PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çok farklı bir soru bi göz atın :)



ByR3D
25 Kasım 2011, 01:20
öncelikle bütün saygıdeğer üyelerden özür dilerim biraz düzensiz yazı ve başlık öldü çünkü cep telefonundan yazıyorum :) imla hataları içinde kusura bakmayın:)
Sorum şu : henüz motosiklet almadım bir önce ki başlıkla klasik bir soru sormuştum. Bu seferde soruyorum ki bir motosiklet(ybr 125 , cbf 150) yoksa suzuki(alto yada maturidi) mi almak daha mantıklı ? Fiyatları aynı civarlarda. Ve ben üniversite
öğrenci adayıyım (: tüm yorumları bekliyorum . Şimdiden herkez saygılar iyi forumlar :)

BestMachine
25 Kasım 2011, 01:31
Fiyatlarına bakma derim arkadaşım motosiklet kullanmak bi tutkudur arabaya gelince oda bana göre hava şartları vb. şeylerden korunma gibi görüyorum.. Kişiden kişiyede değişir sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz.. Bende arabada var ama ben motosikletimi kullanmayı daha çok seviyorum motosiklet pratik geliyor trafik derdi yok en azından..He işin şu yönü var bide ailen olur o zaman arabaya geçiş yaparsın bi öğrenci için motosiklet ideal :) :cat:

ByR3D
25 Kasım 2011, 01:36
abim çok sağol bende motosiklet düşünüyorum fakat , dört mevsim kullanmam gerek. Bu aralar havalar fena soğudu ve açıkçası motosiklet düşüncemden soğudum gibi oldu.sonra araba düşündüm ama ondada bi kaza durumunda masrafı çok olabilir.yada ne bileyim klasik arada sorunları çıkabilir
Taban çürümesi camdan su alma falan gibi. Onun haricinde bu iki araç
800cc ve yakıtı kokluyor vergisi düşük buda cazip hale getiriyor. Ve yine arada kaldım :/

BestMachine
25 Kasım 2011, 01:41
Arabanın masrafı bitmez benim anneannem kullanıyor aslında çoğunlukla evin önünde duruyor ama yine durduğu halde masraf çıkarıyor :) motosikletin masrafı daha az oluyor...

ByR3D
25 Kasım 2011, 01:48
masraf konusunda katılıyorum fakat soğuk havada motosiklete binemeyebilirm memlekete giderken eşya götürmem gerek ve sığmaz büyük ihtimal topcaselere sonra sürekli üstümde korumalar olacak bunlar canımı sıkıyor
Işte

BestMachine
25 Kasım 2011, 01:53
Anladım karar senin arkadaşım hesabına hangisi uyarsa onu al kullanamıyacağın aracıda alma derim :) :)

ByR3D
25 Kasım 2011, 01:56
bende karar veremiyorum :/

anamur.spor
25 Kasım 2011, 02:04
Kardeş motosikletleri alınca kış günü kullanmanı tavsiye etmem bence baharı bekle.2012'de piyasaya yeni modellerin geleceğini okudum bir yerde.Ayrıntıyı hatırlasam inan bana paylaşırdım.İyi niyetli bilgi paylaşımıdır bu:)

Lucas
25 Kasım 2011, 03:04
Senin icin zevk degil, ihtiyaclarin onemli. Daha cok gencsin, senin yasinda olsam dusunmez motor alirdim, ama benim gibi 30 yasinda biri cikar, araba al derdi :)
Özetle, kimin ne dedigi onemli degil, butcen dogrultusunda senin icin en mantikli olani yap.

excavatus
25 Kasım 2011, 19:28
Araba mı motosiklet mi diye kararsız kaldıysan hajım,
Sen motosiklet tutkunu, sevdalısı değilsin. Araba al, başını belaya sokma,
nazlıdır motosiklet, bakım ister zırt pırt, ilgilenmek ister arıza yapar, yazı var kışı var,
kıyafeti var uğraş dur...
Akıllı adam işi değil yani motosiklet. Aşık olmak lazım, aşık olacaksın ki, beynin herşekilde hayır derken,
sen salak salak sırıtarak açacaksın gazı...
Sen en iyisi araba al

ezell
25 Kasım 2011, 19:40
Araba mı motosiklet mi diye kararsız kaldıysan hajım,
Sen motosiklet tutkunu, sevdalısı değilsin. Araba al, başını belaya sokma,
nazlıdır motosiklet, bakım ister zırt pırt, ilgilenmek ister arıza yapar, yazı var kışı var,
kıyafeti var uğraş dur...
Akıllı adam işi değil yani motosiklet. Aşık olmak lazım, aşık olacaksın ki, beynin herşekilde hayır derken,
sen salak salak sırıtarak açacaksın gazı...
Sen en iyisi araba al Kesinlikle katılıyorum

kingcüneyt
25 Kasım 2011, 19:44
bak ben araba aldım ama kışın bu soğuk gününde hala titreyerek motora binerim aradaşın dediği gibi akkıllı işi değil :queen:

Seger125
25 Kasım 2011, 20:13
aynen motor, ekonomi aracı değildir. Ekonomi istiyosan araba alıcaksın. Motor arıza yapar, yağ akıtır, biyerleri gevşer. Çok ugrasırsin ve sen motorcu değlsin henuz. Eli yağdan arınmayan bence hiç motorcuyum diye de geçinmesin. Motorcu motorunun dilinden anlıyandır :) ve son olarak sabahın 7'sinde sıcacık otobusle gtmek varken, motoruyla 3-5 derece sıcaklıkta okula veya işine gidebilendir. =)

excavatus
26 Kasım 2011, 01:27
Bak mesela hava dönmüş buralarda - olmuş.
Benim maviş parça bekliyo. Cabbarla başbaşa kaldık. Geçen akşam saat 10 da çıkacam arkadaşların yanına. Garaj buz. Baktım çalışmıyo. O saatte (derdini bildiğimde) soğuk taşlara otura otura.. karbüratörü söktüm, temizledim, şamandırayı temizledim, şanadıra iğnesinin yuvasında donmuş durumda kalan ve şamandıranın aşağı düşmesini engelleyen pislikleri temizledim. Saat oldu 11... Sonra ne oldu? o kadar saat buz gibi taşta oturursan, sabaha kadar da tuvalette oturursun.
Ama sonuç ne? arkadaşlarımın yanına gidemedim (gitmedim) karın ağrısından ve soğuktan geberirken, üstüm başım batmışken, titrer bir vaziyette cabbarın Tan! Tan! Tatan! diye çalışmasını seyredip sırıtıyordum. Motoru ısıttım. Ellerimi ısıttım motor bloğunda. Sonra eve...

aha işte... akıl var mı bunda? gram yok...

tr100a
26 Kasım 2011, 02:36
hepsi bir tarafa çok tehlikeli çok dikkat istiyor araba daha mantıklı

sbr
26 Kasım 2011, 04:40
motor kullanmak için motora aşık olmak gerekmez bence. motoru araç olarak kullanan insanlarda var,bunları göz ardı etmemek gerekir.dediğin otomobil yani suzuki maruti yada alto gayet güzel bir otomobil(eğerki temizine denk gelirsen tabii)..ben sana bu kararsızlığın hakkındaki fikirlerimi söyleyeyim. otomobil alırsan yaz kış rahat binersin,arkadaşlarınla binersin,gezersin,pikniğe falan gidersin, ikinci bir sırt çantasını yada taşımak zorunda olduğun hacimli şeyleri nereye koycam diye düşünmezsin, arabanda yatabilirsin.. ama bide otomobilin şu olumsuzlukları var, 800cc diye az benzin yakar sanma.(evet litre bazında az yakabilir ama kuruş hesabı yaparsan biraz fazla gelebilir) otomobilde yaktığın benzinle motorda 2kat yol yapabilirsin, üniversite öğrencisi olcam diyorsun, beleşçiler çok olur herkes otomobilinden faydalanmaya çalışır.. amaaa bir motor alırsan beleşçiler yaklaşmaz. kafana göre istediğin yere gidersin. yakıtı hiç bir zaman sorun etmezsin, herkes senden motorcu cocuk diye bahseder:)

ByR3D
26 Kasım 2011, 20:29
bütün yorumları değerlendiriyorum .. Sbr abim konuyla en alakalı yaklaşımda bulunmuş bundan dolayı ona ayrı bı teşekkur ediyorum.motosiklet sürmesini seviyorum ama olmazsa olmaz demıyorum.bunun nedeni iste öğrenciyim ve bir kez taşıt alacagım bunu sanırsam öğrenim hayatım boyunca kullanacagım ve ailem bu konu kolay kolay maddi destek vermez.bende bundan dolayı otomobil düşüncesine saptım.. bütün cevapları merakla bekliyorum.. saygılarıma.

gugukk
26 Kasım 2011, 20:40
Arabaaya benzin dayanmaz vergisi trafiği çekilecek iş değil en güzeli motor