Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Rüzgarın Kızı’nı okumayın kimselere de okutmayın / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Eveeeet... Havalar ısınıyor ya benim de yavaş yavaş şımarma dönemim yaklaşıyor. Bu hafta canım ne haber yazmak istiyor ne de bilgilendirici bir şeyler. O kadar yorgunum ki anlatamam. Ne demek anlatamam yahu madem geyik yapacağız anlatırım. Önce sizlerden bahsedeyim.

    Öyle çok ve güzel mail geliyor ki sizlerden, sanırım şımarmamda bunun da etkisi büyük. Hepsini tek tek okuyup cevaplıyorum. Arada kaçanlar da oluyor tabi. Tam okuyorum cevap yazacağım, bilgisayarın karşısından kalkmamı gerektiren bir şey oluyor ve sonra döndüğümde, hangisine cevap yazmıştım hangisine yazmamıştım unutuyorum. Bir de internette çeşitli sitelerde hakkımdaki yazılanlara baktım geçen gün. Bir tanesine çok güldüm. Hani kim kimdir gibi bilgiler veren siteler var ya galiba onlardan birinde. Benim Otoyaşam’da her hafta motosiklet sayfası hazırladığımı filan söyleyip sonunda da diyor ki; ’Bence kendinizi onun yazılarından mümkünse uzak tutun, sakın okumayın çünkü bu güne kadar Rüzgarın Kızı’nı okuyup da motor almak istemeyene ben rastlamadım. Virüs gibi motosiklet aşkı bulaştırıyor insana.’ Vallaha ben öyle bir şey yapmıyorum. Hadi size ben bulaştırıyorum diyelim, bana kim bulaştırdı? Bende genetik olarak mı var yani? Aslında hepimizde genetik olarak var bu motosiklet virüsü de işte belki benim anlattıklarım uyuyan virüsü harekete geçiriyor hepsi bu! Maillerinizdeki ve internetteki tüm güzel sözleriniz için teşekkürler. Vallaha okurken yanaklarım kızarıyor. Orada var olduğunuzu bilmek çok güzel. Bir hafta yazdığım yazının ardından az mail geldiyse, yeminle üzülüyorum. Napayım siz alıştırdınız.

    EN ACAR VE UÇUK GAZETECİ

    Ülke olarak motosiklet ve motosiklet kültürü konusunda pek bir cahil olduğumuzu söyleyip dururum ya işte buna bir örnek de Radikal’den geldi. Geçtiğimiz haftalarda, Radikal gazetesinin ekran ekinde bizim dizi ile ilgili bir yazı vardı. İman Vadisi başlığı ile kapak yapılan haberde benden bahsetmezlerse olmaz ya, benim canlandırdığım Zeynep karakteri hakkında da epeyce bir şeyler yazmışlardı. Yazıyı okurken nasıl gülümsediğimi anlatamam. Anlatayım da siz de gülümseyin. Zeynep, motosiklet tepesinde haber peşine koşan, hırslı, Atatürkçü, idealist, motosiklet sevdalısı bir gazeteci. Ve yakaladığı bir haber uğruna kar kış demiyor motosikletiyle Ankara’dan Kayseri’ye gidiyor. Bu arada Zeynep’in motosikleti fotoğrafta gördüğünüz Suzuki GSXR 600. Efendim Radikal’de tüm karakterlerin karikatür olduğu gerekçesiyle demişler ki; ’Dünyanın en acar ve uçuk, üstüne üstlük iyi bir ’ENDURO’ motosiklet satın alabilecek kadar iyi para kazanan çaylak kadın muhabiri, motosikletine atlayıp Kayseri’ye kadar gidebiliyor...’ Yorum yapmayacağım. Ama Allah için Zeynep’in ENDURO’su da yılan gibi güzel gözüküyor ne dersiniz? ))))))

    Aroma’dan ’motosiklet’e destek

    Motosiklet spor olarak henüz ülkemizde yeni yeni varlık göstermeye başladığı için, bu spora gönül veren, ama cebinden para harcayacak durumda olmayanların yüzlerindeki mutsuz ifadeyi tahmin edersiniz. Bu durumdaki bir motosiklet yarış sevdalısının tek şansı sponsorlar. Gelin görün ki motosiklet sporuna destek veren sponsorlar ülkemizde bir elin parmaklarını geçmez. Hatta belki doldurmaz bile. Onlar da genelde motosikletle yakından alakalı ürünü bulunan firmalardır. Geçtiğimiz hafta İzmit’teki yarışlarda ’Aroma Racing Team’i görünce ne yalan söyleyeyim acayip şaşırdım. Aroma hani bildiğimiz meyve suyu markası olan Aroma. 3 pilotla ciddi ciddi yarış takımları var artık. Hatta ilk yarışta Aroma pilotlarından Cenk Esener üçüncülük kürsüsüne çıktı. Ne diyeyim helal olsun Cenk’e de Aroma’ya da. Ancaaaaaaak çok sinirlendiğim ve anlayamadığım bir şey var. Neden ’Racing team’? Bunu ilk yapan firma değil AROMA. Çok sık karşıma çıkıyor. Hatta yurdumun her yarinde yapılıyor bu hata. Uluslar arası bir platformda eyvallah kabul ama Türkiye Pist Şampiyonasından bahsediyoruz! Dilimizden bu kadar mı hoşlanmıyoruz biz ya? Adı üstünde Türkiye pist şampiyonası bu? Racing team de ne demek? ’AROMA YARIŞ TAKIMI’ daha güzel, daha bize ait değil mi? Aroma’nın bu durumu bir sonraki yarışa kadar düzeltmesini tüm kalbimle istiyorum.

    İzmit’te Türkiye Pist Şampiyonası rüzgarı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu 2006 sezonu programında yer alan Türkiye Pist Şampiyonası birinci ayak yarışı, 6-7 Mayıs 2006 tarihlerinde İzmit Körfez Pisti’nde yapıldı. İstanbul Motorsporları Kulübü ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun ortak olarak organize ettiği Türkiye Pist Şampiyonası’nda farklı illerden gelen 50’nin üzerinde sporcu 5 ayrı kategoride mücadele etti.

    A Grubunda yarışı baştan sona önde götüren Sinan Sofuoğlu mekanik arıza sebebiyle yarışı tamamlayamayınca Tolga Uprak birinci, Barış Tok ikinci ve Ziyaettin Göktepe üçüncü oldu. B Grubunun yarışı Berk Gündaş ve Tolga Hadımoğlu arasındaki heyecan dolu çekişmeye sahne oldu. 25 tur boyunca sürekli olarak değişen birinciliği Berk Gündaş takım arkadaşından alarak damalı bayrağı gören ilk pilot oldu. Tolga Hadımoğlu ikincilik, Aydın Altındağ üçüncülük kürsüsünde yerini aldı. C Grubunda, sıralama turlarında çok iyi bir derece yapan Bülent Oktaş yarış esnasında Sertaç Terzi’ye Pirelli çıkışından sonra geçilmekten kurtulamayarak birinciliği teslim etti. Çok kötü bir kalkış yaparak neredeyse sonuncu sıraya gerileyen Cenk Esener ise arkalardan gelerek üçüncülüğü elde etti. TMF kupasında da büyük heyecan yaşandı. TMF kupası A, B, C ve Superbike klasmanlarının en hızlı sıralama turu gerçekleştiren 20 pilotunun katılımı ile gerçekleşen bir yarış. A Grubunda mekanik arıza sebebiyle yarışı tamamlayamayan Sinan Sofuoğlu bu sefer herhangi bir terslik yaşamadan yarışı önde götürdü ve birinci olarak bitirdi. Yarışı açık ara götüren Sinan Sofuoğlu ve ikinci Tolga Uprak; yarışı üçüncü sırada bitiren Barış Tok’da dahil olmak üzere tüm pilotlara tur bindirerek Türkiye Motosiklet Pist yarışlarında bir rekora imza attılar.

    HONDA CBR CUP

    İlk kez bu sene Türkiye Pist Şampiyonası takvimine eklenen Türkiye’nin 125 cc’lik ilk özel marka kupası Honda CBR 125 Cup da izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

    3 haftadır sayfama misafir olan bu motorcu adam kimdir meraktan çatladınız yani? Her 5 mailden biri mutlaka bunu soruyor. Efendim MOTORCU ADAM’ı tam da tahmin ettiğiniz gibi, sizin, benim gibi kafadan hafif sıyrık, motor sevdalısı bir arkadaşımız, Oğuz Demir çiziyor. Kendisi aynı zamanda ’Bu senin motorun mu?’ test logomuzun da mimarı. Oğuz’cum ellerine sağlık, ben özellikle şu ’Sevgilim en çok neremi beğeniyosun? Gözlerini!’ karesine bayılıyorum. Allah iyiliğini versin e mi?



    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    merhaba bu günkü gazete sanırım bende ilk başlığı okuduğumda gazetede tabiki baya bi acayip olmuştum paylaşım için teşekkürler
    Kask tak!

  3. #3
    ışık ercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2006
    Şehir
    üsküdar
    Motosikleti
    MCT 250
    güzel bir başlık ve iyi bir paylaşım .
    motorcunun dünya duruşuna iyi bir örnek bence .ilerici aydın,ilkelerinden ödün vermeyen ve kararlı.hele dizide hacı gezdirdikten sonra hacının suratı görülmeye değerdi . zevkten mest olmuştu adam.ayrıca aynı sırada rüzgarın kızıda kask kafalı olmuştu .
    yaşasın rüzgar kardeşliği

  4. #4

    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xl650 transalp, ybr 125
    tebrikler.dizide çok iyisiniz.umarım dizilerdeki motorlu görüntüler artar.Çünkü ben motorcuların sayısının artması anlamında olumlu etkilerinin olduğuna inanıyorum.

  5. #5
    trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2005
    Şehir
    burkinefoso
    Motosikleti
    var işte...
    ben okumyom zaten bu yazıyı okumadıgım gıbı
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

  6. #6
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Her çarşamba gazeteme göz atıyorum model tanıtımı varsa okuyorum yok eğer sosyal içerikli bir yazı! çıkarsa atlıyorum.

  7. #7

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı ofdmed adlı üyeden alıntı
    tebrikler.dizide çok iyisiniz.umarım dizilerdeki motorlu görüntüler artar.Çünkü ben motorcuların sayısının artması anlamında olumlu etkilerinin olduğuna inanıyorum.

    galiba bi yanlış anlaşılma olmuş bu yazıyı buraya site yöneticisi yazıyor aşye şule bilgiç çarşamba günleri hürriyetin oto yaşam ekinde yazıyor
    Kask tak!

  8. #8
    entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Bence Ayşe Şule Bilgiç Yetenekli bir insan... Dizdeki performansıda çok güzel... Oyunculuğu sade ve çok temiz. Rol yapmıyor en azından işini yapıyor. Yani bir çok oyuncu gibi traştan mimikleri ve jestleri yok. Elini ayağını kaşını gözünü kullanmasını biliyor. Biz de bir çok oyuncu yüzünü ve mimiklerini kullanmayı bilmiyor. Bir film çekecek olsam Rüzgarın kızına seve seve rol veririm. Hatta "Motsiklet Günlüğü" programımda onu sunucu olarak düşünmekteyim. Hele bir kanalla anlaşayım gerisi kolay... Ben bir yönetmen olarak takdir ediyorum ve yazılarını da seve seve okuyorum. Hatta sadece yazılarının çıktığı gün Hürriyet alıyorum.
    Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...

  9. #9
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    paylaşım ve bilgilerin için teşekkürler, tabiki doğal olarak bizlerin bakış açısı farklı.

  10. #10
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    teşekkürler

  11. #11
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    ablacım merhaba.ben uzun zamandır senin hürriyet gazetesindeki yazılarını takip ediyordum.fakat son 4 5 aydır okuyamıyorum. sana, yazılarına imreniyorum.çevremdeki bütün kızlar motorsikletten korkarken sen onunla yaşıyorsun. kendimi bildim bileli ikiteker üzerindeyim. GS 1200 hastasıyım ama şuan için sadece hayellerimi süslüyor.onu alabilmek için cok çalışmam gerekiyor.farkındayım ve yılmadan çalışacağım.motor bende öyle bir tutku yarattıki sertifikalı bir muhasebeci olmama ragmen, ben selçuk ecza deposunda moto kurye olarak çalışıyorum.annem babam başta olmak üzere bütün ailem karşı çıkıyor ve salak olduğumu ima ediyorlar. motorun bir sevda, bir aşk, bir tutku, bir macera olduğunu anlatamadım onlara.onlara göre sertifikalı bir muhasebeci, açık öğretim işletme öğrencisi oğulları böyle bir iş yapamazmış.lütfen beni ve tüm okurlarını etkileyen bir yazıda benim için yazda aileme okuyum.eminim ki sen onlarıda etkilersin.lütfen.keşke yanı başımda sen gibi motor tutkunu bir arkadaşım oluverseydi.şimdiden teşekkürler
    oluroyle bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler