anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

2 teker 4 teker savaşları bitsin, biz barış istiyoruz / Ayşe Şule Bilgiç

Bu konuya 29 cevap yazıldı 1736 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
MrSandman

MrSandman - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW F650 GS
Kan Grubu: A Rh+
16-09-2007, 00:18 AM

Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu arkadaş kendi kendine savaş mı ilan etmiş?... Haberim yok.... Zaten savaşta yok..Nerden çıkardı?....
Kendi kendine gelin güvey oluyor....
Nereden çıkardığımı sana söyleyeyim..
"Ekmek parası" sloganı ile biri elini kaldırdığında sinyal vermeden yada aynasını kontrol etmeden sağ şeride dalıp frene asılan taksici - dolmuş - minibüsler motorcuların canını almaya başladığından, cep telefonuyla konuşurken araba kullanıcam diye ne yaptığından haberi olmayan sürücüler türediğinden, "motosiklette taşıtmı canım gidiversin sağdan bi yerlerden ne kaplıyolar şeridimizi anlamıyorum" diyen sürücüler türediğinden, E-5 te önümde araba varken benden selektörle yol isteyen "bu yolu benim babam yaptırdı" diyen öküzler türediğinden, şeridinde giderken gelip seni sıkıştıran "nasıl olsa çarpmayı göze alamaz çekilir" diye düşünen hayvanlar türediğinden beri "ben" trafikte canıma kast eden herkesle savaş halindeyim! Bu savaşı hergün kazanmaya ve hayatta kalmayada son derece kararlıyım! Ha kimse bu savaşta bana katılmak zorunda değil isteyen motorunu tarla sürer gibi kullanabilir.. Sonuçlarına da katlanır heralde..

Ha bu arada yorumunuzu yazana kadar yazdığının konunun başlığınıda unutmuşsunuz sanırım...

"2 teker 4 teker savaşları bitsin, biz barış istiyoruz / Ayşe Şule Bilgiç"

Alıntı:
dorlion´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yol tıkalı olacak, ben de emniyet şeridini kullanmayıp bir araba gibi şeritte duracağım imkansız...

o zaman motosikletin ne anlamı kalıyor? kırmızı ışıkta geçmem, sağlama yapmam,tam donanımsız çıkmam yola,onlar kabulümdür ama emniyet şeridini neden kullanmayayım ki?
hatalı mı düşünüyorum? emniyet şeridini kullanılamaz hala getiriyor muyuz? hayır... peki polisler bile görmezden gelirken, yazın güneşin altında, kışın yağmurda neden ıslanayım ki, altımda iki teker varken neden zaman kaybedeyim ki?
İstediğinizi yapmakta özgürsünüz kimse sizi emniyet şeridini kullanmaktan alıkoyamaz.. Biz görevimizi yapar Ömer Uzma kardeşimiz gibi arkanızdan rahmet okur, baş sağlığı dileriz korkmayınız...

Konu MrSandman tarafından (16-09-2007 Saat 00:21 AM ) de değiştirilmiştir..

Herşey yeniden "yollarda" olabilmek için..
34 TE 1823
Eski
  (#22)
dorlion

dorlion - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: cbr 125r
16-09-2007, 00:26 AM

emniyet şeridinde öldürdüler beni,
ölmeden mezara koydular beni

annem gibi konuşmuşsun Sandman

Sırf herkeste 4 teker var diye...
Eski
  (#23)
Shrieker

Shrieker - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR 125R (Mirror BusteR :P )
Kan Grubu: O Rh+
16-09-2007, 00:35 AM

Ama gerçekler acı dorlion...Görmek istesen de istemesen de...Ben de söylemek istedim başta doktor civanımızı, içim acıdı resmen yazmadım.Onun yerine video'yu koymayı tercih ettim; orada da tam senin yapmak istediğin şeyden bahsediyor -emniyet şeridinden giderken hızının neredeyse duran trafikten 3-4 kat fazla olması- yani arabalar 10-15 km's le seyrederken senin emniyet şeridinden 30-40 km/s gibi bir hızla seyretmen...

"Bir ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o ülke için kurtuluş yoktur." -İsmet İNÖNÜ
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santaiana
Eski
  (#24)
MrSandman

MrSandman - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW F650 GS
16-09-2007, 00:51 AM

Alıntı:
emniyet şeridinde öldürdüler beni,
ölmeden mezara koydular beni

annem gibi konuşmuşsun Sandman
Anneni tanımam ama iyi konuşurum merak etme...

Herşey yeniden "yollarda" olabilmek için..
34 TE 1823
Eski
  (#25)
elturko

Çevrimdışı (offline)
16-09-2007, 14:06 PM

Bende motorcuları (çogu Racing kullanıcıları) efendi efendi,ara gazı verip motoru bağırtmadan,karı kız gördümmü artislik yapmadan vs...
Motor kullanmaya davet ediyorum.
Eski
  (#26)
ferrari_gani

ferrari_gani - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 4x4 ruhlu karakaçan enduro&touring&race GETZZZ
16-09-2007, 22:19 PM

Alıntı:
yol tıkalı olacak, ben de emniyet şeridini kullanmayıp bir araba gibi şeritte duracağım imkansız...

o zaman motosikletin ne anlamı kalıyor? kırmızı ışıkta geçmem, sağlama yapmam,tam donanımsız çıkmam yola,onlar kabulümdür ama emniyet şeridini neden kullanmayayım ki?
hatalı mı düşünüyorum? emniyet şeridini kullanılamaz hala getiriyor muyuz? hayır... peki polisler bile görmezden gelirken, yazın güneşin altında, kışın yağmurda neden ıslanayım ki, altımda iki teker varken neden zaman kaybedeyim ki?
işte buyrun burdan yakın

sen bu forumdaysan bilinçli bi motor sürücüsü olman lazım

sen böle sölersen biz 4 teker kullananlara ne dielim ki

emniyet şeridi acil durumlarda kullanılmak üzere ayrılmıştır trafik tıkandığında motorlar geçsin die diil

eğer bilinçli kullanıcıysak kuralların herkese geçerli olduunu bilmek gerekir trafik tıkalı olsa da olmasa da emniyet şeridini kullanmak yasaksa yasaklara uyalım ki sonra arabalara bakalım

şahsen ben motor hastasıyım ama kısmet olmadı a2 aldım ama motorum yok araba kullanıcısıyım

yolda motor gördüümde özellikle yol veriorum ama eksik olmasınlar trafik olmasa bile arabaların arasından gidiolar ben okadar dikkat etmeme rağmen kaç defa kaza yapıodum ama bilader tam kör noktamda sağımda şerit çizgilerinin üstünde motorun ne işi war

ben bu kadar dikkat ederken böle yapıosam dikkat etmeyenleri düşünmüorum bile

kısaca önce biz tüm kurallara uyduumuza emin olcaz tüm korumalarımızı tamamlıycaz ondan sonra başka şeylere bakıcaz

motor hastası araba kullanan birisi olarak benim fikrim bu

dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın
Eski
  (#27)
nuwamda

nuwamda - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: henüz yohk ama umarım olucak :))
17-09-2007, 15:43 PM

bu yazıyı okudum ve bi önerim var bizi de fark edin anlamında bir televizyon kampanyası (raklam) yapılsa çok güzel olur. Bunu finansman etmek içinde internetde bir çok internet sitesi var hepsine birer bu fikri tanıtıcı ve reklam yapılsa maksimumda en fazla 5 ytl yatırılsa hoş olmaz mı çünkü bu bütün motosiklet kullanıcıların işine yarıcak bir durum. Herkezinde katılcağına eminim. Hatta Reklam fliminde tv8 de yayınlanan motokeyf ekibinin hazırladığı ünlü motosiklet kullanıcıları adı altında bi bölümü var. Gerçi onlarda bu bizide umursayın anlamında üstlerine düşeni fazlasıyla yapılıyor ama genede bi reklam bence çok güzel olcak gibime geliyor. prim time da en çok izlenen zamanlarda kısa gösterimler yayımlansa hoş olmaz mı ??

Lastiklerini yak Ruhunu AsLa...
[MT Zonguldak]
Eski
  (#28)
THE_LANCET

THE_LANCET - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Peugeot trekker 100 ACİL SATILIK Gilera MX-R 125 pert oldu
Kan Grubu: A Rh-
17-09-2007, 16:18 PM

Valla çok güzel bir yazı olayıda biraz gözümde canlandırınca kısa bir film gibi Zagoruda burdan anıyorum tekrar..........

Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Eski
  (#29)
majör

majör - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
coumadin - 17-09-2007, 19:19 PM

başlık çoğu kimseye birşey ifade etmetebilir.fakat benim için hayati bir önem taşımakta.coumadin kan sulandırıcı bir ilaç.açık kalp ameliyatı geçirmiş insanlar tarafından kullanılmaktadır bende 2003te böyle bir operasyon geçirdim aort kapağım değişti .53 yaşındayım ve 12 yaşımdan beri motosiklete biniyorum nazar değmesin ama bugüne kadar motorla büyük bir kaza yapmadım işin önemli ayrıntısı benim kanım 0.rh - gibi nadir bulunan bir guruptan benim sizden ricam bu sitede kan gurubu 0.rh - olan arkadaşların birbirlerinden haberdar olmaları bu suretle allah vermesin acil bir durumda birbirimizin yardımına koşarız saygılarımla.
Eski
  (#30)
asm

asm - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Agility 125, GT250R
Kan Grubu: AB Rh+
17-09-2007, 20:20 PM

bizim insanımız içinde öyleleri var ki

ne arabacımız akıllı uslu arabacı(nasıl bir tabirse)
ne yayamız adam akıllı yaya
ne de motorcumuz düzgün motorcu

bu ülkede sadece motorcu olarak değil her şekide yaşamak zor malesef(trafikte)

Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Full aksesuar! Sahibinden.com ilan no: 10693772
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri