Alıntı:
Tencere´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Aydemir, deki ben gelmeyeli herşey değişti ve tamamen modern motorlar ve tamamen bilinçli motorcular var Antep'te.. Peki sence neden böyle bir karar almaya gidildi.. Senin ve diğer motorcuların çektiği sıkıntıyı çok iyi anlıyorum orası kesin, ama bu kararında kendine göre (haksızda olsa) bi gerekçesi var..
Ben dünya görüşü olarak yasakçı zihniyete tamamen karşıyım.. Ama duruma tehşiside doğru koymak gerekir.. Tamam benim memleketimde herşey bilimsel ve hukuki kararlarla yönetilmiyor , ama Antep gibi büyük bir ilimizde de motosiklet yasağının altında otopark parası veya vali eşinin motora olan antipatisi olamaz..
Durumun biran önce motorcuların lehine gelişmesi dileğiyle.. Sizin için temenniden başka yapabileceğim bişeyde yok..
|
Sevgili tencere arkadaşım daha önce dediğim gibi bu kararın gerekçesi ranttan başka bir şey değildir.Gaziantep bir esnaf ve sanayi kentidir. Benim esnafım, sanayide çalışan işçim, dolmuşa gidiş geliş 2ytl para vermemek için dişinden tırnağından artırdığı bir kaç kuruşla almış olduğu motosikletliyle; ekonomi olsun diye cebinden biraz daha gider azalsın diye motora biniyor. Öyle çok lüks motorlar kolay kolay göremezsiniz memlekette. Nereye baksanız çin malı az yakan motorla karşılaşırsınız. Bu durumda dolmuşlara, halk otobüslerine kim binecek. Olay bundan ibarettir. size biraz istatiksel bilgi vereyim istedim.
Gaziantep'teki tescilli araç sayısı 200.000 adet civarındadır. Bunların 90.000 adedini motorsikletler oluşturmakta. yani Gaziantep'teki her on araçtan yaklaşık 4 'ü motosiklettir.Gaziantep ilinin şehir nüfüsu yaklaşık 1.256.000 adettir. yani şehirde her ondört(14) kişiden biri motosiklet kullanıyor demektir. Bu rakamsal ifadeler şunu anlatıyor. 90.000 kişinin 50.000 inin dolmuş ve halk otobüslerine bindiğini bidüşün.bu da 100.000 ytl günlük hasılat demektir.neden yasaklandığını sanırım bir nebze olsun anlatabilmişimdir.
Şimdilik 6 aylığına bir deneme süresi verdiler.Bu zaman zarfında bizlere düşen trafik kazalarındaki payımızı bir nebze olsun düşürmektir.Bunu da şöyle yapabiliriz gibime geliyo.
* Bir araba saatte 50 km/h hızla giderken önüne ani bir fren yapması gereken bir olayla karşılaştığında yol ve hava durumuna bağlı olarak yaklaşık 15-20m de durabilir. Eğer çarpışma yada çarpma olmuşsa araç sürücüsüne bir şey olmayacaktır. Aracın şasisi sürücüyü koruyacaktır.
* Bu araç enaz dört lastiğe sahip olduğundan daha fazla sürtünme etkisiyle durabilecektir. En fazla sağa yada sola savrulur.
* Motosiklette durum farklıdır çünkü; senin iki tekerin vardır ve ani bir frenlemede abs sisteminiz yoksa kayıp yere düşme ihtimaliniz çok yüksektir.
* Herhangi bir çarpışma yada çarpma anında arabadaki gibi kroruma olmadığından (şasi sizsiniz) ilk darbeyi siz alacaksınız ve yaralanma yada ölme riskiniz daha yüksek olacaktır.
işte busaydığım sebeblerle durabilecek kadar hız yapmalısınız. Şehir trafiği süprizlerle doludur. Dalgın bir yaya yada sürücü, sizi görmeyen yada görmezden gelen sürücüler, yol kenarına park yapmış her hangi bir araç aniden önünüze çıkabilir,yada kapısını aniden açıp ; sizin kapıya çarparak yaralanmanıza sebeb olabilir.
BU SEBEBLERLE MOTRUNUZLA HIZ YAPMAYINIZ VEYA DURABİLECEK KADAR HIZ YAPINIZ. MOTORLARDA ANİ FRENLEME ESNASINDA MOTOR KAYAR VE DÜŞERSİNİZ. UNUTMAYIN SAATTE 30 KM/H LA GİDERKEN BİLE BAŞINIZI YERE ÇARPSANIZ BEYİN KANAMASINDAN ÖLÜR YADA ÖMÜR BOYU İZİNİ TAŞIRSINIZ. LÜTFEN KASKIMIZI TAKALIM, FARIMIZI YAKALIM