PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet kullanırken gözlük



lycantrophic
07 Şubat 2012, 15:14
Benim ehliyette gözlük kullanması gerekir yazıyor ama gözlüğü takarken kafama kaskı takmaya çalışırken çat dedi orta yerinden kırıldı gözlük. Ondan beri gözlük takmıyorum. En son polis çevirmesinde gözlük niye takmadığımı sordu. Gözlük de takmak istiyorum mesela yol lehvalarını okumakta zorlanıyorum levhaların dibine girip durup bakıp sonra devam ediyorum. Bir buçuk derece astigmat gözüm. Lens takayım diye düşündüm ama o uğraştırır. Gözlük konusunu başka ne şekillerde halledebilirim?

Xetanor
07 Şubat 2012, 15:16
lens neden uğraştırsın ki ?

Levsy
07 Şubat 2012, 15:22
Gözlük konusuna ben çene açılır kask ile çözüm bulmuş durumdayım. Kapalı kask ile çok sorun oluyor maalesef.

lycantrophic
07 Şubat 2012, 15:28
Dağınık bir insanım, solüsyondu şuydu buydu mahveder beni. Düşürürüm kaybederim hatta gider mikrop kapar kör olurum kendime güvenmiyorum lens konusunda. :) Yazın açık kaskla dolaşıyorum genelde, o zaman çok sorun olmuyor gözlük konusu, ama kapalı kaskla tam dert. Belki çeneden açılır kask iyi olabilir.

KUVVETMİRA
07 Şubat 2012, 15:28
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/11325-kask-ve-gozluk.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/83337-gozluk-uzerine-kask.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/61907-kask-ve-gozluk-sorunu.html

RamuthRa
07 Şubat 2012, 15:29
2-3 arkadaşım gözlük kullanıyor, onlarda kaskı taktıktan sonra camı açıp gözlüğü takıyorlar. Ben daha şikayetlerini görmedim...

kursattekin
07 Şubat 2012, 15:30
2-3 arkadaşım gözlük kullanıyor, onlarda kaskı taktıktan sonra camı açıp gözlüğü takıyorlar. Ben daha şikayetlerini görmedim...

ben de o sekilde yapiyorum ve hic sorun yasamadim, hep full kask kullanirim, acik sevmiyorum

http://www.loupiote.com/photos_m/4598578856-medieval-knight-helmet.jpg (http://www.loupiote.com/photos/4598578856.shtml)

Mengu16
07 Şubat 2012, 16:00
Kask aşırı derecede sıkı iç döşemeli değilse kaskı kafaya takarken kulakların kasıtlı olarak aşağı katlanmasına sebep olursanız gözlük takılabiliyor. LS2 kapalı kaskımla bu şekilde gözlük kullanabiliyorum, hemde çerçevesiz ince titanyum gözlük olmasına rağmen. Gözlüğü taktıktan sonra kaskı sağa sola çevirip kulaklarınızı katlanmış halinden kurtarabiliyorsunuz, alışınca 1 dakikalık iş kapalı kaskla gözlük takmak. Nolan kaskım biraz daha sıkı olduğundan lens takmadığım zamanlar kullanamıyorum.

gti_king
07 Şubat 2012, 18:18
Gözlük gözünüzdeyken kaskı takmayı denerseniz gayet normal kırılması. Ben senelerdir güneş gözlüğü ile kullanıyorum, oğlum da yaklaşık 9 senedir numaralı gözlük ile kullanıyor, kaskı taktıktan sonra vizörü açıp gözlüğü takarsanız ne kapalı kaskla ne de çene açılır kaskla bir sorun yaşamazsınız.

lycantrophic
07 Şubat 2012, 18:25
Yok tam tersiydi aslında ters anlatmışım, kaskı taktım, ondan sonra vizörü açtım aradan gözlüğü takayım dedim taktım vizörü indirdim takkk etti gözlük kırıldı. Sorun yaşadım yani, dönüp dolaşıp gözlük kırasım yok açıkçası.

_w_
07 Şubat 2012, 18:46
Ben de numarali gzlük kullanıyorum. 2 sefer kırdım. :-( . Çene açılır kask bence en iyi seçim. Ya da gözlük kanalları olan kask tipi tercih edilebilir.

Arjantinli69
07 Şubat 2012, 20:07
bende gözlük kullanırım ve kullandıgım kask full-face ama bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.kullandıgın gözlük çerçevesinde sıkıntı olabilir.ben tel çerçeve kullanıyorum çerçeve çok esnek kırılma ihtimali yok gibi tavsiye ederim.yazları güneş gözlügü kullanırım hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.
ama benim ehliyette kullandığı protezler bölümünde gözlük yazmıyor,sadece sağlık açısından gerekliyse kullanmakta fayda var-ki sizde mecbur kullanmalısınız gözlük.

safakk
07 Şubat 2012, 23:59
bende 1,5 yıl gözlükle cebelleşip tak çıkar uğraştıkdan sonra lens aldım ve okadar rahatım ki sanki benden bir parçaymış gibi kullanıyorum üstelik yok gözlük sıktı kulağım büküldü camı kırıldı vs derdinizde yok sabah temiz ellerle solüsyondan çıkarıp göze bi takıyorsunuz taa akşam yatmadan yine temiz ellerle çıkarıp temiz solüsyona koyuyorsunuz. İlk başlarda göze birşey takmak insana ürkütücü gelsede zamanla alışıp yokluğunda arıyor ve bunca sene nasıl gözlük takmışım diyorsunuz. Ayrıca yolda tabelaları rahat rahat okumak sürekli gözlük gibi odağını ayarlamak için yukarı alma derdinizde yok rahat rahat nereyi görmek isterseniz rahatça görebiliyorsunuz

Bana kalırsa kaskın içinde gözlük takmak lensden yüz kat daha zahmetli ve riskli bir iştir neticede kaza olduğunda o gözlük kırılacak gözünüze saplanacak burnunuzu kıracak ozaman hepten kör olma ve burun amilyatı olma ihtimaliniz lens kullanımına bağlı göz kusuru oluşumundan çok daha muhtemel büyük bir riskdir

kendim için konuşuyorum yıllık cam masrafım 2 yılda bir çerçeve masrafım lense 1 yılda harcadağım parayla başa baş geliyor (göz numaram 3,5 a 4 ve 0,50 astigmatım var

Kısaca bu işin çözümü lens :)

Not: astigmatlı gözler için yumuşak torik lens kullanılır bazı gözlükçüler normal lens de olur der inanmayınız

Dipnot: lens de kullanacaksanız ehliyette gözlüğün yanına birde lens ekletmeniz gerekir

MotorKafa
08 Şubat 2012, 00:24
Eğer kaskı takarken birde gözlük takıp çıkarmakla uğraşmak istemiyorsan, çene açılır kullanmanı tavsiye ediyorum. Bende de gözlük var. Sürekli çene açılır kullanıyorum. Kaskı takarken çeneyi açtıktan sonra, yanakları hafifçe yana doğru açıp takarsan hiçbir sıkıntı yaşamazsın

angorstatik
08 Şubat 2012, 00:25
iyi okumak lazım bunları. 40 tan sonra herkes takmaya başlayacak.. numaralı vizör yapsınlar :)

Esp Explorer
08 Şubat 2012, 00:55
Bende gözlük kullananlardanim.cerceve çok önemli.arti bir kaç arkadasın dediği gibi kask basınıza tam oturmadan ve gözlüğü her iki sapından kulaklarınıza yerleştirmeden yapacağınız herhangibir hareket buna sebeb olmuş olabilir.kask secimi de çok önemli.ben ls2 dinamondan kullanıyorum hiçbir sıkıntı çekmedim.

Thisfalse
08 Şubat 2012, 21:03
Abicim sana söyle bir yardımda bulunabilirim bir gözlükçü olarak. Numaraların belli zaten. Tam kapalı bir çerçeve kullanarak rahatça kaskına girip çıkmasını sağlayabilirsin. Kemik ve tam kapalı bir çerçeve alırsan bu gibi sorunlar fazla canını sıkmaz. Yada ortası mıknatıslı katlanabilen gözlükler var. Onlardan da yaptırabilirsin optikçin varsa sadece motosiklette takmak için.

AttilaXtreme
29 Mart 2015, 14:38
Bu başlığın ilk girdisine uymuyor ama başlık çöplüğüne katkıda bulunmayayım diye buraya yazıyorum. Çünkü motorcuyu 24 saat ilgilendiren bişey.

Genllikle güneş gözlüğü kullanılır. Ben 24 saat sarı camlı gözlük kullanırım.
1- Güneş varsa güneşi kırar
2- Hava güneşsiz ise aydınlık gösterir
3- Akşam ve gece aydınlık gösterir
4- Akşam ve gece karşıdan gelen araçların uzun/kısa ışıklarını kırar
5- Her daim gözünüzü rüzgardan ve soğuktan korur

Motorcu adamın 24 saat ayağında mesh, gözünde sarı camlı gözlük olacak arkadaş. Onu bilir onu söylerim.

oggomoggo
02 Nisan 2015, 12:47
Hocam Sarı gözlükte kullandığınız belli bir marka var mı acaba?

drej73
02 Nisan 2015, 14:21
Ben yazın hep gözlük kullanıyorum ilk zamanlar kask biraz dardı zor oluyordu gözlüğü takmak ama önce kaskı takarsin sonra gözlüğü gayet iyi oluyor hem de benimki kapalı kask

Tabii benimki gunes gozlugu

MotorKafa
02 Nisan 2015, 14:35
Sarı gözlüğün optik olanı yok sanırım? Yada ben hiç rast gelmedim

mehmetenis
02 Nisan 2015, 15:09
Ben uzun yıllardan beri lens kullanırım eve geldiğim de anında lensleri çıkarıp gözlüğümü takarım bugüne kadar ne hijyen konusunda nede lensin bir yan etkisini görmedim.
Ayrıca kaskımda güneş vizörü olmasına rağmen (yeni kaskımda yok kurtuldum en sonunda) güneş gözlüğü takarım kalın çerçeve olsun ince çerçeve olsun bir sıkıntı yaşamadım.
Ayrıc kullandığım kasklar hep shark idi halen daha shark,bu kasklarda gözlük takmak için yuvalarında oyuntular mevcut çok rahat bir şekilde takıp çıkartabilirsiniz.

serkanksk
02 Nisan 2015, 15:57
nolan n64 full face kask kullanıyorum.Gözlük numaram da astigmat 2 fakat gözlüğümün çerçevesini çok ince aldım.Kulağımın üzerine oturan bölümü.Kaskı taktıktan sonra onu geçiriyorum sorun olmuyor...

TyrenRax
02 Nisan 2015, 16:33
Bende Gözlük Kullanıyorum Hatta 3 Tane Farklı Full-Face Kask Denedim Hiçbirindede Rahatsız Etmedi

AttilaXtreme
02 Nisan 2015, 20:42
Hocam Sarı gözlükte kullandığınız belli bir marka var mı acaba?

Yok. en son Feyzioğlundan şunu aldım kullanıyorum. Ben çok memnunum. Ayrıca yedek siyah camı da var. Gözlüğün üst köşesinden dışa doğru ittirdin mi tık diye komple cam çıkıyor ve istersen siyahı ile de kullanıyorsun. Ben hiç siyah cam kullanmam ama en azından böyle bir opsiyonu olması güzel bence. Fiyat 65 lira olmuş ama hala uygun sanırım.

http://www.feyizoglu.com/M90559-Gunes-Gozlugu_48547.html#0

ayzek
02 Nisan 2015, 22:03
Benim ehliyette gözlük kullanması gerekir yazıyor ama gözlüğü takarken kafama kaskı takmaya çalışırken çat dedi orta yerinden kırıldı gözlük. Ondan beri gözlük takmıyorum. En son polis çevirmesinde gözlük niye takmadığımı sordu. Gözlük de takmak istiyorum mesela yol lehvalarını okumakta zorlanıyorum levhaların dibine girip durup bakıp sonra devam ediyorum. Bir buçuk derece astigmat gözüm. Lens takayım diye düşündüm ama o uğraştırır. Gözlük konusunu başka ne şekillerde halledebilirim?

Uygun bir cerveve bulup sorundan kurtulabilirsin yada lens bende gece gorusuru arttiran gozluk takiyorum uzun sure takinca kulagimi hafif agritti onun disindada rahatim

Fatihunak
02 Nisan 2015, 23:05
Lens kullan!

Lens kullanıyorum gayet rahat ayrıca 10-20 lira daha fazla vererek 10 gün gözünden çıkarmayacağın lensler var
10 gün sonra çıkarıp atıyorsun yenisini takıyorsun zaten 3 aylık oluyor lensler bi pakette 9 adet var anlıyıcağın. Al paşa paşa kullan varlığını bile hissetmezsin o derece rahat

Şekil yaparımda diyosan hem dereceli hemde renkli modelleri var

Şahsen kendim esmerim ve hareli yeşili lens kullanıyorum lens olduğı hiç belli olmuyor :) Herkes farkedemiyor :)

motorcu48
15 Eylül 2016, 01:16
beyler konuyu hortlatıyorum lakın bu konuda bilgi eksikliği oldugunu dusunuyorum.malum yaş ilerledikce insan vucudunda bır takım gerilemeler veya bozukluklar meydana gelebiliyor ve sonucunda bende gözlük kullanmaya başladım ancak kask takarken gözlük kullanımı zor geliyor bende google kask takarken gözlük kullanmak yazıyor ancak bulamıyordum.bugun tesadufen gordum ls2 ust model serilerinde gözlük kullananlar için donanım eklemışler çok hosuma gitti alacağım .bu konudan muzdarıp olanlar ıcın konuyu hortlattık

Linwelin
15 Eylül 2016, 01:17
Shoei nxr da var gozlugun sapının girdiği bi yer, bu da boyle biline.