anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Ayşe Şule Bilgiç

Trafik İnsanları’nın ortak sıkıntısı kuryeler ve madalyonun diğer yüzü / Ayşe Şule

Bu konuya 55 cevap yazıldı 4629 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
motocycleboyreigns

motocycleboyreigns - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R26-MZ 251
11-12-2006, 13:14 PM

Ayşe Şule hanfendi önceki yazıda ne yazık ki bilmediği bir konuda yine atıp tutmuştu.'Paketçi' veletlerle kuryeyi birbirine karştırmıştı.Kuryeler her zaman-istisnasız-korumalı gezerler.Genelde kurallara da uyarlar.Bu yazıda ise haklı;bilakis firmaların sorumsuzluğunun sonucudur onları sıkıştıran ve hataya zorlayan.Yaa.

Kolpa Adamları
Eski
  (#22)
T_uruncu

T_uruncu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
11-12-2006, 13:38 PM

ben kurye arkadaşları seviyorum ve saygı duyuyorum... trafikte en yardımcı davrananlar onlar oluyor.. her işi iyi ve kötü yapanlar var... altında gıcır büyük cc motorlarıyla gıcır kıyafetleri kullanmadıkları şişko yan çantalarıyla bebek trafiginde yol bile vermeyen motorculardan! çok daha insanlar...
Eski
  (#23)
sefermen

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
12-12-2006, 01:51 AM

tarafımca sılınmıstır..................

Konu sefermen tarafından (25-08-2007 Saat 21:59 PM ) de değiştirilmiştir..

zef
Eski
  (#24)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
Kan Grubu: B Rh+
12-12-2006, 02:25 AM

Alıntı:
sefermen´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaslar motorlu kuryeler arasinda profesyonel olarak bu isi yapan ayni zamandada hafta sonu geldigi zaman garajdan transalpini,repsolunu vs vs cıkarıp yollara dusen bircok adam taniyorum.bircok arkadasim cok kaliteli koruma ve kasklarla bu isi yapiyor.yani butun kuryeler icler acısı bir durumda gezmiyor ortalıkta.yollarda tehlıkelı motor kullananlar ise merdiven alti sırketlerde ehlıyetsız ve uc kurusa calısan arkadaslar,onlarda zamanla kendinı gelıstırırler umarım...
arkadaslar bizler motorcuyuz elbette bırbırımızın hatalarını elestırelım ama kımseyı kırmadan ve uzmeden yapalım.
akmerkezin onunde 50 yasındaki harleycı abimizi iki taksicinin elinden kurtarirken yada gece 1.30 da temde yolda kalan motorcu kardesıme yedek sigortami verırken motorcuydum da bu hafta mı kurye oldum...
Bu Ayşe Şule tarzı tipleri bence kahale almayın hocam...bunlar masa başı motorcular...Honda Beldeyamanın aman benim şu modelimide köşenizde yazın diye peşinde koştukları bir nevi Hıncal Uluç diyelim...Herşeyi bildiklerini sandıkları gibi hiç bir şeydende anlamazlar...Sadece kulaktan dolma bilgileri süsleyerek püslüyerek yazarlar...yani bir nevi köşe doldurmaca diyelim şuna...kşmbilir kimden torpilli Hürriyetde köşe vermişler...Ben gerçekten motordan anlayan bir Reşat ARBAŞ bilirim...ver ona köşeyi...Sana Amerikadan ne nedir samimi bir şekilde yazsın...Şule ablamız ciddiye alınacak arşiv niteliği taşıyacak bişeyler yazsın...onuda seve seve okuyalım...ama işi geyiğe vurdumu birşey anlamıyorum...Bizim forum siteleride bayağı bir alaka gösteriyorlar...bu eleştirimizi okurmu oda ayrı bir mevzu...

Yani bu sayfayı Skullhunterın buraya taşıması ne alaka...Buyursun alsın nickini girsin yazılarını bizlede paylaşsın...Bir aktiviteye katılsın...Bunlar ağır abi tayfasından...İki kelam yazsın şu foruma muhatap alayım kendisini...
Eski
  (#25)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
12-12-2006, 02:33 AM

Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu Ayşe Şule tarzı tipleri bence kahale almayın hocam...bunlar masa başı motorcular...Honda Beldeyamanın aman benim şu modelimide köşenizde yazın diye peşinde koştukları bir nevi Hıncal Uluç diyelim...Herşeyi bildiklerini sandıkları gibi hiç bir şeydende anlamazlar...Sadece kulaktan dolma bilgileri süsleyerek püslüyerek yazarlar...yani bir nevi köşe doldurmaca diyelim şuna...kşmbilir kimden torpilli Hürriyetde köşe vermişler...Ben gerçekten motordan anlayan bir Reşat ARBAŞ bilirim...ver ona köşeyi...Sana Amerikadan ne nedir samimi bir şekilde yazsın...Şule ablamız ciddiye alınacak arşiv niteliği taşıyacak bişeyler yazsın...onuda seve seve okuyalım...ama işi geyiğe vurdumu birşey anlamıyorum...Bizim forum siteleride bayağı bir alaka gösteriyorlar...bu eleştirimizi okurmu oda ayrı bir mevzu...

Yani bu sayfayı Skullhunterın buraya taşıması ne alaka...Buyursun alsın nickini girsin yazılarını bizlede paylaşsın...Bir aktiviteye katılsın...Bunlar ağır abi tayfasından...İki kelam yazsın şu foruma muhatap alayım kendisini...

Senden bu düşünceleri duymak güzel....

Masa başı motorculuğu farklı olay....Şu anda motorları garajda olanlar yılın 365 günü motora binen adamlara ahkam kesiyorlar...Hemde ağır bir şekilde.....
Bırakın meslek icabını zevk içinde kuryeler karda bile motora binerler...Artık yaşam tarzı olmuş....Pro can ın meşhur lafı vardır pastaneci motorcuları.....
Bizlerde pastaneci motorcularına kızalım o zaman.....Motoru sadece hava atma maksatlı kullanan motorcular gerçek motorcuları çekemiyor gibisinden......

Her araba sürmeyi öğrenen taksicilere dolmuşçulara kızar ya....Aynen o hesaba geliyor...

Şu söz de hoşuma gitti...Arkadaşın biri internet motorcuları demiş......

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#26)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
12-12-2006, 02:51 AM

Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Senden bu düşünceleri duymak güzel....

Masa başı motorculuğu farklı olay....Şu anda motorları garajda olanlar yılın 365 günü motora binen adamlara ahkam kesiyorlar...Hemde ağır bir şekilde.....
Bırakın meslek icabını zevk içinde kuryeler karda bile motora binerler...Artık yaşam tarzı olmuş....Pro can ın meşhur lafı vardır pastaneci motorcuları.....
Bizlerde pastaneci motorcularına kızalım o zaman.....Motoru sadece hava atma maksatlı kullanan motorcular gerçek motorcuları çekemiyor gibisinden......

Her araba sürmeyi öğrenen taksicilere dolmuşçulara kızar ya....Aynen o hesaba geliyor...

Şu söz de hoşuma gitti...Arkadaşın biri internet motorcuları demiş......

sitede bazı arkadaşlar var...daha henüz motor alma aşamasındalar...neler biliyorlar abi ya şaşarsın...yani dikkatli inceleyerek doğru yolu biliyorsun...binmediğin motor hakkında fazl konuşmamak lazım...mesela ben demin Aprılıa topiğinde olumsuz fikir beyan ettim...arkadaşın iyiliği içindi bunlar...yine derinlemesine girmedim olaya...sadece kafamı kurcalayan şeylere değindim...

konumuza gelirsek düşünsene bir kurye ile bile röportaj yapmadan nasıl kurye yazısı yazarsın ya...anlamış değilim...
Eski
  (#27)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
12-12-2006, 03:22 AM

Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sitede bazı arkadaşlar var...daha henüz motor alma aşamasındalar...neler biliyorlar abi ya şaşarsın...yani dikkatli inceleyerek doğru yolu biliyorsun...binmediğin motor hakkında fazl konuşmamak lazım...mesela ben demin Aprılıa topiğinde olumsuz fikir beyan ettim...arkadaşın iyiliği içindi bunlar...yine derinlemesine girmedim olaya...sadece kafamı kurcalayan şeylere değindim...

konumuza gelirsek düşünsene bir kurye ile bile röportaj yapmadan nasıl kurye yazısı yazarsın ya...anlamış değilim...

Bu konuda yazdığı daha olumlu bir yazı...Bir önceki yazısı trafikteki kuryelerin sıkıntı olduğunaydı.....Kurye ile röportaj yapmaya gerek yok....Kuryelerin işi hakkında herkes bilgi sahibi...Amaç bir şeyi biyerden bir yere götürmek...Ama motorla....Gerisi trafikle alakalı.....

Sorun falan da yok aslında....Neden sıkıntı olarak görülürüz bilmem....Motora daha fazla bindiğimiz için mi acaba?..Daha fazla göze battığımız için mi....Kural ihlali ise, bunu her motorcu yapıyor..Ama sayıları az oldukları için göze biz batıyoruz sanırım....

Napalım?..Başa gelen çekilir....Herkes istediği yorumu yapabilir....Hani torba misali büzemessin ya...

Eski
  (#28)
maverıck

maverıck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: venox 250
Kan Grubu: A Rh+
12-12-2006, 03:47 AM

gecen gun e-5 te gıdıyorum arkamdan tegetleme bır kurye gectı anlatamam sıze .kuryecı arkadaslarımıza saygımız sonsuz ama bence bıraz dıkkat dıyorum ,bılıyorum yetıstermesı gereken evraklar var ama once ınsan canı sonra kagıt parcası!!!
Eski
  (#29)
Marlboro Man

Marlboro Man - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda idi bir zamanlaRR
12-12-2006, 08:11 AM

Yazdıklarım arkadaşlarıma kırıcı gelmiştir.Özür dilerim.Tarafımdan editlenmiştir.

Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Eski
  (#30)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-12-2006, 10:45 AM

Alıntı:
Marlboro Man´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kuryeler motorcuların yüz karasıdır.Tıpkı araba kullananlar için taksiciler neyse kuryelerde böyledir.Kavga ettiklerinde bile teke tek kavga etmezler.Küfür edip kaçarlar.Motorsikletle uzaktan yakından alakaları yoktur.Sadece işlerine geldiği için trafikte hızlı olduğu için motora ihtiyaç duyarlar.Artık forumu az çok tanıdım.Şimdi ben böyle söylüyorum ya illaki bana tu kaka diyecek işgüzarlar çıkacak ve kuryeler sana ne yaptı diyeceklerdir.

Onlar sormadan ben söyleyeyim.Araba kullanıpta kuryeye küfür etmeyen varmıdır içinizde?Bence yoktur.Zart diye önünüze kırmayan tek kurye gördünüz mü siz?Görmemişsinizdir.Diyeceksiniz ki hiç mi iyileri yoktur bu adamların.YOKTUR.Çünkü kırmızı ışığa riayet etmezler,kurallara uymazlar,sağ veya sol kuryeler için fark etmez çünkü işin kolayına kaçarlar.Ha neymiş acele yetiştiremezse para alamazmış evraktan.Ha öylemi gelin toplanın bakalım kuryeler.Deyinki bizimde şartlarımız şunlardır sizlerde bunlara uyun.Derlermi demezler,diyemezler,dedirtmezler çünkü.Eeee yapmayın.Aç mı kalırsınız?Kalmazsınız merak etmeyin.İlla bir işi bulunur hem kendi canınızı hemde bizim canımızı tehlikeye atmayan işler bulursunuz.Hiçkimse kuryelik yapmaya mecbur değildir.Çalışmak isteyen iş bulur.Ama bu nasıl olsa kolay iş.Al bir tane ybr 125 tamam oldun kurye.Hiçbir kurala uymana gerek yok neden çünkü yazık sana sen saatlerce gidon başındasın ordan oraya koşuyorsun.Yağmurda motor kullanıyorsun.Karda kullanıyorsun.Tabi tüm trafik kurallarını hiçe saymak sana müstahak.tekrar ediyorum.17 yıldır bir fiil araba sahibiyim.Kuryeler çıktığından beri ben kurallara uyan kurye görmedim.Göremeyeceğim.

Çifte standarta karşıyım.Ben trafikte nasıl araba,motor kullanıyorsam bu arkadaşlarda öyle kullansın.Bende özür dileyeyim bu arkadaşlardan.
gaz vermiş gibi olmayayımda fena polemik çıkacak...
Eski
  (#31)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
12-12-2006, 13:17 PM

Alıntı:
Kuryeler motorcuların yüz karasıdır.Tıpkı araba kullananlar için taksiciler neyse kuryelerde böyledir.Kavga ettiklerinde bile teke tek kavga etmezler.Küfür edip kaçarlar.Motorsikletle uzaktan yakından alakaları yoktur.Sadece işlerine geldiği için trafikte hızlı olduğu için motora ihtiyaç duyarlar.Artık forumu az çok tanıdım.Şimdi ben böyle söylüyorum ya illaki bana tu kaka diyecek işgüzarlar çıkacak ve kuryeler sana ne yaptı diyeceklerdir.

Onlar sormadan ben söyleyeyim.Araba kullanıpta kuryeye küfür etmeyen varmıdır içinizde?Bence yoktur.Zart diye önünüze kırmayan tek kurye gördünüz mü siz?Görmemişsinizdir.Diyeceksiniz ki hiç mi iyileri yoktur bu adamların.YOKTUR.Çünkü kırmızı ışığa riayet etmezler,kurallara uymazlar,sağ veya sol kuryeler için fark etmez çünkü işin kolayına kaçarlar.Ha neymiş acele yetiştiremezse para alamazmış evraktan.Ha öylemi gelin toplanın bakalım kuryeler.Deyinki bizimde şartlarımız şunlardır sizlerde bunlara uyun.Derlermi demezler,diyemezler,dedirtmezler çünkü.Eeee yapmayın.Aç mı kalırsınız?Kalmazsınız merak etmeyin.İlla bir işi bulunur hem kendi canınızı hemde bizim canımızı tehlikeye atmayan işler bulursunuz.Hiçkimse kuryelik yapmaya mecbur değildir.Çalışmak isteyen iş bulur.Ama bu nasıl olsa kolay iş.Al bir tane ybr 125 tamam oldun kurye.Hiçbir kurala uymana gerek yok neden çünkü yazık sana sen saatlerce gidon başındasın ordan oraya koşuyorsun.Yağmurda motor kullanıyorsun.Karda kullanıyorsun.Tabi tüm trafik kurallarını hiçe saymak sana müstahak.tekrar ediyorum.17 yıldır bir fiil araba sahibiyim.Kuryeler çıktığından beri ben kurallara uyan kurye görmedim.Göremeyeceğim.

Çifte standarta karşıyım.Ben trafikte nasıl araba,motor kullanıyorsam bu arkadaşlarda öyle kullansın.Bende özür dileyeyim bu arkadaşlardan.

Sen bu psikolojiyle trafikte güzel araba sürebildiğini mi iddia ediyorsun....Bence etme....Agresifliğin eminimki bir çok kural ihlal ettirecektir.....

Lüzumsuzca yazılmış , kısmi hakaretler içeren bir yazı....Arkadaş internet motorcularından bariz belli.....Kaale bile almıyorum...

Eski
  (#32)
sefermen

Çevrimdışı (offline)
ne zamannnn motorcu oldun sennnn??? - 12-12-2006, 15:55 PM

tarafımca sılınmıstır...................

Konu sefermen tarafından (25-08-2007 Saat 22:00 PM ) de değiştirilmiştir..

zef
Eski
  (#33)
Kartal23

Kartal23 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Motorumu Sattım
12-12-2006, 16:17 PM

kuryelerin hepsi tehlikeli sürmüyor. onlarada hak vermek gerekir. çünki aldıkları maaştan motorlarının bakımını yaptırıyorlar sonrada kuryelere ne kalırsa maaş diye ceplerine atıyorlar. kurye şirketleride aslında bunu tetikliyo. azmaaşla dikkatli süreyim derken gelen kazaa ve maaş havaya gitti olayı...

Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme... Türk milletindenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. M.K.ATATÜRK
Eski
  (#34)
Lindenbaum

Lindenbaum - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: movistar
12-12-2006, 17:41 PM

aşb bizi brbirimize düşürdü...
şu hbb lerin estrojen versiyonlarını kahale almayalım lütfen
Eski
  (#35)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Exclamation 12-12-2006, 17:59 PM

Alıntı:

Ahanda Bak sen?
Hocam sen önce bi motosiklet olayına tam gir, motorcu ol , sonra moto kuryeleri elestir? 20 yıllık 4 tekerlisin. Tazesin motorda. 8 yasında bi cocuk gibi caylaksın daha ? Ne cürret dil uzatıyosun kuryelere. Senin kullandıgın gibi kullandıgı dönemleri coktan aşmış kuryeler. elciği kırmalar falan? Motorcuların yüz karası lafını kullanıcak birikimde değilsin. Sen motorcuların Liderimisin?
Ha Sevmiyorum dersin Eyvallah, bizde senin tarzın 4 tekerlilerle uğrasıyorus trafikte ? Otomibilin aynasından bakınca cok kücük görünüyoruz trafikte sana dimi ? Aynalara dikkat et.

Kendisi bir garip melek, ardına düşmeniz gerek
Öyle bir an gelir melek, farkına farmanız gerek?
Aldırmazsan aldırma. Ama kendini kandırman gerek
Kandırmazsan kandırma! O zaman sana Anlatmam Gerek!

Eski
  (#36)
sefermen

Çevrimdışı (offline)
ok hocam kaale almayalim da hakaret soz konusu! - 12-12-2006, 18:18 PM

tarafımca sılınmıstır...................

Konu sefermen tarafından (25-08-2007 Saat 22:00 PM ) de değiştirilmiştir..

zef
Eski
  (#37)
Lindenbaum

Lindenbaum - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: movistar
12-12-2006, 18:44 PM

hocam 64 ünü de okuduysan bayağı bir piskopata bağlamışın yani...
üzmeyelim birbirimizi kardeşler
Eski
  (#38)
Marlboro Man

Marlboro Man - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda idi bir zamanlaRR
12-12-2006, 18:55 PM

Üye olduğum bu forumda huzuru bozmak istemem.Tüm arkadaşlarım kusura bakmayıın.Ben hatalı davrandım.Hepinize iyi akşamlar.

Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Eski
  (#39)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-12-2006, 19:13 PM

Hocam sen kuryeleri sevmiyosun ?
Bütün mesajlarından anlasılıyo bu. sonrada kalkıp motorcuların yüs karası bunlar, nedir bunlardan cektigimize getiriyosun. daha sonrada mesajlarıma dikkat edin onların içinde kötü bişi yok, diyerek olayı topluyosun ?
Şimdi sen motosiklete yeni baslayan birisin? (evet)
Kury