Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Benim kimseye Custom yok Cruiser’im ve Chopper’im var / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Başlığı okuyup da, "Ulen bu deli kız yine ne döktürmüş acep böyle?" dediğinizi duyar gibi oldum. Hemen izah edeyim. Bir başlıkla iki kuş vurdum efenim bu hafta. Şimdiiik... Bu hafta hemen hemen her motorcunun kafasında kavram karmaşası yaşadığı, ’Custom’, ’Crusier’ ve ’Chopper’ kavramları üzerine biraz bilgiçlik taslayacağız.

    Bunun dışında bu konuya değinirken birkaç farklı konuda da ızdırabımı anlatacağım size. Şöyle ki; ara ara pek çok motosiklet sitesi, kulübü, derneği bana "bizim etkinliklerimize katılmıyorsunuz, bizim faaliyetlerimizi yazmıyorsunuz, siz öbürlerini tutuyorsunuz, bizi sevmiyor musunuz, onu yayınladınız bunu yayınlamadınız vs." gibi serzenişlerde bulunuyorlar. Çok açık, net ve kati olarak şunu söylemek istiyorum; Rüzgarın Kızı’nın hiçbir kurum, kuruluş, dernek, kulüp ve siteye bir kastı yok. Hepsini, her şeyden önce motor sevdalısı insanların bir arada olduğu topluluklar olduğu için çok seviyorum. Ve herkese de eşit mesafede durmaya özen gösteriyorum. Bu sebeple rica ederim, bu vesveselerinizden bir an önce sıyrılın. Hep diyorum ya motorcu motorcunun dostudur. Her konuda yanınızda, arkanızdayım. Bana her konuda mail adresimden ulaşabilirsiniz. Şimdi gelelim asıl konumuza, bu hafta çok genel kavramı ile klasik motosikletlerden mevzu bahis edeceğiz.

    IRKÇILIĞA HAYIR

    Eveeet... Nerden başlasaaaam? Pekaala... Pek çok motor sevdalısının bildiği üzere, motosikletler kendi aralarında, kullanım tarzlarına, yapılarına, üretim amaçlarına göre birden çok ırka ayrılıyorlar. Enduro, super sport, moto-cross, touring, crusier, chopper ve bunun gibi... Bildiğiniz üzere benim favori ırkım enduro. Ama diğerlerinin de çok ciddi sevenleri var elbette. Aman kimse ırkçılık yaptığımızı düşünmesin, çünkü her ırkın sevenlerine de sonsuz saygı duyuyoruz. Bir ara bana, bu tip motorlar hakkında çok şey yazmadığım, bu tip motorları nadiren test ettiğim için klasik motosiklet sevdalılarından şikayet gelmişti. Şimdi "buradan onlara da sesleneyim" dedim ya benim kimseye ’custom’ yok, inanın bu makinelerin teste açılmışını bulmak epey zor. Yine de fırsat buldukça kendilerini hayatımda ve sayfamda misafir etmişimdir. Etmeye de devam edeceğim. Bu açıklamamızdan sonra tekrar konumuza dönelim, ne demiştik? Heh işte, bu ırklar arasında en çok birbirine karıştırılan, chopper, cruiser, custom kavramları üzerine biraz vıdı vıdı yapacağız bu hafta. Çünkü gerçekten de bu konuda pek çoğumuz hatta nerdeyse hepimiz ciddi yanlışlar yapıyoruz. Peki kime crusier, kime custom, kime chopper denir? Buyurun bakalım...

    CHOPPER KİM? CRUISER KİM? CUSTOM KİM?

    Size pek çok defa, ’Motosiklet Teorisi’ adlı, yerli, motosikletle alakalı ilk süper keyifli kaynak özelliği olan, sevgili motorcu abimiz Donald Duck lakaplı Reşat Arbaş’ın kaleme aldığı kitaptan bahsetmiştim. Aranızda bu kitabı almayanlar varsa ilk iş ’www.sahafium.com’ adresine girip bir zahmet kendilerine bir güzellik yapıp alsınlar. Ne alaka demeyin, buyurun devam edelim. "Chopper, Amerikalıların İkinci Dünya Savaşı’nda Avrupa’da hafif, kıvrak, hızlı motorları görmesinden sonra savaş sonrası yurtlarına döndüklerinde, kendi ağır-hantal motosikletlerini kesip kırpıp (yani ’chop’ edip) hafifletmesi ile başlayan bir akımdır" diyor Donald Duck.

    CRUISER’E CHOPPER DİYORUZ

    Tabi daha sonra bu kesip, kırpıp biçme işi zamanla gelişmiş, gelişmiş, gelişmiş ve sonuç olarak son derece özgün, tamamen kişiye özel, bir eşi, benzeri olmayan, dünyada bir tane daha bulamayacağınız, neredeyse yoktan var edilmiş motosikletler ortaya çıkmaya başlamış. Ve işte bu markası, modeli, ismi, cismi, seri üretimi olmayan, kişiye özel, neredeyse tamamı el yapımı, biricik motosikletlere ’chopper’ denilmeye başlanmış. Cruiser motosikletler ise markası modeli belli olan, seri üretim motorlardır. Yani yolda ’papapapatapa’ diye giden, her yanı ışıl ışıl parlayan bir motor gördüğümüzde "Allah şu ’chopper’e bak" derken ciddi bir hata yapmaktayız aslında.

    PEKİ, ’CUSTOM’ NEDİR?

    Custom meselesini DD çok hoş bir örnekle anlatmış; "Custom için en uygun anlatım şekli konfeksiyon elbise ve terzinin işlevidir. Mesela bir pantolonu motosiklet kabul edelim. X markadan aldığınız bir pantolon ’stock’dur. Bu X markanın, kokoreççiler ya da polisler için ürettiği özel pantolon ’custom’ dur. Ya da X markadan aldığınız stock pantalonu terziye götürüp kendinize uygun hale getirirseniz bu ’X custom’ olur. Yok terzide kendinize özel bir pantolon diktirir ya da kumaşı makineyi alıp, kendi kendinize bir pantolon dikerseniz bu ’chopper’ olur. Bir motosiklet ’customize’ edilerek size, sizin ihtiyaçlarınıza cevap verilecek hale getirilebilir ve yine dünyada eşi olmayan bir motosiklet ortaya çıkabilir. Ancak bu mevcut bir motosiklet bir takım standart aksesuarla bu hale geldiği için bir ’chopper’ olamaz. ’custom cruiser’, ’custom scooter’ ya da ’custom enduro’ vs. olabilir. ’Customize’ ile ’chopping’in sınırı birbirine çok yakın olabilir, aşırı ’customize’ edilerek motor tanınmaz hale de gelebilir. Artık bu noktada bakılacak şey markasının olup olmadığıdır.

    Tüm bu bilgilerden sonra hala pek çoğumuz, ışıl ışıl parlayan, gök gürültüsü tadındaki sesleri ile yanımızdan geçen her bu tip klasik motora ’chopper’ demeye devam edecek olsak da, aslında neyin ne olduğunu biliyor olacağız. Bu yanlışı yapan sadece biz motor sevdalıları değiliz üstelik. Mesela Kawasaki-Z Motor’un internet sitesinde motosiklet modellerine bakmak istediğinizde ırkların isimleri supersport, sports-sport tourer, chopper, enduro-motocross şeklinde yazılmış olduğunu göreceksiniz. Bu sebeplen amacımız, kimseyi kınamak ya da kimseye aman yanlış söylemeyin demek değil. Sadece neyin ne olduğunu bilelim, sonra gönlümüzden geçeni söyleyelim diyoruz. İşte durum budur! Bitmiştir!

    Klasik sevdalıları için Supereva Riders

    Hazır yeri gelmişken, eğer iflah olmaz bir klasik motosiklet sevdalısı iseniz bu konuda pek çok sevdalının bir araya geldiği, son derece tatlı insanlardan kurulu ’Supereva Klasik Motosiklet Kulubü’ ile tanışmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hatta kendilerinin her motosiklet sevdalısının ziyaret etmesinde fayda olan bir siteleri var. www.superevariders.com

    Haftanın başlangıç motoru Suzuki VL 250 Intruder

    Madem bu haftayı ’chopper’ aman bakın ben bile karıştırıyorum işte, bu tarz ışıl ışıl kromajlı, jan janlı motorlara ayırdık, bu haftanın başlangıç motorunu da aynı tarzdan seçeyim dedim ve işte karşınızda Suzuki VL 250 Intruder. VL 250, dört zamanlı, SOHC,65° V-twin, karbüratörlü, 8500 d/d’de 24 beygir güç üreten bir motora sahip. 145 kilogram olan bu tatlı yaratık, 5 vitesli şanzımanı ve 12 litrelik depo hacmi ile kırmızı ve siyah renklerde satışa sunuluyor. Başlangıç için sizi asla üzmeyecek, görüntüsü ile de kalpleri fethedecek olan Suzuki VL 250 Intruder’in liste fiyatı ise 9 bin 900 YTL. Her ne kadar rakam biraz fazla gibi görünse de kendisi Suzuki’nin en ucuz modeli.

    Hazey-Türk üretimi durdu

    İlk olarak 2004 yılında Hazey Otomotiv Ltd. Şti. tarafından üretilmeye başlanan bu üç tekerlekli gezi motosikletleri artık üretilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk fırsatta test etmek istiyorum diye yazdığım Hazey-Türk’lerden ne yazık ki bu güne kadar sadece 21 adet üretilmiş.

    İstanbul Riders engellilere destek oluyor

    Geçtiğimiz hafta Feriköy stadında BJK Eski profesyonel futbolcuları (Şifo Mehmet, Metin, Ali, Feyyaz, Ulvi, Kadir, Rıza vs...) ile engelli futbolcular arasında oynanan gösteri maçında İstanbul Riders de tüm motorcular adına, engellilere destek olmak için tribünlerde yerini almıştı. Ben bu tip organizasyonlarda, motosiklet sevgisi ile bir araya gelmiş insanları görmekten inanılmaz mutluluk duyuyorum. Hepinizin yüreğine sağlık arkadaşlar. İstanbul Riders ve yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi edinmek isterseniz www.istanbulriders.com adresine uğrayın.

    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Mayıs 2006
    Şehir
    Italy - ponte dei sospiri
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    paylaşım için teşekkürler

  3. #3
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Oh be sonunda şu chopper nedir cruiser nedir adam akılı öğrenebildik. Paylaşım için teşekkürler

  4. #4
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Teşekkürlerimi sunuyorum aga... Gerçekten faydalı bilgiler bence
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  5. #5
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bilgide ki Chopper ve Custom kisminda ciddi bir hata var. Sanirim DD igilizceden okudugunu tam tercume edememis , cumlelerdeki anlam cakismasini bunu gosteriyor.


    Cruiser : Seri uretim Klasik V motor :

    Chopper : Cruiser in sagi solu kesilmis ve degistirlmis hali

    Custom : Sahisa ozel yapilmis motor

    O zaman bu anlatima gore Chooper ve custom ayni sey olur.

    Chopper bir seri uretim degildir.60 yillarin basinda var olan cruiser motorlarin cizgisini degistiren bir cok motor firmasi bu uzun cattalli motoru uretmeye ve uzerindeki bir cok fazlaliktan kurtulmaya baslamistir. Camurluk , grenaj , kromlar gibi. Custom ingilizcede ozel siparis anlamli bir kelime. Yani custom motorda olur kiyafette olur evde olur. Hic bir motor firmasi HD dahil olmak uzere chopper uretmedi. Sadece Ozel imalat yapan firmalar urettiler. Zaten bu firmalarin seri uretimi yoktur. Orange County yada west coast chopper gibi firmalar. O yuzden turkiyede pek bulunmayan Chopper i oyle suzuki yada kawasakiye girip alamazsiniz. Tum alacaganiz modellerin adi cruiserdan ote olamayacaktir. Chopper istiyorsaniz bunu ozel siparis etmeniz lazim



    Basit bir ornekleme yapalim resimli bari insanlar gorerek anlasin

    Cruiser



    Chopper yada Custom Bike (Ikisi de ayni sey)





    Kisa sonuc : Custom ve chopper ayni seydir sizin talebiniz yada uretici fark etmez bir seferlik yapilir ve bir kisiye satilir ona uygundur.
    DD ye burdan selamlar umarim bu bilgileri kaale alinip gerekli duzeltme yapilir.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  6. #6
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Yaw bi karar werin bea
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  7. #7
    beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Boşverin Custom du, Chopper dı binin gitsin kardeşim.
    Tatlı su motorcusu. Yamura çamura gelmez.

  8. #8
    C@NSU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İst - bjk
    Motosikleti
    keske enduro olsa..
    [QUOTE=zeda3000;520672]Bilgide ki Chopper ve Custom kisminda ciddi bir hata var. Sanirim DD igilizceden okudugunu tam tercume edememis , cumlelerdeki anlam cakismasini bunu gosteriyor.


    Cruiser : Seri uretim Klasik V motor :

    Chopper : Cruiser in sagi solu kesilmis ve degistirlmis hali

    Custom : Sahisa ozel yapilmis motor

    O zaman bu anlatima gore Chooper ve custom ayni sey olur.

    QUOTE]

    aynı sey olmaz ki

  9. #9

    Üyelik
    20 Kasım 2006
    Şehir
    01
    Motosikleti
    ne istersen var :P
    ben de bişi anlayamadım
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

  10. #10
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilgide ki Chopper ve Custom kisminda ciddi bir hata var. Sanirim DD igilizceden okudugunu tam tercume edememis , cumlelerdeki anlam cakismasini bunu gosteriyor.



    Kisa sonuc : Custom ve chopper ayni seydir sizin talebiniz yada uretici fark etmez bir seferlik yapilir ve bir kisiye satilir ona uygundur.
    DD ye burdan selamlar umarim bu bilgileri kaale alinip gerekli duzeltme yapilir.
    Bence sen DD ye selam vermeden önce bir daha araştır

    Custom ile chopper aynı şey değildir. Custom, markalı bir motosikletin gerek üretici tarafından gerek başka bir firma ya da kişinin kendisi tarafından özel bir hale getirilmesidir.

    Örneğin, "custom" bir Kawasaki VN800 ya da Hyosung GV650 olabilir.

    Chopper ise tamamen özel bir tasarım doğrultusunda üretilmiş özgün bir motordur. Hiç bir yerinde ne bir marka ne de herhangi bir markayı andıran kısım göremezsin.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  11. #11
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı Kemal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oh be sonunda şu chopper nedir cruiser nedir adam akılı öğrenebildik. Paylaşım için teşekkürler
    Bizim forumu az kurcalasanız, bizde de vardı
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  12. #12
    patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Gurbet
    Motosikleti
    Var

    Karara gerek yok hata da yok

    Arkadaşlar bu tür motosikletlerin Almanya dışında tüm avrupada ki adı "Custom "' dır
    Sadece Almanlar bu tip motorlara Cruiser diyorlar.
    DD'nin yazdığında mantık olarak bir hata yok. Ama tüm firmalar ve üreticiler bu motorlara Custom adını veriyor.
    Eğer bir olaya yönelik özel üretim motosiklet varsa onun adı da Custom olabilir. Bunun bir sakıncası yok. Örneğin polis motorları.
    Polislerin kullanımı için özel üretilmiş (ki genellikle BMW) motorlar Customdur.
    Ama biz tip olarak baktığımız için ve halk ağzıyla şupır dediğimiz motorların sınıfı Custom dır.
    Sizlerinde gördüğünüz gibi polisler genellikle Yol için üretilmiş motorlar kullanıyorlar. Yani bizim bahsettiğimiz motor tipinde motor kullanmıyorlar.
    Bu karmaşanın nedeni Almanlar olabilir. Çünkü Polis ve Jandarmanın kullandığı motosikletler genellikle BMW
    BMW bildiğiniz gibi bir Alman markasıdır.
    Bunun dışında Choopper için verilen tanım doğrudur.
    Bir arkadaşımız Kawasaki'nin bile sitesinde böyle bir hataya düştüğünü yazmış.
    Eğer bu bir hataysa tüm firmalar bu hataya düşmüş demektir.
    Kawasaki,Suzuki,Honda,Yamaha gibi firmaların farklı ülkelerdeki web sitelerini ziyaret edin hepsinde bu modele Custom adı verildiğini göreceksiniz.
    Ben örnek olarak bu dört firmanın Fransa'daki web sitelerinin linklerini veriyorum.
    Sayfa Başlıklarına dikkat ederseniz bahsedilen modellerin Custom adıyla anıldığını göreceksiniz.

    http://www.kawasaki.fr/category.asp?CId=FEBEA1DDF
    http://www.yamaha-motor.fr/produits/...oms/xv1900.jsp
    http://moto.honda.fr/hm/gamme_hm.php...9538c3660cb137
    http://www.suzuki-moto.com/pages/gam...amme.php?id=14

    Dip Not: Belki Almanlar Custom kelimesini kendi dillerine Cruiser olarak çevirmiş olabilirler. Bu da zamanla bu tür bir karışıklığa da yol açmış olabilir.

  13. #13
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Ya ne farkeder, sonuçta herkes anlıyor ne dersek diyelim
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  14. #14
    patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Gurbet
    Motosikleti
    Var

    Doğru

    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya ne farkeder, sonuçta herkes anlıyor ne dersek diyelim
    Doğru yazmışsın.
    Ama aklıma Wolkmen-Tekerçalar örneği geldi.
    Bazı kelimeler dile çevrilirken iyi düşünmek gerekiyor.
    Bizde başka bir ad verelim
    Öz Türkçe olsun.
    Mesela (?????)

  15. #15
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Çopar
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  16. #16
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Karışştı wallaaa
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  17. #17
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çopar
    deli
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  18. #18
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence sen DD ye selam vermeden önce bir daha araştır

    Custom ile chopper aynı şey değildir. Custom, markalı bir motosikletin gerek üretici tarafından gerek başka bir firma ya da kişinin kendisi tarafından özel bir hale getirilmesidir.

    Örneğin, "custom" bir Kawasaki VN800 ya da Hyosung GV650 olabilir.

    Chopper ise tamamen özel bir tasarım doğrultusunda üretilmiş özgün bir motordur. Hiç bir yerinde ne bir marka ne de herhangi bir markayı andıran kısım göremezsin.

    Aslinda Kawasaki VN800 alip ozel bir hale soktugunda Custom olmaz sevgili ledo.Belkide bunun en dogru tercumesini biz kullaniyoruz yani Modifiye etmek ingilizcedeki "modification"" yani degisiklige ugramis veya tadilat gecirmis...
    Yani Custom Kawasaki olmaz ancak "Modifiye" edilmis Kawasaki olur.Her ne kadar bu kelimelerin hic biri Turkce degil ama anlatmak istediginizde dogru tercumesi bu.

    Ha bu arada arastir demissin de , sana soyle diyim ben bunun icinde buyudum ogrenmedim!!!... Benim ikinci ana dilim Ingilizce sanirim bu yeterince acikliyici olur.

    Amacim tartismak degil sadece bariz bir telafuz hatasi var ve bunu duzeltmek.Bu hata avrupada da yapiliyor. Sanirim sayin DD hata yapti diye duzeltilemiyecek diye bir kural yok.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  19. #19
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Sevgili Zeda3000,

    tartışmak da bir sakınca yok, yeter ki seviyeli olsun. Tartışmadan bir noktaya varamayız zaten...

    Şimdi ingilizceyi iyi bilmen ile custom motosikletin tarifinin senin dediğin gibi olmasının mantığını tam olarak çözemedim.

    Benim de ingilizcem ve almancam, son derece yeterlidir, sanıyorum DD nin de öyle. Bir insanın bir ana dili olabileceği için, ben ikinci ana dilim ifadeseni kullanmıyorum ama cruiser custom vs. ile ilgili her okuduğumu anlamaya yetiyor.

    Kavram kargaşasına gelince, bu konu başka forumlarda da tartışıldı. DD nin ifadeleri Amerika'da bu konu ile ilgili kavramları tanımlıyor. Bu tip motosikletlerin anavatanı Amerika olduğuna göre, referans kabul edeceğimiz yer de Amerika'dır diye düşünüyorum.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  20. #20

    Üyelik
    01 Ağustos 2006
    @Zeda, ortada hata yok ki ne düzeltilecek? İstersen internet'te chopper sitelerine bak. Ya da Discovery'de idi sanırım OCC(Orange Country Choppers) diye bi program var ona bak.
    Cruiser: Standart Seri Üretim Motor
    Custom: Standart üretim üzerinde değişiklik yapılmış hali
    Chopper:Özel tasarım ve üretim. En büyük özelliği tek örnek olmasıdır. Kişye özel yapılr, haliyle eşşek yüküyle de para ödersiniz.
    @Patriote, Bu sitelerde de cruiser demiş adamlar
    Honda
    Kawa
    Suzi
    Yamaha
    Görüldüğü gibi Almanlar dışında da Cruiser diyenler varmış di mi


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler