anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Tek başına bir Türk dünyaya kafa tutuyor / Ayşe Şule Bilgiç

Bu konuya 9 cevap yazıldı 1555 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Desmodromic
Kan Grubu: A Rh+
Post Tek başına bir Türk dünyaya kafa tutuyor / Ayşe Şule Bilgiç - 19-04-2007, 12:01 PM

Geçen hafta 'Rüzgarın Oğlu' ilan ettiğim Kenan Sofuoğlu'nun yanına İspanya'ya, yarışa gideceğimi söylemiştim ya çok şükür gittim. Hatta bu okuduklarınızı yazarken ben hala Valencia'dayım, Yorgun argın iki günlük bir yarış maratonundan çıkıp, otele gelip sıcağı sıcağına yazmak hatta haykırmak istedim; Kenan İspanya'da, gözlerimizin önünde yine birinci oldu!

Tüm yarış boyunca öylesine heyecanladım, öylesine gururlandım ki sormayın. Size kaç zamandır diyordum bu çocuğu takip edin, bir gün tüm dünya adını duyucak diye. Duyuyorda. Hatta çok üzücü ama Kenan'ı dünya Türkiye'den, yani bizlerden daha iyi tanıyor. Sahip çıkmamız bağrımıza basmamız gerekirken, pek çoğumuzun, Kenan'ın başarılarından haberi bile yok! Kolay değil arkadaşlar, bu çocuk gerçekten dişi ile tırnağı ile yavaş yavaş dünyanın kalbini feth ediyor. İnanın abartmıyorum.

Her hafta 6 bin lastik

Şimdi hikayemi baştan alayım. Pirelli hepmizin bildiği üzere lastik konusunda pek çok başarıya imza atmış bir dünya markası. Aynı zamanda kendisi Kenan'ın yarıştığı Dünya SupertSport yarışının da lastik sponsoru. Sadece Supersport da değil. Aynı gün içinde koşulan SuperStock 600, SuperStock 1000 ve SuperBike yarışlarının da lastik sponsoru. Bu dört kategori için her yarış haftası 6 bin lastik getiriyor. Türkiye'deki lastik pazarının önemli bir kısmını elinde bulunduran Pirelli Türkiye'den beni aradıklarında, konunun Kenan olduğunu, Pirelli Türkiye ve Lapaş olarak beni yarışa götürmek istediklerini duyunca gözlerim kocaman, yüreğim pır pır oldu.

Hemen 'evet' dedim 'Geliyorum.'

Sıralama turlarının olduğu gün vardığımız Valencia'da yarışı düşündüğümden hava çok da iç açıcı değildi. Yağmur yağıyordu. Uçak saatlerinden dolayı sıralama turlarını izleyememiş olmak canımızı sıksa da piste vardığımızda duyduğumuz sonuçla Pirelli Türkiye'den Melda, Lapaş'tan Eray bey, fotoğraçımız Deniz, ben, hepimiz havalara uçtuk. Çünkü Kenan sıralama turlarını birinci sırada tamamlanmıştı. Yani yarışta ilk sıradan start alacaktı.

Kenan çok yalnızdı.

Aynı gün sıralama turlarından çıkan Kenan'ın yanına gittiğimizde, gözlerindeki ışıltıdan anladım ki bizi orada, yanında görmekten çok mutlu olmuştu. Oturup uzun uzun konuşma fırsatımız olduğunda da gördüm ki Kenan oralarda çok yalnız kalmıştı. Demogoji yapmayı hiç sevmem bilirsiniz, tamamen gerçek olduğu için yazıyorum. Cebinde doğru düzgün parası bile olmadan, çok sınırlı imkanlarla hatta imkansızlıklarla, babasının ve rahmetli ağabeyi Bahattin'in çabaları ile çıktığı bu yolda en büyük yardımcısı yeteneği olmuş Kenan'ın. Motosiklet bakım ve tamiri yapan, cebinde milyon dolarları olmasa da kocaman yüreği olan bir adamın oğlu Kenan. 16 yaşında Almanya Yamaha Cup ile başlayan ve şu anda Dünya'nın en iyi takımlarından birinde devam eden bu uzun yolda başından geçenleri ne yazık ki hiç birimiz bilmiyoruz. Neyse en azından artık ben biliyorum. Ve diyorum ki; ne olur en azından şu andan itibaren bu çocuğa sahip çıkalım.

Türkiye'yi çok seviyorum

Asla sitem etmedi konuşmamız boyunca, ki bence sitem etmeye çok hakkı var. Her cümlesinde ülkesini çok sevdiğini, kaskında kendi dizaynı ay yıldızı taşımaktan gurur duyduğunu söyledi ama hislerindeki kırgınlık benim gözümden kaçmadı. 'Başka ülkelerden beni tanıyan, destekleyen çok insan var ama Türkiye'de sanırım pek kimse bilmiyor burada neler yaptığımı değil mi?" dediğinde ne cevap vereceğimi bilemedim. Sadece 'En azından benim okuyucularımın seni tanıdığından ve takip ettiğinden, Eurosport'tan yarışlarını izlediklerinden eminim' diyebildim. Gerçekten çok utandım. (Gerçi uzun zamandır sıkı bir Kenan hayranı ve takipçisi olduğum için kendimi ayrı tutmalıyım, elimizden geldiğince Hürriyet Otoyaşam olarak onu desteklediğimizi biliyorsunuz.) Türkiye olarak sahip çıktığımız, bunca zamandır yanında olamadığımız için utandım.

Otoyaşam'da kendini gördü

Kenan piste bir araya geldiğimiz andan itibaren bizimle yakından ilgilendi. Yarış öncesi basınla sadece sınırlı dakikalarda görüşen Kenan, bizleri görünce öyle mutlu oldu ki takım direktörleri aramızdaki bu sıcaklığı bozmayıp bize ciddi bir kıyak geçti. Böylelikle her an Kenan yanımızdaydı ya da biz Kenan'ın yanındaydık. Bir ara Kenan'a geçen haftaki Otoyaşam'ı gösterdim. 'Rüzgarın Oğlu' başlığı ile kendini görünce gözleri ışıldadı. 'Haberlerini alıyorum. Annem, benim hakkımda yazdığın her yazıyı saklıyor, telefonda da; Rüzgarın Kızı yine senin için şöyle yazmış, böyle demiş diye anlatıyor.' dedi.

3 hilali bayrakla ilgim yok sadece Türk bayrağı sallarım.

Kaskımdaki Fatik Sultan Süleyman armasını ve geçtiğimiz yarışta piste üç hilalli yeşil bayrak çıkaran seyircileri sordum. Hani soracağım demiştim ya. Kenan açık yüreklilikle, piste çıkarılan 3 hilalli bayrak ile bir ilgisi olmadığını, kaskındaki kırmızı ay yıldızdan da bunu anlaşılacağını, kimlerin neden öyle bir bayrak çıkardığı konusunda da bilgisi olmadığını söyledi. 'Zaten tasvip ettiğim birşey olsa seyircinin elinden alıp zafer turumu onunla atardım. Benim elimde kırmızı beyaz Türk bayrağı vardı' dedi. Bu arada bana, kendi kasklarından birini ilerleyen yarışlardan birinde hediye edeceğine söz verdi. Bekleyeceğiz artık.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
arslanfb

arslanfb - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: TABAN RR.
19-04-2007, 12:18 PM

Böylesi yetenekler zor çıkar kıymetini bilmemiz lazım ki KENAN bizim gurur kaynağımız umarım bu sene şampiyonluğu kazanacak ve sezon boyunca
çektiği yanlızlığı ona unutturacağız ve büyük bir coşkuyla bağrımıza basacağız.
Bütün kalbimizle arkandayız KENAN klasik olcak ama TÜRKİYE SENİNLE GURULANIYO VE GURURLANIYORUZ.Başarıların devamını dilerim.
Eski
  (#3)
rsm

rsm - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-04-2007, 12:34 PM

Bir turk tv kanalinin yarisi naklen vermemesi cok uzucu ve dusundurucu, boylesine zor bir sporda ve ustelik turkiyede altyapisi yok denebilirken bu basariyi sadece ustun yetenekliler yapar...
kenan a herhani bir motor verin genede basarili olacagina ina niyorum...
misano pistinde onu desteklemeye gidecegim....simdiden basarilar ve iyi sampiyona olmasi dilegiyle(dilegimiz kenanin birin ci olmasi)....
Eski
  (#4)
By Mükemmel

By Mükemmel - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yuan f5 Sport
Kan Grubu: O Rh+
19-04-2007, 12:50 PM

Umarım bu başarıların devamı gelir.

ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
Eski
  (#5)
bboy_iced

bboy_iced - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha R6
19-04-2007, 14:35 PM

Bu çocuğun başarılarını okurken gözlerim doluyo tüylerim diken diken oluyo onunla okadar gurur ve onur duyuyorumki bunu anlatmam imkansız buna paralel olarak şu .oktan medyamızada o kadar sinir oluyorum ki hala üç kuruşluk sosyete şırpıntılarından magazin yapmaktan bıkmadılar ama şu çocukla ilgili ne bir haber ne bir röpotaj bari bir yarışını banttan gösterin yuh olsun size tüm şiddetimle kınıyorum basınımızda bu çocuğu konu almayanları ama bizim yüreğimiz onunla atıyo Ayşe hn. iletin bunu ona, kesinlikle yalnız değil kesinlikle...

hayallerinin peşinden koş
ucunda ölümde olsa
Eski
  (#6)
eroldayı

eroldayı - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: nedesem boş o iş yattı
Kan Grubu: B Rh+
19-04-2007, 22:40 PM

yüregimiz seninle üstad bayrağımızı yabancı diyarlarda sallayıp birinci geliyorsun ya o gurur hepimizin saol
Eski
  (#7)
Boğaçhan

Boğaçhan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Keeway Partner
19-04-2007, 23:05 PM

Yetenekler dünyaya ender gelen kişilerdir. Kenan da onlardan biri. Başarısı için dualarımız onunla.
Gidemesekte, göremesekte ''O Kenan, bizim Kenan'ımızdır''

Sorma kişinin aslını, sohbetinden belli eder.
Eski
  (#8)
roadrunner

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
24-04-2007, 15:08 PM

Eski
  (#9)
karagullenecati

karagullenecati - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kymco venox
24-04-2007, 15:35 PM

Kenan Sofuoğlu nu yürekten kutluyorum arkadaşlar bizler her ne kadar tanısak dahi medya desteği olmadan tanınması çok zor ne yazıkki medya şuanda sizlerde biliyorsunuz uyguruk dedikodu programlarından ibaret topluma faydalı olabilecek hiçbir sanat adına hiçbirşey göremiyorum yoplasak çark 75000 mlyon nüfusdan 150 kişi arasında dönüp duruyor bizlerde izleyici olarak istemesekte izleyerek desteklemiş oluyoruz aslında topluca mail göndersek spor programlarına belki bir faydamız olabilir en azından istediğimizi isteklerimizi bilmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum
Eski
  (#10)
HAYABUSA_87

HAYABUSA_87 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-04-2007, 15:41 PM

Bu Gence Sahİp Cikmak Deillll El Ustunde Tutmak Lazim Benim Gorusum Boyle Burda Hepimizi Temsİl Edio Herkesin Icinde Bir Kenen Var
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri