Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2 teker 4 teker savaşları bitsin, biz barış istiyoruz / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    2 teker 4 teker savaşları bitsin, biz barış istiyoruz Sessiz bir sokakta tek başıma yürüyorum. Kafamın içinde bin bir türlü düşünce. Artık gazeteleri alıp okumak istemiyorum. Herkes bir yol tutturmuş gidiyor bu şehirde. Motosikletimin yanına gelip gülümsüyorum. Üzerine otururken kafama taktığım kaskım bu hayatla alıp veremediklerimin dışarıda kalmasını sağlıyor. Eskiden motoruma bindiğimde hissettiğim huzur yerini sıkıntılı bir paranoyaya bırakmış bugün. Neden?..

    Etrafımda var olan taşıtların hepsi birkaç zamandan beri düşman gibi görünüyor gözüme. Çok ateşlenip de havale geçirirken tüm duvarlar, hatta yanı başımdaki annem bile korkunç bir canavar gibi görünür gözüme.

    HERKES ÜSTÜME GELİYOR

    Trafikte bir çeşit havale geçirmeye başlıyorum. Tüm otomobillerin içinden azılı canavarlar, vahşice gülümsüyorlar bana bakarak. Beyefendi bir sürücü görüyorum, takım elbisesiyle otomobilin içinde. Bana hiç bakmıyor. Tam yanımdan geçerken, aniden, camdan dışarı çıkarıp kafasını ki kafası birden korkunç bir caniye dönüşüyor. Gülüyor vahşice. Zavallı gibi hissediyorum kendimi. Hepsi bana bakarak hatta bizzat üzerime kırıp saldırarak gülüyorlar. Uzaklarda trafiğin içinde benim gibi cani otoların arasında kalmış bir zavallı motorcu daha görüyorum. Yanına gitmek istiyorum ama mümkün değil, bir minibüs sonuna kadar açtığı teybin gürültüsü ile yanımdan geçerken aniden önüme kırıyor. Zor bela yırtıyorum ve sola kaçıyorum ama sola döndüğümde bir taksinin tam karşıdan, yine o hepsinin yüzünde olan vahşi gülümsemesiyle üzerime doğru geldiğini görüyorum. Sert bir şekilde sağa döndüğümde üstü açık spor bir otomobildeki cani elini uzatıp gidonumu itiyor. Her yer o kadar sıkışık ki basıp kaçamıyorum. Duran trafikte iki otomobilin arasından geçmeye çalışırken ikisi birden aniden kapılarını açıyorlar. Kapıların arasında dünyam şaşmış bir vaziyette sıkışıp kalmışken daha öndeki otomobilin ön koltuğundaki cani, beline kadar dışarı sarkarak elindeki sigarayı üzerime atıyor. Sonra etraftakilerin hepsi aynı anda sigara atıyorlar üstüme.

    OĞLUM DA MOTORA BİNİYOR


    Stop etmiş motorumu çalıştırıp bir an evvel oradan uzaklaşmaya çalışıyorum ama korkunç bir savaşın ortasında gibiyim. Sağımdan beni sıkıştıran kırmızı otomobile aniden arkadan bir başka otomobil vuruyor hızla. Kırmızı otomobil yok oluyor, çarpan otomobilin içinden yüzünde o vahşi gülümseme olmayan bir teyze bana tatlı tatlı gülümseyerek, buradan kaçabilirsin diyor, şaşırıyorum,

    "Benim oğlum da motora biniyor!" Teyzenin verdiği yoldan evime doğru gitmeye çalışıyorum ama herkes bana nefretle bakıyor. Bir yerden TEM’e çıkmalıyım. Üzerime üzerime gelen cani araçlardan, Matrix’de Trinity’nin motorla ters yönde gittiği sahne gibi gidiyorum. ’Neden?’ diyorum kendi kendime ’Bu 4 tekerler neden benden nefret ediyor?’ ’Sadece 2 tekerim eksik olduğu için olamaz?’ Titreyerek TEM’e çıkıyorum. Çok şükür burada ters yönden gelen yok, kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyor. Tüm bu korkularıma rağmen hız limitlerini zorlamıyorum. Üzerimdeki kıyafetler tam. Kaskım kafamda. Sol aynamdan bir 4 tekerin hızla yaklaştığını görüyorum. Ben orta şeritteyim. Sol şeritten hızla ilerleyen otomobil tam yanıma geldiğinde sağdaki sapağa aniden girmeye karar veriyor. Yine yüzünde pis gülümsemesiyle vahşi bir yaratık görüyorum direksiyonda. Benim varlığımı umursamıyor bile.

    ASFALTTA YATIYORUM

    Sağa kırdığını fark ettiğimde artık yapacak hiçbir şeyim yok. Otomobilin bana çarpması ile koca bir bulut yığını içinde uyandığım zaman arasında olanları hatırlamıyorum. Uyandığımda uçsuz bucaksız bir beyazlığın içinde birkaç tanıdık yüz görüyorum. Ömer hüzünle gülümseyerek yanıma geliyor. Zagor Ahmet’in saçları daha da uzamış. ’Motosikletle ilgili neresi varsa ilaha her yerde olacaksın di mi? Meraklı Rügar!’diyor. Anlayamıyorum bir anda nerede olduğumu. Şaşkınlığımı fark edip aşağı bak diyor Zagor. Motorumu görüyorum bir yana savrulmuş, kızıl saçlarım asfaltın üzerinde dağılmış. Ambulans hala gelmemiş. Yolun kenarında 1-2 otomobil ve 2-3 motorcu var. ’Eyvah’ diyorum. Sonra benim gazetem dahil tüm gazetelerde boy boy fotoğraflarım çıkıyor. ’Kaskı hayatını kurtarmadı!’ ’Motosiklet tutkusunu Rüzgarın Kızı hayatıyla ödedi!’, ’Yıllardır motosiklet yazıları yazıp, insanları motora binmeye teşvik eden Rüzgarın Kızı’nın hazin sonu!’ Beraber okuyoruz Zagor, ben, Gökhan, Ömer ve pek çok adını sonradan öğrendiğim motor sevdalısı. Bak bize de böyle yazmışlardı deyip kendi haberlerini gösteriyorlar. Bir tanesi daha çok yakın zamanda 1.sayfada manşet olmuş. Sonra motosiklet sitelerinde yayılıyor haber. Sevenlerim her gidenin ardından olduğu gibi çok üzülüyorlar. Çıkardığım dergi o sayı siyah bir kapakla çıkıyor. Rüzgarın Kızı’nda nefret edenler, garip bir şekilde kendine onun varlığını hırs yapmış kişiler bile üzülüyor habere. Üzülmek de değil de korkuyorlar. Motora binmeden bu piyasada bir şekilde var olanlar ise hiç üstlerine alınmıyor tabi.

    MOTORA BİNMEMELİ MİYDİK

    ’Peki.’ diyorum, ’Neden bu duruma geldik? Hata mı yaptık? Biz motora binmemeli miydik? Annem, babam, sevgilim, yakın arkadaşlarım yani bana motora binme diyen herkes haklıydı da biz mi haksızdık yani?’ Taş çatlasın 50 kişiyiz. Gülümsüyorlar halime. ’Ama ben çok mutluydum motora binerken. Hayatta bana hiçbir şeyin hissettiremediği şeyleri hissettiriyordu. Gülümsüyordum onun üzerindeyken hep. Artık annem bile sana motor çok yakışıyor demeye başlamıştı. Yazdığım yazılardan etkilenip bir sürü kişi motor kullanmaya başlamıştı. Motosiklet özgürlüğümdü. Motosiklet nefes almamı sağlıyordu bu kargaşanın içinde? Motosiklet bir nevi baş kaldırmamdı tüm yaşananlara. Motosiklet ehlileştiriyordu beni aynı zamanda?’ ’Sen hep böyle çok konuşur, çok soru sorardın.’ diyor Ömer. Sonra da ekliyor. Bunun motosikletle bir alakası yok! Aşağıyı gösterip, ’tabi onlara bunu anlatmak çok zor ama bak!’ deyip oturduğumuz yerden kalkıyor Ömer. ’Gel’ diyor. Gidiyorum peşinden, garip renkli buharlardan yapılmış gökkuşağı renklerinde bir kapıdan geçiyoruz. Yüzlerce insan var orada oturan. Hepsi bizim gibi çok genç. ’Görüyor musun?’ diyor. ’Bunlar iki gündür buraya gelenler. Hiçbirinin motosikleti yoktu. Ve yaşları senin benim gibi çok genç. Bir de bize bak. Bir avucuz. Bunun motor kullanmak kullanmamakla ilgisi yok.

    BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ

    Sen zeki bir kızsın neden bizim gazetelerin manşetlerini süslediğimizi, sen daha iyi bilirsin.’ diyor. Kafam zaten karman çorman ama ne demek istediğini anlıyorum. Zagor geliyor yanıma, ’Senin daha fazla burada kalmana izin veremeyiz.’ diyor. ’Nasıl yani?’ diyorum. ’Aşağıda yapman gereken işler var. Gidip insanlara motosikletle ilgili anlatman gerekenler var. Hem motorcuların daha bilinçli motorcu olmaları hem de otomobil sürücülerinin motosikletlere dikkat etmeleri, motorcuları trafikte koruyup kollamaları için bir şeyler yapmalısın!’ diyorlar hep birlikte. ’Bak bizim çoğumuz 4tekerlilerin bize fark etmeden açtığı savaşta buraya geldik. Bizi görmediler, görenler de umursamadı. Çünkü bize karşı nefretleri vardı, hadi nefret olmasa bile fark etmiyorlardı. Aramızda birkaç kişi sadece bıçağı kendine sağladı. Ya kaskı yoktu, ya hız limitlerini zorluyordu. Ama diğerlerimiz senin başına gelen gibi 4 tekerlilerin hatalarına kurban gitti. Motosiklet bilincinin ülkede yaygınlaşması için bir şeyler yapın. El ele verip, daha fazla kurban vermeden bu savaşı bitirin.’ Birden tüm vücudum uyuşuyor. Soğuk bir uyuşma ile beraber karıncalanma hissediyorum. Bana bakan gülen yüzleri bulutların arkasında kalıyor. Buz gibi bedenimin odamda, bilgisayarımın başında oturmuş, ellerimin üzerine kapanmış olduğumu fark ederek kendime geliyorum. Kafamı masanın üstünden kaldırıyorum. Buz gibi terlemişim. Bir an önce bir şeyler yapmak istiyorum. Tüm bilinçli motorcuların güçlerini birleştirerek sesini tüm otomobil sürücülerine duyurabilmesi için bir şeyler yapmak. Bilinçsiz motorcuları da bilinçlendirmek için bir şeyler yapmak. Hep beraber bir şeyler yapmak. Biran evvel huzurla yollarda motoruma binebilmek için, annemin, sevdiklerimin ben motordayken telaşlanmamaları için, gazetelerin manşetlerini süslememek için, rüzgarı tenimde hep hissedebilmek için bir şeyler yapmak! Ama ne? Şimdi oturdum bunu düşünüyorum. Lütfen siz de düşünün, beraberce bir şeyler yapalım.




    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    ülkemizde sorumsuz , cahil , eğitimsiz ve insanlıktan nasibini almamış kişiler 4 tekerli araçları sürdükçe maalesef değil iki teker , dört teker araç kullanırken bile tehlikedeyiz. artık sinirlenmiyorum bile yazık diyip geçiyorum , tabii bayanlar için çok daha zor bu olay...

  3. #3

    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    ediRNe
    Motosikleti
    YbR125
    evet bende böyle düşünüyorum altındakini guc gosterisi olraka kullanıyolar bun cahil şekilde davrandıkça bu deişmez olabilir ama bunu bi şekilde durdurmak gerekir bi televizyon kanalı vea gazetede buyuk bi haberle yayınlamak gerekir bazı şeyleri insanlar da anlamaya çalışmalı
    bence motorlarımızıda kıskanıyolar
    trafik derdi yok
    ışıklarda herkes beklerken sen en önden en hızlı şekilde kalkıyosun
    kullanımı çok keyifli
    kıyafetleri de dışardan bakarsan guzel gozukuyo :)
    avatarda en saadaki benm ilk konserim:bounce::P

  4. #4

    Üyelik
    25 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yok
    mükemmel bi yazı eline yüreğine sağlık..
    [B]- Akil ile hiz ayni orantida olamaz. Biri yuksekse, biri mutlaka dusuktur. -[/B]

  5. #5
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul florya
    Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    eline yüregine saglık ama bizim ulkemizde motosiklet kulananlara köşe yazarları dahil hepsi olmasada cogunluk oyle ben bu yaşadıgım gecen bir hafta içinde birşey gördüm tirafik ne kadar kalabalıkta olsa kurallara uyulunca yol durmuyor ve 70 80 ki bir ara 100 ze bile cıktık ama kurallar ve ozel otomobili nicin kulanıyoruz ulasım,gezmek,güvenlikve hava atmak içinmi bu motosiklet içinde gecerli insanlar ulasım için kulanunca bir aracı yola ortama uygun araclar kulanıyor küçük basıt rahat bu bizde yok kural yok motosiklet ler bile kural tanımıyoruz bence once kurallar insanların bir birine saygıyıda artırabilir belki ondan sonra hepsi düzelcek gibi geliyor bunlar tabi benim görüşüm bende dahil herkes kurallara uyarsa daha hızlı daha cabuk motosiklet kültürü artar diye düşünüyorum
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

  6. #6
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    kesınlıkle haklısın ama 4 teker ler bunu anlamaz ... bı de seyy var mesela her surucu aynı degıll....mesela babam motosıkletlere saygılıdır herkese saygılıdır...ama kuzenımm arabayı haşat edıyo cok yorucu kullanıyor...dolayısıyla saygı da yok oluyor....o yuzden butunu kaplamasak tam superr olur

  7. #7
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    Sürücü belgesi(ehliyet) almak bu kadar kolay olmamalı.
    Bilinçli birkaç sürücü kursu haricinde,yüzlercesi maalesef kursiyerlerin derse bile girmediğini göre göre ehliyet almasına göz yumuyorlar.Yani maddi olarak kurs ücretini karşılayan herkes ehliyet alabiliyor bir şekilde.
    Birşeyler yapmalıyız?;
    Sürücü kurslarının denetim mekanizmalarını arttırmayı sağlamak,ilave daha bilimsel, psikolojik, deneysel ve katılımcı eğitim sistemleri önermek.
    Tabii ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum.Çünki bütün bunlar hükümetlerin bu konuya yaklaşımına kalmış birşeydir.

  8. #8
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    Ben arabayla giderken yanımdan SS geçince hayranlıkla arkasından bakıyorum sadece

    Motosikletlerin hepsine de yol veriyorum .. Sıkıştırmak aklımın ucundan bile geçmiyor .. Çünkü arabadaki insanlara göre daha korumasızlar ve en ufak bir kazada yaşama şansları çok düşük .. Ve hergün 10 motor kullanan görüyorsam 8 tanesi kask takmıyor.. Full koruma bugüne kadar pek görmedim zaten ..

    Türkiyede motosikleti araçtan saymıyorlar bunu hiçbir şekilde kimse değiştiremez .. Önce kafaları değiştirmek lazım bu da imkansız .. Ehliyet bakkaldan sakız almak kadar kolay olmuş ..

    Racing alıp gazlayacaksın arkandan hönk diye bakacak araba sürücüsü olay budur bence
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

  9. #9
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    madem fark etmiyorlar ettirelim bizde
    avrupada 3 kurusluk benzın zammında kamyonlar yolları tıkayabılıyorsa biz neden yapmıyoruz ?? yada sadece 2 gun sadece istanbulda motosiklet kullanılmasın bakalım gitmeyen evrakın ilacın vesairenin haddi hesabı olacakmı ? evraklar gelmediğinden gümrüklerden çekilemeyen bi dünya otomobil ve yedek parçası ne olacak bakalım, hadi arkadaşlar lafta herkez var toplanıp eyleme dökün düşüncelerinizi .. durup dururken kimseye gökten bilinç , erdem inmeyecek boşuna beklemeyin
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

  10. #10

    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mr 250 destro
    bence motorcuları gaza getrıp arabaların uzerıne surdurmek ıstermıs gıbı gaz veren bır yazı sızın hıc arabanız olmadımı

  11. #11
    szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Şehir
    Güngören
    Motosikleti
    Ybr125
    Esasında arabaların bu denli saygısızlık yapmaları ki bana çok nadir denk geliyor, bazı motosiklet kullanıcılarının da bu insanlar üzerinde kötü imaj bırakmalarının bi sonucu olabileceğini düşünüyorum bana göre her iki tarafta da kusur var her şey karşılıklı çözülür; her iki tarafında biraz daha alttan alarak anlayışla hareket etmesini bekliyoruz.

    Ama şunu belirtmek istiyorum şu son günlerde en gıcık olduğum durum elinde cep telefonları ile araba kullanan sürücüler; hem trafiği aksatıyolar hem de heran kazaya sebebiyet verebilecek bi şekilde araba kullanıyorlar kınıyorum onları

    Bir de şöyle bi tespitim var cc yükseldikçe veya motor daha bi SS e kaçmaya başlayınca 4 tekerlerin onlara karşı hareket ve tavırlarının değiştiğini düşünüyorum..

  12. #12
    MrSandman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Girne/KKTC
    Motosikleti
    Sattı
    1) Ehliyet almayı üniversite sınavı kazanmak kadar zorlaştırın!
    2) Ehliyetsiz araç kullananlara 2. dereceden cinayet suçlusu gibi davranıp hapise atın.
    3) Ehliyetsiz kuş uçurtmayın.(Polis rüşvet almasın ve sürekli kontrol edilsin)

    Ama mümkün değil.. Nedeni mi? Çok basit..
    Eğer araba / motosiklet sayısını 3 te 1 e indirirseler dünyanın en pahalı benzinini kime satacaklar?
    ..........
    Bencede...

    Ümidinizi kırmak istemem ama bu savaş hiçbir zaman bitmeyecek ve bizler Cowboyların Apacheleri avladıkları gibi türümüz tükenene kadar teker teker avlanıcaz..

    Ayrıca birine "Bize saygı duyun!" diyemezsiniz..

    Önce saygı duyulucak gibi davranmak gerekir sonra o zaten size saygı duyar..

    Trafik kurallarına uyun(Şeridinizden gidin araçların arasından değil, sinyalinizi kullanın, emniyet şeridini motosiklet şeridi gibi kullanmayın)! Her zaman tam korumalı gezin! Araba kullananların da hakları olduğunu fark edip ona göre davranın ondan sonra hala bize saygı duymadıklarında hakkımızı savunuruz..
    Herşey yeniden yollarda olabilmek için...

  13. #13
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bu arkadaş kendi kendine savaş mı ilan etmiş?... Haberim yok.... Zaten savaşta yok..Newrden çıkardı?....
    Kendi kendine gelin güvey oluyor....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  14. #14
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı hayati adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sürücü belgesi(ehliyet) almak bu kadar kolay olmamalı.
    Bilinçli birkaç sürücü kursu haricinde,yüzlercesi maalesef kursiyerlerin derse bile girmediğini göre göre ehliyet almasına göz yumuyorlar.Yani maddi olarak kurs ücretini karşılayan herkes ehliyet alabiliyor bir şekilde.
    Birşeyler yapmalıyız?;
    Sürücü kurslarının denetim mekanizmalarını arttırmayı sağlamak,ilave daha bilimsel, psikolojik, deneysel ve katılımcı eğitim sistemleri önermek.
    Tabii ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum.Çünki bütün bunlar hükümetlerin bu konuya yaklaşımına kalmış birşeydir.
    Alıntı MrSandman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1) Ehliyet almayı üniversite sınavı kazanmak kadar zorlaştırın!
    2) Ehliyetsiz araç kullananlara 2. dereceden cinayet suçlusu gibi davranıp hapise atın.
    3) Ehliyetsiz kuş uçurtmayın.(Polis rüşvet almasın ve sürekli kontrol edilsin)
    Bütün bunların gerçekleşebilmesi için herşeyden önce Türkiye'nin sadece ve sadece Türk insanının çıkarını düşünen, halkına hizmet etmekten başka amacı olmayan ve ATATÜRK gibi TAM BAĞIMSIZLIK idealine kendini sonuna kadar adamış kişilerce yönetilmesi gerekir.Ama,geçti bor un pazarı sür eşeğini Niğde'ye...
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  15. #15
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütün bunların gerçekleşebilmesi için herşeyden önce Türkiye'nin sadece ve sadece Türk insanının çıkarını düşünen, halkına hizmet etmekten başka amacı olmayan ve ATATÜRK gibi TAM BAĞIMSIZLIK idealine kendini sonuna kadar adamış kişilerce yönetilmesi gerekir.Ama,geçti bor un pazarı sür eşeğini Niğde'ye...
    Demek istediklerimizi anlayıp daha derine inmişsin

  16. #16
    dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2007
    Şehir
    Brüksel
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE
    Alıntı MrSandman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1) Ehliyet almayı üniversite sınavı kazanmak kadar zorlaştırın!
    2) Ehliyetsiz araç kullananlara 2. dereceden cinayet suçlusu gibi davranıp hapise atın.
    3) Ehliyetsiz kuş uçurtmayın.(Polis rüşvet almasın ve sürekli kontrol edilsin)

    Ama mümkün değil.. Nedeni mi? Çok basit..
    Eğer araba / motosiklet sayısını 3 te 1 e indirirseler dünyanın en pahalı benzinini kime satacaklar?
    ..........
    Bencede...

    Ümidinizi kırmak istemem ama bu savaş hiçbir zaman bitmeyecek ve bizler Cowboyların Apacheleri avladıkları gibi türümüz tükenene kadar teker teker avlanıcaz..

    Ayrıca birine "Bize saygı duyun!" diyemezsiniz..

    Önce saygı duyulucak gibi davranmak gerekir sonra o zaten size saygı duyar..

    Trafik kurallarına uyun(Şeridinizden gidin araçların arasından değil, sinyalinizi kullanın, emniyet şeridini motosiklet şeridi gibi kullanmayın)! Her zaman tam korumalı gezin! Araba kullananların da hakları olduğunu fark edip ona göre davranın ondan sonra hala bize saygı duymadıklarında hakkımızı savunuruz..
    yol tıkalı olacak, ben de emniyet şeridini kullanmayıp bir araba gibi şeritte duracağım imkansız...

    o zaman motosikletin ne anlamı kalıyor? kırmızı ışıkta geçmem, sağlama yapmam,tam donanımsız çıkmam yola,onlar kabulümdür ama emniyet şeridini neden kullanmayayım ki?
    hatalı mı düşünüyorum? emniyet şeridini kullanılamaz hala getiriyor muyuz? hayır... peki polisler bile görmezden gelirken, yazın güneşin altında, kışın yağmurda neden ıslanayım ki, altımda iki teker varken neden zaman kaybedeyim ki?
    Sırf herkeste 4 teker var diye...

  17. #17
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Henuz bir motorum yok ama goruyorum ki, 4 teker suruculeri motosikletlileri birer uslanmaz, arlanmaz hayati hafife alan sorumluluk bilinci gelismemis ve umarsiz tipler olarak goruyorlar. O yuzden bazi kendini bilmezler eline firsat gectiginde motosikletlilere trafikte gucluk cikartmaya yelteniyor. Motosiklet suruculerine dusen surekli kendi aralarinda tartisip, sohbet edip birbirini iyiye, dogruya yonlendirmek. Guvenli surus ve trafik kurallarina riayet etme bilincini birbirine asilamasi lazim 2 teker suruculerinin. Ama hararetlenmeden, saygi cercevesi icinde tabi...

    Devletin alacagi tedbirlerina arttirilmasi epey zaman alabilir, o yuzden bireysel oalrak neler yapilabilir bence en basta buna bakilmali. Ben sahsen elimden geldigi kadar egitici yazi okumaya calisiyorum. Henuz motosikletim olmadigi icin pratik edemiyorum, umarim bu firsati da bulacagim.
    Saygilar.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  18. #18
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Sevgili dorlion;

    Bu video'nun sana -ve emniyet şeridinde seyretmenin "emniyetli" - olduğunu düşünen arkadaşlara yardımcı olacağını umuyorum.

    http://www.uzmantv.com/motosiklet-il...kkat-etmeliyiz

    Sıkışık trafikte emniyet şeridi yerine şerit arasından gitmek -doğru olmasa da- bana daha kabul edilebilir geliyor.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  19. #19
    cm_strider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    SYM Gts 250i Evo
    Rüzgarın Kızı, cok guzel bir yazı... aklına sağlık...

  20. #20
    dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2007
    Şehir
    Brüksel
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili dorlion;

    Bu video'nun sana -ve emniyet şeridinde seyretmenin "emniyetli" - olduğunu düşünen arkadaşlara yardımcı olacağını umuyorum.

    http://www.uzmantv.com/motosiklet-il...kkat-etmeliyiz

    Sıkışık trafikte emniyet şeridi yerine şerit arasından gitmek -doğru olmasa da- bana daha kabul edilebilir geliyor.
    tavsiyen ve bilgilendirmen için saol shrieker. yalnız ben zaten emniyet şeridine girdiğim zaman 40 ı geçmiyorum. dolayısıyla herhangi bir tehlike karşısında zamanım oluyor tehlikeden kurtulmaya

    bu arada, verdiğin linki yarım saat inceledim. yeni eklemeler yapmış motosikletler hakkında uzmantv. herkese tavsiye ederim. her öğrendiğimiz şeyden biraz bişeyler aklımızda kalsa yeter
    Sırf herkeste 4 teker var diye...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler