Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

2 Teker Martta bayilerde / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Sonunda dananın kuyruğu kopuyor. Kaç haftadır anlattığım mevzu yarın sizlerle buluşuyor. Gerçekten şu yaşadığım son 3 aydan sonra, piyasaya çıkmayı başarmış her dergiye sonsuz bir saygı duyuyorum. Bir daha hiçbir dergiyi çaydanlık altı, popo altı yapmayacağıma, tuvalette okuyup gelişi güzel bir kenara fırlatmayacağıma da söz veriyorum. Yıllardır inanılmaz bir emeğe, ciddi bir saygısızlık yapıyormuşum da haberim yokmuş. Gelelim bizim dergiye.

    ADI 2 TEKER

    Dergimin adı ’2Teker’, hem yüzde yüz Türkçe olması hem de ’Rüzgarın Kızı’ için özel bir manevi durumu olması sebebi ile bizim ekipçe çok severek karar verdiğimiz bir isim. 2Teker için saha çalışmalarımız bittikten sonra 10 günlük bir ofise kapanma ve oradan çıkamama durumu yaşadık. Bu 10 gün boyunca, o, tamamı motorcu dediğim tüm ekip arkadaşlarımla birbirimize bakıp, ’ya biz, Allaaaah dergi çıkarıyoruz ulen, ne motoralara bineceğiz belli değil diye sevinirken hale bak, 10 gündür ofisten çıkamıyoruz.’ diye deli deli birbirimize bakıyorduk. 10 günün sonunda 3 gün toplam 2-3 saat uyku ile, her gün teknik bir dolu şey sorarak kafalarını şişirdiğimiz matbaamız Apa Ofsette aldık soluğu. Ekipçe elinde 2 DVD ile matbaaya gidip, ozalit prova çıkana kadar, açık tutmak için zor dayandığımız gözlerle başlarında durmamıza herhalde içten içe çok gülmüşlerdir.

    Doğuma giren bir yakınını bekler gibi her birimiz matbaanın başka bir köşesinde beklemeye koyulduğumuzda, Apa’dan Erol bey bana dünyanın en büyük iyiliğini yaparak, bekleme koltuklarından birini gösterip orada dinlenebileceğimi söyledi. Dinlenmek mi direkt bayılmışım. Matbaada 3 saat kadar uyuduktan sonra, Musty’nin ’kalk kalk ilk sayfalar çıkmaya başladı’ lafı ile fırladım. Koca bir plakada, o saatlerce üstünde çalıştığımız sayfalar basılmış sıcak sıcak bize bakıyordu. Hepimizin yüzündeki o bezgin ifade, haklı, gururlu bir gülümsemeye dönüştü. Aldığımız prova baskıda gördüğümüz ufak tefek yazım hatalarına inanasım gelmedi. Nasıl olabilir, ofiste siyah beyaz çıkış alıp, tek tek okuyup yazım hatalarını, anlam bozukluklarını tespit etmek 2 günümüzü almıştı ve hala hata vardı. Şaka gibi. Matbaadaki arkadaşların heyecanımızı paylaşmaları ve ’Çok enerjik bir dergi olmuş, renkler ne güzel, fotoğraflar harika kim çekti?’ gibi laflar etmeleri yüzümüzdeki gülümsemeyi kocamanlaştırırken, bulabildiğimiz son hataları da düzeltip, dergimizi matbaaya emanet ederek oradan ayrıldık. Bu anlattığım tam 5 gün önce oluyor. Şimdi sıcağı sıcağına matbaadan çıkmış, el emeği göz nuru, nur topu gibi bir dergimiz var. Sıra en önemli kısma geldi. Sizin alıp okuduğunuzda ne düşüneceğinize. Gerçekten çok amatör bir ruhla, tüm enerjimizi koyarak iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. Elbette hatalarımız, daha iyi olması gereken yanlarımız vardır. Çok rica ediyorum 2Teker’i aldığınızda okuyup bir kenara umarsızca fırlatmayın, çaydanlık, tencere ve popo altı da yapmayın. Ve lütfen görüşlerinizi benimle paylaşın. Şimdi söz verdiğim gibi gelelim bu ilk sayımızda neler yaptığımıza?



    1)Türkiye’nin ilk Performans Egzozu testi: 6 Farklı marka performans egzozunu aynı motosiklete takarak, dinamometre üzerinde, aynı gün içinde, tüm değerlerini grafik olarak aldık. Türkiye’de pek çok motor sevdalısının beklediği bu testti, yemek araları hariç toplam 13 saatte yaptık.

    2) 2 teker ile 4 tekeri kapıştırdık: Tüm ekibin hayallerini süsleyen, İstanbul Park Pist’inde GSX-R 600 ve Porsche Cayman S’i kapıştırdık. GSX-R ’ı Sinan Sofuoğlu, Cayman’ı Mert Aytuğ kullandı. Transponder takıp tur zamanları üzerinden yaptığımız karşılaştırma sırasında biz de ekip olarak azımızın suyu akarak onları seyrettik. Eh sonucu söylememek lazım değil mi?

    3) Testler: 2Teker’in her sayısında bol test okuyacaksınız. Bu sayıda Kawasaki Versys’i test etmek bana nasip oldu. Geçen haftaki kehanetlerimde Kawasaki’nin en çok satacak modeli Versys olacak derken işkembeden sallamadım anlayacağınız. Versys ile geçirdiğim 5 gün bana böyle hissettirdi. Tuhaf, tarifi zor bir makine. Hangi sınıfa girdiğine hala karar veremedim. Versys’in dışında Harley Davidson Night Rod, Derbi Gp 1, Hyousung GT 250 R testleri de, 2Teker sayfalarında sizi bekliyor.

    4) Yeni Başlayanlar Sayfalarımız: Motosiklete yani başlayanlar için her sayı devam eden bir süreci anlatan, 12 sayılık bir motosiklet kültürü dosyası hazırladık. Amacımız kimseye yazılarla motosiklete binmeyi öğretmek değil. Ama bu sayfaları okumadan motosiklet almayın diyebilirim. Çünkü sıfırdan yani motosiklet alma kararından itibaren başınıza geleceklerin hepsi bu dosyalarda olacak. Amacımız motora yeni başlayan her motorcunun belli bir bilgi ile donatılması. Bilinçli motorcular hepimizin hayatını kurtaracak biliyorsunuz.

    5) HarcıAlem Sayfaları: Harcıalem Türk Dil Kurumu sözlüğünde; ’her keseye uygun, herkesin alıp kullanabileceği, kolay ulaşılabilir, ucuzÖ’ olarak açıklanıyor. Biz de bütçemize uygun motorları test ettiğimiz bu sayfalarımızın adını Harcıalem koyduk. Böylece satış rakamları ile şaşırtan, kullanıcısı bol, harcıalem motorların testlerine de bu sayfalarda yer verdik.

    6) Pertcan ve Kazaları: ’Pertcan’ derginin en enteresan sayfalarından biri. Demedi demeyin Pertcan benden bile daha meşhur olacak bir karakter. Pertcan her sayıda kaza yapıyor ve biz de 2 Teker olarak bu kazayı yorumlayıp, kazadan önemli dersler çıkarıyoruz. Bahtsız bedevi Pertcan’ı çok seveceğinize eminim.

    7) MotoKurye Sayfaları: Her sayımızda 2 tekerlekli dostlarımızla ilgili sayfalar hazırlıyoruz. Amacımız hem onlara sahip çıkmak hem de onların sorunlarına yer vererek, onlar adına kamuoyu oluşturmak. Zaman zaman çok eğlenceli sayfalar da hazırlayacağız motokurye dostlarımızla beraber.

    8) Motopedi: Motopedi her sayıda motosikletle ilgili, teknik bir konunun basit bir dille anlatıldığı bu sayfalarımızda çok yararlı bilgiler okuyacaksınız. Bu sayıda Süspansiyon sistemlerini konu aldık.

    9) Acemi Teker Sayfaları: 2Teker olarak her yıl bir bay bir bayan motor sevdalısını bu sevdasına kavuşturmaya karar verdik. Nasıl yani demeyin. İlk sayıda ’Bayan Acemi Teker’imizle tanışacaksınız ama henüz ’Bay acemi Teker’imizi bulamadık. Ne mi yapacağız? Bu ’Acemi Teker’leri sıfırdan motora başlatacağız. Ehliyet kursuna gönderip ehliyetlerini aldıracağız. Sonra kaskıydı, montuydu, botuydu eldiveniydi beraber karar verip bir güzel donatacağız. En kral eğitim kurumlarında eğitime yollayacak, onun için en doğru motoru seçip altına vereceğiz. Ondan tek istediğimiz ise bu süreci sizlerle paylaşması yani yazarak anlatması. Böylece motora yeni başlamayı düşünenler, onların üzerinden bu süreci görmüş olacaklar. Aaaa vallaha gönül ister ki her sene onlarca, yüzlerce kişiye bunu yapalım ama şimdilik kapasitemiz 2. Ama dediğim gibi ’bay acemi teker’imiz hala yok.

    10) 256: İkiyüzelli altı köşemizin amacı 250 cc altındaki motorların karizmayı çizmediğini, onların da kendine has bir duruş ve özelliklerinin olduğunu anlatabilmek. Avrupada hayatı boyunca bu cc.nin üzerine çıkmayan motor sevdalıları olduğunu düşünürseniz 250cc ve altındaki motorların Türkye’de hak ettikleri yeri henüz bulamamış olduğunu anlayabilirsiniz. Bu sebeple her sayımızda, 250cc ve altında bir motoru bu sayfalarda test ediyoruz.

    Daha anlatamadığım pek çok eğlenceli ve bilgi dolu sayfalarımız var. Yarın itibarı ile İstanbul’da, sonraki 2 günde de tüm Türkiye’de dağıtımı yapılacak dergimi aldıktan sonra lütfen tüm görüş ve önerilerinizi benimle paylaşın. Çünkü daha iyisini yapabilecek gücümüz ve hevesimiz var. Şimdi top sizde, bize de heyecanla oturup sizden gelecek yorumları beklemek kaldı. Bir de 2. sayı için çalışmak elbette. Allah yine uykusuz geceler yaklaşıyor.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Kasım 2006
    Şehir
    Ankara-KüçükEsat
    Hadı hayırlı Ugurlu olsun.

  3. #3
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    valla okadar reklam yapıldı ki gerçekten çok merak ettim inşallah içi dolu bir dergidir yarın bir adet alıcam yayın hayatınızda şimdiden başarılar...

    Bizim motorlarıda incelemişler hadi bakalım hayırlısı sonuçları merak ediyorum...
    yellow storm

  4. #4
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    AyşeŞule yaparda kötü dergi mi olur , helal benim rüzgarıma
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  5. #5
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    bende yarın almayı düşünüyorum, bir görüp öyle karar vermek lazım
    ayşenin bahsettiği kadarı ile gayet doyurucu bir dergi olacak gibi.
    bence güzel bir çalışma ama tam kararımı yarın vereceğim...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

  6. #6
    ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Türkiyenin ılık yerleri neresi olursa
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    evet yetkililerle tanıştık izmir motoranda çekimlerde sanırım sayfalarda yayınlıyacaklar küçük bi söyleşi yaptık sanırım kısa dönemde hakkettiği yeri alır 2 teker.emek verenlere teşekkürler
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

  7. #7

    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    İSTANBUL/ERENKÖY
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6 FAZER ABS
    hayırlı olsun yarın ilk işimiz dergiyi alıp okumak

  8. #8

    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    vespa gts 250
    İçeriğine bakılacak olursa çok ilgi çekecek, dolu dolu bir dergi. Başarılar dilerim.

    Halil Ergür

  9. #9
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Tarif edilen içerik güzel !

    Tabii içi nasıl çıkacak bakmak lazım ama en azından bir konzept oluşturulmuş ki bu da güzel bir olay.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  10. #10
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    fiş almasak en son ne olur
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  11. #11
    rayjay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Angara
    Motosikleti
    CBR 1000RR
    hayirli olsun
    ancak zaten dergilerin geneli boyle doludolu bi gazla baslarlar ilk sayilardan,
    esas isin zor yani devamini getirebilmek, umarim bunun farkindalardir
    Been here, done that before and survived

  12. #12
    richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2006
    degi kaç lira acaba? h.sonu keyifle okuyacak bir dergi oluşsun yeter aslında ama fiyatıda uçuk olmaz herhalde. olur mu yoksa?
    ==============================
    ==============================

  13. #13

    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Saygideger Ayse hanim,
    Yeni yayin hayatinizda umarim hersey umdugunuz gibi olur ,basarilar diliyorum,
    Bizler birkac 45-55 yas civari motosiklete cok uzun yillar ara vermis denizcileriz,cok kisa bir sure sonra hepimizin birer motosikleti olacak, bu aralar hatirlama kurslarina devam ediyoruz.Biz ihtiyarlar icinde birkac hatirlatma yaparsaniz ileriki sayilarinizda , minnettar kaliriz.
    Size ve tum ekibinize sevgiler , saygilar

    A.Faik Cakin

  14. #14

    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    cbf 150 siyah
    derginiz şimdiden hayırlı olsun yarın ilk alanlardan biri olacam umarım zevkle okunacak bi dergi olarak okunur vede bilgilendirir biz motoseverleri testler trafik kullanım bilgileri gercekten bizim için önemli yani motoru alıp sürmekle iş bitmiyor onun için bilgimizi genişletmeliyiz her konuda tşk ler iki teker ekibi

  15. #15
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    Hayırlı olsun alırız almasına da fiyatı nedir bu derginin
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  16. #16
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    İnşallah piyasadaki motosiklet degilerinden daha kaliteli olur da almaya değer.

  17. #17
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Derginin fiyatı 6 (altı) YTL olacak.
    Umarım her sayısı bu kadar güzel olur.

  18. #18
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı faikcakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saygideger Ayse hanim,
    Yeni yayin hayatinizda umarim hersey umdugunuz gibi olur ,basarilar diliyorum,
    Bizler birkac 45-55 yas civari motosiklete cok uzun yillar ara vermis denizcileriz,cok kisa bir sure sonra hepimizin birer motosikleti olacak, bu aralar hatirlama kurslarina devam ediyoruz.Biz ihtiyarlar icinde birkac hatirlatma yaparsaniz ileriki sayilarinizda , minnettar kaliriz.
    Size ve tum ekibinize sevgiler , saygilar

    A.Faik Cakin
    Faik Bey, Ayşe Hanım çok yoğun, yazılarınızı okuyamaz ! TV çekimleri falan var da...
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  19. #19
    mes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Sadece Mondial HYENA 100 herşeye yeter
    fiyatı çok yüksek.Hiç şansı yok.İçeriği de gazetede ki gibi reklam veren firmaların ürünleriyle doluysa,bana göre boşuna zahmet ediyorlar
    Motosiklet aşkına

  20. #20
    ozbaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2005
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    honda cbf 150
    hayırlı uğurlu olsunalrız artık bursa Mustafa Kemal Paşaya-Bursa ya gelirse tabii
    baha


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)