PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : akilalmaz motosiklet kazali ( hicbiri olulmul kaza degildir, ders mahiyetinde )



kursattekin
11 Şubat 2012, 08:00
100 tane motosiklet kazasi, kimisi asiri hizdan, kimisi kaygan zeminden, kimisi de dalginliktan, surucu hatasindan v.s. ama dikkat ederseniz %90i aslinda olmamasi gereken kazalar, bilincli egitimli bir kullanici iseniz bu kazalarin tamamina yakini sizin icin bu da olur mu dedurtecek cinsten, kazalar genelde scooter, Allah hicbirimize gostermez insallah, umarim burdakilerin yaptiklari hatalari farkedip, benzer kullananlar dikkatli olur

http://www.youtube.com/watch?v=0mFkDJ0rpWA&feature=player_embedded

arifziyaar
11 Şubat 2012, 11:10
Tam saymadım ama rahat 90 tanesi motor sürücüsünün hatası.Kontrolsüz dönüşler kırmızıda geçenler aşırı sürat o kalabalıkta bunları yaparsanız kaza kaçınılmazdır.

Felon
11 Şubat 2012, 11:44
bu scooterlılar çok çılgın adamlar :mrgreen:

kursattekin
11 Şubat 2012, 12:06
evet haklisin kullanici hatasi genelde, videoyu koymaktaki asil amacim ozellikle kucuk tekerlere ( scooter ) fazla guvenmemek gerekir, her zaman gittigin gibi gidiyorsun, hic ummadigin anda kayma, dengesizlik yapabiliyor, amacim scooter kotulemek degil yanlis anlasilmasin, bende su an scooter aldim hatta, sadece sinirlari zorlamadan kullanalim, asiri hizdan kacinalim, aralara girmek bircogumuz icin eglenceli hizli ama bazen de tehlikeli, cok sukur su ana kadar hic kazam olmadi, her zaman hem dikkatli kullanalim hem de karsi tarafi dikkatsiz olacakmis gibi hesaplayalim, ornegin sehirlerarasi gezilerimde asla benzinciden cikmak uzere bir araba gorsem basarak gecmem yol benim hakkim diye, genelde motorlari takmayip direk giriverirler yola, o yuzden benim icin benzinlikler kirmizi isik gibi, gordugumde hizimi dusururum, araba burnu gorursem de yol musaitse ( cok seritli ) gecerim, degilse de hizimi oldukca dusururum, sehiricinde bir araba yeni durmus ise yanindan gecerken hep dikkatli olmak gerek, sofor kapiyi acsa kaza kacinilmaz olur, hatta videoda da var benzeri 1.dakikada, bu sekil bir iki kazada gordum, her ne kadar dusuk hizli da olsa hasar buyuk olabiliyor, her zaman iki kat dikkatli olalim, ve scooter ile yatmak cok tehlikeli, videodaki cogu kaza yatmadan oluyor, son gunlerde fazla kaza haberi oldugu icin sitede, umarim faydali olur, basarken tekrar dusunun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:55 ----------


bu scooterlılar çok çılgın adamlar :mrgreen:
6.10daki bisikletliyi gormedin sanirim :) cilginotesi

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Vd_uZYFgBps&feature=fvwrel bu da ilginc bir kaza, genelde motor kazalarinda araclar vurup yola devam ediyor, nasilsa bizde hasar yok diye
NOT: Arkadaslar basligi duzgun yazdim ( olumlu kaza degildir ) ama ilginc birsey cikmis nasil oldu ise, duzeltilebilme imkani varsa sevinirim.

ero__
11 Şubat 2012, 12:52
İyi oldu bu video. Tamam belki sadece scooter üzerine yapılmış gibi dursa da eşime dostuma scooter alma, dünyanın en tehlikeli 2 tekerlekli aleti dememe güzel bir örnek teşkil edecek :)

Soykan67
11 Şubat 2012, 12:53
Çoğu motosiklet sürücüsünün, bir kısmıda otomobil sürücülerinin dikkatsizliği ve hatası yüzünden meydana gelmiş kazalar bence.

kursattekin
11 Şubat 2012, 13:09
araba suruculerinin hatasinda da aslinda motosiklet suruculeri dikkatli olsa bazilari icin tabi, kurtarabilirler, benim scooter ile en buyuk cekincem cukurlar ve videodaki bir kazaya sebep veren kanal kapaklari ( ismini unuttum pardon :) )

Zippo's
11 Şubat 2012, 13:16
Bu adamlar ne soğuk kanlılar ya.Bi tanesi bile motor yada yaya kazayı görünce tepki vermedi.

rapidhacker5
11 Şubat 2012, 13:18
hepsi de kasklı adamların

kanucan
11 Şubat 2012, 13:22
Kaza komik bişey değildir ama bazıları çok komik be abi. :mrgreen:

Yusuf Ziya
11 Şubat 2012, 13:33
İzlenmesinde fayda var,
Paylaşım için teşekkürler.:cat:

acayüp
11 Şubat 2012, 13:54
Bırakın arkadaşlar dikkatsizlikmiş otomobil sürücüsünün umursamazlığıymış. ZÜÜĞĞÜÜRRTT tesellisi bunlar.

Neredeyse tamamı kuralsızlıktan gerçekleşmiş kazalar. Onun dışındakilerde tamami ile acemilikten.

Kural dünyanın heryerinde kuraldır!!! Dikkat dağılır kural hep aynıdır.

En önemliside altınızdaki motor ne olursa olsun düştükten sonra ne kadar aciz bir durumda kaldığımıza iyi bakın. İsterseniz boss hoss kullanıyor olun motordan düştünüzmü hedefteki sinekten farkınız yok. Her an ölebilirsiniz. Bu nedenle kaza sonrası insanlar motordan şiddetli şekilde soğurlar . O anki acizlik hissi ni yaşamak insanda travma etkisi yapıyor.

Dikkatli olun ama önce kurallara uyun. Başkasının dikkatli olmasınada muhtaç kalmazsınız.

Alper Kaya
11 Şubat 2012, 14:05
vala iyiki türkiyedeyim dedim bunları görünce schooter cılarda ne bi ayna ne bi dikkat hiç birşey yok :D pat die kendilerini yola atıyolar en tuhafıma gidenlerse carpıcağını bile bile dümdüz gidenler var frene basmak sağa sola kırmak yok o araba ordan cıkıcak diyerek gidiyor adam :D-----------------kuralsızlığı geçtim adamlarda dikkat sıfır sağa sola hiç bakamdan atlıyolar kendilerini yollara coğuda feci acemi

Ahmet N.
11 Şubat 2012, 14:52
motorun üzerine yeni çıkmış kural bilmez acemiler topluluğundan başka bişey göremedim.karınca yuvasında bile bu kadar karmaşa ve dikatsizlik olmuyor..

Emre_(acemi)
11 Şubat 2012, 16:01
Bunlar ne ya :queen::mrgreen::sunny:
Göz göre göre gidiyo çarpıyo , Ne sağa bakıyor sade sola bi Tarafa geçerken, Bi şey oldumu Aşıı panik YApıyolar Buda Kazayı Getiriyor vede daha ağır oluyor kazalar
Hele Virajda Yatarak dönmeye çalışanlar Gülmekten öldüm altındakinin scooter olduğunu unutuyorlar heralde yatarak dönüyo hele bitanesi iyie yatarak dönmeye çalışıyor :mrgreen::mrgreen::queen::sunny::P:mrgreen:
4.05 saniyede düz giderken durduk yere bariyerlere giriyo :D bunu gibi çok kaza var durduk yere gidip çarpan