PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ST Kanuni nedir? Hyosung yalan mı oldu?



sllnbs.okn
27 Ocak 2012, 11:15
merhaba arkadaslar ben suara hyosung 250 comet e merak saldım ve kanunı işin içine girince kafam karıstı artık kanunı mı uretıyor hyosungu nedir ne değildir? :sunny:

K o r @ y
27 Ocak 2012, 11:19
firmalar birleşti.. sanırım ilk hyo lar gibi değil st olanlar

windyS150
27 Ocak 2012, 11:32
Yurt dışında hyosung firmasında üretiliyor Türkiye de st kanuni adı altında satılıyor.

erro
27 Ocak 2012, 11:34
sorma acımız büyük...

arkadaşım kağıt üstünde hyosung hala hyosung...ama türkiye de ithalatçı firma getirdiği motora adını basıyor işte...misal brezilya da da aynı motor başka isimle satılabiliyor...

Felon
27 Ocak 2012, 11:44
firmalar birleşti.. sanırım ilk hyo lar gibi değil st olanlar
http://img.donanimhaber.com/image/s3.gif
ilahi sen beni güldürdün sabah sabah allahta seni güldürsün
kardeş gogıla yazıver bi, zilyon tane konu çıkacak karşına.az çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
Bu amerikada(bazı eyaletlerde hyosung olarakda geçer):
http://www.atkmotorcyclesusa.com/GT250R.aspx
Bu brezilyada:
http://www.kasinski.com.br/
Buda Türkiye:
http://www.stkanuni.com.tr/

He ama hala hyosunglar daha kaliteli st kanuni stickerlılar dandik diyosan.Hayal gücüne hayranım http://img.donanimhaber.com/image/s3.gif

http://www.hyosungmotorsusa.com/img/Subpic.jpg

ilkantek
27 Ocak 2012, 11:55
Üreten Kore S&T firması.Mal aynı mal artı enjeksiyon var euro normlarına uygunluk söz konusu.Nasıl oluyor da mal S&T oldu diye adi oluyor aklım ermiyor. :)
2005te de üreten S&T idi şimdide.Fark modelinde...

DarkSeleCT93
27 Ocak 2012, 12:25
hyosungun parmağı varsa kalitelidir diye düsünüyorum

gökrider
27 Ocak 2012, 21:05
arkadaslar gerekli acıklamayı yapmıss.. tek farkı sticker ı

gursus
27 Ocak 2012, 21:18
sticker la bitmiyor iş :) önemli olan servis ve yedek parça işinde kuralkanın olması :) budur dikkat edilmesi gereken.

windyS150
27 Ocak 2012, 21:21
sticker la bitmiyor iş :) önemli olan servis ve yedek parça işinde kuralkanın olması :) budur dikkat edilmesi gereken.

Kuralkan türkiye nin en geniş servis ve yedek parça ağına sahip olan firma değilmi bence işlerini de gayet iyi yapıyodurlar.

tr100a
27 Ocak 2012, 23:22
ben dağa önce bir konuya sebebini yazmıştımhttp://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/97203-hyosung-kanuni-bagi.html?highlight=


ben uazatmadan kısacık değineyim gerçeklere global motor hyosung u ithal ederken uyanıklık yapıp markayı kendi adına tescil ettirmiş(patent almış) koreli firmada global motoru yaptığı uyanıklıktan mahkemeye vermiş koreli firma kendine kazık atan firma yerine kanuniyle anlaşmış fakat hyosung markası silinip st yazılınca motor bloklarına kanuni patenti yada her neyiyse motorların kendine ait olduğu için mahkemeye verip kazanmış aslında haksız ama patent nedeniyle kanunen haklı gözüküyor ve koreli firmada global motora parçada dağil mal vermediğinden kanuni satıyor bu olay böyle yakına gelinceye kadar mahkeme kayıtları int. gözüküyordu bizzat okudumda ama ne hikmetse bir şekilde yok edildi

hyosung un ismi değişip s-t olmasının nedeni global motorun korelilere attığı kazıktır

Alper Kaya
27 Ocak 2012, 23:24
bıktım bu hyosung konularından çoğu insan ordan burdan yalan yanlış duyduklarını buraya döküyor allahtan Felon konuyu görüp yazmışta hurafeler artmadan son bulmuş

tr100a
27 Ocak 2012, 23:38
yalan yanlış birşey yok biraz araştırırsan bulabilirsin


bu bir 12 Mart 2008; 23:14:49

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=21821902


--------------------------------------------------------------------------------

Değerli Motorseverler;

Hyosung markamız ile ilgili olarak ortaya atılan asılsız haber ve demeçler üzerine sorumlular hakkında yasal yollara gideceğimizi daha önce sitemizde duyurmuştuk.

Bu haber ve demeçlerin sorumlusu Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş hakkında Bağımsız Türk Yargısına başvurulmuştur.

Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, yaptığı değerlendirme ve inceleme sonunda;


• Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş’ nin HYOSUNG markası ile ilgili olarak her türlü mecrada ve her türlü şekilde yaptığı veya yapacağı yayınların durdurulmasına,
• 20 Mart -23 Mart 2008 tarihleri arasında İstanbul Expo Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan MOTOSHOW 08 Fuarında Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından ticari tanıtım ve sergisi yapılacak HYOSUNG marka her türlü motosiklet ürünleri ile HYOSUNG ibaresini taşıyan logo, etiket, stiker, broşür, flama, levha gibi her türlü marka simge araçlarının fuarda kullanılmasının önlenmesine; sergilenmesi veya kullanılması halinde toplatılmasına karar vermiştir.


Söz konusu mahkeme kararları muhatap firmaya tebliğ edilmiş olup, bu karara aykırı hareket edilmesi halinde hukuki ve cezai yaptırımların uygulanacağı kuşkusuzdur.

Firmamız, müşterilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumakta kararlı ve ısrarcı olup, Hyosung marka motosikletlerimizin başka bir isim adı altında Türkiye pazarında satılmak istenmesine karşı da yasal yollara başvurmaktan çekinmeyecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.
GLOBAL MOTOR A.Ş. Paylaş:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

bu iki

KAMUOYUNA DUYURU

Şirketimiz Kuralkan Holding ve bağlı şirketleri 24 yıldır motosiklet sektöründe faaliyette bulunan ve bu güne kadar MZ, Kanuni MZ ve Kanuni markalarını ülkemize kazandırmış büyük ve köklü bir topluluktur.

Şirketimiz sektör içerisinde son derece saygın ve ilkeli bir duruş sergilemekte ve sektörün saygınlığı korumak için üzerine düşen sorumluluğu yapmakta ve yapmaya da devam edecektir.

Şirketimiz bu ilkeli duruşu sebebi ile çeşitli polemiklere ve sektöre zarar verici diyaloglara girmemek için özel bir gayret göstermektedir.

Ancak son günlerde Global Motor adlı şirket gerçek dışı beyan ve açıklamaları ile şirketimizi karalamaya ve sektör içerisinde başkalarına haksızlık yapan bir şirket konumuna düşürme çabası içerisine girmiştir. Şirketimizin polemiklere girmeme ve ilkeli duruşu adı geçen şirketin aleyhte propagandası ile yanlış anlaşılmaya ve sanki adı geçen şirket haklıymış gibi sektörde ve kamuoyunda bir kanaatin uyanmasına sebebiyet verdiği için kamuoyuna işin esasına ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Global Motor adlı şirket 15.07.2005 tarihinde Güney Kore’li Hyosung Machinery Co. ile 1 yıl süreli iyi niyet Mektubu imzalamış ve dünyaca tanınan HYOSUNG marka motosikletleri Türkiye’ye getirmeye başlamıştır. Ancak kısa süre içerisinde gerek çalışma esasları ve gerekse haksız ve kötü niyetli olarak HYOSUNG markasını sanki kendi markasıymış gibi Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak daha iyiniyet Mektubunu imzalanmasının üzerinden 1 ay geçmeden15.08.2005 tarihinde 2005/30811 no ile kendi adına tescil ettirerek başkasının fikri ve sınai hakkını gasp etmiştir.Global Motor’un bu tutum ve davranışları ve Hyosung Machinery Co’nun defalarca markasının iadesini taleplerine karşılık Global Motor bu durumu kendisi ile Distribütörlük Anlaşması imzalanması için bir tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanmaya çalışmış ve Hyosung Machinery Co. ticari ahlak ve etik kurallarına uygun düşmeyen bu davranışları sebebi ile Global Motor ile distribütörlük anlaşması imzalamamış ve ticari işbirliğini devam ettirmemiştir. Bu arada Hyosung Machinery şirketi 2007 yılında S&T Motor olarak unvan değiştirmiştir.

Türkiye’de Hyosung markasını hakkı ile temsil edecek firma arayışına giren S&T Motors Co. araştırmaları neticesinde şirketimiz ile işbirliği yapmaya karar vermiş ve şirketimiz tarafından da uygun bulunan bu teklif üzerine S&T Motors’un ürettiği Hyosung ve S&T marka motosikletlerin Türkiye’de Hyosung ve S&T Kanuni markaları ile satışa sunulması şeklinde anlaşmaya varılmış ve 14 Aralık 2007 tarihinde Distribütörlük Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma ile şirketimiz gerek Hyosung ve gerekse S&T Kanuni marka motosikletlerin Türkiye tek Distribütörü olarak atanmıştır.

Şirketimiz dışında Türkiye’de gerek Hyosung ve gerekse S&T Kanuni marka motosikletlerin başka hiçbir şirket ya da şahıs distribütörü değildir, bu yönde Global Motor tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar ve web sitelerindeki açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi olmayıp tamamen sektörü ve kamuoyunu yanıltmaya matuf çabalar olarak görüyoruz.

Nitekim Global Motor’un tüm aleyhe propagandasına rağmen şirketimiz sektörün yüz akı olan ve 2008 Mart ayı içinde yapılan Motoshow 2008 fuarına yeni ürünleri ile katılmış ve tüketiciler ile S&T Kanuni motosikletlerini buluşturmuştur.

Öte yandan S&T Motor tarafından Global Motor aleyhine kendisine ait bulunan Hyosung markasını haksız ve kötü niyetli olarak tescil ettirmiş olması sebebi ile bu tescilin hükümsüz kılınması ve S&T Motors adına tescili için Beyoğlu Fikri ve sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 2008/9 Esas sayı ile dava açılmış ve dava devam etmektedir.

Global Motor 2015 yılına kadar S&T Motors ile Hyosung markalı ürünleri ithal etmek konusunda anlaşması varmış gibi gerek tüketicileri, gerek sektörü ve gerekse kamuoyunu yanıltmaktadır. Global Motor’un S&T Motors ile hiçbir Distribütörlük anlaşması yoktur.

Global Motor’un bu haksız saldırılarına karşı hukuki, cezai ve idari her türlü yol ve yöntem kullanılarak gerekli cevaplar verileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

Kuralkan Motorlu Araçlar Üretim San ve Dış Tic.A.Ş.

Alper Kaya
27 Ocak 2012, 23:44
yalan yanlış birşey yok biraz araştırırsan bulabilirsin


bu bir 12 Mart 2008; 23:14:49

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=21821902


--------------------------------------------------------------------------------

Değerli Motorseverler;

Hyosung markamız ile ilgili olarak ortaya atılan asılsız haber ve demeçler üzerine sorumlular hakkında yasal yollara gideceğimizi daha önce sitemizde duyurmuştuk.

Bu haber ve demeçlerin sorumlusu Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş hakkında Bağımsız Türk Yargısına başvurulmuştur.

Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, yaptığı değerlendirme ve inceleme sonunda;


• Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş’ nin HYOSUNG markası ile ilgili olarak her türlü mecrada ve her türlü şekilde yaptığı veya yapacağı yayınların durdurulmasına,
• 20 Mart -23 Mart 2008 tarihleri arasında İstanbul Expo Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan MOTOSHOW 08 Fuarında Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından ticari tanıtım ve sergisi yapılacak HYOSUNG marka her türlü motosiklet ürünleri ile HYOSUNG ibaresini taşıyan logo, etiket, stiker, broşür, flama, levha gibi her türlü marka simge araçlarının fuarda kullanılmasının önlenmesine; sergilenmesi veya kullanılması halinde toplatılmasına karar vermiştir.


Söz konusu mahkeme kararları muhatap firmaya tebliğ edilmiş olup, bu karara aykırı hareket edilmesi halinde hukuki ve cezai yaptırımların uygulanacağı kuşkusuzdur.

Firmamız, müşterilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumakta kararlı ve ısrarcı olup, Hyosung marka motosikletlerimizin başka bir isim adı altında Türkiye pazarında satılmak istenmesine karşı da yasal yollara başvurmaktan çekinmeyecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.
GLOBAL MOTOR A.Ş. Paylaş:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

bu iki

KAMUOYUNA DUYURU

Şirketimiz Kuralkan Holding ve bağlı şirketleri 24 yıldır motosiklet sektöründe faaliyette bulunan ve bu güne kadar MZ, Kanuni MZ ve Kanuni markalarını ülkemize kazandırmış büyük ve köklü bir topluluktur.

Şirketimiz sektör içerisinde son derece saygın ve ilkeli bir duruş sergilemekte ve sektörün saygınlığı korumak için üzerine düşen sorumluluğu yapmakta ve yapmaya da devam edecektir.

Şirketimiz bu ilkeli duruşu sebebi ile çeşitli polemiklere ve sektöre zarar verici diyaloglara girmemek için özel bir gayret göstermektedir.

Ancak son günlerde Global Motor adlı şirket gerçek dışı beyan ve açıklamaları ile şirketimizi karalamaya ve sektör içerisinde başkalarına haksızlık yapan bir şirket konumuna düşürme çabası içerisine girmiştir. Şirketimizin polemiklere girmeme ve ilkeli duruşu adı geçen şirketin aleyhte propagandası ile yanlış anlaşılmaya ve sanki adı geçen şirket haklıymış gibi sektörde ve kamuoyunda bir kanaatin uyanmasına sebebiyet verdiği için kamuoyuna işin esasına ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Global Motor adlı şirket 15.07.2005 tarihinde Güney Kore’li Hyosung Machinery Co. ile 1 yıl süreli iyi niyet Mektubu imzalamış ve dünyaca tanınan HYOSUNG marka motosikletleri Türkiye’ye getirmeye başlamıştır. Ancak kısa süre içerisinde gerek çalışma esasları ve gerekse haksız ve kötü niyetli olarak HYOSUNG markasını sanki kendi markasıymış gibi Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak daha iyiniyet Mektubunu imzalanmasının üzerinden 1 ay geçmeden15.08.2005 tarihinde 2005/30811 no ile kendi adına tescil ettirerek başkasının fikri ve sınai hakkını gasp etmiştir.Global Motor’un bu tutum ve davranışları ve Hyosung Machinery Co’nun defalarca markasının iadesini taleplerine karşılık Global Motor bu durumu kendisi ile Distribütörlük Anlaşması imzalanması için bir tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanmaya çalışmış ve Hyosung Machinery Co. ticari ahlak ve etik kurallarına uygun düşmeyen bu davranışları sebebi ile Global Motor ile distribütörlük anlaşması imzalamamış ve ticari işbirliğini devam ettirmemiştir. Bu arada Hyosung Machinery şirketi 2007 yılında S&T Motor olarak unvan değiştirmiştir.

Türkiye’de Hyosung markasını hakkı ile temsil edecek firma arayışına giren S&T Motors Co. araştırmaları neticesinde şirketimiz ile işbirliği yapmaya karar vermiş ve şirketimiz tarafından da uygun bulunan bu teklif üzerine S&T Motors’un ürettiği Hyosung ve S&T marka motosikletlerin Türkiye’de Hyosung ve S&T Kanuni markaları ile satışa sunulması şeklinde anlaşmaya varılmış ve 14 Aralık 2007 tarihinde Distribütörlük Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma ile şirketimiz gerek Hyosung ve gerekse S&T Kanuni marka motosikletlerin Türkiye tek Distribütörü olarak atanmıştır.

Şirketimiz dışında Türkiye’de gerek Hyosung ve gerekse S&T Kanuni marka motosikletlerin başka hiçbir şirket ya da şahıs distribütörü değildir, bu yönde Global Motor tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar ve web sitelerindeki açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi olmayıp tamamen sektörü ve kamuoyunu yanıltmaya matuf çabalar olarak görüyoruz.

Nitekim Global Motor’un tüm aleyhe propagandasına rağmen şirketimiz sektörün yüz akı olan ve 2008 Mart ayı içinde yapılan Motoshow 2008 fuarına yeni ürünleri ile katılmış ve tüketiciler ile S&T Kanuni motosikletlerini buluşturmuştur.

Öte yandan S&T Motor tarafından Global Motor aleyhine kendisine ait bulunan Hyosung markasını haksız ve kötü niyetli olarak tescil ettirmiş olması sebebi ile bu tescilin hükümsüz kılınması ve S&T Motors adına tescili için Beyoğlu Fikri ve sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 2008/9 Esas sayı ile dava açılmış ve dava devam etmektedir.

Global Motor 2015 yılına kadar S&T Motors ile Hyosung markalı ürünleri ithal etmek konusunda anlaşması varmış gibi gerek tüketicileri, gerek sektörü ve gerekse kamuoyunu yanıltmaktadır. Global Motor’un S&T Motors ile hiçbir Distribütörlük anlaşması yoktur.

Global Motor’un bu haksız saldırılarına karşı hukuki, cezai ve idari her türlü yol ve yöntem kullanılarak gerekli cevaplar verileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

Kuralkan Motorlu Araçlar Üretim San ve Dış Tic.A.Ş.üstüne alınmaması gereken siz alınmışsınız k.bakmayın benle siz mesajı aynı anda yazmışız ben ilk mesajımı yazarken sizinkini görmemiştim bile lafım size değildi :)

tr100a
27 Ocak 2012, 23:51
buda 2008 de yazılan birkonu isim hakkını kim almış yazıyor biraz dağa karıştırırsan mahkeme kayıtlarının kopyaları mevcut bazı sitelerde




http://www.motosiklet.net/forum/menderes-ozel/40011-hyosung-artik-bir-turk-markasi-menderes-ozel.html?highlight=Hyosung+art%FDk+bir+T%FCrk+mar kas%FD+%2F+Menderes+%D6zel

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------

problem yok ozaman yanlış anlamışım :)