anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

İlk iki yıl 125 cc. üzeri motosiklet kullanmak yasak / Ayşe Şule BİLGİÇ

Bu konuya 49 cevap yazıldı 2498 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
Pınarr

Pınarr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki SV650s
Kan Grubu: AB Rh+
16-12-2007, 02:19 AM

Alıntı:
eczaci101´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Pınarr Yunus olursa ; biz " Yusuf Yusuf " gezeriz artık...

Kuş uçurtmam şerefsizim

Konu Pınarr tarafından (16-12-2007 Saat 02:46 AM ) de değiştirilmiştir..

Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar
Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum
Eski
  (#22)
aYe

aYe - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR1000RR08
Kan Grubu: A Rh+
16-12-2007, 02:38 AM

Alıntı:
Pınarr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kuç uçurtmam şerefsizim
Kuş o kuşşş

Sen özgür çiçek, ben uçuç böcek
Eski
  (#23)
Pınarr

Pınarr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
16-12-2007, 02:47 AM

Alıntı:
aYe´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kuş o kuşşş
Sen git Teşke ni düzelt önce Keşke olucak o

Ben Derdimi Hangi Dağa
Eski
  (#24)
denizcimuzaffer

denizcimuzaffer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Beat ve denizciforesight :))
16-12-2007, 08:28 AM

Yeni Trafik yasası bizi ilgilendiren bölümü ile biraz ''vur deyince öldürmüş'' gibi.

Birincisi, neden 125 cc? 4 zamanlı bir 125 lik motor oldukça soluksuz kalabilir yollarda. Şehiriçi haricinde pek etkili kullanılamaz gibime geliyor. O zamanda bu motorları kullanmaya zorunlu tutulan arkadaşların 2 yıl içinde edinebilecekleri deneyime de bir sınırlama gelmiş olmuyormu
Bir diğer yönden, birazcık güçlü olsun diye 125 lik 2 zamanlılara yönelecek stajyer sürücüler, bir çok ülkede egzost emisyonlarının felaketi yüzünden yasaklanmış motorlara.
Oysa günümüz teknik bir çağ, örneğin denebilirdi ki: 15 Bhp nin üzerinde motorlar stajyerlikten sonra kullanılabilecektir. 30 yaz üstünde olanlar için ise, bir eğitim ve sürüş kursundan-testinden geçtikten sonra cc sınırı olmaksızın kullanabileceklerdir... gibi.
Sonuçta 125 cc gibi çok kaba bir sınıflandırmanın motosiklet camiasının amaç ve hedeflerine yetmeyeceğini düşünmekteyim. Kötü düşünmek istemesemde, genelde en fazla 125cc lik makineler üreten, başta Çinli olmak üzere Yerli üreticilere bir kayırmamı var demeden geçemiyorum
Kanunlar yap-boz olmamalılar, kanun bu. Bunun yerine, etkili bir denetleme sistemi (özellikle kurslara ve sürücülere) öngörülse daha iyi olmazmı?
Kişi sürücü eğitimini alsın, pistte, trafikte, çeşitli hava koşullarında vs. kendini ispatlasın ve özellikle bir yaş sınırı da çizilerek, yeterli görüldüğünde ehliyeti verilsin demek daha iyi olmazmıydı
Stajyerlikten neden çekiniriz o da ayrı bir mesele. ''Eyvah ya kırmızılarda geçersem, ya 75 puanı doldurursam'' diye hayıflanmak niyeki? Bunlar senin iraden dışında mı olacak yani. Eğitimini alacaksın, kurallara uyacaksın ve 2 sene sonra esas ehliyetini aldığında da bunlara devam edeceksin, farklı bir şey yok ki
Şimdiden hayırlı olsun Herkese kazasız belasız sürüşler.

Poturdak
Eski
  (#25)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yok
Stajer ehliyeti palavra sadece dedikodu - 16-12-2007, 13:02 PM

Az önce resmi Zaman gazetesi dahil bütün heryeri araştırdım,
arkadaşlar internette yalanlar çok çabuk yayılıyor siz de aldanmayın
hiçbir resmi gazetenin o kadar kolu var ve bilmiyoken bazı kişiler nasıl biliyor valla bu merakımı saklayamadım
bunlar tasarı daha adamlar tasarıyı onaylamadan bizim arkadaşlar tarihini bile koymuş helal olsun

someone right now leaving their apartment,looking down the street wondering their destiny won't be changed...
Eski
  (#26)
THE_LANCET

THE_LANCET - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Peugeot trekker 100 ACİL SATILIK Gilera MX-R 125 pert oldu
Kan Grubu: A Rh-
16-12-2007, 13:31 PM

Gazetelerde şimdilik yayınlanmamış olabilir. Belkide 2008 de duyuru yapılacaktır. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir. Yinede bekletmeden ehliyet almakta fayda var. (Yaşı tutupta olmayanlar)

Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Eski
  (#27)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
16-12-2007, 13:39 PM

lancet haklısın da ben bu imkansız çıkmaz demiyorum yanlış bilgi veriyorlar ona kızıyorummilletin içine kurt düşüyor(yanlış anlamayın bunu ilk çıkartanlara söylüyorum yayanlara değil)

someone right now leaving their apartment,looking down the street wondering their destiny won't be changed...
Eski
  (#28)
başkentin_asi_pilotu

başkentin_asi_pilotu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kendini SS Zanneden Pisihled
Kan Grubu: B Rh+
16-12-2007, 14:26 PM

Valla stajerlik işi 2004 ten beridir söyleniyo sanırsam ama somut bi adım yok....

Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz…"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Eski
  (#29)
cbr125faik

cbr125faik - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: gt250r 2008 turuncu-siyah
16-12-2007, 17:50 PM

ya arkadaslar stajerlik olayı cıkmazsa ehlıyet almıcakmısınz.aaalın hemen olsun bıtsın sızıde ılgılendırmez bolece bu kanun cıksada...cıkmasada zaten ehlıyetınız oluck hıc bı sekılde zararda olmıcaksınz
Eski
  (#30)
Szman!

Szman! - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: asya 125t
16-12-2007, 18:19 PM

bu konuda gelsım surucu kursu detaylı bılgı vercektır cunku ılk konuyu acanda onlardı

RocK ColD gibisin Çadır kurmak istiyorum.
Eski
  (#31)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
16-12-2007, 18:19 PM

valla mart doğumlu olduğumuz için eğer böyle bi yasa çıkacak olursa alamıyoruz

Alıntı:
Szman!´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu konuda gelsım surucu kursu detaylı bılgı vercektır cunku ılk konuyu acanda onlardı
ona da söyledim cevap yok
başka bi konu açtım emin misiniz bi resmi kanıt gönderin diye konuyu promethrus kitleyip eminiz yazmış

Konu ShowDown tarafından (16-12-2007 Saat 18:20 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Eski
  (#32)
belo

belo - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
16-12-2007, 21:46 PM

asloında bir an evvel alıp kurtulmak en iyisi korkulu ruya goreceğimize
ehliyetimizi gosterelim

One Turk .. Against The World .. !!..
Eski
  (#33)
Pınarr

Pınarr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
17-12-2007, 02:01 AM

Bu konu 2002 sonlarından beri konuşuluyo 2004 değil.. Kaldıki yürürlüğe girme vakti de geldi çoktan.. Artı bunun palavra olduğunu yazabilen bi insanın elinde kanıt olması gerekir.. Bakın bu tarihte çıkmayacakmış şu tarihte çıkacakmış diye.. Ehliyet alacak insanları yanlış yönlendiriyo olabilirsin şu anda bunu hiç düşündün mü????

Bu konunun silinmesi daha faydalı olucaktır sanırım...

Ben Derdimi Hangi Dağa
Eski
  (#34)
karmacoma

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh-
17-12-2007, 02:01 AM

yok yok doğruymuş, benim ehliyet kursunun yanında tavuk döner satan bi tanıdığım sööledi,
a2 a3 a4 diye hacim sınırlamasıda gelecekmiş,
her sınıf ehliyetin boyutuda değişik olackamış,
mesela a4 adı üstünde 197X210 mm olacakmış
Eski
  (#35)
Prometheus
Moderatör

Prometheus - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '05 Yamaha XT660R
17-12-2007, 10:00 AM

Alıntı:
ShowDown´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
başka bi konu açtım emin misiniz bi resmi kanıt gönderin diye konuyu promethrus kitleyip eminiz yazmış
Ultra mega hiper akıllı kardeşim, bahsettiğin başlığı kilitlediğimde bir link vermiştim sana, bu başlığın link'i. Sorduğun sorunun cevabı burada, buradan devam etmek yerine yeni başlık açmışsın, onu da birleştirdim.

Bak ne demiş Ayşe Şule:
Alıntı:
1 Nisan 2008 tarihinde uygulanmaya başlayacak yeni trafik yasasına göre; ilk defa sürücü belgesi alanlara 2 yıllık stajyerlik uygulamasının getirilecek. Motosiklet sürücüleri için de geçerli elbette bu uygulama.Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Nevzat ÖNDER, "Bu yasa ile otomobil ehliyeti alacak olanlar 2 yıl stajyer sayılacak, bunun yanı sıra motosiklet ehliyeti alacaklarda 2 yıl boyunca 125cc üzerinde motosiklet kullanamayacaklardır." dedi.
Aksini ispatlamak şu anda sana düştüğüne göre, ararsın Nevzat Önder'i sorarsın. Saçma sapan başlıklarla insanları yanıltma lütfen. Bir iddian varsa kanıtla. Şunu da bil bir kanıt "ben baktım bulamadım demek ki yok" demekle olmaz.

The Fire Thief endurocu, geyik hobareytör... CBR125R -> GT250R -> ETV 1000 -> XT660R Motorcu Prometheus'tan Bilgiler
Eski
  (#36)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
17-12-2007, 10:14 AM

arkadaşım övgülerin için büyük teşekkürlerimi sunarım
ama üzgünüm ki bu gösterdiğin şeyi sadece Ayşe Şule Bilgiç biliyor,
ama Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Nevzat ÖNDER,
kendisi ile baş başa konuşmuş da olabilir, bu konuda sana karşı çıkamam ama ne yazıkki kendisi devletin herhangi resmi bir kuruluşunda yetkili bir kişi olarak bulunmuyor.Bu yüzden de resmiyetten bahsedemeyiz.Umarım açıklayıcı olmuşumdur.Bundan öncekiler de yine yetkili bir kişiyi önesürerek stajer ehliyet kanununu kesinleştirmiştir.teşekkür ederim okuduğun için

Eski
  (#37)
Syriana

Syriana - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
17-12-2007, 10:18 AM

on numara bir uygulama bence...çok daha önceden gelmiş olması gerekiyodu bu uygulamanın...

Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Eski
  (#38)
cumoni

cumoni - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: MOBYLETTE 652
Kan Grubu: O Rh+
17-12-2007, 10:27 AM

Yanlış bildiklerimizi de yazalım ki bilmediklerimiz de ortaya çıksın... Topiği kilitlemek de neyin nesi imiş? Olur mu öyle şey? Bir şeyi kilitleyeceğinize, doğruyu bulmaya çalışın bence... Hem düşünün bir kere; ateş olmayan yerde duman tütmez derler. Var bir ateş ya, hele şu duman bir dağılsın onu da göreceğin inşallah!

Alıntı:
Pınarr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yaaa polislerinde motosiklet ehliyet sahibi olması zorunlu dimi?

Bu durumda motorize ekibe girmek isteyen bi vatandaşın senelerce beklemesi gerekicek 600 cc üstü makine kullanıcak bi yunus olmak için..

Eee bu durumda bizim A2 ler değerlenir 600cc üstü motor kullanan yunusların maaşı artar

Ben gidip bi yunus olup geliyorum bekleyin
Pınar kardeeeşşş... Polislerin motosiklet ehliyeti sahibi olması zorunlu değil! Şimdi güleceksin ama o motorize ekiplerde, örneğin yunuslar'da çalışanların da yarıya yakınının motosiklet ehliyeti yoktur! Şu kadar ki yunuslarda artçı olanların ehliyetleri olmaya bilir! Bunu nereden mi biliyorum? Bak, anlatayım:

Ben karayollarında çalışıyorum. Bizim bölge müdürlüğünü bilirsin; Zincirlikuyu'daki 12 katlı kara bina. Yunuslar da 1 yıl öncesine kadar bizim bölgenin dibinde bulunuyorlardı. Şimdi Haliç Köprüsünün altına taşındılar. Her neyse...

Bir pazar sabahı baktım, bizim yunuslardan biri almış altına Jinlun'un 250 lik cruiserlarından birini ve bölgemiz içindeki boş alanda düşe kalka sürmeye çalışıyor. Evet aynen öyle... Resmen düşüp kalkıyor... Tam bir komedi... Ulan dedim, bu nasıl bir yunustur? Yüzmeyi bilmeyen.. ay yani motosiklet sürmeyi bilmeyen yunus mu olurmuş?

Gittim sordum tabi. Meğer bunların artçı olanları motor sürmeyi bilmezlermiş? Bilahare öğrenip ehliyetlerini alırlarmış. Sonra, ayrıca bir terfi sınavından geçerlermiş ve ancak bu aşamadan sonra kendilerine motosiklet sürme yetkisi verilirmiş. Ve sıkı durun; motosiklet sürme eğitimlerinde kesinlikle yunusların resmi motosikletlerini kullanamazlarmış. Bu arkadaşımız da sırf öğrenmek ve artçılıktan sürücülüğe terfi etmek için bu motosikleti satın almış mış... Yaaa !!!

ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
Eski
  (#39)
niyazierk

niyazierk - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
17-12-2007, 11:02 AM

arkadaşlar iki yıllık stajyerlik uygulaması avrupada uygulanan ve çok güzel bir mantığı olan yasadır. şu an CBR 125'le ehliyet almaya çalışan kızım daha şimdiden benim 650'lik Banditime göz dikmiş durumda. Biz hayır deyince bir hafta soğuk rüzğarlar esiyor. yüksek hacimli motosikletlerde o kadar genç arkadaşımızı kaybettik ki. Bu acıyı çekenler bilir. Her şey bizlerin can ve mal güvenliğini biraz daha artırabilmek için. Çıkarılmada gecikilmiş bir yasa olarak değerlendiriyorum. Ayrıca ülkemizde üretilecek motosikletin SYM gibi kalitesi yüksek bir mamul olması da isabetli olmuş. fiyatları da biraz aşağı çekecek olurlarsa üretilen motorlar daha ülke içinde biter. herşey gönlünüzce olsun. nerede durabileceğinizi öğrenmeden, motorun kaç yaptığını öğrenenlerden olmayalım.

Kral çıplaaaaak!
Eski
  (#40)
Syriana

Syriana - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
17-12-2007, 11:07 AM

Alıntı:
niyazierk´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster