Trafik İnsanları’nın ortak sıkıntısı kuryeler ve madalyonun diğer yüzü / Ayşe Şule
Bu konuya 55 cevap yazıldı 4631 kere görüntülendi
 |
|
|
|
|
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
Kan Grubu: B Rh+
|
12-12-2006, 21:00 PM
Kırmayalım birbirmizi...
|
|
|
|
|
|
|
|
Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
Kan Grubu: O Rh+
|
12-12-2006, 21:08 PM
Kaale bile almayın arkadaşı....Özür dilemek , bilerek yapılan kısmi hakaretleri kaldırmaz...
Bundan sonra mesajlarını okumayacağım ve cevaplamayacağım.... 
|
| |
NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....
Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
|
|
|
|
|
|
|
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
|
12-12-2006, 21:11 PM
Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı
Kaale bile almayın arkadaşı....Özür dilemek , bilerek yapılan kısmi hakaretleri kaldırmaz...
|
Hacı sende çok zalımsın...
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
katılıyorum sana -
12-12-2006, 21:22 PM
Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı
|
netıcede ozur dılemıs ok ama o kadar anlattık hala dusuncelerını degıstıremedık sanırım mesajın yalınlıgı ve yetersızlıgı devam etttıgı surece bende yazmayı dusunmuyorum.bosa zaman kaybı.
|
| |
zef
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YBR 125-CBF 150
|
19-12-2006, 01:53 AM
Bana göre kuryelerle pizzacı arkadaşları karıştırmayalım... Benim icin türkiyede en güzel motor kullanan arkadaşlardır. Ben gercek kuryecilerde tam anlamıyla korumalı kıyafetler görüyorum. Onlarda yaptıgı işlerin tehlikesinin farkında ve güvenligini bu dogrultuda alıyorlar. Zaten motorcu kesiminde bir ayrıcalık vardır
racingciler chooper cılar enduro cılar 1000cc kullanan 600 cc kullanan 500cc kullanan. kactane 600 cc üzeri motor kullanan arkadaşlar vardir ki bu kuryecilerin sürüş teknigine sahip olmak isteyen Ayşe şule Hanım biraz kıskanıyormuşun gibime geldi..
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
|
19-12-2006, 03:05 AM
Hoca Pizzacı demiyceksin ona! Yeni yetme veletler diyebilirsin yada caylak paketciler, lahmacun paketciler var bak adam garson bide motosikletle pakete cıkar. Yani kücük mahalli işyerlerinin motosikletli pakete cıkan calısanları, olur ?
Türkiye capında Frençaysing (okunuşu böyle yazılışı aklıma gelmedi kasmadım) bi markanın şubelerinde çalışan, o kadar büyük bir pizzacı kurye nüfusu varki, aklın durur hoca ? O genellemeyi yapmak kimsenin harcı olamaz, sacma.
Evli barklı pizzacı kuryeleri var hepsimi cocuk bunların hepsimi piss cıss ?
Benimle kuryeleri niye karıstırmıyosun ?
Ben kuryeyim o pizzacı diye bi trip yok trafikte, ikiside asfaltın limitlerini zorlar yeri geldiğinde ?
Paketciyim iste ? Kuryeyim bişi taşıyorum bi yerlere ?
Süre kısıtlamam var, motosiklet kullanıyorum işim bu, maaş alıyorum ?
12 saat mesaim var ?
Ne farkı var ?
NEdir benle alıp veremediğin ?
Ne istiyosun benden ? KArıstırmayalım falan ?
Dikiz aynanamı carptım ?
Türkiyede pizza kuryelerine full korumalı giysiler veriyolarda bizmi almıyorus(kastettiğin görünüşse, imajda bitiyosa olay) ?
Paketci kuryede işini işyerinin logosu olan ceketle pantolonla falan yapıyor. Kendi parası varsa alır kullanır aksesuarını, korumasını. Hayatına verdiği önemle alakalı bi durum bu, kendisiyle alakalı yani. Pizzacılığıyla alakalı değil.
Her iş kolunda motorcuların farklı bi imajı var hoca. Bunu anlayın artık. Bölüp durmayın, pizzacı, eczacı, belgeci vs.ci diye !?
Uzun süredir Motosiklet kullanarak hayatını kazanan her insan kuryedir, motorcudur!
Tepkiliyim çünkü biri böyle söyler öbürü evet der, paketciden canı yanmıs öbürü cıkar evet evet der. Sonra Camia içten bölünür gider. En sonunda da ilk adımları istanbulda atılmıs olan ve hala büyük bi kısmı belkide hepsi istanbulda olan götürü usülü, kendi motosikletiyle para kazanan iş hayatıyla motosikletin birlestigi ilk sektörde takılır kalırsınız. Buda 1-2 şehirdedir zaten Ülkede. Tabi şimdilik ilerde büyüyecek hatta büyüyor.
Trafikte motosikletin bütün avantajlarını sonuna kadar kullanan bazen riske giren insanlar topluluğunu seviyorsundur-sevmiyorsundur, eleştirirsin-takdir edersin olay budur. Bazen kurallar ihlal edilebiliyor evet. Bu durumda Motosikletin özgür ruhunun, asi yapısının, kuralcı, didaktik ve monoton iş sektörünü tam olarak benimsememesi yada benimseyememesi çünkü yapı itibariyle temsil ettiği değerlerin buna ters düşmesi, bu işi hissederek yapanında hayat görüşü itibariyle biraz aykırı durması,
(kendi fikrim) ve şeklini şemalini kendine göre belirlemesiyle alakalı normal bi durumdur zaten?
Diğer tüm taşıtlarla kıyaslarsan, zaten motosiklet kullanmak diğerlerine göre risk değerlemesi yapsan en üstte duruyor? Burdan yola cıkarsan risklimidir ? evet öyledir ?Ticarette bi risktir ? O zaman motosiklet=ticarettir ? Hayır ne alakası war.
Derine in az, felsefeyi bi düsün ?
Pizzacılar seninle olsun
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keske enduro olsa..
|
19-12-2006, 09:11 AM
ya ben kurye olmak isterdm her ne kadr istanbulda korkunc olsa da
herm sewdigin seyi yaparm hem harclık tarzı bise olurdu
nesee nasılsa bu da gerceklesmeyecek bise
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbr 600
|
20-12-2006, 02:50 AM
öncelikle herkese mrb bende bi kurye olarak soruyorum size arkadaslar motoru zevk için sürmekle çalışırken sürmek arasındaki fark istanbul'la van arası gibi bişey içimizde kurye olanlar varsa benim ne demek istediğimi anlıcaklar
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni racer 200 repsol
|
03-01-2007, 22:55 PM
bende kendi yorumumu dile getirmek isterim ben trafikte nezaman zor bi durumda kalsam anında yanımda bir kurye arkadaşımı buluyorum yardım için elinden geleni yapıyorlar.istanbul trafiğinde para kazanmak kolay iş deil
|
| |
HER DÖRT TEKER VE YUKARISI BİRER TEHLİKE UNSURUDUR 5562 
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda ta
|
28-03-2007, 15:53 PM
herkes kendi işini yapsın, eleştirkmek ya da taraf olmak kolay iş, güzel havalarda gezintiye çıkan motorcu ile yaz kış motor üzerinde ekmek parasını çıkartan ve yüksek sayıda ki kuryeci arasından az bir kısmının kuralsızlığnı tüm kuryecilere yüklememek lazım...........
|
|
|
|
|
|
|
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Çevrimdışı (offline)
|
28-03-2007, 20:38 PM
Alıntı:
lewoonline´isimli üyeden Alıntı
bende kendi yorumumu dile getirmek isterim ben trafikte nezaman zor bi durumda kalsam anında yanımda bir kurye arkadaşımı buluyorum yardım için elinden geleni yapıyorlar.istanbul trafiğinde para kazanmak kolay iş deil
|
bugün Mecidiyeköyde E-5 köprüde kuryenin biri mondıal zat 150 ye yardım ediyordu...
|
|
|
|
|
|
|
|
Aktif (Online)
|
28-03-2007, 21:30 PM
Herkese yardım ediyoruz kanka...Irk , dil , din , ülke farketmez...Zorda kaldıysa trafikte memnuniyetle yaparız...
Sende yaparsın....Herkes yapar...Yapmalı.... 
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
29-03-2007, 23:57 PM
Alıntı:
toprak_cbr´isimli üyeden Alıntı
öncelikle herkese mrb bende bi kurye olarak soruyorum size arkadaslar motoru zevk için sürmekle çalışırken sürmek arasındaki fark istanbul'la van arası gibi bişey içimizde kurye olanlar varsa benim ne demek istediğimi anlıcaklar
|
Herkese merhaba.Ben bir motosiklet dergisinde, Moto-kurye sayfasının yazarıyım.Artık tüm arkadaşlarımızında sesini duyuracağı bir sayfaları var.Kamuoyu oluşturmak için,sorunlarımıza çözümler bulabilmemiz için biraraya gelmemiz,ortak bir paydada buluşmamız gerekiyor.
Bunun için tüm öneri ve dileklerinize açığım.Tüm görüşlerinizi buradanda takip edeceğim.Umarım hepberaber sorunlarımıza bir çözüm getirebiliriz.
Vefat eden Ahmet kardeşimize Allah'tan rahmet,kederli ailesine başsağlığı dilerim.
|
| |
Tüm motorlu-kurye kardeşlerim buraya
-En uzak mesafeler bile,hep bir ''ilk'' adımla başlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Çevrimdışı (offline)
|
30-03-2007, 20:37 PM
Alıntı:
Alper_Özünver´isimli üyeden Alıntı
Herkese merhaba.Ben bir motosiklet dergisinde, Moto-kurye sayfasının yazarıyım.Artık tüm arkadaşlarımızında sesini duyuracağı bir sayfaları var.Kamuoyu oluşturmak için,sorunlarımıza çözümler bulabilmemiz için biraraya gelmemiz,ortak bir paydada buluşmamız gerekiyor.
Bunun için tüm öneri ve dileklerinize açığım.Tüm görüşlerinizi buradanda takip edeceğim.Umarım hepberaber sorunlarımıza bir çözüm getirebiliriz.
Vefat eden Ahmet kardeşimize Allah'tan rahmet,kederli ailesine başsağlığı dilerim.
|
aranızda birileri çıkıp bir dernek kursa veya sözcü seçce...örgütlenseniz...sendikalaşma gibi...böyle bir organizasyon olurmu sence...düşünce aşamasında ne var...planlar neler...
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
30-03-2007, 23:14 PM
Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı
aranızda birileri çıkıp bir dernek kursa veya sözcü seçce...örgütlenseniz...sendikalaşma gibi...böyle bir organizasyon olurmu sence...düşünce aşamasında ne var...planlar neler...
|
Yaklaşık 6 yıl kadar önce ,işimi gücümü bırakıp,sendika sendika gezdim.Ama şunu gördüm ki,sendika bizim sektörün sorunlarına çözüm bulamaz.Çünkü kuryeler prim sistemiyle çalışır.Tek çare dernek veya oda kurmak.Benimde en büyük hedefim bu.Bu dergi sayesinde(düşünüp bizlere yer verenlere teşekkürler) örgütlenmemizi yapabilirsek,bir milletvekilini İstanbula davet edip,sorunun çözümünde devlet desteğini almaya çalışacağım.
Dernek olabilirsek öyle güzel şeyler olacakki,kurye olmak hem çok cazip olacak,hemde her isteyen,istediği gibi kurye olamayacak.
Bir çin atasözü derki;
-Çok uzak mesafeler bile,hep ilk adımla başlar.
(yarın fuardayım,kurye arkadaşlarımı tanışmaya beklerim,aynı zamanda kurye operatörüyüm,sektördeyim,dergi ile ilgilide öneri ve eleştirilere açığım.2teker dergisi standı.
|
| |
Tüm motorlu-kurye kardeşlerim buraya
-En uzak mesafeler bile,hep bir ''ilk'' adımla başlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
Aktif (Online)
|
31-03-2007, 00:45 AM
Alıntı:
Alper_Özünver´isimli üyeden Alıntı
Yaklaşık 6 yıl kadar önce ,işimi gücümü bırakıp,sendika sendika gezdim.Ama şunu gördüm ki,sendika bizim sektörün sorunlarına çözüm bulamaz.Çünkü kuryeler prim sistemiyle çalışır.Tek çare dernek veya oda kurmak.Benimde en büyük hedefim bu.Bu dergi sayesinde(düşünüp bizlere yer verenlere teşekkürler) örgütlenmemizi yapabilirsek,bir milletvekilini İstanbula davet edip,sorunun çözümünde devlet desteğini almaya çalışacağım.
Dernek olabilirsek öyle güzel şeyler olacakki,kurye olmak hem çok cazip olacak,hemde her isteyen,istediği gibi kurye olamayacak.
Bir çin atasözü derki;
-Çok uzak mesafeler bile,hep ilk adımla başlar.
(yarın fuardayım,kurye arkadaşlarımı tanışmaya beklerim,aynı zamanda kurye operatörüyüm,sektördeyim,dergi ile ilgilide öneri ve eleştirilere açığım.2teker dergisi standı.
|
İstersen açtığın kendi başlığında devam edelim....Aşb nin kuryeler hakkındaki görüşünü pek sevmedim...... 
|
| |
|
|
|
|