hakkari deki 2 motor sahibi sitemizin tayfasından mıki aceba?..... Koskoca ilde 2 motor...

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#4)
s3ns4t10n

s3ns4t10n - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: -
01-02-2008, 14:19 PM

Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hakkari deki 2 motor sahibi sitemizin tayfasından mıki aceba?..... Koskoca ilde 2 motor...
kesin bizdedir

69
Eski
  (#5)
tubis

tubis - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Cygnus
Kan Grubu: B Rh+
01-02-2008, 14:39 PM

Ben de çok seviyorum Otoyaşamı, ne de olsa ilk çıktığım gazete..

SONSUZA KADAR SÜREN TEK AŞK MOTOSİKLET AŞKIDIR !!!!
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri