PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce hangi motosiklet pantolonunu almalıyım.



sarıdev
01 Aralık 2011, 14:46
200 tl bütçem var seçeneklerim şunlar;

DIFI TRACE AX :200 TL
NİC 4 mevsim :179 tl
HELD GAVİA :236 TL
REVIT MISSION :249 TL (KAMPANYADA)
MODEKA 8580 :210 TL

Ve bunlar haricinde sizin bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz varsa şimdiden teşekkür ederim.

arifziyaar
01 Aralık 2011, 15:18
Ben kurban bayramı öncesi difi trace ax aldım.Rüzgar soğuk zerre hissetmiyorum.Eskişehire kadar gittim en ufak bi üşüme hissi olmadı.Ancak pantolonda şöyle bi olumsuzluk varkı giydiniz evden çıkıp 50 metre yürürseniz fermuarın kendiliğinden sonuna kadar açıldığını görceksiniz..elim sürekli fermuarda gezmek zorunda kalıyorum :) muhtemelen sokakta görenler sapık olduğumu düşünüyodur.Belki terziye götürüp başka fermuar takılabilir ama ben ugraşmıyorum 25-30 adımda bir çekiyorum yukarı..

takendy
01 Aralık 2011, 16:08
aşağıdaki pantulu görmeni isterim.

http://www.motomaxonlineshop.com/main/bering_cargo_pantolon-pmu244.html

sarıdev
01 Aralık 2011, 16:22
aşağıdaki pantulu görmeni isterim.

http://www.motomaxonlineshop.com/main/bering_cargo_pantolon-pmu244.html

Bak bunu görmemiştim bering iyi bir marka diye biliyorum sanırım DIFI ve berıngı gidip deniycem ama 249 tl ye revıt var nasıl acaba merak ediyom

Syanur
01 Aralık 2011, 16:48
Herşeyden önce pantolonu ne için alıyorsunuz? Beklentilerinizi öncelikli olarak belirlemenizi tavsiye ederim. O bering pantolona baktım bende ama kışlık değilmiş diye almadım. Yoksa fena değil.

Ben NITRO N30 almıştım. Ancak bu fiyat civarlarında hiç bir pantolon benim işimi göremez. Neden? Çünkü ben işe gitmek için ve iş yerinden başka bir mekana geçmek için, en fazla yarım saat hadi bilemedim 40 dakkalık sürüşler için giyiyorum pantolonu. Şehir içinde ulaşım amaçlı. Yani altımda günlük pantolon oluyor her daim. Şöyle anlatayım detayları;

Geçen gün Nitro pantolonumu kotun üstüne giyip işten çıktım, bir alışveriş merkezine gittim. ~1 saat gezdim ve terlediğimi farkettim, hem de epey farkettim! Sonra gecenin soğuğunda çıktım eve geldim. Eve geldiğimde kot pantolonum sırılsıklamdı. Hatta o kadar ıslanmıştı ki kırış kırış olmuştu. Anladım ki üzerimden hemen kolaylıkla çıkarabileceğim(bot giymesem belki bütün pantolonlar kolay çıkar ama) bir pantolon almalıyım. Aksi taktirde terli terli binmek zorunda kalcam. Dip not; Yada dünya kadar para bayılıp çok iyi markaların Dry-tex, Gore-tex gibi ürünlerini deniycem. Kaldı ki bu ürünlerin kotun üzerine giydiğimizde Ankara soğuğunda hem sıcak tutup hem de motordan inince(altımda kot varken) terletmeyeceğine emin değilim. Hemen gittim motomax'a iade ettim pantolonu. 1-2 kere kullanmıştım zaten.

Netten 150 TL ye LBC yandan fermuarlı pantolon aldım. 1,82 boy, 75 kg = L beden aldım. İzlenimlerimi anlatayım;

- 'leri;

1- Göbek altı-bacak üstü(kasık ve kalça bölgesi) biraz fazla bol kesim olduğu için üzerime çok oturmadı(ama ayakta dururken, motor üstünde normal duruyor). Bel kısmı üst kıyafetlerin altında kaldığı için çok da kötü görünmüyor

2- Fermuar fiyatlarını araştırdım, kemikli fermuarlar çok çok! pahalı(kolay bozulmayan, dayanıklı tipler), o yüzden basit fermuarlar kullanılmış bu üründe. Çıkartırken değil de giyerken(özellikle pantolon ve dizlik üstüne giyiyorsanız) dikkat edilmesi gerekiyor. Ani hareketlerden kaçınılırsa sorun olmaz, aksi taktirde elinizde kalabilir.(Ama bu fiyata da ancak bu olur)

4- Cep yok! Bu biraz sıkıcı bir durum. Ayrıca yaz sıcaklarında havalandırma için fermuar yada hava girişi için özel bölmeler yok. Ancak pantolonun günlük pantolon görüntüsüne de böyle bişeyi yapabilmek zor. Belki içliksiz bahar da rahat kullanılır ama yazın giyerseniz terletir gibi.

3- Dikiş yerlerinden biraz su sızdırabildiğini söyleyenler de var, sızdırmıyor diyenler de(tabi nekadar yağış altında nekadar sürede olduğu da önemli). Bazı kullanıcılar dikiş yerlerini terzide güçlendirerek bu sorunu hallettiklerini belirtmiş. Bazı ürünlerde denk geliyor demek ki ama dikiş yerleri basit ve bir dikiş daha attırmak çok zor/sorun olmaz.

5- Diz korumaları konusunda nötr kaldım. Çünkü malzeme kalitesi düşük. Ama oldukça büyük oldukları için dizinizi tamamen kapatıyorlar, fakat sadece diz bölgesini daha aşağıları değil. Kaza anında çok ciddi bir darbe olmadığı sürece koruma sağlayacakları kesin. Ama 1 seferlik ömürleri var gibi. Sert köpük gibi bişey. Kendi kılıfları ve büyük cırtcırtları olduğu için istediğiniz yüksekliğe ayarlayabiliyorsunuz ve kesinlikle yerinden oynamıyorlar olması çok iyi(bazı pantolonlarda bu özellik ya yok, ya da cırt cırt kısmı küçük olduğu için koruma habire düşüyor). Ben diz korumalarını zaten kullanmıycam. Ha ayrıca kalça koruma kılıfı ve içinde sert sünger/köpük'den korumaları ile birlikte geliyor.

+ 'ları;

1- ~250 TL ye kadar olan ürünlerden(incelediğim) malzeme kalitesi olarak hiç bir aşağı kalır yanı yok. Hatta bence bir çoğundan bariz daha iyi. Zaten bu fiyat aralığında aldığınız ürünler size nefes alabilirlik sağlamadığını hatırlatırım. O yüzden hepsi birbirine teknolojik olarak çok yakın.

2- Sıcak tutuyor dediğim NITRO pantonlonumdan çok daha sıcak tutmayı başardı. 0'ın altında Ankara soğuklarında gece ~1 saat dolaştım durdum, hiç üşümedim! Isıtıcılı içlik almaktan vazgeçtim... Yazdan ziyade kışlık bir pantolon olduğu belli.

3- İçlik bağlantı yerleri direk çıtçıtlı olduğu için, içeride kendi kendine dönmüyor, pantolonun dış kısmı ile bir bütünlük sağlıyor. Giyip çıkartırken çok daha rahat ettiriyor insanı.

4- Günlük pantolon gibi düz bir kesimi var. Korumaları çıkarmasanız bile belli olmuyor. Hani 500mt den motorcu pantolonu olduğu anlaşılan tiplerden çok daha düzgün duruyor(bacak kısımları). Ayrıca seleye daha sıkı tutunmanızı sağlayan malzeme geniş kesim. Oldukça iyi kavrıyor seleyi. Beli bariz yüksek. Böbrekleri ve sırtınızı daha iyi kavrıyor ve ısınmasına yardımcı oluyor.

5- Boydan boya fermuarlı olması mükemmel derecede işime geldi benim. Çıkartması 15 saniye, giymesi en fazla! 45~60 saniye(giyerken dikkatli ediyorum fermuarı zorlamamk için, çıkartırken çok daha kolay). Gittiğiniz biyerde çat diye çıkarın, kasanıza, çantanıza koyun.

6- Fiyatı çok uygun ve yerli malı. Beklediğimden daha iyi bir ürün çıktı.

Biraz reklam gibi oldu ama yardımcı olmak için detaylı tanıtım yaptım :)

Sonuç; İhtiyaçlarınız pratiklik ve sıcak tutması ise kesinlikle tavsiye ederim. Ama hem güzel görünsün, hem çok sağlam olsun, hem terletmesin, hem sıcak tutsun derseni bütçenizi epey artırmanız gerek. Almadan önce üzerinize deneyin, baktınız hiç hoşunuza gitmedi boşuna para vermeyin derim.

sarıdev
01 Aralık 2011, 17:03
Tavsiyeler için teşekkürler hele böyle uzun bir yorum için ayrıca teşekkürler Syanur.Bu akşama kadar gelen yorumları okuyup yarın pantolonu almayı düşünüyorum.Esasında reel de çok arkadaşa sordum ancak MT den daha fazla kitlelere ulaşabileceğimi düşünerek buraya da konu açtım.Bana gerçekten sağlam bi pantolon lazım görüntüsü önemli değil zira ben kuryeyim yağmur çamur demeden giyebileceğim bişey lazım.

Syanur
01 Aralık 2011, 17:37
Tavsiyeler için teşekkürler hele böyle uzun bir yorum için ayrıca teşekkürler Syanur.Bu akşama kadar gelen yorumları okuyup yarın pantolonu almayı düşünüyorum.Esasında reel de çok arkadaşa sordum ancak MT den daha fazla kitlelere ulaşabileceğimi düşünerek buraya da konu açtım.Bana gerçekten sağlam bi pantolon lazım görüntüsü önemli değil zira ben kuryeyim yağmur çamur demeden giyebileceğim bişey lazım.

Rica ederim ama keşke baştan söyleseydiniz kurye olduğunuzu :mrgreen:
Siz sürekli pantolonu giyeceksiniz ozaman. Benim gibi altına günlük bir pantolon daha giymek zorunda değilsiniz. Yağmur konusunda dayanıklı bişey olmalı. Ben yağmurda kısa sürüşler yapıyorum, sorun olmuyor.

Şimdiden hayırlı olsun. Yazdığım yorumdan da başkaları faydalanır artık :)

Carbon
01 Aralık 2011, 19:24
Feyizoğlunda Prohel takım var Kışlık mont+Kışlık pantalon+ balaklava 249 TL sadece pantalon almaktansa daha iyidir bence...

Raphae1
01 Aralık 2011, 19:53
Ben kurban bayramı öncesi difi trace ax aldım.Rüzgar soğuk zerre hissetmiyorum.Eskişehire kadar gittim en ufak bi üşüme hissi olmadı.Ancak pantolonda şöyle bi olumsuzluk varkı giydiniz evden çıkıp 50 metre yürürseniz fermuarın kendiliğinden sonuna kadar açıldığını görceksiniz..elim sürekli fermuarda gezmek zorunda kalıyorum :) muhtemelen sokakta görenler sapık olduğumu düşünüyodur.Belki terziye götürüp başka fermuar takılabilir ama ben ugraşmıyorum 25-30 adımda bir çekiyorum yukarı..aman hocam dışardan yanlış anlaşılmasın :)

yasdal
01 Aralık 2011, 20:20
LBC önermem. Yılbaşında antolon üzerinden giyileni aldım. 2-3 ay sonra fermuarı bozuldu terzide değiştirttim. 1-2 ay sonra pantolon ağ kısmı eridi gitti, yama yaptırdım, iç astarı hemen her yerinden püskül püskül oldu devamlı fermuara takılıyor, içine bir iki tane daha yama yaptırdım bu arada, bu gün hala giyiyorum ama şimdi baktım ek yerlerinden 3-4 yer açılma yapmış vaziyette. Aldıktan 1 ay sonra bu pantolonu yağmurda giymemem gerektiğini tecrübe ettim donuma kadar ıslanarak. Yağmuru gördüğü an dona kadar indirmesi 1-2 dk sürüyor.

Tekrar aynı markanın herhangi bir ürününü almam.

Yağmur işi ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir mağazada bu ürünler çamaşır makinasına girerse yağmur geçirir demişlerdi. Yağmur işi o yüzden de olabilir. Ben ilk ay içinde yıkatmıştım. Hoş 30 derecede özenle yıkamıştı eşim. O yüzden yapmur geçirgenliğine ben sebep olmuş olabilirm ama malzeme kalitesi gerçekten kötü. Ben ettim siz etmeyin diye yazıyorum. Zaten konunun açılma amacı da bu sanırım :)

sarıdev
01 Aralık 2011, 20:41
Yağmur problem değil zaten revıt yağmurluk takımım var,diz örtümde var güzel bir pantul alıp kombineyi tamamlamak istiyorum.(patronlarım sağ olsun mıchelın lastiklerim dahil her türlü ihtiyacımı alıyorlar)Ben biraz daha siteleri araştırıyım.

F54
01 Aralık 2011, 20:42
bende daha dün prohel aldım gayet güzel motordan indiğim an yumurtalar kaynamaya başlıyor:cherry:öyle sıcak tutuyor daha önceden dizlik kullanıyordum ama çok zaman kaybetmişim keşke ilk baştan pantolon alsaydım dizliklerle boşuna üşüyormuşum:farao:

sarıdev
01 Aralık 2011, 22:45
Büyük ihtimalle bu iki pantolondan birini alıcam ürün hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?


http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_trace_ax_pantolon-pmu1431.html

http://www.motomaxonlineshop.com/main/bering_cargo_pantolon-pmu244.html

Syanur
02 Aralık 2011, 11:17
Bering'i incelemiştim. Bildiğin Kargo pantolonu. Kurumalar ve sürtünmeye karşı normal pantolondan daha dayanıklı olduğu iddiası dışında hiçbir farkı yok. Sıcak tutmasını beklemeyin özellikle. Kurye olduğunuzu düşünerek DIFI yi tercih ederdim. Ancak zaten gidip görünce kendiniz karar verirsiniz.

sarıdev
02 Aralık 2011, 15:22
Bering'i incelemiştim. Bildiğin Kargo pantolonu. Kurumalar ve sürtünmeye karşı normal pantolondan daha dayanıklı olduğu iddiası dışında hiçbir farkı yok. Sıcak tutmasını beklemeyin özellikle. Kurye olduğunuzu düşünerek DIFI yi tercih ederdim. Ancak zaten gidip görünce kendiniz karar verirsiniz.


Bende bu sabah öyle yaptım üstadım gidip 299 tl ye DIFI pantolon aldım linkide aşağıda.Bakalım zamanla yorumlarımı yazarım



http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_sierra_nevada_3in1_pantolon-pmu1422.html

Syanur
02 Aralık 2011, 15:34
Bütçeyi biraz arttırmışsınız ama değmiş gibi görünüyor. Ben bu pantolonu incelememiştim ama özelliklerine bakılırsa özenilerek hazırlanmış bir ürün. DIFI nin kalitesi iyi, hollanda malı. Umarım ihtiyacınızı görür. İzlenimlerinizi yazarsınız artık :)

biglebowski
02 Aralık 2011, 15:39
Bende bu sabah öyle yaptım üstadım gidip 299 tl ye DIFI pantolon aldım linkide aşağıda.Bakalım zamanla yorumlarımı yazarım



http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_sierra_nevada_3in1_pantolon-pmu1422.html

299 lira olan Difi'nin hangi modeli acaba, onu da yazar misiniz?

sarıdev
02 Aralık 2011, 15:48
DIFI SIERRA NEVADA 3in1 PANTOLON modeli.şimdi içliklerini sökmek zorunda kaldım.Bugün dışarı pek çıkmadım haliyle şirket içerisinde terletti.Ama baya kaliteli olduğunu düşünüyorum kışın bu pantolonla kolay kolay üşüyeceğimi sanmıyorum.Bu arada 3x large beden aldım anca oldu boyum 1/92 ucuz ürünlerde büyük beden bulamadım .

İsmailFidan
02 Aralık 2011, 19:33
Herşeyden önce pantolonu ne için alıyorsunuz? Beklentilerinizi öncelikli olarak belirlemenizi tavsiye ederim. O bering pantolona baktım bende ama kışlık değilmiş diye almadım. Yoksa fena değil.

Ben NITRO N30 almıştım. Ancak bu fiyat civarlarında hiç bir pantolon benim işimi göremez. Neden? Çünkü ben işe gitmek için ve iş yerinden başka bir mekana geçmek için, en fazla yarım saat hadi bilemedim 40 dakkalık sürüşler için giyiyorum pantolonu. Şehir içinde ulaşım amaçlı. Yani altımda günlük pantolon oluyor her daim. Şöyle anlatayım detayları;

Geçen gün Nitro pantolonumu kotun üstüne giyip işten çıktım, bir alışveriş merkezine gittim. ~1 saat gezdim ve terlediğimi farkettim, hem de epey farkettim! Sonra gecenin soğuğunda çıktım eve geldim. Eve geldiğimde kot pantolonum sırılsıklamdı. Hatta o kadar ıslanmıştı ki kırış kırış olmuştu. Anladım ki üzerimden hemen kolaylıkla çıkarabileceğim(bot giymesem belki bütün pantolonlar kolay çıkar ama) bir pantolon almalıyım. Aksi taktirde terli terli binmek zorunda kalcam. Dip not; Yada dünya kadar para bayılıp çok iyi markaların Dry-tex, Gore-tex gibi ürünlerini deniycem. Kaldı ki bu ürünlerin kotun üzerine giydiğimizde Ankara soğuğunda hem sıcak tutup hem de motordan inince(altımda kot varken) terletmeyeceğine emin değilim. Hemen gittim motomax'a iade ettim pantolonu. 1-2 kere kullanmıştım zaten.

Netten 150 TL ye LBC yandan fermuarlı pantolon aldım. 1,82 boy, 75 kg = L beden aldım. İzlenimlerimi anlatayım;

- 'leri;

1- Göbek altı-bacak üstü(kasık ve kalça bölgesi) biraz fazla bol kesim olduğu için üzerime çok oturmadı(ama ayakta dururken, motor üstünde normal duruyor). Bel kısmı üst kıyafetlerin altında kaldığı için çok da kötü görünmüyor

2- Fermuar fiyatlarını araştırdım, kemikli fermuarlar çok çok! pahalı(kolay bozulmayan, dayanıklı tipler), o yüzden basit fermuarlar kullanılmış bu üründe. Çıkartırken değil de giyerken(özellikle pantolon ve dizlik üstüne giyiyorsanız) dikkat edilmesi gerekiyor. Ani hareketlerden kaçınılırsa sorun olmaz, aksi taktirde elinizde kalabilir.(Ama bu fiyata da ancak bu olur)

4- Cep yok! Bu biraz sıkıcı bir durum. Ayrıca yaz sıcaklarında havalandırma için fermuar yada hava girişi için özel bölmeler yok. Ancak pantolonun günlük pantolon görüntüsüne de böyle bişeyi yapabilmek zor. Belki içliksiz bahar da rahat kullanılır ama yazın giyerseniz terletir gibi.

3- Dikiş yerlerinden biraz su sızdırabildiğini söyleyenler de var, sızdırmıyor diyenler de(tabi nekadar yağış altında nekadar sürede olduğu da önemli). Bazı kullanıcılar dikiş yerlerini terzide güçlendirerek bu sorunu hallettiklerini belirtmiş. Bazı ürünlerde denk geliyor demek ki ama dikiş yerleri basit ve bir dikiş daha attırmak çok zor/sorun olmaz.

5- Diz korumaları konusunda nötr kaldım. Çünkü malzeme kalitesi düşük. Ama oldukça büyük oldukları için dizinizi tamamen kapatıyorlar, fakat sadece diz bölgesini daha aşağıları değil. Kaza anında çok ciddi bir darbe olmadığı sürece koruma sağlayacakları kesin. Ama 1 seferlik ömürleri var gibi. Sert köpük gibi bişey. Kendi kılıfları ve büyük cırtcırtları olduğu için istediğiniz yüksekliğe ayarlayabiliyorsunuz ve kesinlikle yerinden oynamıyorlar olması çok iyi(bazı pantolonlarda bu özellik ya yok, ya da cırt cırt kısmı küçük olduğu için koruma habire düşüyor). Ben diz korumalarını zaten kullanmıycam. Ha ayrıca kalça koruma kılıfı ve içinde sert sünger/köpük'den korumaları ile birlikte geliyor.

+ 'ları;

1- ~250 TL ye kadar olan ürünlerden(incelediğim) malzeme kalitesi olarak hiç bir aşağı kalır yanı yok. Hatta bence bir çoğundan bariz daha iyi. Zaten bu fiyat aralığında aldığınız ürünler size nefes alabilirlik sağlamadığını hatırlatırım. O yüzden hepsi birbirine teknolojik olarak çok yakın.

2- Sıcak tutuyor dediğim NITRO pantonlonumdan çok daha sıcak tutmayı başardı. 0'ın altında Ankara soğuklarında gece ~1 saat dolaştım durdum, hiç üşümedim! Isıtıcılı içlik almaktan vazgeçtim... Yazdan ziyade kışlık bir pantolon olduğu belli.

3- İçlik bağlantı yerleri direk çıtçıtlı olduğu için, içeride kendi kendine dönmüyor, pantolonun dış kısmı ile bir bütünlük sağlıyor. Giyip çıkartırken çok daha rahat ettiriyor insanı.

4- Günlük pantolon gibi düz bir kesimi var. Korumaları çıkarmasanız bile belli olmuyor. Hani 500mt den motorcu pantolonu olduğu anlaşılan tiplerden çok daha düzgün duruyor(bacak kısımları). Ayrıca seleye daha sıkı tutunmanızı sağlayan malzeme geniş kesim. Oldukça iyi kavrıyor seleyi. Beli bariz yüksek. Böbrekleri ve sırtınızı daha iyi kavrıyor ve ısınmasına yardımcı oluyor.

5- Boydan boya fermuarlı olması mükemmel derecede işime geldi benim. Çıkartması 15 saniye, giymesi en fazla! 45~60 saniye(giyerken dikkatli ediyorum fermuarı zorlamamk için, çıkartırken çok daha kolay). Gittiğiniz biyerde çat diye çıkarın, kasanıza, çantanıza koyun.

6- Fiyatı çok uygun ve yerli malı. Beklediğimden daha iyi bir ürün çıktı.

Biraz reklam gibi oldu ama yardımcı olmak için detaylı tanıtım yaptım :)

Sonuç; İhtiyaçlarınız pratiklik ve sıcak tutması ise kesinlikle tavsiye ederim. Ama hem güzel görünsün, hem çok sağlam olsun, hem terletmesin, hem sıcak tutsun derseni bütçenizi epey artırmanız gerek. Almadan önce üzerinize deneyin, baktınız hiç hoşunuza gitmedi boşuna para vermeyin derim.

LBC pantolon için aynı şeyleri söyliyemicem. yeni konu açtım.orada LBC hakkında bişeyler yazdım.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/96327-kullandigim-ekipmanlar-ve-incelemelerim.html

bu arada belki parti farkından doğan bi kalitesizlik durumu olabilir.

mayildiz
03 Aralık 2011, 01:39
Konu açılmışken yazayım, olayın vuku bulduğu tarihte bir sonraki gün şehir dışına gideceğimden acele ile bir pantolon alayım dedim ve
prohel spider pantolon aldım, siz sakın almayın. Sebebi;

Pantolon temel olarak 3 katman; dış kalın kumaş, yağmur geçirmez ara katman, miflonlu içlik.
Bu üç katın tam ortasındaki yağmur geçirmez katmanın aynı zamanda nefes alabilir olması gerek ama
Prohel malesef bildiğin naylonu dayamış :) Giydikten 5 dakika sonra hafif bir nemlilik başlıyor.
Seleye oturup 30 dakika yol git altını ıslatmış kadar oluyorsun.
Yağmur geçirmeyeceği garanti ama buna zaten gerek kalmıyor. Yağmursuz havada bile iç çamaşırına kadar ıslanıyorsun.
Peki bu ıslaklık ne olacak yol boyunca çekilir eziyet değil. Nemden kurtulmak için neler yapmadım.
Ayaklarımı yolun dikine uzatıp paçalardan rüzgar girsin diye uğraştım. Yol boyu otur kalk kaç kere yaptım bilmiyorum askerde o kadar yapmadım galiba.
Sonunda bir yerde durup pantolondan kurtuldum. Biraz git üşüyünce geri giy, çıkart vs. :) çile.
Bu malum ara katı altın makasla çıkardıktan sonra biraz kullanılabilir oldu. Ama artık yağmur ve az miktarda rüzgarda alıyor.
Dandik korumalarıda bu ara kata takıldığından artık onlarda yok.
Geçen seneden bu yana üretim teknikleri değişmediyse sakın almayın.

F54
03 Aralık 2011, 01:54
Konu açılmışken yazayım, olayın vuku bulduğu tarihte bir sonraki gün şehir dışına gideceğimden acele ile bir pantolon alayım dedim ve
prohel spider pantolon aldım, siz sakın almayın. Sebebi;

Pantolon temel olarak 3 katman; dış kalın kumaş, yağmur geçirmez ara katman, miflonlu içlik.
Bu üç katın tam ortasındaki yağmur geçirmez katmanın aynı zamanda nefes alabilir olması gerek ama
Prohel malesef bildiğin naylonu dayamış :) Giydikten 5 dakika sonra hafif bir nemlilik başlıyor.
Seleye oturup 30 dakika yol git altını ıslatmış kadar oluyorsun.
Yağmur geçirmeyeceği garanti ama buna zaten gerek kalmıyor. Yağmursuz havada bile iç çamaşırına kadar ıslanıyorsun.
Peki bu ıslaklık ne olacak yol boyunca çekilir eziyet değil. Nemden kurtulmak için neler yapmadım.
Ayaklarımı yolun dikine uzatıp paçalardan rüzgar girsin diye uğraştım. Yol boyu otur kalk kaç kere yaptım bilmiyorum askerde o kadar yapmadım galiba.
Sonunda bir yerde durup pantolondan kurtuldum. Biraz git üşüyünce geri giy, çıkart vs. :) çile.
Bu malum ara katı altın makasla çıkardıktan sonra biraz kullanılabilir oldu. Ama artık yağmur ve az miktarda rüzgarda alıyor.
Dandik korumalarıda bu ara kata takıldığından artık onlarda yok.
Geçen seneden bu yana üretim teknikleri değişmediyse sakın almayın.arkadaş ben daha 2 gün önce aldım prohel içime kurt düşürdün şimdi:santa: bende gittim pantolonu aldım başladım fermuarları açmaya ve ne göreyim içlik çıkıyor sonra korumalar cırtlı onları da çıkardım baktım anlattığın kadar kötü gibi gelmedi bana senin pantolon da da korumalar cırtlı mıydı? ama ben kullanırken herhangi bir terleme yok malum havalar geceleri 1 dereceye kadar düşüyor o yüzden bi anormallik yok gibi üşümüyorum sen demişsinki o ince astarı kesince korumalar düştü senin ki heralde cırtlı değildi sanırım he birde unutmadan ben bu ürünü 120 tl ye aldım kışın sıcak tutsun yeter fazla birşey istemem yazın ise dizlik kullanırım diye düşünüyorum

khan_x
01 Nisan 2016, 00:48
Merhaba arkadaşlar ben Ross tora kullanıyorum Nerede üretiliyor bilmiyorum ama kaliteli urun mont joe rocket ayni kumasi kullanmislar 600d dayanikli dizlerde koruma var gayet rahat icliği çıkıyor kışın deneme fırsatım olmadı ama ankarada ise yarayacağını dusunuyorum eğer sıcak tutarsa ise gidip gelebilirim motorla