PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar önemli bilgilerinizi bekliyorum [Acil]



Asterix
05 Aralık 2011, 22:08
Cümleten selamın aleyküm abiler, kardeşler..

Honda cbr 125 repsol motorum var. Son 2 haftadır süren bir sıkıntım vardı motorum çalıştığı zaman ısınana kadar stop ediyordu. Daha sonrasında stop etmiyordu. Yalnız şu son 1 haftadır motorum ne kadar yolda yapsam motor ısınsada stop etmeye başladı. Örneğin motoru çalıştırıp 5okm yol yaptım diyelim gazı bıraktığım zaman stop ediyordu. Rölanti yükselttik sorun düzeldi fakat bugün sabah motorla dışarıya çıkacaktım. Kontağı çevirdim marş basıyorum fakat gır gır gır ediyor motor çalışmıyor. Cikleyi çekip denedim fakat yine çalışmadı ondan sonra akü bitti. Neyse motoru 2. vitese çekip itekleyerek çalıştırdık. Ustaya götürdüm ve ustaya durumu anlattım bana aynen şöyle söyledi;
motorun sibobunu yakmışsın veya kompressörü yakmışsın dedi. farzedelim ki kompressörü yaktım o motor nasıl çalıştı ve 15km yol sorunsuz ustaya kadar gitti? ustaya gittiğimde de motor marş ile sorunsuz tek marşta çalışıyor fakat dediğim gibi stop ediyor gazı bıraktığımızda.. bunun sebebi ne olabilir ne kadar masraf çıkarır tavsiyelerinizi bekliyorum ..

mstfkrfk
05 Aralık 2011, 22:18
karbüratör de bir açıklık hava alan bir yer filan olabilir.manifolt yırtılmış olabilir.buji den kaynaklanabilir.marş dinamosundan olabilir.benim daha önce aynı şekilde çalıştıramadığımda ortaya çıkan sonuçlar bunlardandı.