PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başımdan geçen bir kaza



bensen001
16 Ekim 2011, 17:54
Arkadaşlar ben daha 14 yaşımdayken bir kaza geçirdim ve üzerimde halen psikolojik etkileri var isterseniz kısa bir şekilde anlatayım..:
Bir gün öğle saatlerinde bisikletimle hızlı bir şekilde eve gitmiştim oradan 3 ay tatili boyunca çalıştığım dönerci dükkanına giderken geç kalmıştım bizim evimizde o zamanlar biraz yokuştu yokuş da dik ama en fazla 100-150metre falan bende pedallara yüklenip hızlı bir iniş gerçekleştirirken kamyon kornası duydum ama duramadım arka frenimin teli koptu bende çareyi bisikleti yan yatırmakta buldum ki buda bir hataydı yine fayda yok en sonunda kendimi kamyonun altında geçmiş kaldırımın kenarında bisikletin jantları ikiye katlanmış veda kanlar içinde buldum kanayan yerim de sağ gözüm idi çok endişelenmiştim ama allah korumuş gözüme 42 dikiş attılar 1kaç milimetre daha kesilse imiş gözümü elime alıcakmışım...Olduğum yerden kalkamıyordum 2 tane abi allah razı olsun caner ve nuri isimli iki abi hemen beni yerimden kaldırıp gözümün durumunu görmem için toros model bir arabanaın aynası yardımı ile gözümü görmemei sağladılar ki o andan sonra biraz sersemlemiştim...Hemen kendimi toparlayarak bisikletide orada bırakmadım çocuk aklı işte eve gittim annemler falan indiler aşşağıya bir tıp merkezine gittik orada herhangi bir işlem uygulayamadılar devlet hastanesine yönlendirdiler bizde taksi ile hemn gitik tabi anem ağlıyo falan annemimi sakinleştiriyim gözümün acısınımı dindirmeye çalışıyım analamadım gittii.Hastanede estetik yapacak doktor izine ayrılmış bir adet hemşire gönderdiler oda biraz sık dişini die die 1.5 saatlik bir işlem gerçekleştirerek içli dışlı bir dikiş attı...Ve şimdi gözümün altında o dikişin hala izi var ve ben scooter tip motosiklet kullanıyorum...KORKULARIMI yenemiyorum ne yapıcam anlamadım olayın üzerinden 3-5 sene geçti...
:salut:

anaconda84
16 Ekim 2011, 18:09
kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun Allah korumuş. yapman gereken tek şey o olayı unutmak (biliyorum çok zor) ve kendini motora alıştırmak boş tenha yerlerde sür derim içindeki o korkuyu atana kadar.

eren1903
16 Ekim 2011, 18:13
Geçmiş olsun. Bende 15 yaşımdayım çok büyük bir kaza yaptım ama allahtan full koruma vardı. Bisiklete bile kasksız binme.

Soykan67
16 Ekim 2011, 18:21
Korumaların yaz-kış eksiksiz olsun.Bu içini biraz ferahlatır.Tamdan kastımda sadece mont ve kask değil.Dizlik, bellik, sırt koruma gibi ürünlerde eksiksiz olsun.Korumalarım benim tam ve korumalarım giyince trafikteki korkum bir nebze olsun azalıyor.

bensen001
16 Ekim 2011, 18:30
allah razı olsun arkadaşlar bende scooterimle simdi boş alanlarda pratik yapıyorum allah izin verirse bu sene 3 ay tailinde hondanın 4 aşamalı eğitimi var güzenli sürüş eğitimleri onlara katılıp eğitim alıcam 1.500tl tutuyor ama değiceğine emin değilim bunla ilgilide gidenler bilgi verirse memnun olurum

Eren1903 kardeşim çok geçmiş olsun çok dikkat etmek gerekiyor bu meretler kendini aşıyolar bazen!!! 2teker üzerinde her an kaza y apıcakmış gibi gitmek adamı içten içe yiyor abi yaaa!!!

sadeceo
16 Ekim 2011, 18:40
Geçmiş olsun inşallah kısa sürede atlatırsın.

bensen001
16 Ekim 2011, 18:54
saolasın dostum allah razı olsun bunada şükür altında kalıp ölebilrdimde!!!

safakk
16 Ekim 2011, 19:20
bir psikologla görüşebilirsin. Bu konuda bizden çok onların yardımı dokunur

samet10
16 Ekim 2011, 19:37
geçmiş olsun kardeş

baya kötü bir kaza geçirmişsin korkuların olması doğal ne desem bilemedim....

bensen001
16 Ekim 2011, 19:40
sağolun dostlarım fakat safakk' teessüf ediorum bari tımarhaneye yatırsaydın dostum.

safakk
16 Ekim 2011, 19:54
sağolun dostlarım fakat safakk' teessüf ediorum bari tımarhaneye yatırsaydın dostum.

Yanlış anlamayın size hakaret etmek amaçlı yazmadım. Sonuçta her insanın psikologa ihtiyacı vardır hele ki bu gibi atlatılması zor olan durumlarla karşılaşıldığında hemen her insan psikologa gider. Ancak memleketimizde psikolog=tmarhane= deli gibi abartmalar ve psikologa sadece deliler gidermiş gibi bir toplumsal kanıya sahip olduğumuzdan beni kınamanızı doğal ve haklı buluyorum.

Ancak ne yazıkki işin boyutu öyle değil. Psikologa deli olmadan yani ruhsal yada zihinsel bir bunalım yaşamadan önlem için gidersiniz. Zaten daha ileri bir safhaya geldiğinizde artık psikologa değil psikiyatriste gidersiniz. Nedeni ise psikologun ilaç yazma yetkisi yoktur ancak psikiyatrist ilaç yazma ve hastaneye yatırma yetkisine sahiptir.

Tüm bunlar doğrultusunda yaşadığını ufak birşey değil. Buradaki insanlar her ne kadar size yardımcı olmak rahatlatmak amaçlı şeyler anlatsa söylese de bir psikolog kadar yardımcı olamayacağını hepimiz biliyoruz.

Tekrar geçmiş olsun sürçü lisan ettiysem affola

ferhatkars
16 Ekim 2011, 20:17
geçmiş olsun kardeş....
kuryelik yapıyorum....2 hafta önce ısıklarda dururken çok ciddi bir kaza geçirdim....
önümde anadol kamyonet vardı...arkadan gelen araç duramayıp anadol ile arada motoru pires etkisi ile perte cıkardı....allahtan ben dikkatliyimki o sırada hemen atladım motordan....bende hiç bir şey yok....
o günden beri benım de piskoloji bozuldu....yavaşlayacagım yada duracagım zaman hiç önüme bakmıyorum.... hep arkama bakıyorum....
bir gün arkama bakarken önüme bakmadıgım için kaza yapmam yakındır.... zaten bayrama dogru kuryeliği bırakacagım....
inan 6 yıldır motor üstündeyim ilk defa böyle bir kazam oldu ve benimde piskolojim kötü durumda....

bensen001
16 Ekim 2011, 20:20
pardon kardeş kusuruma bakma birden sert çıktım ama şimde bende üzüldüm:,:salut::thumright

safakk
16 Ekim 2011, 21:38
pardon kardeş kusuruma bakma birden sert çıktım ama şimde bende üzüldüm:,:salut::thumright

Hiç problem değil siz yeter ki kendinizi üzmeyin iyi olun :)

bensen001
17 Ekim 2011, 09:59
saolasın bizede böyle dostlar lazım

Acil112
17 Ekim 2011, 10:51
Kask kullanıyor musun? Eğer kullanmıyorsan yeteri kadar korkmuyorsundur.

excavatus
17 Ekim 2011, 12:37
14 yaşımda scooter ile gerçekten sağlam bir kaza yapmıştım. Allah korumuş o kazaya göre çok ucuz atlatmıştım. Tüm vücudumun çeneden ayağa sıyrılması ve dirseğimin hafif parçalanması dışında bir şey olmamıştı. Ancak çok iyi hatırlıyorum, motorla beraber yattıktan sonra, ayağa kalkıp kendime baktığımda titriyordum, (ki zaten sürekli düşmeye alışıktım çok ağır bir şoka girmemiştim) eve, oradan da sağlık ocağına gidip pansuman yaptırdım. kazadan takriben yarım saat sonra, motorun sahibi abi ile (evet kendi motorum değildi) motoru yattığı yerden alamaya gittiydik. Esnaf kaldırımın kenarına çekmişti. Motorun sahibi abi beni zorla motora bindirdi. Eve kadar kullanacaksın dedi. Binemem dedim, elim ayağım titriyor dedim, Şimdi binmezsen bir daha asla binemezsin dedi. Ve ben o motora binip eve kadar geldim. Yola çıkarken ellerim ayaklarım zangır zangır titriyordu hiç unutmam. Bi 500m gittikten sonra birden herşey normale döndü. Kolumun bacağımın acısını bile unutmuştum.

Daha sonra buna benzer bir olayı da arkadaşım yaşamıştır. Motorla takla atmıştı kaldırıma vurup, koruma olmasına rağmen bayağı bi hasar almıştı. Hemen hastaneye götürüldü, ayakta tedavi ve taburcu. Onun da arkadaşı kendi motorunu vermeye çalışmış eve kadar kullansın diye, korkmuş binmemiş. Zorlamışlar, binmemiş. O günden sonra bir daha alışamadım abi diyo, 2 ay sonra binmiş ilk, ve bir süre gidince indim dedi. Paniklemeye başladı. Motoru bıraktı en sonunda.

Özetle, daha sonradan araştırdığım bir konu oldu bu. Makaleler okudum, psikoloji ile ilgilenen arkadaşlarımla, psikolog arkadaşlarımla konuştum. Bir insanın başına kötü bir şey geliyorsa, hele hele ergenlik döneminde, o konunun bir korku veya fobi olarak yerleşmemesi için, derhal üzerine gidilmeli. Henüz yaşadığının şokunu atlatıp korku beyne yerleşmeden konunun üzerine gidilmeli. diyor bütün bilim adamları ve uzmanlar.

Bilgi olsun diye ekledim.

Senin konuna gelecek olursak da, üzerinden çok zaman geçmiş. Kazadan ne kadar sonra tekrar iki tekerlek kullanmaya başladın. Uzun süre ara verdin mi?
Yukarda dedikleri doğru. Psikolog veya psikiyatr bu konuda sana yardımcı olabilecek tek kişi belki de, oturup yaşadığın kazayı ve korkunu anlatırsan. Bir çözüm bulunabilir.

Saygılarımla.

myagdi
17 Ekim 2011, 12:49
kardeşim, çok ciddi bir kaza atlatmışsın.

ben kazayla ilgili bir sorunun olduğunu veya desteğe ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.

bırak bunu, ben arabayla ilk kazamı yaptıktan sonra, ki burnum bile kanamamıştı, bir ay araba kullanamadım.

bu kazadan sonra bisiklete bile binemiyor olsan, desteğe ve yardıma ihtiyacın olurdu. bana kalırsa sen kazanın etkisini atlatmışsın. biraz korkmak iyidir, seni her an tetikte tutar.

saykem
17 Ekim 2011, 13:41
Korkunun üstüne erken gitmekte fayda var gerçekten.Ben bileğimi kırdığımda tek başımaydım ve motoru kaldırıp eve kadar (10 km vardı yaklaşık ) gitmiştim.Aynı şekilde seneler sonra yaptığım bir kazada hem ayakbileğimi,hemde omzumu kırıldığı halde ben tekrar motora binip o vaziyette eve kadar yaklaşık 8 km kadar gitmiştim.Motor korkusu diye bir şey yaşamadım bu sebepten.Ama o kazalardan sonra daha dikkatli ve her zaman korumalı olarak motor kullandım.

ferhatkars
17 Ekim 2011, 23:52
3 yıl önce scooter ile ticarinin sinyal vermeden dönmesi sonucu arkadan rahat 60 km hızla girmiştim....
kormaların sayesınde sıyrık bile olmazken sadece sol kolum incidi....
hastaneye zx636 ile artçı olarak gitmiştik....

mete_han
18 Ekim 2011, 02:08
sağolun dostlarım fakat safakk' teessüf ediorum bari tımarhaneye yatırsaydın dostum.

işte cehaletini yenmen için ne yazık ki tıp birşey yapmıyor..bu eğitimi aldın aldın alamadın tren kaçıyor..hayat o kadar zalim ki bu tarz kazalar belalar eğer kalıcı iz bırakmadıysa unutup gidiyorum...benimde tek korkum kazada engelli olarak yaşama devam etmek...

bensen001
18 Ekim 2011, 18:15
arkadaşlar hepiniz çok sağolun kendimi çok daha iyi hissediyorum sağolun insan içini döküp tek büyük kaza yapan kendi olamadığını öğrenince biraz daha rahatlıyo bu gün motoruma atladım ve tam 100km yol yaptım önceden 35-40km sonra hemen bırakıyodum tırsıyodum ama tekrar başlıyacağaım hemde 250r ile...