Yazıya kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum
"Serseri olun demiyorum" deniyor ama serseri olanlarda bazı şeylerden ötürü böyle gibisinden bir çıkarımda bulundum ben.
Küçük ve büyük motoru aynı anda kullandığım için bazı şeyleri bizzat gözlemleme şansım oluyor.
Küçük motora pek saygı yok hakkaten. Ama bu saygısızlık polislerden değil,zira 2 kere polislerle muhabbet ettim motor üstünde iken. Küçük motorla bir kaldırımdan atladım ve kestirme yolu kullanmak istedim. Suç bende idi ama bizi durduran polis ağabey tatlı bir dille bizi uyardı ve " sizin gibi gençleri severim aman dikkat edin" diyerek yanından ayrıldık.
İkincisinde ise İstanbul'da idim. Klasik "kaç basıyor" muhabbeti yapıyorduk. Hatta polis "ben bunla otobana çıksam beni kimse tutamaz" diye insanoğlunun fıtratının herkeste benzer olduğunu gösterdi. Bende kendisinden "2 metre ters yöne gidebilir miyim?" diye izin istemiştim. Benzinlikten 2 metre gerideki sokağa geçmem gerekiyordu 2 metrede olsa ters yön ters yöndür. Kontrollü bir şekilde geçtik.
Ama aynı şeyi taksi,minibüs,otobüs kullananlar için diyemem. Her iki tip motora da saygıları yok bence.
Büyük motora binincede "bassında ses dinleyelim" mantığı ile yol veriyor bazıları bence.(bazı beyefendiler var gerçek manada yol veren tabi)
Ama serseri olunur mu noktası ışıklarda yol vermeyen gıcık tiplere inat önden fırlamak ise evet bende serseriyim

. Sağı solu açık bir araçla gidiyorum arabaların arasında boğulmayı hiç sevmiyorum.
Ankara'da genelde sıkıntı olmuyor şahsım adına ama İstanbul'da 1 gün motor kullandım ve illallah ettim!
Dediğim gibi yazının haklı yönleri var ama adamına göre ortaya çıkıyor galiba bazı şeyler