anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Dikkat Dikkat! Antep’te bir şeyler oluyor! / Ayşe Şule Bilgiç

Bu konuya 39 cevap yazıldı 4082 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
AYDEMİR

AYDEMİR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KAWASAKİ ER-5
Kan Grubu: A Rh+
15-03-2007, 14:24 PM

Alıntı:
Tencere´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Antep' i ve oradaki motor kültürünü az çok bilen biri olarak , konuya çekimser kalmayı uygun buluyorum.. 13 ay kaldım antepte, evet binlerce motor var.. 13 ayda binlerce motor gördüm ama belki 13 tane kask kullanan görmüşümdür.. Motorların neredeyse yarısı o avaz avaz bağıran mobilet türü motorlar.. Caddelerde yapılan akrobasi yarışlarıda çok aleni..
hadi senin bildigin yanildigına yetmiyor sen enson ne zaman geldin antebe 2 senede neler degişti biliyormusun 2 zamanli motormu kaldı antepde rus motormu kaldı pejo(103) mu kaldı mopetmi kaldı bunlarin devri biteli 2 sene oldu arkadaşim bilmiyorsan insanlari yanliş yönlendirme bizim buralarda ne cektımızı bılıyormusun ehliyetim var evraklarım tam ama motora binemiyorum kendini bizim yerimize koyum bakalım

Konu AYDEMİR tarafından (15-03-2007 Saat 15:54 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#22)
SaLToN

SaLToN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yeşil CİN
15-03-2007, 14:33 PM

Alıntı:
Eyong´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bildiğim kadarı ile kişilerin seyahat etme özgürlüğü anayasamız tarafından korunmakta.

Bu yüzden de kanun ve kurallara uygun olan bir araç ile kanun ve kurallara uygun olan bir sürücü taşıt trafiğine açık heryerde seyahat edebilir.

Bence Gazi Antep de motorcu yada motorcu dostu bir avukat bu konuyu mahkemeye taşırsa sorun çözülür.

Bu yasak kalkar ve kurallara uymayan sürücü ve motorları trafikten men edersin olur biter.
Davamızı açtık ilk davamızı kaybettik. 27/03/07 tarihinde bir duruşmamız daha var

27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
Eski
  (#23)
fedos

fedos - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: venox
15-03-2007, 14:49 PM

Güzel bir gelişme ile neticelenmiş görünüyor. Motorcu Hemşehrilerim dikkatli kullansınlar.Kafa değerli kask taksınlar.Kurallara uysunlar.

böyle gitme yaban gülüm
Eski
  (#24)
Tencere

Tencere - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Var
Kan Grubu: A Rh-
15-03-2007, 16:10 PM

Alıntı:
AYDEMİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hadi senin bildigin yanildigına yetmiyor sen enson ne zaman geldin antebe 2 senede neler degişti biliyormusun 2 zamanli motormu kaldı antepde rus motormu kaldı pejo(103) mu kaldı mopetmi kaldı bunlarin devri biteli 2 sene oldu arkadaşim bilmiyorsan insanlari yanliş yönlendirme bizim buralarda ne cektımızı bılıyormusun ehliyetim var evraklarım tam ama motora binemiyorum kendini bizim yerimize koyum bakalım

Sevgili Aydemir, deki ben gelmeyeli herşey değişti ve tamamen modern motorlar ve tamamen bilinçli motorcular var Antep'te.. Peki sence neden böyle bir karar almaya gidildi.. Senin ve diğer motorcuların çektiği sıkıntıyı çok iyi anlıyorum orası kesin, ama bu kararında kendine göre (haksızda olsa) bi gerekçesi var..

Ben dünya görüşü olarak yasakçı zihniyete tamamen karşıyım.. Ama duruma tehşiside doğru koymak gerekir.. Tamam benim memleketimde herşey bilimsel ve hukuki kararlarla yönetilmiyor , ama Antep gibi büyük bir ilimizde de motosiklet yasağının altında otopark parası veya vali eşinin motora olan antipatisi olamaz..

Durumun biran önce motorcuların lehine gelişmesi dileğiyle.. Sizin için temenniden başka yapabileceğim bişeyde yok..

Dün Dünle Gitti Cancazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım!!!
Eski
  (#25)
AYDEMİR

AYDEMİR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KAWASAKİ ER-5
15-03-2007, 18:16 PM

Alıntı:
Sevgili Aydemir, deki ben gelmeyeli herşey değişti ve tamamen modern motorlar ve tamamen bilinçli motorcular var Antep'te.. Peki sence neden böyle bir karar almaya gidildi.. Senin ve diğer motorcuların çektiği sıkıntıyı çok iyi anlıyorum orası kesin, ama bu kararında kendine göre (haksızda olsa) bi gerekçesi var..

Ben dünya görüşü olarak yasakçı zihniyete tamamen karşıyım.. Ama duruma tehşiside doğru koymak gerekir.. Tamam benim memleketimde herşey bilimsel ve hukuki kararlarla yönetilmiyor , ama Antep gibi büyük bir ilimizde de motosiklet yasağının altında otopark parası veya vali eşinin motora olan antipatisi olamaz..

Durumun biran önce motorcuların lehine gelişmesi dileğiyle.. Sizin için temenniden başka yapabileceğim bişeyde yok..
sevgili arkadaşim bu karar 7 sene önce alınmiş bir karar dıkkatını cekeyım tamam senin dediklerınde dogru ama kurunu yanında yaşda yanmaz ki saygılar
Eski
  (#26)
cycle27

cycle27 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KINALI KUZU
Kan Grubu: B Rh+
15-03-2007, 20:34 PM

Alıntı:

Sevgili tencere arkadaşım daha önce dediğim gibi bu kararın gerekçesi ranttan başka bir şey değildir.Gaziantep bir esnaf ve sanayi kentidir. Benim esnafım, sanayide çalışan işçim, dolmuşa gidiş geliş 2ytl para vermemek için dişinden tırnağından artırdığı bir kaç kuruşla almış olduğu motosikletliyle; ekonomi olsun diye cebinden biraz daha gider azalsın diye motora biniyor. Öyle çok lüks motorlar kolay kolay göremezsiniz memlekette. Nereye baksanız çin malı az yakan motorla karşılaşırsınız. Bu durumda dolmuşlara, halk otobüslerine kim binecek. Olay bundan ibarettir. size biraz istatiksel bilgi vereyim istedim.
Gaziantep'teki tescilli araç sayısı 200.000 adet civarındadır. Bunların 90.000 adedini motorsikletler oluşturmakta. yani Gaziantep'teki her on araçtan yaklaşık 4 'ü motosiklettir.Gaziantep ilinin şehir nüfüsu yaklaşık 1.256.000 adettir. yani şehirde her ondört(14) kişiden biri motosiklet kullanıyor demektir. Bu rakamsal ifadeler şunu anlatıyor. 90.000 kişinin 50.000 inin dolmuş ve halk otobüslerine bindiğini bidüşün.bu da 100.000 ytl günlük hasılat demektir.neden yasaklandığını sanırım bir nebze olsun anlatabilmişimdir.
Şimdilik 6 aylığına bir deneme süresi verdiler.Bu zaman zarfında bizlere düşen trafik kazalarındaki payımızı bir nebze olsun düşürmektir.Bunu da şöyle yapabiliriz gibime geliyo.
* Bir araba saatte 50 km/h hızla giderken önüne ani bir fren yapması gereken bir olayla karşılaştığında yol ve hava durumuna bağlı olarak yaklaşık 15-20m de durabilir. Eğer çarpışma yada çarpma olmuşsa araç sürücüsüne bir şey olmayacaktır. Aracın şasisi sürücüyü koruyacaktır.
* Bu araç enaz dört lastiğe sahip olduğundan daha fazla sürtünme etkisiyle durabilecektir. En fazla sağa yada sola savrulur.
* Motosiklette durum farklıdır çünkü; senin iki tekerin vardır ve ani bir frenlemede abs sisteminiz yoksa kayıp yere düşme ihtimaliniz çok yüksektir.
* Herhangi bir çarpışma yada çarpma anında arabadaki gibi kroruma olmadığından (şasi sizsiniz) ilk darbeyi siz alacaksınız ve yaralanma yada ölme riskiniz daha yüksek olacaktır.
işte busaydığım sebeblerle durabilecek kadar hız yapmalısınız. Şehir trafiği süprizlerle doludur. Dalgın bir yaya yada sürücü, sizi görmeyen yada görmezden gelen sürücüler, yol kenarına park yapmış her hangi bir araç aniden önünüze çıkabilir,yada kapısını aniden açıp ; sizin kapıya çarparak yaralanmanıza sebeb olabilir.
BU SEBEBLERLE MOTRUNUZLA HIZ YAPMAYINIZ VEYA DURABİLECEK KADAR HIZ YAPINIZ. MOTORLARDA ANİ FRENLEME ESNASINDA MOTOR KAYAR VE DÜŞERSİNİZ. UNUTMAYIN SAATTE 30 KM/H LA GİDERKEN BİLE BAŞINIZI YERE ÇARPSANIZ BEYİN KANAMASINDAN ÖLÜR YADA ÖMÜR BOYU İZİNİ TAŞIRSINIZ. LÜTFEN KASKIMIZI TAKALIM, FARIMIZI YAKALIM

GAZİANTEP MT
ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAMOMUZUMDA MAVZER BİR YÜKDÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM
YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK.
Eski
  (#27)
rayjay

rayjay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR 1000RR
15-03-2007, 22:55 PM

bi ay sonra antep valisini oven yazi yazarsa sasmayin, misal: kurye ornegi

Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
Eski
  (#28)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Exclamation 15-03-2007, 23:19 PM

Alıntı:
Eyong´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bildiğim kadarı ile kişilerin seyahat etme özgürlüğü anayasamız tarafından korunmakta.

Bu yüzden de kanun ve kurallara uygun olan bir araç ile kanun ve kurallara uygun olan bir sürücü taşıt trafiğine açık heryerde seyahat edebilir.

Bence Gazi Antep de motorcu yada motorcu dostu bir avukat bu konuyu mahkemeye taşırsa sorun çözülür.

Bu yasak kalkar ve kurallara uymayan sürücü ve motorları trafikten men edersin olur biter.
Hocam belediyeler, yetkili oldukları bölgede bu sekilde kendi kurallarını koyabiliyorlar. Tepkiler iletilmeli. Yoksa kanuna uydurulmustur bi sekilde, tazminatlarla ugrasmak istemezler cünkü, bunca zamandır da sürdüremezlerdi zaten.

Eski
  (#29)
Akbulut

Akbulut - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: PİAGGİO,VESPA.APRİLİA,DERBY,GİLERA BAYİİ
Kan Grubu: O Rh+
15-03-2007, 23:51 PM

bir bu eksiktiii nedir biz motorcuların cektıgı yaaa....yani bi vatan haini ilan edilmedigimiz kaldı

AKBULUT OTOMOTİV MONDİAL-RAMZEY-ZEALSUN VESPA ,GİLERA,APRİLİA,DERBY,PİAGGİO YETKİLİ BAYİİ
nuhkuyusu cad. no:22/3 üsküdar / istanbul
tel:0216 474 89 89 fax:0216 474 72 85
Eski
  (#30)
tubis

tubis - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Cygnus
16-03-2007, 17:39 PM

Serseri diyolar zaten , hain de demesinler...

SONSUZA KADAR SÜREN TEK AŞK MOTOSİKLET AŞKIDIR !!!!
Eski
  (#31)
C@NSU

C@NSU - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keske enduro olsa..
16-03-2007, 19:18 PM

ya "benim memleketimde bu böyle hicbir sey düzelmez ki halk cahil" vs. triplerinden nefret ediyorum eger sen millete bir sey ögretmek icin zerre kadar cabalamadan böylesine atıp tutarsan...

neyse artık
Antepte olmak istemezdim ya
bu arada serseri lafı hakkaten koyuyo ya
Eski
  (#32)
babaçi

babaçi - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2006 ybr 125
16-03-2007, 19:27 PM

peki gaziantepte motosiklet satışı yapan yerlere herhangi bir yasaklama varmı?. satarım ama kullandırmam mantığımı var?
Eski
  (#33)
Gültekin

Gültekin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '04 F650FB (Keje)
16-03-2007, 20:06 PM

gazete haberi
Alıntı:
Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise suç ve suçlular ile mücadelede motosiklet uygulamalarının öneminin çok büyük olduğunu, büyük şehirlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve diğer asayişe müessir suçların büyük oranda motosikletlerle işlendiğinin bilindiğini söyledi.
*aynı hırsızlar, cep telefonu da kullanıyor. yasaklayın
*tv izleyip, nete giriyorlar. yasaklayın
*sağlık problemlerinde, hastaneye, eczaneye gidiyorlar. kapatın
*otomobil, minibüs, otobüs kullanıyorlar. kaldırın hepsini.
*ayakkabı giyiyorlar. yasaklayın. emniyet görevlilerinden başka kimse pabuç giymesin, dolayısıyla koşamayan suçluları yakalayın.
vs. vs...
bunlar gibi binlerce saçma sebep var. madem öyle, hepsini düzenleyin, herkes rahat etsin.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötektir.
Eski
  (#34)
cycle27

cycle27 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KINALI KUZU
16-03-2007, 20:19 PM

Alıntı:
Gültekin´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
gazete haberi

*aynı hırsızlar, cep telefonu da kullanıyor. yasaklayın
*tv izleyip, nete giriyorlar. yasaklayın
*sağlık problemlerinde, hastaneye, eczaneye gidiyorlar. kapatın
*otomobil, minibüs, otobüs kullanıyorlar. kaldırın hepsini.
*ayakkabı giyiyorlar. yasaklayın. emniyet görevlilerinden başka kimse pabuç giymesin, dolayısıyla koşamayan suçluları yakalayın.
vs. vs...
bunlar gibi binlerce saçma sebep var. madem öyle, hepsini düzenleyin, herkes rahat etsin.
hay ağzına sağlık kardeş bende diyorum ya motordaki kask nasıl bizi bi kaza anında koruyorsa arabalarda da emniyet kemeri bi kaza anında sürücüyü koruyor. Eeeeeee Türkiye' de ki benim vatandaşımında emniyet kemeri takma alışkanlığı yok. ne duruyorsunuz o zaman sayın yetkililer yasaklayın canım yasaklayın bitsin iş kökten.arabalarında trafiğe çıkmalarını yasaklayın. kendisi şahsi arabasını sürüyorkan takıyormu ki emniyet kemerini vatandaşa yaptırsın. nedemiş atalarımız imam o........ cemeatte s......... yani

GAZİANTEP MT
ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAMOMUZUMDA MAVZER BİR YÜKDÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM
YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK.
Eski
  (#35)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Post 17-03-2007, 07:49 AM

Alıntı:
rayjay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hocam kurye olayı biraz farklı bi durum. Orda cok yüklenmisti kuryelere, zaten kuryeleri damgalamaya niyetli içimizden ve diger arac kullanıcılarından cok insan var bunu fırsat bilebilirlerdi, kendiside camianın icinden birisi olarak motosikletiyle para kazanan insanlara bu kadar yüklenmesi benim gibi bi cok kurye arkadasıda üzdü ve herkes bi sekilde tepkilerini e-mail yoluyla ona iletti. Bu mailleri Okuduktan sonra üslubu biraz daha yumusatarak olaylara bizim acımızdan bakmaya, daha objektif yaklasmaya karar verdi sanırım ve okuyucularına bi "çözüm gelistirebiliriz fikirlerinizi alalım" seklinde yaklastı ve toparladı olay bu.

Eski
  (#36)
tubis

tubis - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Cygnus
17-03-2007, 08:44 AM

Alıntı:
rayjay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ne alaka ya şimdi, mantıklı mı bu dediğin.Buldunuz ya bi açık saldırın tabii..

SONSUZA KADAR SÜREN TEK AŞK MOTOSİKLET AŞKIDIR !!!!
Eski
  (#37)
rayjay

rayjay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR 1000RR
17-03-2007, 19:47 PM

Alıntı:
dishy´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
pardon avukat hanim

Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
Eski
  (#38)
ELINT
Editör

ELINT - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
17-03-2007, 19:52 PM

Alıntı:
dishy´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kankü avukat oldugunu bilmiyordum böyle şeyleri neden benden gizliyorsun.yaa sana zahmet bizimde bir arazi işi vardı onada bir el atıversen diyorum

Konu ELINT tarafından (17-03-2007 Saat 21:12 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#39)
SaLToN

SaLToN - ait Avatar