PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza-sigorta-exper-sorun-mağduriyet



FinalCUT
14 Ekim 2011, 17:10
Hayırlı akşamlar ...
Yine bir çıkmaz ve yine yeni bir konu....:)

Bazılarınız bilir geçen ay içerisinde bir motosiklet aldım..Henüz hayrını görmeye uğraşırken..Mini bir kaza geçirdik..
Kaza ayrıntılarını anlatmayacağım çünkü konumuz o değil..Ama bilinmesi gereken karşı tarafam 8/8 kusurlu bulundu...

Kazadan hemen sonra hasar tespiti için motosiklet yetkili servise götürüldü..
Ve tutanakta aynalar sinyaller ve en önemlisi egzoz yazıyordu..
Bi süre beklemeden sonra exper'in diğerlerini ödeyeceğini yalnız egzoz değişimini yapmayacağını öğrendim..
Sebebide egzoz üzerinde çizik-ezik yani gözle görünür bir hasar olmayışı imiş..

Exper'i direkt kendim aradım..Egzosta gözle görünür bi hasarın olduğunu eksoz'un bağlantı yerlerinde ayrılmalar söz konusu olduğunu söyledim..
Bu sabah itibariyle exper ve ben serviste buluşup ayrılan yerleri bizzat gösterdim..Egzosta bir çizik-ezik olmadığı halde bu ayrılmayı nasıl yaptığını tartıştık hep beraber..
Egzosun bi şekilde gerildiğini ve bağlantı yerlerinden ayrılmaya yeltendiğini konuştuk..Exper ısrarla egzosun yere yatma sırasında yerle temasının mümkün olamayacağını söyledi..Gözle görünür bi hasar olmadığını söyledi..Ki serviste aksini yani egzoz korulamarında bi hasarın olmadığını ancak içerideki boruların tamiri mümkün olmayacak şekilde hasar gördüğünü söyledi...ama nafile...Sonuç olarak egzosu alamadık..Bu durum içime sinmiyor işin açıkcası..

Şu durumda ne yapmalı?
Varmıdır bu konunun bir kolayı ?

Teşekkürler..

Ramazan Can
14 Ekim 2011, 17:21
direk temas ve çizilme yoksa işin zor... değiştirmezler....bu rada çizik derken derin çiziklerden bahsediyorum...

Slayerrr
14 Ekim 2011, 18:25
Geçmiş olsun.
Durumu karşı tarafın sigorta şirketine anlat. Eğer onlar da biz eksperin dediğini yaparız derlerse yine aynı sigorta şirketine verilen tazminatın hasarını karşılamadığını, eksik olan ödemeyi talep ettiğini belirten bir dilekçeyi yazılı olarak gönder. Eğer yine karşılamazlarsa, 35 TL masraf yaparak konuyla sigorta tahkim kurumunu ilgilenmesini sağlayabilirsin. http://www.sigortatahkim.org/webdev/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=56

FinalCUT
14 Ekim 2011, 23:58
Geçen ay içerisinde Honda Shadow marka motorsikletim bir kazaya dahil olmuştur.Kaza akabinde hemen araç yetkili servise götürülüp hasar tespit tutanağı ile kazada oluşan hasarlar tespit edilmiştir.Servis tarafından çağırılan experiniz hasar tespitini yapmış ve karşı tarafın kusurlu olduğunu tespit etmiştir..Ancak yetkili servis aracın egzos'unda kaza sırasında oluşmuş bir kusur olduğunu söylesede ki bu bana verilen hasar tespit tutanağında da mevcut bir bilgidir..Exper egzos da kazadan ötürü bir kusur olmadığını söyleyerek egzos değişimine onay vermemiştir.Araç sahibi olarak kendisini arayıp egzostta gözle görülür hasarlar olduğunu aracı tekrar incelemesini rica ettim..Bu sabah ben, servis ve eksper bey tekrar aracı inceledik..Egzosun bağlantı yerlerindeki ayrılmaları gösterdik kendisine..ki bunu serviste söyledi.ve bu egzostun tamir olamayacağınıda söyledi ..Ancak halen daha bu eksozda bişey yok diyerek egzost bedelini ödemeyi kabul etmemiştir..

Şimdi benim merakım servis bu egzost hasarlıdır,tamiri mümkün değildir dediği halde exper "hayır bunda hasar yok" diyebiliyor ve egzost değişimi yapılmıyorsa..Bu hasar tespitini nerede yaptırmalıyım..Yetkili mercii neresidir..??
Yani exper beyfendiyi bu konuda kim ikna edebilir..

Meselenin daha üzücü yanı..eğer eksper beyin ısrar ettiği gibi bu hasar kaza sırasında olmadıysa ne zaman oldu ?
Burdan ben şuraya ulaşıyorum ki bu çok canımı sıkıyor ve sinirlendiriyor..ben hali hazırdaki arızalarımı bu kazayı bahane ederek telafi etme çabasındayım..
Ki bunu aslında hakaret olarak alırım..ve o aracın üzerinde kendi ve sevdiklerimin canını taşıyorum..Böyle hile hurda işlerle işim olmaz..


Bu konuda maalesef mağdur durumdayım..ve bu konunun üstüne inatla gitmek niyetindeyim..Gerekirse hukuki yollarlada hakkımı arayacağım..
Mağduriyetimin kısa zamanda giderilmesi umuduyla..Konuyla ilgili dönüşünüzü rica ediyorum...
Teşekkürler

_______________
Gergin bekleyiş sürüyor...

F54
15 Ekim 2011, 01:53
geçmiş olsun ama konu hakkında bi bilgim yok allah kolaylık versin kimi arabayı pert eder sıfır araba alır sende bi egsozu değiştirmek için 40 takla atarsın haklı olduğun halde işin olmaz ne diyeyim:pale:

FinalCUT
15 Ekim 2011, 21:44
Slayerrr ; zaten maili atmıştım onlara ama baktık yanaşmıyorlar senin dediğin siteyede uğrayacağım en son...
Teşekkürler...

F54 ; teşekkürler...geçti sayılır...
Bakalım koşturucaz peşinde...

safakk
15 Ekim 2011, 22:13
eksperler asla ikna olmazlar şirkete ne kazandırırsam kardır diyerek işlerini yapıyorlar hal böyle olunca da kazada oluşan hasarı karşılamamak için binbir türlü yalan uyduruyorlar.. Geçmiş olsun inşallah bir daha böyle durumlarla karşılaşmazsın

FinalCUT
16 Ekim 2011, 17:59
Teşekkürler şafak..
İşte benim kızgınlığım burda başlıyor...
Eğer bu yaptırmak zorunda olduğumuz trafik sigortası tamamen suçsuz olduğum halde bir işe yaramıyorsa..Yemişim o sigortayı..
Servis evet hasarlıdır diyor...Exper hayır bu kazada olmamış diyor...
Yani benim hakkımı savunamayacaksa ...Mağduriyetimi gideremeyecekse..Bu ödenen paralara yazıktır diyorum..Hatta haramdır diyorum...

piranha dört
16 Ekim 2011, 21:33
Bu durumda akla ilk gelen CİN lik.Demekki bu paylaşımla anlıyoruz ki hasar oluşmuş fakat görselligi bozulmamış parçalar için(zaten bir şekilde izden para çıkacaksa)balyozla el işciligi gerekiyor.Dinsizin hakkından imansız gelir misali.

takendy
16 Ekim 2011, 22:22
Teşekkürler şafak..
İşte benim kızgınlığım burda başlıyor...
Eğer bu yaptırmak zorunda olduğumuz trafik sigortası tamamen suçsuz olduğum halde bir işe yaramıyorsa..Yemişim o sigortayı..
Servis evet hasarlıdır diyor...Exper hayır bu kazada olmamış diyor...
Yani benim hakkımı savunamayacaksa ...Mağduriyetimi gideremeyecekse..Bu ödenen paralara yazıktır diyorum..Hatta haramdır diyorum...

Ünal geçmiş olsun nazarlık diyelim geçelim ,

experler sigorta şirketinin elemanı olduğundan sigortalıdan ziyade sigortayı kollamayı görev edinmişler , minimum ödeme ekstra kazanç mantığı ön planda
zira aşağıdaki arkadaşın verdiğin örnek gibi cinlik yaparak gelir elde eden sözde motorcular yüzünden sigortaların bu tutumunun ceremesini bizler çekiyoruz.


Bu durumda akla ilk gelen CİN lik.Demekki bu paylaşımla anlıyoruz ki hasar oluşmuş fakat görselligi bozulmamış parçalar için(zaten bir şekilde izden para çıkacaksa)balyozla el işciligi gerekiyor.Dinsizin hakkından imansız gelir misali.

imansızlar çalışan ve işe yarayan sistemi çökerttiler artık tabi firmalarda kendi savunma yöntemini geliştirdi maalesef ve 3-5 kişinin imansızlığı tüm alemi vurdu...

mete_han
16 Ekim 2011, 22:25
ben başıma geleceği sanki biliyor gibiydim...keşke bildiğimi yapsaydım...ilk kez içimde ki sesi dinlemediğim için pişmanım...