PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinyal vermeyen araç sürücüleri.



TutkuluAcemi
02 Ocak 2012, 21:09
Öncelikle selamlar. Bugün ve önceki günlerde olduğu gibi sinyal vermeyen araç sürücüleri beni deli etmeye devam ediyor.
Bir anımı anlatayım; Ayrılmış kara yolunda seyrederken sola sinyalimi verdim sola geçeceğim baktım ki karşıdan araç geçiyor. Kendi kendime beklemeliyim araba geçsin sonra geçerim kafasındaydım ki... Adam yavaş yavaş gelerek birden benim gireceğim yere girince şarteller attı ve arkasından gidip korna çalarak önüne geçip basıp gittim(Sürücü bayandı ama farketmiyor erkekler de sinyal özürlü olabiliyor.) İşte abiler bu da böyle bir anımdı.

Mengu16
02 Ocak 2012, 21:17
Bunun için trafikte sürekli sağdan soldan fırlayan makas atan motorcu oluyoruz, hiç bir aracın arkasında uzun süre durmuyoruz, yakın takip yapmıyoruz. İstanbulda motorculara hayat yok böyle yapmayınca. İstanbul trafiğinde hiç görülmediğimin bilincinde olarak diğer taşıtlara da olabildiğince saygısız davranarak 1.5 ayda 1700km yaptım pek ciddi bi sorun yaşamadım. Ama sanıldığının aksine en çok düşük hızlı yakın takiplerde kaza riski var, düşük hızda trafiğe fazla konsantre olmuyorsunuz halbuki asıl o tarz trafiğin belirsizliği fazla. Birde trafik ışıklarına size yeşil yansa bile 50km hızın üzerinde hızla yaklaşmayın. yasak yerde U dönüşü yapan çok manyak var.

TutkuluAcemi
02 Ocak 2012, 21:24
U dönüşü mü? U dönüşü olsa yine iyi karşıdan sollayarak gelen araç sürücüsü sanki ben yokmuşum gibi benim şeridimde paşa paşa gidiyor az kalsın çarpacak ya da kaldırıma çarpacağım... Motosiklet sürücülerinin de hataları var ama otomobil sahibi amcaların kadar olmasa gerek.

ekremz
02 Ocak 2012, 21:36
Ben buna kendimce bir çözüm buldum gibi.Şüpheli araç listesini geniş tutuyor ve her şüpheli aracı korna ve sellektör ile uyarıyorum. Şimdiye kadar olası 3-4 olayı şükür bu sayede daha başında önledik.Denemenizde yarar olur sanırım.

Uğur
02 Ocak 2012, 23:13
Bu yüzden geceleri çok sık selektör ve korna kullanıyorum. Takip mesafemi uzak tutuyorum.
Şunu da gördüm ki eğer motosikletli olarak muntazam sinyal kullanılırsa,trafikte aynı anda araç kullananlar da şayet kullanmıyorlarsa da hatırlayıp sizi sollarken yada önünüzde giderken döneceği anda sinyali kullanıyorlar...
Bu trafikte aşina olmak şart sinyal kullanımına..

afatsum
02 Ocak 2012, 23:38
bende başıma gelen bir olayı anlatayım çok saçma çok komik bir o kadar üzücü Isparta'da öğrenciyim 2007'den beri araba kullanıyorum sinyallerime her zaman özen gösteririm
kullanmayanlara bende çok kızıyorum
nese dersaneme gitmek için yoldayım benzin istasyonundan geçiyorum ilerlerken bir tane servis üstüme üstüme geliyor AMA sinyali tam tersi istikameti gösteriyor az kalsın ezicekti beni bu kadar olur dedim ve elimle nereye sinyal verdiğini gösterdim bana aracın içinden bağırdı devam etti şimdi bu canavara ne demeli ?

Zodium
03 Ocak 2012, 00:12
bugün Alanya cevre yolunda 90-100 km hiz araliginda sag seritte ilerlerken aniden beni sollayip dibime kadar giren bir ticari vardi icinde 2-3 bayan vardi sürücü erkekti buna yetistim fircaladim kizlarin yaninda pancar oldu bazen derslerini vereceksin aga :)