PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet-Kask Motosiklet-Bot



WOLKANWOLKAN
06 Şubat 2012, 12:28
Merhaba,

Forumlarda artık kask takma opsiyonu kalmadığı, hoşgörü ile karşılanmadığı aşikâr.

Diğer tarafta geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız motora başlıyorum bunları aldım iyi mi ne eksik sorusuna cevaplarda, korumaların içinde bot olmadığı gibi tavsiyelerde de (ilk sayfayı gördüm devamını kaçırdım) "aman bot almalısın" uyarısını yakalayamadım.

Yine dergilere gönderilen resimlerde, foruma gönderilenlerde, sahibinden sitesinde motorunu satanların resimlerinde motosiklet botu pek rastalanır değil :(

Halbuki bot kullanımı için artık duyarlık-farkındalik yaratılmalıdır.

"Hantal, kaba, ayağımı sıkar, yakar, yürüyemem" yorumu ayrı.

Kaza halinde ayağımın kopmasına kadar varacak risklerden korur, daha iyi vites geçişi, fren yaparım diye düşünmek ayrı.

Kaldı ki kullanım koşullarına uygun model haliyle fazla. (aslında standart olmalı-takoz gibi korumalı olmalı ama ürkütmemek adına bir adım için fazla da üstelemek istemiyorum)

Eğer bot kullanmıyorsak mes-cizlavit-spor ayakkabı giymek ile çoraplı sürmek arasındaki fark, bunların kumaş-doku kalınlığı kadar bizi korur.

Bundan sonraki dönemde artık eldiven ne ise -ki çok çok daha ötesinde önemlidir bot kullanımını teşvik edelim.

Kullanılmaması halinde neler olacağı konusunda google abimiz bize zaten yazılı-görsel her türlü kötü örnek ve tecrübeyi vermektedir.

Saygılarımla

drsteel
06 Şubat 2012, 13:31
bence forum sponsorları kampanya yapmalı full koruma şu kadar indirim diye. makul fiyatta herkes almalı

vicuna
06 Şubat 2012, 13:53
bence forum sponsorları kampanya yapmalı full koruma şu kadar indirim diye. makul fiyatta herkes almalı

güzel bir indirimi herkes hakediyor ama fiyatlar aldı başını gidiyor. bu yüzdende çoğu kesim artık ucuz ve kalitesiz ürünlere yönelmeye başladı bunların sonucuda hüsran..

zongoku
06 Şubat 2012, 14:11
güzel bir indirimi herkes hakediyor ama fiyatlar aldı başını gidiyor. bu yüzdende çoğu kesim artık ucuz ve kalitesiz ürünlere yönelmeye başladı bunların sonucuda hüsran..
yüzde yüz katılıyorum. Hatta kalitesiz olanı bile alamıyor diyelim. Dizlik ve korumalı bir mont alayım diyorum 200 TL yi buluyo.(botu dalanda geçtim hani). Kendimin geliri olsa hemen 12 taksitle alırım. Fakat ben şimdi babama nasıl yük olayım. Kendim de harçlıklarımla öderim ayda 17 milyonu ama 12 ay boyunca risk de edemiyorum. Sonuç sadece kaskla devam. Gerçekten baştan aşağıya koruma önemli fakat fiyatlar da belli. Hayır düşünüyorum bakıyorum bi korumalı monta 200 TL fiyat çekmişler. Diyorum ki bunun maliyeti ne ki bu kadar fiyat çekiyolar. Kendimi kazıklanmış gibi hissediyorum. İnşallah güzel her zaman beklediğimiz güzel bir indirim olur.

Felon
06 Şubat 2012, 14:55
deri ürünlerde ceketlerin başına motosiklet ceketi yazınca fiyatı %50 ve üzerinde artıyor ne yazık ki bunun aynısıda botlar için geçerli.Lakin açık konuşmak gerekirki botlar pek kullanışlı değil.hani kısa spor ayakkabı uzunluğunda olan botlarında korumalarına inanmıyorum ben sonuçta bilek kemiği açıkta bileğe kadar olanlarında bilek kısımlarında ''komik'' derecede zayıf korumalar var.yani ayakları düşünüyosak çizme şart.ama çizmeylede halk arasında dolaşmak ''garip'' karşılanabiliyor.Onun için motosiklet botu önemli fakat kaskın yerini alamayacağı gibi kullanım oranıda her zaman çok düşük kalacaktır.En azından ben motosiklet kullanmaya başladıktan sonra aldığım spor ayakkabılarda artık önem verdiğim şeyler değişti.Kalın tabanlı kalın bezli ayakkabılara yöneldim.Sonuçta motor çizmem olsada onu kullanamayak kadar kısa mesafeli yerlerde yaşayabilceğim tehlikeyi günlük kullanımda kullanılabilir ve ve darbeye karşı daha sağlam ayakkabı ile önlemimi almış oluyorum.Bu biraz canının sağlığının kıymetini bilmekle alakalı.Gerekirse düşük model binerim ama bi motor parasıda korumalıklarıma harcarım.Kendime değil onlarla birlikte sürdüğüm 4tekerli mahocanlara güvenmiyorum

mali_181
06 Şubat 2012, 14:57
güzel bir indirimi herkes hakediyor ama fiyatlar aldı başını gidiyor. bu yüzdende çoğu kesim artık ucuz ve kalitesiz ürünlere yönelmeye başladı bunların sonucuda hüsran..
Kesinlikle doğru.Drsteel arkadaşımızın dediği güzel olurdu.Ben şu anda öğrenciyim çalışıyorum ama para anca kendime okul masraflarına yetiyor e birde motor aldım her ay o var.Şimdi kask,boyunluk,güzel sağlam korumalı bi ceket,dizlik(pantolon diyeceğim de nerdeee),birde güzel bi ayakkabı ha birde eldiven kim bilir ne kadara patlıyacak kafadan en ucuzlarıyla bi hesaplama yapsam ayak üstü sırasıyla 200+30+150+50+200+50=680 yuvarla 700 tl(bide pantolon olsa) hiç az bi para değil hele benim için her ay sabit garanti maaşım olsa kredi kartına hepsini bi yerden alıp 10 a böldürür alırım ama malum öğrenci yarın ne olacağı belli değil sırf motor yüzünden kpss düşünmeye başladım artık normalde girmeyecektim ama yapacak birşey yok.İşte bu yüzdende ya herşeyin ucuzuna kaçılıyor ya da alınmıyor malesef :(