anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Trafik İnsanları’nın ortak sıkıntısı kuryeler ve madalyonun diğer yüzü / Ayşe Şule

Bu konuya 55 cevap yazıldı 4631 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Desmodromic
Kan Grubu: A Rh+
Post Trafik İnsanları’nın ortak sıkıntısı kuryeler ve madalyonun diğer yüzü / Ayşe Şule - 06-12-2006, 09:35 AM

[bos]
Geçen haftaki yazımda uzun uzun trafikte riskli sürüşleri ile her an her yerden çıkabilen, bazen trafik kurallarını hiçe sayarak ters yönlere, yaya kaldırımlarına dalan, ticari amaçlı motosiklet sürücülerinden bahsetmiştim.

Gerçekten kuryelerin trafikteki bu hallerinden sanırım şikayetçi olmayan hiçbir ’trafik insanı’ yoktur. Şikayetten kastım, "Asalım hepsini tek tek, hiçbiri kalmasın trafikte" şeklinde değil elbet! Motorcu motorcunun her daim dostudur bir kere! Ama dost da bazen acı söyler. Köşemi daimi okuyanlar onlara karşı ne kadar büyük bir sevgi ve saygı duyduğumu bilirler, kar-kış demeden işlerini yapmaya çalıştıkları için.

Ancak bu trafikte bir sorun teşkil ettikleri, riskli sürüş yaptıkları gerçeğini değiştirmiyor. Evet onları bazen kask takmıyorken, bazen yaya kaldırımında insanların arasında ilerlerken, bazen tek yön bir yolda karşımızdan gelirken, bazen dönülmezden dönerken
görüyoruz. Hepsinde bir telaş, bir yerinde duramamazlık, bir acele... Peki ama neden? Geçen hafta uzun uzun şikayetlerimi dile getirdim, bu hafta da madalyonun diğer yüzüne bir bakalım istiyorum. Motor tepesinde ekmek parası kazanmaya çalışan motorcu dostlarımızın tarafından olay nasıl görünüyor bakın bakalım?

HADİ KOÇUM GÖSTER KENDİNİ

Kurye yani motosiklet ile teslim alınan evrak, paket vs.yi en kısa sürede teslim edilecek noktaya ulaştırma hizmetinin sektöre girişi öyle çoook eskilere dayanmıyor. Ben diyeyim 15 siz deyin 20 sene evvel bu tip bir hizmetin sektörleşme durumu yok idi. Doğal olarak sektöre ilk girenler güzel bir başlangıç yaptı. İlk kurye şirketi bundan 15 yıl kadar önce Esentepe’de kurulmuş. Hala da faaliyetine devam etmekte. Rekabetsiz, huzurlu, yeni bir sektörde bir elin parmağını geçmeyen sayıdaki kuryeler için o zamanlar günümüzdeki gibi büyük sorunlar yokmuş. Ne zaman ki bu işin çok fonksiyonel ve özellikle büyük metropollerde büyük yararlar sağlayan, pratik yönü anlaşılmaya başlandı, o zaman kuryelere de talep artmaya başladı. Talep artınca da kendine iş kolu arayan pek çok girişimci, kurye şirketi açtı. Tabi kurye şirketlerinin sayısın artması da bir rekabet ortamının doğmasına sebep oldu. Aynı dönemde benzin fiyatlarına gelen zamlar, paket taşıma fiyatlarına gelmiyordu. Yani kurye olarak çalışan ve çoğunlukla parça başı belli bir oranda ücret alan kuryeci kardeşimin, çalışma temposu aynı kaldığı sürece aldığı para azalmaya başlamıştı. Şirketler arası rekabet de kızışmaya başlayınca, parça başı fiyatlar iyice düşmeye ve bir kuryenin ilk zamanlardaki gelirini elde edebilmesi için, aynı çalışma saatleri içinde daha çok iş teslim etmesi gerekmeye başladı. Ayrıca tek iş için yola çıkartılmayan kuryeler, şirkette "Birkaç iş daha gelsin öyle çık" diye bekletilirken, ilk gelen işlerin sahipleri "Nerde kaldı kurye hala gelmedi bekliyoruz" serzenişlerinde bulununca, şirket sahibi; "Hadi koçum, sen uçarak götürüsün şimdi hepsini, yüzümüzü kara çıkarma göriiim seni..." gazı ile kuryeyi yola çıkardığında işte ortaya o bizim trafikte acayip rahatsız olduğumuz görüntüdeki kuryeler çıkmaya başladı.

Çoğunluğu yüzde 50 pirim sistemi ile çalışan kuryeler aslında bu rekabet koşullarında, şirketlerin ’en düşük fiyata en kısa sürede hizmet’ anlayışı ile müşteri çekme çabası yüzünden bu denli tehlikeli ve bu denli riskli motosiklet kullandıklarını söylüyorlar. İstisnalar elbette hariç. Ancak bu onlara "Heee tamam o zaman yaya kaldırımına da çıksınlar, ters yöne de girsinler" dememize sebep değil. Hafta boyunca pek çoğu ile bulduğum her fırsatta konuşmaya çalıştım. İsimleri ve firmaları bende saklı motorcu kuryelerden biri; "Ne kadar çok iş o kadar para demek her şeyden önce. Gerçekten biraz sert motor kullanıyoruz bu doğru, ama bu motorumuzu ve trafiği iyi tanımamızdan, sürekli motor üstünde olduğumuzdan dolayı kendimize olan güvenimizden kaynaklanıyor" diyor. Tamam da ya yerde yatarken gördüğümüz sayısız kurye? "Onlar da genelde otomobillerin hatalarından kaynaklanıyor" diyorlar. "Yapmayın, sizin hiç mi suçunuz yok" diyorum. "Eeee tamam, bizim de bazen sapıttığımız oluyor tabi... Bir yandan para kazanma telaşı bir yandan her gün saatlerce aynı trafikte boğuşmak" diyorlar.

SORUMLULUK ŞİRKETLERDE

Şimdi hal böyleyken şöyle de bir durum ortaya çıkıyor tabi. Ben kuryelerden trafikte şikayet ederken, evimde, iş yerimde, bir kurye şirketine telefon açıp gelmeyen evrakım için: "Kardeşim hadi çabuk hani 20 dakika dediniz 25 dakika oldu yok adam ortada" diye fırça çekiyorsam, bu benim iki yüzlülüğüm olur. Ya da paket servisi elemanları için de benzer şeyler geçerli. Onlar parça başı primli çalışmasalar da oradaki rekabette, elemanlar için pek hayra alamet değil. Hepiniz ’eğer bilmem kaç dakika içinde pizzanız kapınızda olmazsa, bir pizza bizden hediye’ tadındaki kampanyaları bilirsiniz. Yani sorunun temelinde hep bir rekabet yani para var. Şimdi ne yapsın bu kurye kardeşler? O zaman asıl sorumluluk öncelikle bu kardeşlerimizin çalıştıkları şirketlerde.

ORTAK FİYAT ORTAK SÜRELER

Bu durumda bana göre, bu ’kurye sorununun’ trafikte durması, en azından azalması için öncelikle kurye şirketlerinin bir şekilde birleşip ortak bir fiyat üzerinden ortak süreler tespit etmesi gerekiyor. Tespit edilecek sürelerin de ütopik süreler olmaması lazım elbette. Bu rekabeti yok etmez. O zaman başka rekabet unsurları girer çünkü devreye. Ayrıca rekabet ortadan tamamen kalksa bile bu yapılmalı çünkü hiçbir rekabet insan hayatının söz konusu olduğu yerde yaşayamaz, yaşamamalı! Rekabet uğruna insanları daha seri, daha hızlı motosiklet sürmeye, trafiği katletmeye zorlayan tüm şirketleri esefle kınıyorum! Bence ortak fiyat üzerinden ortak sürelerde bu işlerin yapılması, kurye arkadaşlarımızın üzerindeki baskıyı oldukça azaltacaktır. Bunun dışında elbette kurye dostumuza da sorumluklar düşüyor. Her ne olursa olsun, kendi hayatını ve trafikte başkalarının hayatını riske atacak hareketler yapması da yapmaması da en nihayetinde onun elinde. ’Efendi Kurye’ imajını oturtmak için her kurye üzerine düşeni yapmalı. Gerçekten saygı duyulacak bir iş yaptıkları ortada, o zaman hak ettikleri bu saygıyı kazanmak için çevrelerine daha duyarlı davranmalılar. Üzerlerine yapışmış bu kötü imajı silmek için onlarla beraber her türlü girişime varım. Önümüzdeki haftalarda bu konuya devam edeceğim, her türlü fikrinizi benimle paylaşabilirsiniz.

Bu haftanın başlangıç motoru; Honda CBR 125 R

Honda CBR 125, ilerde büyük ağabeylerini kullanmayı düşünen spor motosiklet meraklıları için biçilmiş kaftan. Tek silindirli dört zamanlı motoru 13.2 beygir güç üretiyor. 115 kilogram ağırlığındaki CBR, 6 vitesli şanzımanı ve disk frenleriyle sürücülerini mutlu edebilecek bir motosiklet. Kırmızı, siyah, turuncu ve repsol olmak üzere 4 renkte satışa sunulan CBR 125, başlangıç olarak keyifli makine olmasının yanında renkleri ile de özellikle bayan sürücülerin oldukça ilgisini çeken bir model

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Konu Skullhunter tarafından (09-02-2007 Saat 11:34 AM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
Gokhan2433

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
06-12-2006, 10:11 AM

Doğru söze nedenir ki

Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz-Neredesin Mavi Gözlüm-Nerde Nerde Nerdesin Dost-Bu Gemi Bu Karadeniz-Sarı Saçlım Mavi Gözlüm-Nerde Nerde Nerdesin Dost.
Eski
  (#3)
trasher

trasher - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GT250R
06-12-2006, 10:22 AM

bir düzeltme yazısı olmuş sanırım geçen haftaki yazı gerçekten sert bir yazıydı bu yazıdada kuryeci arkadaşlarla konuşulduğu söylenmiş ama ben bir adet yoruma rast geldim.... Hala kuryelerin genel olarak riskli motor kullandığını kabul etmiyorum yadsınmayacak bir azınlık bu tip kullanıyor desek daha doğru olur...

yellow storm
Eski
  (#4)
redrose

redrose - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Zongshen GY_A200
06-12-2006, 10:38 AM

İstanbul'da kurye olarak çalışmak;ekmeğini taştan çıkartmak demek, buradan tüm kurye arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar dilerim.

"Motosiklet Özgürlüktür."
Zongshen 200 GY-A
Eski
  (#5)
Gokhan2433

Çevrimdışı (offline)
06-12-2006, 11:01 AM

Gerçekten kuryelik çok zor iş.Kurye cenneti olan yer maslakta bulunmaktaym ve onların sıkıntılarını dikkatle izlemekteyim.Kar yagsa,yagmus yağsa yinede yollarda paket,zarf götürüyorlar helal olsun.Bide nerde kaldın be adam diyen adamlar oldumu kuryeci arkadaşlarımza hak vermemiz gerekir.artık Türkiye'de ekmek aslanın ağzında değil midesinde hele istanbulda...... zor iş zor Allah kolaylık versin kendilerine.

Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz-Neredesin Mavi Gözlüm-Nerde Nerde Nerdesin Dost-Bu Gemi Bu Karadeniz-Sarı Saçlım Mavi Gözlüm-Nerde Nerde Nerdesin Dost.
Eski
  (#6)
donniedarko
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

donniedarko - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR 600F
06-12-2006, 15:22 PM

bence kuryeler ile fast-food ve restoran servislerini de ayırmak gerekiyor. genellikle tehlikeli kullansalar da kuryeler bu işi profesyonel yapıyorlar ve saygı duymak gerekiyor ama pizza vs. servisi yapan genç kardeşlerimiz için aynı şeyi söyleyemem kimse kusura bakmasın
Eski
  (#7)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
06-12-2006, 17:57 PM

Sanırım geçen haftaki yazıların biraz düzeltmesi gibi olmuş.....

Trafikte kuryelik yapan arkadaşların yaş ortalaması genelde 18 - 25 arası , Genç arkadaşlarımızdan oluşmakta....Moto kuryeler için bir belge zorunluluğu da olmadığı için askerden önce isteyen herkes yapabiliyor....Daha çok geçiştirilmiş meslek olarak görülüyor....Bu işi meslek olarak edinmiş kişiler parmakla gösterilecek kadar azdır....

Şöyle yapılabilir....Eğer kişi bu işi meslek olarak seçicekse diğer meslektekiler gibi MOTO KURYELİK SERTİFİKASI adı altında bir belge alarak bu işi yapabilmeli...Ama bu işi meslek olarak diilde geçici yapmak isteyenlere müsade edilmemeli....

Bazı arkadaşlar şimdi olurmu diyecekler...Olur hemde bal gibi olur....Her yapmak istediği işi yapamaz kişi...Nasılki ben 3 ay doktorluk yapayım diyemiyceksen, ya biraz idare edeyim iş bulana kadar bu işi yapayım diyememeliyim...En az doktorluk kadar riskli bir iş....

Kişi eğer meslek olarak seçmişsse bu işi, ve aklı başında, evini ailesini bu işle geçindirmek istiyorsa zaten kendisi de bu görüşe katılacaktır....Burda görev dağıtım işi yapan belli başlı büyük firmalara kalıyor...Onların biraz seçici olmalarıyla bu sistem faliyete geçebilir...Aynı zaman da çeşitli motor gurup ve derneklerin baskısı da etkili olabilir....

Bize düşen nedir ?...Bu şekilde sürüşler yaparak hem kendi canını hemde trafikteki diğer insanların hayatlarını tehlikeye atan arkadaşları uyarmak...Hatta gerekirse arkadaşımız dahi olsa dışlamak....

Bu bahsettiklerim gerçekten ciddi anlamda tehlikeli sürmeyi alışkanlık edinmiş kişilere istinaden yazıyorum...Arada motorculuğun cilvesindendir deyip ufak tefek tamamen tehlikesiz olarak yapan arkadaşlara diil......

Yolunuz açık olsun......

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#8)
sefermen

Çevrimdışı (offline)
genelleme yapmamak lazim!!! - 07-12-2006, 22:19 PM

tarafım ca silinmistir.............

Konu sefermen tarafından (20-08-2007 Saat 00:12 AM ) de değiştirilmiştir..

zef
Eski
  (#9)
kadavra450

kadavra450 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
08-12-2006, 02:46 AM

arkadaşlar tamam kuryelik zor kabul ediyorum ve gene kabul ediyorum ki bu işi hakkıyla yapanlar var.fakat ne yazık ki çoğu kurye motorcu arkadaşımız deli gibi sürüyor.araba sürerken stress oluyorum sağdan soldan deli gibi.hele ki restoran motorları.ya benim bisikletle bile zor geçeğim yerden 40 ile 50 ile geçen manyaklar var.geçen bir tanesi boğaz köprüsünde aynama çarptı.düşünün dümdüz yolda makasla giderken o kadar yakın geçti ki aynama çarptı.

motorcu motorcunun arkadaşıysa eğer bence arkadaş olarak görevimiz kuryeci arkadaşları biraz daha dikkatli kullanmaya çağırmalıyız.

Ho :RED
H1 :KABUL
Eski
  (#10)
asilVEasi

asilVEasi - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CBR 125 R
09-12-2006, 22:25 PM

Bencede AyŞe Şule Hakli......!!!!!!!!
Eski
  (#11)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
10-12-2006, 05:08 AM

Alıntı:
kadavra450´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar tamam kuryelik zor kabul ediyorum ve gene kabul ediyorum ki bu işi hakkıyla yapanlar var.fakat ne yazık ki çoğu kurye motorcu arkadaşımız deli gibi sürüyor.araba sürerken stress oluyorum sağdan soldan deli gibi.hele ki restoran motorları.ya benim bisikletle bile zor geçeğim yerden 40 ile 50 ile geçen manyaklar var.geçen bir tanesi boğaz köprüsünde aynama çarptı.düşünün dümdüz yolda makasla giderken o kadar yakın geçti ki aynama çarptı.

motorcu motorcunun arkadaşıysa eğer bence arkadaş olarak görevimiz kuryeci arkadaşları biraz daha dikkatli kullanmaya çağırmalıyız.

Sadece kuryelerimi..?........

Eski
  (#12)
sefermen

Çevrimdışı (offline)
kuryeler gunah kecisimi??? - 10-12-2006, 21:02 PM

tarafımca silinmiştir..........

Konu sefermen tarafından (25-08-2007 Saat 21:56 PM ) de değiştirilmiştir..

zef
Eski
  (#13)
ogulcan

ogulcan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbx 250 twister HONDA hayat ONDA
10-12-2006, 21:12 PM

kuryeler bence islerını prof.. olarak yapıyorlar hekde ist... gbı bır sehırde we de ben su ana kadar onalrın hıc bırını kasksız gormedım cunku hayatları ellerınde gunluk ortalama 400-500 kım yapıoyorlar gecen gun kuryecı bır arkadasla konusuyordum ve bana bızı trafıkte hıc takmıyorlar yol ıstedımız zaman da yol vermıyorlar bızım ısımızde acele oldugu ıcın trafık kurallarını cıgnıyoruz dedı bence cok dogru cunku malesef ist.. türkıyede motosikleti hıce sayanlar warr sankı o bir arac degıl
Eski
  (#14)
riderboy1

Çevrimdışı (offline)
10-12-2006, 21:32 PM

bence bu konuya kurye sıfatıyla bakmayalım. doğru kullanan ve yanlış kullanan olarak ayırt etmek lazım ben kurye değilim ama trafikte normal işi dışında hatalı motosiklet kullananlar da var deli gibi motor süren insanlar. belkide kuryeler gün boyu trafikte olduğu için hataları daha çok dikkate çarpıyor ona bakarsanız sokaklarda yarış kalkışı gibi giden sürücüler var otomobil -motosiklet belki de çoğumuz olduğu gibi, haftasonu yada boş vakitlerimizde motor kullananlar da sabahtan akşama kadar trafikte olsa belki de kuryeler melek gibi karşılanır kimbilir...bence herkes kendinden sorumlu kimse mükemmel motor kullanıyor olamaz herkes insan herkes hatalar yapar..hocalar, yarışçılar bile
Eski
  (#15)
ginger
Forumdan Uzaklaştırıldı

ginger - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda Cbf150
10-12-2006, 22:04 PM

Alıntı:
sefermen´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
madem elestiriyoruz biseyler katayim motorcu camiasini kotu gosteren hatalar hakkında...
oncelikle otobanlarda 200km hızla araclara makas atan racingci arkadaslardan baslayalım.muthıs hızlarda korkunc seslerle dıger aracları(ucaklar dahıl)tehlikeye atıyorlar.hadi onlari elestirip dıslayalim...mi?
sonra her cumartesi gecesi 4 te mahalleye gelen choppercı abimiz egsozundan cıkan sesle hepımızı uykudan uyandırıyor.eee hadı chopperların egsozlarını sokelim hatta cc lerini kucultelım daha az yaksınlar cevreye daha az zarar versınler...mi*?
ha tabi istiklal caddesını yuksek kaldırıma kadar gezebılen endurucu dostlar sıslerde lutfen normal yolları kullanın zira enduru dag tepe ıcındır dıyecem ama taksımde tepe degilmi....mi
500 ccden yukarı motorlar yakıt sarfıyatları ıle dogal kaynakları bıtırıyor cıkardıkları seslede gurultu kırlılıgıne sebep olmuyomu...
yoksa kral cıplak mı???
Baba sen motorcu değil yazarsın be.Sağlam yazmışsın.Taktir ettim.Katılıyorum söylediklerine.
Sırf hava olsun diye parada var nasılsa 100 küsür beygirlik racelere binip beyaz tshortlerını uçuşturarak otobanda terör estiren budalalar aklıma geldi ilk yazını okuyunca.Bazen motor üstünde gezinirken 300 km yol yaptığım oluyor bir günde eve gelince yerimden kalkamıyorum kurye arkadaşları düşünüyorumda walla üzülüyorum.Parasının tam hakkını veriyorlar.
Eski
  (#16)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
10-12-2006, 22:10 PM

Alıntı:
ginger´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Baba sen motorcu değil yazarsın be.Sağlam yazmışsın.Taktir ettim.Katılıyorum söylediklerine.
Sırf hava olsun diye parada var nasılsa 100 küsür beygirlik racelere binip beyaz tshortlerını uçuşturarak otobanda terör estiren budalalar aklıma geldi ilk yazını okuyunca.Bazen motor üstünde gezinirken 300 km yol yaptığım oluyor bir günde eve gelince yerimden kalkamıyorum kurye arkadaşları düşünüyorumda walla üzülüyorum.Parasının tam hakkını veriyorlar.

Eski
  (#17)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Smile 11-12-2006, 00:49 AM

Alıntı:
donniedarko´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence kuryeler ile fast-food ve restoran servislerini de ayırmak gerekiyor. genellikle tehlikeli kullansalar da kuryeler bu işi profesyonel yapıyorlar ve saygı duymak gerekiyor ama pizza vs. servisi yapan genç kardeşlerimiz için aynı şeyi söyleyemem kimse kusura bakmasın
Hocam kuryelerin profesyonelleri, uzun bi süre sektörde calıstıktan sonra ortaya cıkıyor. Kalkıpta olayı sadece kurye firmalarında moto kurye war, diğerlerinin (pizzacılar) profesyonelliği, kuryeliği tartısılıra getirmemelisin.
Evrak ve belge kuryeliği istanbulda(yada baska bi kac büyük sehir) war cünkü orda bi ihtiyac, diger sehirlerde bu kadar yogun değil, paket servisi yapan kuryelerin amatörlüğü sık sık personel değiştiği için oluyor, söylediğin gibi genç arkadaslar "motosiklet sürelim akalım asfalta" gibisinden baslıyorlar sonra zor geliyor, "Röh" diyip kalıyolar. Sabredip bi süre calıssa oda saglam bi motorcu olucak ama olmuyor iste. Bu yüzden evrak zarf tasıyan yada yiyecek servisi yapanları ayırmamalısın. Hepside kuryelik yapar kuryedir bana göre !?(hatta yemek servisi yapanların mesaisi cok daha uzundur),
"bunu ayıralım sunu ayıralım" demek manasız. Motosiklet üstünde ekmeğini cıkaran adam kuryedir motorcudur. Barıs abi'nin de kimdir bu moto kuryeler seklinde yazdıgı yazıda tarif ettiği kuryeler tabiiki profesyonel olmak zorunda, caylak girip içinde pişmesi cok zor cünkü paketcilik ve eczaya göre. İşi öğreninceye kadar cok hata yapar, firmada bunu göze almaz zaten, o yüzden genelde yıllanmıs saglam adamları alıyorlar kurye firmaları, kazancıda iyi, bulunuyo saglam motorize. Pizzacı, eczacı, bunların cok fasla alternatifi olmuyor personel acığı oldugunda, gelip giden cok oluyor cünkü. Gelirde asgari.
Acemidir, dikkatsizdir, çaylaktır cıkıyor tabi. Öğreniyor zamanla. Eczacıların hedefi eczanelerdir, evrak kuryelerinin ise sirketler, isyerleri vs.. Süre kısıtlaması genel özelliğidir. paketçide, ecza kuryeside, evrak tasıyanıda acele etmek zorundadır. Maaş sistemi farklılık gösterir, maaş sisteminde en alt sırada paketciler vardır, sonca ecza kuryeleri geliyor. Büyük sehirlerde önemli ve ivedi evrak, belge vb. kuryelik yapan motorizeler genelde yaptıkları is kadar kazanıyorlar, bi cogunun geliri de paketci ve ecza kuryelerine göre cok cok iyidir. Profesyonellik zamanla olan bişi. Kullandıkça gelişiyorsun, bakışın, duruşun değişiyor, her gecen gün daha bi oturuyorsun bütünleşiyorsun sanki yollarla, trafik kargaşasıyla, profesyonel kurye dediğimiz olayda iste bu. Sektöre girip pişmesi lazım bi süre, trafik insanlarını tanıması lazım? Ben pizza vs. servisi yapan öyle adamlar biliyorum. Sokagı söylüyosun damlıyo oraya. Hem hic bilmedigin yollardan? cadde mahalle falan yoq? Adamın kafasına çalıştığı şehrin krokisi kazılmış, git gel git gel. Nasıl motosiklet kullandığına değinmiyorum bile, tahmin ediyosundur.
O yüzden kusura bakıyorum. genel bi arastırma sonucu bi kanıya varmalısın. 1-2 kötü örnekle sıyırıp atmamalısın. Canımsın?
Sevgiler?

Alıntı:
riderboy1´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence bu konuya kurye sıfatıyla bakmayalım. doğru kullanan ve yanlış kullanan olarak ayırt etmek lazım ben kurye değilim ama trafikte normal işi dışında hatalı motosiklet kullananlar da var deli gibi motor süren insanlar. belkide kuryeler gün boyu trafikte olduğu için hataları daha çok dikkate çarpıyor ona bakarsanız sokaklarda yarış kalkışı gibi giden sürücüler var otomobil -motosiklet belki de çoğumuz olduğu gibi, haftasonu yada boş vakitlerimizde motor kullananlar da sabahtan akşama kadar trafikte olsa belki de kuryeler melek gibi karşılanır kimbilir...bence herkes kendinden sorumlu kimse mükemmel motor kullanıyor olamaz herkes insan herkes hatalar yapar..hocalar, yarışçılar bile

Konu rEnE tarafından (11-12-2006 Saat 00:56 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.