PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A2 Direksiyon Sınavından kaldım



kahveisteyen
17 Mayıs 2011, 18:43
Evet, imkansıza yakın bir durum oldu ama, forumda da ilk mesajımın bu olmasını istemezdim doğrusu.
14 Mayıs 2011 tarihinde kayıtlı olduğum Kağıthane ilçesi, Sanayi mahallesinde bulunan Yeni Boğaziçi Sürücü Kursu bünyesinde kendim gibi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Kağıthane Anadolu Lisesi'nde öğretmen olan arkadaşımla birlikte A2 motor direksiyon sınavına gittik. İkimizin de trafik dışında motosiklet bilgimiz ve deneyimimiz var ve yazılı sınavdan da sadece bir yanlışla başarı göstermiş kişileriz.
Yeni düzenlemeden haberimiz olmakla birlikte K Belgesi denen A2 pratik eğitimini kursta aldığımızı gösteren belge haliyle bizde değil, kursun sorumluluğundaydı.
8:30'da hazır olduğumuz sınav yerinde saat 11:00'e kadar sınav görevlilerini bekledik, hatta Hasbahçe'de bank üzerine yatıp uyuduk.
Görevliler geldiğinde söz konusu K belgelerini istediler. Motosiklet kullanım eğitimini kursta aldığımıza dair bir belge bu ve yeni düzenlemede görünüyor.
Görevlilerden biri Ekrem Cevahir Lisesi Müdür Yardımcılarından Şeref Çetintürk'tü. Kurs müdürü Hayati Adem'le tartıştılar. Hayati Adem ilçe şube müdürü Bekir Aldemir'i arayarak söz konusu belge olmadan da sınavın başlatılabileceğini teyit ettirdikten sonra yine tartışarak sınavı başlattılar.
Ben ve arkadaşım bu tartışmaya katılmadık. Sıramız gelince kimliğimizi verip motosikleti belirtilen noktalar arasında ve labutlar etrafında sürdük. Bitince de Hayati Adem'den sonuçların akşama belli olacağını bilgisini alıp ayrıldık.
Daha öğle saatlerinde Hayati Adem arkadaşıma telefon açtı, o gün kursundan A2 sınavına giren 7 kişiden sadece 2 sinin sınavdan geçtiğini söyledi. O iki kişi de biz değildik. Bu sonuca itiraz edilmiyordu.
Benim merak ettiğim eğer belgelerimizde usülsüzlük varsa neden imza karşılığı sınava alındığımız, eğer yetersizlikten kaldıysak ne gibi bir kriter uygulandığı. Tabi bu soruların cevabını dilekçe vererek almamız seneler sürebilir. Yapacağımız sadece 50 lira sınav tekrar ücretini yatırmak ve 15 gün boşu boşuna beklemek ve bu sefer bir saçmalığa maruz kalmamayı dilemek.
Kağıthane ilçesi ehliyet sınavlarında kötü bir üne sahip, bu seferki kurala uyarak bizi mağdur etmek oldu sanırım.
O gün çektiğim resimler linktedir.

http://img268.imagevenue.com/gallery/loc141/384_1567_14Mays2011.php

chirkinn
17 Mayıs 2011, 18:48
geçmiş olsun bir sonraki sınava tam girersin ben belge kuka duba bişi olmadan düz yolda sürmüştük kalmıştım yüksek başarı benim için :mrgreen:

mert helin
17 Mayıs 2011, 18:51
Büyük geçmiş olsun o gününün sinirini stresini sizin üzerinizden çıkartmışlar anlaşılan...

tosbağa
17 Mayıs 2011, 18:56
Bildiğim kadarıyla sadece vitesli motorla sınav yapılabiliyolardı :silent:

kahveisteyen
17 Mayıs 2011, 19:09
Dün usta öğretici arkadaşlara sordum, en makul sebep erken bitirme olabilir dediler. 5 kişiyi bıraksa işi bir saat erken biter dediler.
Sınavı geç, sonra basalım okulunu diyenler de oldu. Adamı görsem medeni şekilde konuşamam zaten.

cltrv
17 Mayıs 2011, 19:10
Bildiğim kadarıyla sadece vitesli motorla sınav yapılabiliyolardı :silent:

Evet vitesli motor sart... :silent::silent:

cekokk
17 Mayıs 2011, 19:20
arkadaşım kesinlikle hakkınızı arayın buda ne demek oluyor yaaa
ayrıca vitesli motorla veya yarı otomatik motor la sınava girmek zorundasınız.!!!!
A1 ehliyeti almıyosunuz arkadaşım bunları mahkeme ver %90 kazanırsın arkasını bırakma elinde resimli kanıtta var hem:wiinkk:

kahveisteyen
17 Mayıs 2011, 19:25
Dilekçe bile veresim yok, bir soruşturma en az 3 ay, mahkeme 1 sene sürer. Hazır avukatım yok ki vereyim de ilgilensin.

cekokk
17 Mayıs 2011, 19:45
Dilekçe bile veresim yok, bir soruşturma en az 3 ay, mahkeme 1 sene sürer. Hazır avukatım yok ki vereyim de ilgilensin.

sende haklısın. heryerde aynısı yaaa bende ehliyet alacagım zaman dosyam 2 ayda gelmişti diger bütün kurslarda 2 3 haftada gelmişti benim ki 2 ay sürmüştü inş ikinci sınavında düzgün bir şekilde geçersin :cat:

mınçıka_35
17 Mayıs 2011, 20:00
Öncelikle aramızda sürücü kursu sahibi varsa lütfen kusura bakmasın.Ama sürücü kursları ne yazık ki düzenbazlıkta son noktaya gelmiş kurumlar haline geldi.Denetim mi olmuyor,yoksa bir şekilde işlerini bağlıyorlar mı bilmiyorum ama:silent:Her türlü dalavere var.Sınavdan önce(hayatında motora binmemiş olan bana) bir defa da olsa sınav motoruna bindirip alıştırma yapacaklardı,yalancı çıktı adiler.Zar zor geçtim sınavdan(8 çize çize ressam oldum pistte):mrgreen:E sınıfı alırken de aynı.1 defa küçük otobüs kullandırdılar(sanki 15 yaşımdan beri travego kullanmışım) haydi sınava dediler.Yetkililer artık sürücü kurslarına el atmalılar.Ha adam gibi çalışan var mı bilmiyorum,varsa da bana denk gelmedi.Muhtemelen sizin işte sürücü kursundan kaynaklanıyor.Adamlar resmi olarak çakal olmuş...Kusura bakmayın sinirimi boşalttım ama.Affınıza sığınıyorum:)

tutankhamon
17 Mayıs 2011, 20:36
Evet vitesli motor sart... :silent::silent:

Maalesef şart değil..Cumartesi günü direksyon sınavına ben de girdim ve kullandığımız motor 50 cc 2002 model PGO Nostalji.Today 50,Activa,Monial ile da başka sürücü kursları sınav yapıyordu.Ama hiç K belgesinden bahseden olmadı.Herkes kafasına göre iş yapıyor.Artık 2 hafta daha beklemekten başka çareniz yok galiba:farao:

drsteel
17 Mayıs 2011, 20:55
benim bildiğim tekrar sınava girmek için para vermene gerek yok. bazı kurslar istiyor ama bu kursa özel. yazılı sınavı geçtikten sonra 5 kere direksiyon sınavına girebiliyorsun. belki titiz bir hocaya gelmişsin. ben puanlama sistemine bakmıştım. kaldırma ve 2 vitese geçiş 15 puan. hızlanma 15 puan. kalkma stop ettirme 15 puan bunlarda hata yaparsan direk kalıyorsun.benim şahsen başıma geldi. ikinci vitese geçmeden geri geldim diye kaldım. sana sınavına başarılar.....

-unnamed-
17 Mayıs 2011, 20:58
vitesli motor zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla...
ben popcorn la girmiştim sınava...

Star_Dust
17 Mayıs 2011, 21:13
bende mondialle girmiştim sistem çok kötü resmen kasapları salıyorlar yollara azıcık bilinçli insan ehliyetle yetinmez ilave eğitim almak kesinlikle şart.

Carbon
17 Mayıs 2011, 21:44
Vitesli motor şart yoksa bu kadar kurs millete vitesli öğretmek için uğraşmazdı.Bazı komisyonlar bakmıyor olabilir zaten motordan ne kadar anladıkları da meçhul.

Zaten mantık olarak da bisiklete binen herkes scootera binebilir.Önemli olan debriyajı da içine katmak, vitesli öğrenmeden aldın ehliyeti nasılsa ehliyetim var diye çektin altına CBF150'yi çıktın trafiğe eve getirmek için.Arka fren diye debriyajı sıktın girdin arabanın altına kim suçlu bunda ?

RiDeR_2
17 Mayıs 2011, 22:09
Bildiğim kadarıyla sadece vitesli motorla sınav yapılabiliyolardı :silent:

bende şaşırdım resimleri görünce

büyük geçmiş olsun
ben direksiyon sınavına girdigimde daha önceden kalmış arkadaşlar vardı
arkadaşın dedigine göre heyetle kurs görevlileri iyi anlaşırlarsa ,kurs görevlilerinin agzı laf yapıyosa pek kalan olmuyomuş

YsFB 39
17 Mayıs 2011, 22:24
Vitesli motor şart yoksa bu kadar kurs millete vitesli öğretmek için uğraşmazdı.Bazı komisyonlar bakmıyor olabilir zaten motordan ne kadar anladıkları da meçhul.

Zaten mantık olarak da bisiklete binen herkes scootera binebilir.Önemli olan debriyajı da içine katmak, vitesli öğrenmeden aldın ehliyeti nasılsa ehliyetim var diye çektin altına CBF150'yi çıktın trafiğe eve getirmek için.Arka fren diye debriyajı sıktın girdin arabanın altına kim suçlu bunda ?

bende geçen yıl a2 ehliyetine kendi motorumla girdim. daha doğrusu scooter ile.bizdede sınavlarda herkes kendi motoru ile girdi.kurs getirme zahmetinde bile bulunmadı. hadi onuda geçelim diyelim bir kere bile direksiyon dersi verilmedi kimseye. şimdi ben vitesli motor kullanabilir miyim sizce. işte arkadaşımın verdiği bilgiye örnek ben:D b ile birlikte aldığım için ayrı bir kursada gitmedim. arkadaşım geçmiş olsun sınav konusunda. bende nurtepede düz yolda gidip geldim. yaklaşık 200mt gittim döndüm gidiş geliş 400 mt hız kurallarına uymadım düz ve yeni yol olduğu için hızlı gittim. yola çıkarken hiçbir araçı beklemeden çıktım 100 aldım. bak ne kadar rahat :D kimsede kalmamıştı o zaman.

kahveisteyen
17 Mayıs 2011, 22:28
Vitesli sürmeyi ben de isterdim ama gidip ehliyetsiz halimle ben mi getireceğim motosikleti? 50 lira umrumda değil, ama tekrar böyle olmayacağını nerden bilebilirim ki?

mınçıka_35
17 Mayıs 2011, 23:05
Vitesli sürmeyi ben de isterdim ama gidip ehliyetsiz halimle ben mi getireceğim motosikleti? 50 lira umrumda değil, ama tekrar böyle olmayacağını nerden bilebilirim ki?

Bizim direksiyon sınavına da kendi motoruyla gelip,yine kendi motoruyla sınava giren vardı.Hatta yaz sıcağında(temmuz sonu) heyetten şortla gelen vardı ki bunlar resmi görevli:silent:Yani anlayacağınız memleketimden insan manzaraları:mrgreen:Ama benim size tavsiyem sürücü kursunuza baskı yapın.Eğer sınavda motoru kullanmayla ilgili bir hata yapmazsanız,yaşadığınız ve yaşayacağınız olay çok saçma.Resmen arada siz kaynamışsınız.

cakalaz
17 Mayıs 2011, 23:12
Ehliyet Direksiyon sınavlarından başarısız olunması, kursların değil, notları veren hocaların sorumluluğunda olan bir durumdur. ve hiçbir kurs ile ilişkisi yoktur.
Senin durumuna gelince, K belgeleri ve eğitim cizelgeniz, sınava girmeden bir gün öncesinde, sınav giriş belgeniz ile birlikte size verilmeliydi. yani Kursunuzun o belgeyi sınava getirme gibi bir sorumluluğu yoktur. Sınav giriş belgeniz olmadan sınava zaten giremezsiniz.
Düşük not almanızın nedeni de notu veren komisyon hocalarıdır. :cat:

Bu arada Sınav giriş ücreti 50 Değil Türkiye genelinde en fazla 30 TL dir :bounce:

Slayerrr
17 Mayıs 2011, 23:17
K Belgesi[/B] denen A2 pratik eğitimini kursta aldığımızı gösteren belge haliyle bizde değil, kursun sorumluluğundaydı.


Bahsettiğiniz belgenin yeni düzenlemeyle alakası yok. 3 sene önce ehliyet alırken de vardı daha önce de. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bir yüzünde şu günlerde şu kadar saat uygulama eğitimi aldım şekilde imzaladığınız bir bölüm, diğer yüzünde de şu isimli şahıs şu bölgelerde şu plakalı eğitim aracını kullanabilir şeklinde bir bölüm vardı.

mınçıka_35
17 Mayıs 2011, 23:23
Ehliyet Direksiyon sınavlarından başarısız olunması, kursların değil, notları veren hocaların sorumluluğunda olan bir durumdur. ve hiçbir kurs ile ilişkisi yoktur.
Senin durumuna gelince, K belgeleri ve eğitim cizelgeniz, sınava girmeden bir gün öncesinde, sınav giriş belgeniz ile birlikte size verilmeliydi. yani Kursunuzun o belgeyi sınava getirme gibi bir sorumluluğu yoktur. Sınav giriş belgeniz olmadan sınava zaten giremezsiniz.
Düşük not almanızın nedeni de notu veren komisyon hocalarıdır. :cat:

Bu arada Sınav giriş ücreti 50 Değil Türkiye genelinde en fazla 30 TL dir :bounce:

Direksiyon sınavıyla ilgili söylediklerinizde tamamen haklısınız.Başarılı olmanın ya da başarısız olmanın kursla hiçbir ilgisi yok.Benim kurs tarafından mağdur oluşum şundandır.Kursa yazılırken kendilerine aynen şöyle dedim;Hayatımda motorun üstüne oturmadım.Bana sınavdan önce en azından 1-2 tur attırabilir misiniz?Cevapları(Kelime değiştirmeden);Tabi ki efendim.Zaten yazılı sınavdan sonra hocalarımız sınav pistinde sizi çalıştıracak...Fazla uzatmayım,sözlerinde durmadılar.1 kere bile motora bindirmeye tenezzül etmediler.Ben de büyük kavga çıkacağı için üstelemedim:pr:Sınav günü utanmadan önümüze kağıt getirdiler.Yok şu dersi gördüm,yok bu dersi gördüm vs. vs...Hadi bakalım imzalayın.İmzalamayı reddettim.Sınava giremezsin dediler.Ben heyete derdimi anlatırım dedim.Sınav pistine gittiğim de imzalamak zorunda kaldım.Kıl payı geçtim.Hayatımda ilk defa scooter ın üstüne oturdum ve sınavı geçtim.Ama dönerken motoru yatırıyordum,Allah'tan kamyon park etmişti de görmediler:mrgreen:Yani dediklerinizde haklısınız.Sürücü kursuyla olan problemim bu.Takdir sizin:)

jawa
17 Mayıs 2011, 23:25
Geçmiş olsun.

B den sonra a2 alırken kursun sadece para yatırılan veznesini görmüştüm.

CenqiZHaN
17 Mayıs 2011, 23:26
Valla ben kendi motorumla girdim mondial vitessiz 125zn ile öğretmenlerde eski öğretmenimdi tamam dediler bir tur attırdılar gönderdiler 90 almışım

kahveisteyen
17 Mayıs 2011, 23:45
Argüman veren arkadaşlara, özellikle Cakalaz'a çok teşekkür ederim.
Bir dahaki sefere bu kadar aksilik olmaz herhalde, olsa da artık "al sen sür, nasıl sürülüyormuş?" derim sanırım.

Onyx250
18 Mayıs 2011, 19:00
valla hakkını ara derim ben... sınavdaki hocalar sürerken bakmıyolar bile... ben direksiyon sınavında motoru aldım adama baktım hareket etmek için, bana bakmıyodu. Kurs hocası yanımdaydı, sen başla dedi. Sürdüm, sürerken hocaya bakıyodum hala bakmıyodu bana... sürdüm, motoru park durumuna getirdim, adamın yanına gittim, bişeye imza atıyoduk sanırım tam hatırlamıyorum, suratıma bakmadı imza yerini gösterdi sonra gittim :D

geçmişim... motor da dandik bi scooter'dı, ahı gitmiş vahı kalmış vitezsiz bişey... keyfi bir karar vermiş senin için, bunu sorgulamakta fayda var, ne kaybedersin ki?

MuTLu.
18 Mayıs 2011, 20:25
Evet, imkansıza yakın bir durum oldu ama, forumda da ilk mesajımın bu olmasını istemezdim doğrusu.
14 Mayıs 2011 tarihinde kayıtlı olduğum Kağıthane ilçesi, Sanayi mahallesinde bulunan Yeni Boğaziçi Sürücü Kursu bünyesinde kendim gibi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Kağıthane Anadolu Lisesi'nde öğretmen olan arkadaşımla birlikte A2 motor direksiyon sınavına gittik. İkimizin de trafik dışında motosiklet bilgimiz ve deneyimimiz var ve yazılı sınavdan da sadece bir yanlışla başarı göstermiş kişileriz.
Yeni düzenlemeden haberimiz olmakla birlikte K Belgesi denen A2 pratik eğitimini kursta aldığımızı gösteren belge haliyle bizde değil, kursun sorumluluğundaydı.
8:30'da hazır olduğumuz sınav yerinde saat 11:00'e kadar sınav görevlilerini bekledik, hatta Hasbahçe'de bank üzerine yatıp uyuduk.
Görevliler geldiğinde söz konusu K belgelerini istediler. Motosiklet kullanım eğitimini kursta aldığımıza dair bir belge bu ve yeni düzenlemede görünüyor.
Görevlilerden biri Ekrem Cevahir Lisesi Müdür Yardımcılarından Şeref Çetintürk'tü. Kurs müdürü Hayati Adem'le tartıştılar. Hayati Adem ilçe şube müdürü Bekir Aldemir'i arayarak söz konusu belge olmadan da sınavın başlatılabileceğini teyit ettirdikten sonra yine tartışarak sınavı başlattılar.
Ben ve arkadaşım bu tartışmaya katılmadık. Sıramız gelince kimliğimizi verip motosikleti belirtilen noktalar arasında ve labutlar etrafında sürdük. Bitince de Hayati Adem'den sonuçların akşama belli olacağını bilgisini alıp ayrıldık.
Daha öğle saatlerinde Hayati Adem arkadaşıma telefon açtı, o gün kursundan A2 sınavına giren 7 kişiden sadece 2 sinin sınavdan geçtiğini söyledi. O iki kişi de biz değildik. Bu sonuca itiraz edilmiyordu.
Benim merak ettiğim eğer belgelerimizde usülsüzlük varsa neden imza karşılığı sınava alındığımız, eğer yetersizlikten kaldıysak ne gibi bir kriter uygulandığı. Tabi bu soruların cevabını dilekçe vererek almamız seneler sürebilir. Yapacağımız sadece 50 lira sınav tekrar ücretini yatırmak ve 15 gün boşu boşuna beklemek ve bu sefer bir saçmalığa maruz kalmamayı dilemek.
Kağıthane ilçesi ehliyet sınavlarında kötü bir üne sahip, bu seferki kurala uyarak bizi mağdur etmek oldu sanırım.
O gün çektiğim resimler linktedir.

http://img268.imagevenue.com/gallery/loc141/384_1567_14Mays2011.php

Hocam bu yüzden bu ilçeyi, semti sevmiyorum. Kağıthane Gültepe'de oturuyorum, buradaki kurslara bir göz atayım dedim, ciddiyetsizlik, adamı kekleme durumu var. Kadıköy'de bir kursa yazıldım Gültepe'de oturmama rağmen. Ama malesef ehliyeti çıkarma, sınavlara girme falan hepsi karşıda oldu. Ben burada girerim diye tahmin ediyordum. Yol parası da girdi arada. Ama hiç değilse böyle şeylerle uğraşmadım. Keşke düzgün bir yer bulsaydınız, üzüldüm hocam adınıza. :pale: