PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BWS 100 kalkış problemi



barisbaris
11 Şubat 2012, 00:03
Merhabalar;
Öncelikle kendimi tanıtayım. Antalya'da yaşıyorum. 2002 model bws'im var. Sorum şu:
Motorumda başka bi motorun kayışı takılıymış geçen gün öğrendik. Bws kayışından daha ince. Eski kayışla kalkışlarım çok seriydi ancak son hızım 75 km/sa civarındaydı. Bunu farkettik ve kayışı orjinali ile değiştirdik son hızım 105 km/sa oldu fakat kalkışlarım çok kötüleşti. Yaklaşık 25 km/sa e ulaşıncaya kadar titreme ve biraz bağırma söz konusu. Okuduğum kadarıyla kayış kalın olduğundan ( orjinali ) ön varyatörde sıkışıyormuş belli bir yüksekliğe çıkana kadar. Yani 2.viteste kalkış yapıyor gibi düşünün. Bunu düzeltmek için ne yapılabilir? Varyatör e pul falan konuluyormuş galiba ama orjinal halinde varyatörde pul var mıdır? ? Bilgisi olan arkadaş varsa pul çapını boyunu genişliğini falan yazarsa çok memnun olurum. Ayrıca bu pulun varyatörün tam olarak neresine konulduğunu da öğrenirsem çok makbule geçer. Yada bunun sebebi farklı ise sebebini söyleyebilir misiniz?
Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Tolme
11 Şubat 2012, 00:24
sanırım sorunun ön varyatörün içindeki bagalardan (silindirlerden) kaynaklanıyor ,buyuk ihtimal eskidikleri için sıkışıp gerektiği gibi açılmıyorlar,en güzeli orjinal boyut ve ağırlıkta olanlarla yenileri ile değiştirmen gerekiyor, tabi güzel bir bakımdan sonra

http://scootershop.com/catalog/images/241_626_maxi.jpg

sedarsad
11 Şubat 2012, 00:49
Bahsettigi üstteki resimde ortadaki somunun üstüne oturan 1mm eninde ince pul dogru anladıysam
Bu videoyuda izle yardımcı olur başka bi fikri olan varsa yardımcı olursa konuyu bende takip ediyorum
http://youtu.be/NUVVJOCQlP8

---------- Post added at 00:49 ---------- Previous post was at 00:47 ----------

Yanlış videoyu yayınlamışım doğrusu bu :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=vzs1HBAZfi0&feature=related

barisbaris
11 Şubat 2012, 19:59
Bagaları değiştirdi usta kayışı değiştirdiğimiz zaman ama ağırlığı hakkında bir fikrim yok. Ancak video çok iyi olmuş, çok teşekkür ederim, olayı kavramamda çok yardımcı oldu. Bagaları tekrar değiştirmem gerekir mi? Sence pul işe yarar mı dediğim soruna? varyayör aralığını arttırır ve kayış içerden daha kolay çıkar diye düşünmüştüm ben. Salı günü falan gidicem sanayiye taktırcam pulu. Umarım işe yarar. Motorun tüm bakımları yapıldı onda sıkıntı yok. Başka tavsiye edebileceğin birşey var mı? Kontrol ettirmem gereken. Debriyaj balatası 5 aylık. Kayış yeni. Hava filtresi, buji değişti. Çekiş güzel ama dediğim gibi sadece ilk km lerde kötü. Cevabın için şimdiden teşekkür ederim çok sağol. Yaptırdıkdan sonra tekrar yazarım.

sedarsad
11 Şubat 2012, 20:17
Arka debriyaj somonuna bak oda kendinden rondelalı orjinal olması lazım degilse kalkışta zorlar aynı sorunlar bendede var o yüzden söylüyorum bide pulun dogru yere konulması önemli benim bildigim tekrar bi baktır duruma göre yine konuşuruz.Bide motor kaç model kaç binde hangi ildesin ?

barisbaris
12 Şubat 2012, 01:40
2002 model sarı bws. 36bin de. Antalyadayım aga.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

Rondelalı somun yok aga bende usta sökerken arka debriyaj balatasını, balatanın takıldığı yeri, somunun takıldığı yer yalama yapmış dedi. Yaptırdık onu. Ama normal bildiğin civata taktı normal somun yani. Rondela falan yoktu üstünde. Nerden bulcaz ki onu anlamadım. Sağlam bi usta olması lazım antalyanın en kral yerinde yamaha yetkili servisinde yaptırıyoruz o bile problem. Anlayamıyorum ya.

sedarsad
12 Şubat 2012, 16:25
videoya bakarsan nasıl bi somun oldugu görürsün debriyaj tasının üstündede zaten rondela rahat otursun diye yer bile yapmışlar resim yükledim daha iyi görürsün
http://img835.imageshack.us/img835/9333/06122010074b.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/06122010074b.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)