PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motoru Trafikten Men Etme



anaconda84
19 Ekim 2011, 12:31
arkadaşlar babamın bir peugeot motoru var plakayı trafikten nasıl düşüreiliriz. ne yapmam gerekiyor. babam mayıs ayında vefat etti ve motor hala onun üzerine görünüyor. yani ruhsatlar hala babamın üzerine. motor kullanılmıyor öylece yatıyor pastan arızadan geçilmiyor. sigortası yok yaklaşık 1 yıldır. muayeneside yok kullanılmadıı için götürülmüyordu. birde maliyeti var mı bu işin varsa ne kadardır? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. bu arada ben manisa'nın akhisar ilçesinde ikamet ediyorum. farkedermi bilmiyorum.

kurubuz
19 Ekim 2011, 13:00
Veraset ilamını, ruhsatı plakayı al trafiğe git derdini anlat. En doğru cevabı oradan alırsın. Kanımca varisler adına yeni ruhsat ( ortak ruhsat) çıktıktan sonra trafikten düşürebilirsin, ama belki başka bir yolu vardır. Ama eğer mirası reddettiyseniz herhangi birşey yapmana gerek yok, motoru çöpe atabilirsin.

anaconda84
19 Ekim 2011, 13:18
mirası reddetmedik anlaşılan o ki yine masraf göründü bize maalesef en doğrusu sizinde dediğiniz gibi sanırım trafik şubeye gidip ordan öğrenmek. tabi işten fırsat bulabilirsek.

kurubuz
19 Ekim 2011, 14:18
Babamın vefatından sonra annem kardeşim ve bana kalan otomobili satmak için önce üçümüz adına ortak ruhsat çıkmıştı daha sonra kardeşim ve annemden vekalet alarak ben satışını yapmıştım. Sanıyorum sen de benzer bir yol izleyerek aracı trafikten düşüreceksin.

anaconda84
19 Ekim 2011, 14:52
teşekkür ederim kardeşm bilgilendirdiğin için çok sağol.