PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ateşlemeye yardım....chopper vz 800



Alkolica
15 Mayıs 2011, 04:13
arkadaşlar bir hafta önce iş yerinde makineyi yıkayalım dedik fakat çalıştırdığımda alet tek silindire düşmüşdü öndeki silindir ateşleme yapmıyordu...bujidendir dedik ama bi 20 km yaptık tek silindirde... sonra burda yeni bi buji taktık bu sefer düzeldi ama akşamında arka silindir gitti :( iki yeni platin bujiden sonra bi sıkıntı kalmadı derken,bugün akşam arka silindir çalışıyor fakat...ön silindir ateş gibiyken arka silindir ılık.... içeride normal patlama olmuyor egzozdan beyaz duman geliyor ve çekiş mahvolmuş durumda bizim burdaki garajda(bilenler bilir)ufak tefek sıkıntıları gideriyoruz ama bana suzuki servisinin yolu gözüküyor gibi hem fikirleriniz hem servis önerileriniz benim için çok önemli.
motor benim oğlum gibi yeni aldım sayılır içim burkuluyor böyle bir yerinde birşeyler ters gidince ;(
Benim tahminim bujiyi düzgün takamadık yada pipoda sıkıntı var,karbüratör hava ayarı yada senkron ayarında terslik var...makina tek silindirdeyken içi yağ dolmuşdu onu hafif hafif atıyor,düzeldi gibi ama segman istediğini düşünmek bile istemiyorum.. akıl veya akıllı adam lazım anadolu yakasında çocuklarınızı nereye götürüyorsunuz bi elden geçsin,gerçi kıl girmiyor bu ara ama :pr:

MotorKafa
15 Mayıs 2011, 04:33
Onur Kartal sanayide bir suzuki servisi var adamlar sağlama benziyor tırt bir yer değil sanırım ne zaman gitsem sağlam suzukiler oluyor kapının önünde. (Adam binlerce lira baydığı motorunu kıytırık bir yere götürmez diye düşünüyorum.) İstersen oraya bir git derim.

Alkolica
15 Mayıs 2011, 04:41
sercan baya bi canım sıkıldı en azından pc'ye filan bağlıyorlar gizli saklı birşeyi kalmaz bir kere bayılırız... kartal sanayide tam neresi bi anlatıver be..ölücem üzüntüden :salut:

MotorKafa
15 Mayıs 2011, 23:46
Sanayiye girdikten sonra en soldaki sokağa giriyorsun o sokağın yukarı kısmında en sonda. Zaten sor motorcular nerede diye söyler adamlar.

draggy
16 Mayıs 2011, 00:06
Hocam bugün yanındaydım hatırlarsın, ateşleme sorunu gibi gelmedi bana. Gerçi pipodan söküp kabloyu atlatma yaptınız ama, bide kabloyu sökmeden bujiyi takıp öyle bir bak atlatma yapıyor mu diye, hatta sonradan düşündüm neden öyle kontrol etmediniz diye, ama yanık yağ kokusu da aldım egsozdan. Umarım fazla yağ ve pipodandır sorun öbür türlü biraz uğraştıracak gibi seni.. İlk yıkatmamda acemi bir yıkamacı direkt tazyikli suyu dibinden vurmuştu, pipoyu oynatmış, zıplaya zıplaya 100 mt gidebilmiş sonra yerine oturtmuştum. En iyi kontrol pipoya bujiyi takıp öyle denemek bence...

Alper41
16 Mayıs 2011, 00:07
işte bu yüzden motorumu bez ile temizliyorum , geçmiş olsun umarım sorunun en kolay biçimde halledilir .