PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Diğer Plaka ve Ruhsat Sorusu



Nexagon
07 Ekim 2011, 08:46
Arkadaşlar merhaba size iki sorum olacak:

öncelikle durumumu izah edeyim, motorumun üç gün önce noter devrini aldım, geçici ruhsatım var ve henüz emniyete gitmedim. satıcıyla aynı ilde oturduğumuz için plaka değişikliği yapamadım.

1- şu durumda farklı ilçeden (sincan, gölbaşı) birisine motoru satsam, satın alan kişiden tekrar alsam plaka değişimi olabilir mi?

2- eğer olabiliyorsa satışı vermem için emniyete gidip illaki ruhsatı çıkartmam mı lazım, yukarda da dediğim gibi devri aldım ama henüz emniyete gidip ruhsatı almadım, geçici ruhsatla satış olur mu?

teşekkürler.

Slayerrr
07 Ekim 2011, 10:15
İlçe değiştiği için plaka değişmiyor. Hatta istemedikçe il değiştiğinde bile plaka değişmeyebiliyor. Başka şehirden birine satmalısın yani. Geçici ruhsatla satış olur mu bilmiyorum ama tahminimce olmaz.

arda27
07 Ekim 2011, 14:04
Geçici ruhsatla satış olabilir.Satış tarihinden 1 ay sonrasına kadar geçici ruhsatla bütün satış işlemlerini yaptırabilirsin kesin ve net bir bilgidir.Yani 1 ay süresince o geçici satış kağıdı ruhsatın diğer yaprağıyla aynı görevde.

Plaka konusuna gelince Plaka motosikleti satın alan taraf istemediği sürece aynıdır Satış esnasında noter yetkilisi sorar plaka değişimi olacakmı diye isterse değiştirir isterse aynı kullanır.Değişim için extra yapılacak 1-2 işlem ve bi ücreti vardır.

Slayerrr
07 Ekim 2011, 14:06
Plaka konusuna gelince Plaka motosikleti satın alan taraf istemediği sürece aynıdır Satış esnasında noter yetkilisi sorar plaka değişimi olacakmı diye isterse değiştirir isterse aynı kullanır.Değişim için extra yapılacak 1-2 işlem ve bi ücreti vardır.

Noter sadece şehir değişikliği olduğunda plaka değişecek mi diye soruyor. En azından benim 2 satışımda kimse bir şey sormadı.

arda27
07 Ekim 2011, 14:09
o senin noterinin işgüzarlığıymış diyelim o zaman :).Sormak zorundadır Plaka sadece şehir değişikliği için değiştirilmez kişi her yeni aldığı tescil için yeni plaka alma hakkına haizdir yasalarda

Nexagon
07 Ekim 2011, 14:14
arda27 maalesef olmuyormuş o zira noter'de teyid ettirdim yoksa alırken niye değiştirmeyim.

arda27
07 Ekim 2011, 14:21
arkadaşım yapma etme gözünü seveyim.Daha bir hafta önce bir motosiklet sattım sattığımda geçici ruhsatla sattım ondan 1,5 ay öncede aynı şekilde geçici ruhsatla satış yaptım .Yani ben bunları sana söylerken bakladan uydurmadım.Plaka olayına gelince 2. sattığım motosikletin sahibi plakasını değişim istedi oda ist bende ist.bilgilerde bi yanlışlık yoktur.

nezih77
07 Ekim 2011, 14:31
bende araç alırken noterde soruldu plaka değişikliği istiyormusunuz diye istemedim.eğer istemiş olaydım 140 lira olacaktı.istemediğim için 70 liraya hallettik.

sgurdal
07 Ekim 2011, 15:43
arda27 haklıdır, aynı ilde aynı ilçede olun farketmez. Her türlü aracı alan kişinin yeni plaka alma hakkı vardır. Noter sorar, sormazsada siz hatırlatırsınız.

Nexagon
07 Ekim 2011, 16:21
noter sordu, istiyorum dedim ama satıcı ile aynı bölgede oturuyormuşuz, ankara'da iseniz, yenimahalle, çankaya ilçelerinden yapılan satışlarda emniyet genel müdürlüğü görevlıymış plaka değişmez dedi noter.

ben de değişir diye bılıyordum, keşke arda27'nın dediği gibi olsa, keşke noter yanılıyor olsa :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

an itibariyle aradım emniyeti ve sordum, merkez ilçelerde oturanlar için plaka dğeişikliği söz konusu dğeilmiş ama diğer ilçelere satış olsa olabilirmiş.

bu durumda gölbaşı'dan birisine satışı versem, verir vermez de alsam sorun olmaz de mi?