PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba Sürerken Motosikletlilere Nasıl Davranıyorsunuz ?



kingcüneyt
15 Ekim 2011, 14:28
Ben genelde hep yol veriririm bayan varsada arkasında dahada dikkat eder anlayışlı olurum ama !! .Dün işe gidiyorum adam yolu ortalamış estire estire gidiyo sıkıştırmım dedim korna çaldım yol istedim baktım el kol hareket ediyo indirip dövesim geldi adamı :) bazen her nekadar motorcu da olsak böyle kullandıkları için gıcık kapıyorum ve bunuda bütün motosiklet kullananlar yapıyomuş gibi faturayı bize kesip saygı göstermiyorlar :pr::pr: . son olarak Işıklarda benim fiestayla yarışmaya çalışan bi ton çinli arkadaş var amaçları ne anlamıyorum.. :)

-unnamed-
15 Ekim 2011, 14:32
genellikle kolluyorum....
arabanın arkasındada motorcu dostu diye yazıyor...
selamsız geçmiyorlar saolsunlar....

yalnlzkurt
15 Ekim 2011, 14:35
Genelde hep tolerans tanırım eğer yolda kalmışsa dururp yardımcı olmaya çalışırım.

Felon
15 Ekim 2011, 14:38
trafik açıksa takip mesafesini koruyarak arkasından gitmeye bakarım çünkü onun frenajlarını motosiklet süren biri olarak daha iyi tahmin edebiliyorum. :)

BBelt
15 Ekim 2011, 14:39
Mümkün olduğunca otomobil kullanmamaya çalışıyorum. Birşeye takıldım, yolun ortasında estire estire gitmekte olan elemanı şerit değiştirip sollamak yerine neden korna çalıp yol istedin? Ya da yolun neresinde gitmeliydi?

kingcüneyt
15 Ekim 2011, 14:47
yol 2 şeritliydi bu elemanda sol şeritten gittiği için geçemedim selektör yaptım oralı olmadı kornaya basınca sağ şerite geçti bende yoluma devam ettim ama ondan öncesinde bikaç araba sağında hızla geçti

jonturka
15 Ekim 2011, 14:55
motorla şerit üzerinden giderken bazı arabalar lank diye yol veriyor ama 1 metre fln açılıyolar kenara..anlıyorum ki motor sürücüsü :)

drsteel
15 Ekim 2011, 15:08
kırmızıda beklerken arkadan geldiklerini gördüğümde bir koridor açıyorum. diğer araçların giremeyeceği kadar adam rahatça gidiyor. yalnız bazı kuryeler düz gitmedikleri için benden epey küfür yediler. örnek yeşil yanmış sağımda solumda motor yok. adam arabaların arasından geçerek tam önüme atlıyor veya kırmızı da geçiyor. kavşaklarda karşılaşırsak yavaşlıyorum o geçinceye kadar ben anca kavşağa gelmiş oluyorum. çok sıkı trafik varsa. ve epey kasap varsa motorun arkasına geçiyorum belli bir süre epey koruyucu oluyor.

huska
15 Ekim 2011, 15:57
Araç kullanırken bütün araçlara eşit davranırım,kimseye ayrımcılık yapmam,hata yapmamaya özen gösteririm kamyoncuyada bisikletliyede dikkatle yaklaşırım yolu okuyarak ilerlerim büyüklere saygı küçüklere sevgiyle yoluma bakarım benim için yolda yürüyen herşey önemlidir çünkü insanları ve yaşamayı severim hiç bir suretle kazaya sebeb verecek bir halt işlemek istemem

kingcüneyt
15 Ekim 2011, 16:12
Araç kullanırken bütün araçlara eşit davranırım,kimseye ayrımcılık yapmam,hata yapmamaya özen gösteririm kamyoncuyada bisikletliyede dikkatle yaklaşırım yolu okuyarak ilerlerim büyüklere saygı küçüklere sevgiyle yoluma bakarım benim için yolda yürüyen herşey önemlidir çünkü insanları ve yaşamayı severim hiç bir suretle kazaya sebeb verecek bir halt işlemek istemem:cat::cat:

sarıdev
15 Ekim 2011, 16:15
İyi bir oto sürücüsüde, iyi bir motorsiklet sürücüsüde kendini hemen belli ediyor.Anlayışlı sürücülere mutlaka bir şekilde teşekkür ederim.İstanbul trafiğinde özellikle taksi şöförlerine karşı çok dikkatli olun,çoğu günlük çalışan eğitimsiz ve saygısız insanlar,yanınızdaki boşluktan sürekli geçmeye çalışırlar.Daha dün şişlide beni bile bile sıkıştıran bir taksiciyi arabasından indirmeye çalıştım inmedi Şişli'nin göbeğinde sinirime hakim olamayarak küfür ettim herkese rezil oldum benim önümde iki motorlu daha durdu onlarıda sıkıştırmış adam kırmızı ışık falan dinlemedi kaçtı bizden.

motoseyyah
15 Ekim 2011, 18:41
Adam olana yardımcı olurum. Bazı apaçilere toleranslı davranmam.

DusenAdam
16 Ekim 2011, 00:17
Kısa ve öz: Trafikte bana nasıl davranılmasını istiyorsam diğer sürücülere öyle davranırım.
(Sol şeridi kapatan motosiklet sürücüsü bence hatalı; altımızda otomobil de motosiklet de olsa, sol şeridi daha hızlı gelene bırakmamız gerekiyor. O yolda izin verilen üst hız limitinde gidiyor olsak bile en azından kendi güvenliğimiz için bunu yapmalıyız.)

kanucan
16 Ekim 2011, 00:23
Araba kullanmıyorum ama ehliyetim var. :P

samet10
16 Ekim 2011, 00:34
benim gibi davrnana pek az kişi vardır galiba :)

diğer araçların önünü kapatarak bildiğiniz şerit açıyorum motorlara :)

daha rahat sürebilinsin diye :)

Samet Ağır
16 Ekim 2011, 01:54
arabamın arkasında 4 tane motorcu dostu logosu var..çok uğraştım ama şimdiye kadar kimse görüp bir kornayla bile olsun selam vermedi...

hepsini ezicem artık motorcuların..pis motorcular....:queen::queen::pl::pl:

BLACK_ICE
16 Ekim 2011, 12:20
kaskı olsun altında motor olsun canımı yesin yollar feda olsun :) bir kere ışıkları yanmayan bi polis motoruna yanaştım abi ön far yanmıyo karakola kadar eskortluk ediyim demiştim polis şaşırdı sağol dedi götürdüm her gördüğüm yerde bağanlık sireniyle selam veriyor , yine bu gibi bi olay kar yağıyor eğimli yol yunus yavaş gitmek zorunda arkasına yanaştım belli bi mesafede dörtlüleri yakmıştım aracın o şekilde yardımcı olmuştum daha saymakla bitmez bunlar daha resmi :D ama allah razı olsun bir kaç kerede banada yardım edildi

selo001
16 Ekim 2011, 14:10
sürüşüne göre hak ettiği gibi davranırım.

acemi60
16 Ekim 2011, 16:42
Motosiklet sürücüleri hatalı da olsa tolerans gösteririm. Otomobili çok sakin kullanırım. Fakat beğendiğm bir motosiklet görürsem çok hızlı değilse izlemek için peşine takılmaya bayılırım.
Bazı sürücüler fazlasıyla tolerans gösterip yol verirken. Özellikle yolu kapatıp geçişi engelleyenler de oluyor.

FinalCUT
16 Ekim 2011, 17:30
Arabadayken motorlu görürsem mutlaka yanımda geçerken rahat etsin diye şerit içinde yer açarım..Ama baktım kask falan yok..Hayatta oralı olmam bile..Mümkünse beni geçmesine yardımcıda olmam..
Kendi kendine geçsin..
Hatta bu tavrımı motor kullanırken gördüğüm apaçilere de yapıyorum çoğu zaman..
Geçenlerde ışıklarda yanıma geldi ..Artçısıda var ..İkiside kasksız..
Bişeyler söylüyor kendince..Kafamı bile cevirmedim..Bırak cevap vermeyi..
Kafanda kask yoksa benim için hiçkimsesin..Kendine saygısı olmayan adam benden saygı beklemesin..

micir
16 Ekim 2011, 17:50
Sizlerin gösterdiği bu özveriyi bir de bayan motor sürücülerine yapsalar ah ahh... Yol verenleri de var ama araba ile sıkıştırmaya çalışan hanzolar daha fazla maalesef :(

Okan Sinan Ocan
16 Ekim 2011, 18:01
Yakaladığımı indiririm ama yakalanmıyoki vicdansızlar :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:: queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::q ueen::queen::queen::queen::queen:

takendy
16 Ekim 2011, 20:56
arabayla seyrederken motorlulara elimden gelen desteği veririm hatta selam da veririm de ,

arabayla giderken sanki motordaymışım gibi 2 aracın arasından geçmeye çalışıyorum işte o problem oluyor :)

cbf 150
16 Ekim 2011, 21:07
motor kullanmaya başladıktan sonra anladımki yanlış yapıyormuşum :joker: artık motorcu kardeşlerime daha tölaranslı davranıyorum :cherry:

o da olur
16 Ekim 2011, 21:27
motorunu inceliyorum. ayrıca elemanın ne kadar pürüzsüz ya da acemice kullandığına bakıyorum. önüme baksam tabii daha iyi olacak.

bu "motorcu dostu" stickerlarını nereden temin ediyorsunuz? ben de takmak isterim doğrusu.

eray_uluyazı
16 Ekim 2011, 21:32
motor kullanmaya başladıktan sonra bende daha toleranslı olmaya başladım :D
ayrıca bu steaker olayını bende istiyorum nerden tedarik edilebilir?

gugukk
16 Ekim 2011, 21:51
Bu stickerlardan bende istiyorum nerden alabiliriz?

kingcüneyt
17 Ekim 2011, 09:07
arabayla seyrederken motorlulara elimden gelen desteği veririm hatta selam da veririm de ,

arabayla giderken sanki motordaymışım gibi 2 aracın arasından geçmeye çalışıyorum işte o problem oluyor :) bende de bazen öyle oluyor motrdaki gibi en sağa girip soldan çıkayım diyorum ama olmuyo :)

sinan08
17 Ekim 2011, 10:43
Araç sürücüleri trafikte motorculara yardım etmek istiyorsa; başta sağ dikiz aynası olmak üzere aynalarına bakmaları en önemlisi. ama bunu yapmaktan bile aciz şöförler var. bi aynaya bakıcan arkadaş ya bu kadar zormu anlamıyorum. :pr: her şeyin başı dikkat dikkat ve dikkat!

motoseyyah
17 Ekim 2011, 13:12
motorunu inceliyorum. ayrıca elemanın ne kadar pürüzsüz ya da acemice kullandığına bakıyorum. önüme baksam tabii daha iyi olacak.

bu "motorcu dostu" stickerlarını nereden temin ediyorsunuz? ben de takmak isterim doğrusu.


---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

[/COLOR]
Bu stickerlardan bende istiyorum nerden alabiliriz?
Samet (sametagir) arkadasımızda bir zamanlar bol miktarda vardı.Hala varmı diye bir mesaj atın isterseniz.

cbr1100 xx
17 Ekim 2011, 13:16
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

[/COLOR]
Samet (sametagir) arkadasımızda bir zamanlar bol miktarda vardı.Hala varmı diye bir mesaj atın isterseniz.

Serdar abi bende biraz var 29 ekim kortejinde dağıtacağım...

POSEİDON71
17 Ekim 2011, 13:23
arabamın arkasında ''MOTOSİKLETLERİ FARKEDİN '' amblemi taşıyorum..zaten arabadaykende kendimi motosiklet kullanır gibi hissettiğim için trafik sıkıştığında aralara girmemek için kendimi zor tutuyorum..herzaman öncelikli olmalarına özen gösteriyorum onlar özgürlüğün tek sembolü olan demir atlardır ve ataları kadar asildirler .tüm sürücüler saygı duymak zorundadır...:cat:

ozrace
17 Ekim 2011, 14:02
ben yol açıyorum ve yolda kaldıysa yardımcı olmaya çalışıyorum.(tabi hepsine değil gerçek motorculara) 2.sınıf (kask,koruma vb... olmayan) motorculara kesinlikle yardımcı olmam hele geçenlerde biri gelip tek şerit yolda ben u dönüşü yaprken gelip soldan tamponuma sürttükten sonra....

kim
17 Ekim 2011, 20:51
genellikle kolluyorum....
arabanın arkasındada motorcu dostu diye yazıyor...
selamsız geçmiyorlar saolsunlar....

Bunu beğendim aslında sosyal bir proje olarak yaymak gerek bunu

Samet Ağır
17 Ekim 2011, 21:43
genellikle kolluyorum....
arabanın arkasındada motorcu dostu diye yazıyor...
selamsız geçmiyorlar saolsunlar....

ben biliyorum işte..:pr:
pis motorcular benim arabamı beğenmiyorlar..ondan selam sabah yok.. :jocolor::bounce:
4 çıkartma var halbuki...:wiinkk:

motosiklette cc farkını yapanlar arabalarda da beğen memezlik yapıyorlar demekki...:pr:

Q7 ye takıcam pis motorculardan gelen selamlara cevap vermicem işte....:pl::queen: :bestmt:

motoseyyah
17 Ekim 2011, 23:21
Serdar abi bende biraz var 29 ekim kortejinde dağıtacağım...


:salut:O korteje gelmeyi ne çok isterdim bilemezsin.29 ekim cumartesi 18 saat çalışacağım.:salut:

mayildiz
18 Ekim 2011, 00:22
Aynadan gördüğüm motorcuya hep yol veriyorum rahat geçsin diye ama bir kaç kez sebebini anlayamadığım bir biçimde yol verince geçmekten vazgeçenler oldu :)
Biraz bekliyorum şeridin kenarından giderek, baktım geçmiyor ortalıyorum yine ama eleman pat diye araya dalıp gazlıyor :) Bu motorcu milletinin arızasıda tam arızalı oluyor.
Ama beni gülümsetmeye yetiyor. Geçen birine yol verdim aynı durum oldu. Yanımdan geçerken bir gaz açtı koltuğumda hopladım valla :) Vayy i.ne dedim ama sevdiğimden dedim valla.

Lakin sadece motorculara değil şerit değiştirirken sinyal verip müsait zamanı bekleyen hemen hemen her araç sürücüsüne de yol veriyorum.
Gördüğü bir metrelik yere burnunu uzatanlar akabinde zınk diye fren yapmak zorunda kalıyor. Birgün toslaşıcaz bakalım ama ne zaman. Korkmuyorum zaten çamurlukta küçük bir ezik var,
bu sayede onu yaptırırız hem :)

Ama en sevdiğim de E-5 te yada TEM de 60-70 le giden motorcular. Zamanım olursa biraz açıktan takılıyorum peşlerine onlarla aynı hızda gidiyorum ki arkadan gelen taciz etmesin :)
Ama bu durum da çok sürmüyor :) elemanın dikizleri daha fazla kontrol ettiğini görüyorum sonra iyice kıllanıp emniyet şeridine çekiyor, camı açıp kardeşim girsene şeridine demek istiyorum.
Lakin bu da mümkün değil o rüzgardan bişe anlamaz küfür ediyom sanır :) Dikkati dağılır. Doğal haline bırakayım nasılsa O bu zorlu coğrafyada hayatta kalmanın yolunu az çok biliyor diyorum.

Sellektörçü, direksiyon başında hop oturup hop kalkan şöförleri iyice çileden çıkartmaya bayılıyorum. Arkamda bunlardan bir tane varsa önümdeki herkese yol veriyorum ve bir yandan dikizden adamı izliyorum.
Valla ben çok eğleniyorum :) ama elemanın tepesinden duman çıkıyor. Ya bir gün sağlam dayak yerim, yada bu malalara benim gibilier sindire sindire trafik sorumluluğunu öğretir.

Bu saydıklarımı sadece araba kullanırken yapabiliriyorum çünkü motorsiklet üstündeyken hiç acımaz dalarlar valla.
Motorsikletimleyken sadece 5 saniye önce çekil çekil diye sellektor korna yapıp önüme dalan ve trafik lambasında bekleyenlerin yanında bir saniye durup iki aragazı verip ışıkların en önüne gidiyorum.
Sakinim, huzurluyum, pozitifim, gülümsüyorum. Bir gün herşey hepimiz için daha güzel olacak.