PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BWS ile ilgili birkaç soru..



sinanbicak
07 Şubat 2012, 05:58
Öncelikle konuyu yanlış yere açmadığımı ümid ederek konuya giriyorum.. :)
Geçen hafta bildiğiniz gibi 12 yaşında ama canavar gibi bir bws aldım.. Motosikletin gidişi çekişi vs. gayet iyi durumda.Ancaak,yaşından ötürü benim hissettiğim kadarıyla değişmesi gereken bir kaç parçası var.
Sorum şu: Motosikleti çalıştırdıktan sonra kalkarken biraz vibrasyon söz konusu ama belli bir deviri geçince titreşim normal düzeye iniyor. Aşırı rahatsız edici değil ama ilerleyen zamanda daha beter hale gelmesini istemem.. Sebep ne olabilir?
Birde bws den anlayak ve parça tedarik edebilen arkadaşlardan birkaç ricam var,Kayış-Debriyaj balatası-Buji üçlüsünü kaliteli olanları ile değiştirmek istiyorum.Performans artışı amacım değil sadece olması gerektiği performansta olmasını sağlamak.
Ayrıca ilk kullanımdanmıdır bilemem ama bana yakıtı aşırı yüksekmiş gibi geliyor.5 litre doldurdum pendik maltepe arası gittim.Maltepeden küçükyalıya ordan bostancıya birkaç sefer turladım ve tahminimce 50km yol bile yapmamışımdır ama deponun 4 te 3ü gitti :D. Benzin akıtması gibi bir sorunu yok çünkü kesinlikle herhangi bir benzin kokusu yok.Bu israfın sebebi ne olabilir ?.. Yardımlarınız için teşekkür ederim..

Djnkt
07 Şubat 2012, 07:09
Bahsettigin titresimin sebebi, buyuk ihtimal varyatorun icindeki bilyelerin asinmistir onlari degistir ucuz bisi zaten. Varyatorun kendisindede asinma olabilir sokunce gorursunuz. Kayisinda durumuna bak onuda degistir oda performansa etki ediyor, kopup yoldada birakabilir :) bu islemlerden sonra seriligide artar biraz. Okadar benzin yakmasi normal olabilir benimde 2 zamanli 50cc scooterim 5 litre yakiyo 100 km de:)

kursattekin
07 Şubat 2012, 07:52
bws maalesef cok yakar, onceden yaksin hakediyor derdim ama dusununce ne bu 600cc mi? guclu ama o kadar da degil, araba gibi yakar, devir ekonomi devri, zaten her bws sever basta olsun yaksin der sonra dayanamaz satar, 5 litre benzin ile 100km gitmek var, bir de CUB tarzi ile 250-300 km gitmek var, insan bazen para olmuyor o zaman yatacak motor, ilk andaki titresim normal, kullandigim 3-4 farkli bwsnin hepsinde vardi, hizlandikca kendine geliyor.

Zodium
07 Şubat 2012, 08:49
sana söylemistim bws benzin canavaridir cünkü 2 zamanli bu alet günlük hayat icin kullanilmaz bws haftasonu motorudur senin alacagin motor honda innova olmaliydi birde bastaki titreme sorunu normal o her motorda olur Allah yardimcin olsun.

sinanbicak
07 Şubat 2012, 08:59
Arkadaşlar değerli yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ediyorum. Yalnız bir sorun olduğu kesin,çünki 100 lt de 5 litre yakıttan bahsetmiyorum.100 litrede 12 litre falan gibi birşeye tekamul ediyor muhtemelen ama oda imkansız gibi anlayamadım gitti... Acaba göstergede bir dengesizlikmi var belki sonlara doğru düşüşü yavaşlıyodur diyebiliriz.. Neyse adam akıllı ölçmeden birşey demeyelim şimdilik.. Varyatör bilyalarının erimesi kendini nasıl hissettirir acaba ? Bilen biri fikir verebilirmi ?

Zodium
07 Şubat 2012, 11:29
benim sahsi kanaatim o motora pek iyi bakilmamis servise gösterdinmi almadan önce yoksa o heyecanla al gülüm ver gülümmü yaptin.

adem80
07 Şubat 2012, 17:37
haci ferrari kadar yakıyo bu!

necatik35
07 Şubat 2012, 18:01
Birv depo benzin ve yumuşak kullanımla 150 km.kadar gider.Ama dediğim gibi yumuşak bir kullanımla.BWS in gaza çabuk ve güçlü tepki vermesi sonucu genelde kullanıcılar gazla fazla oynarlar ve tüketimi arttırırlar.Ama yinede senin söylediğin gibi 100 km.de 12 litre falan benzin yakmaz.Bir ara motosiklet kiralama işi yapıyordum ve elimde 8 tane BWS vardı.Hiç bu şekilde aşırı yakan görmedim.Yeni bir karbiratör ve debriyaj seti değiştirirsen(orjinal olmasına gerek yok) yakıt tüketiminin düşeceği kanısındayım.Hava filtresini mutlaka temizlet.

-unnamed-
07 Şubat 2012, 19:44
Sinan kardeşim Pendik Yamaha Geçit motora gidip orada İmam abiye göstersene...
onun dilinden en güzel o anlar...

sinanbicak
07 Şubat 2012, 19:52
Yorumlar için sağolun arkadaşlar,unnamed para bulduğumda bir ara göstereyim sağolasın..