PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat !



ruzzgar
08 Mayıs 2011, 10:56
Arkadaşlar merhaba, siz değerli motorcularla yaşadıklarımı paylaşmak umarım sıkıcı olmaz. Dün yaşadığım bir durumu sizinle paylaşmak istedim.

Antalya Kemer yolunda ilerliyorum, 400m tüneli geçtikten sonra, yarı ciddi bir viraja geldim, viraz uzunca. Tam girdim, yanımda uçak motoru gibi bir ses, racing ci bir arkadaş nasıl gidiyor akıllara zarar! Virajda öyle bir yatıyor ki sağa ardından sola ardından yine sağa otomobilleri uc uca geçiyor, yani özür dilerim ama bu adam nasıl ölmesin? Kardeşim sen pisttemisin, burası otobanmı, virajda nasıl gazlıyorsun, hadi gazladın hiç mi acımıyorsun canına, bir de viraj içinde makasa giriyorsun! Yani nasıl o virajda sağ sol yattı araçlarına arasına girdi inanamıyorum. O değil Allah ın gücüne gitmesin, makas attığı araçlarda Doğan Şahin.

Allah yardımcısı olsun, ben burdan bir insan olarak belki bir okuyan olur diye kardeşçe bir fikrimi paylaşmak istiyorum. Lütfen, biraz daha düşünceli davranalım. O anki adrenaline, nefsin hükmüne kapılıp dönüşü olmayan hatalar yapabiliriz. Ciddi bir rahatsızlık sonucu hayata tekrar döndüm, yaşamın değerini çok acı anladım. Aldığım nefesin, gördüğüm bulutların, güneşin değerini kaybedince anlıyorsun. Lütfen, ölmek bir kurtuluş, yatağa bağlı yaşamak her gün ölmektir. Sen ölünce meydan bana arkadaşıma başkasına kalır. Adın değil yaşamışlığın bile anılmaz.

Okucu arkadaşlarımında desteğini bekliyorum bu konuda, bizler küçük klasman kardeşlersek, büyük klasmanları uyaralım. Biz denize atalım, balık bilmesede ..

Dikkat!
Saygılarımla

Samet Ağır
08 Mayıs 2011, 11:13
trafik kurallarını hiçe sayarak,hız sınırı uzaylılara geçerlidir diyerek,hiçbir günahı olmayan diğer sürücüleri de tehlikeye atarak yapılan sürüşleri kesinlikle onaylamıyorum..:pr:

ve bende 20 seneden fazladır motora binmeme , motorcu camiasından olmama rağmen,bir kaza durumunda bahsettiğiniz şekilde ( burası önemli) kullanan motorcuyu savunmaya çalışan,ya yoldaki çiçek sulamasından kalan ıslaklığa bahane bulan,yada diğer bir 4 teker araç sürücüsüne çamuru atan motorcuları anlamıyorum...

tamam biz motorcular da günahsız yere çok seferler tehlikeye atıldığımız oluyor,hatta bu tehlike o kadar büyük olabiliyorki , bazen bir arkadaşımızı kaybedebiliyoruz...:pr:

ama bilinmesi gereken bişey vardırki genel anlamda motor ve motorcu sütten çıkmış ak kaşık değildir.....ve en üzücü olanı bazı motorcu arkadaşlarımız varki trafikte....öldüğünde üzülmek yerine, hakettiğine inanıyor ve zaten olacağı belliydi diye düşünebiliyoruz...keşke duvara patlasaydından diğer vatandaşın günahına bari girmeseydin diyebiliyoruz....:pr:

onun için motorcu adını kirletmemek için tüm kurallara uymalıyız...özellikle hız sınırlarına....benim motorum 300 basıyor...basmayacaksam neden aldım diyorsanız cevabı da ya piste gidin yada otobanında bile 120 km sınır olan bir ülkede o makinayı almasaydın kardeşim olur...:cat:

ruzzgar
08 Mayıs 2011, 11:21
Yazamaya çekindiğim bir çok cümleye ışık olmuşsunuz sevgili Sametagirl. Umarım bu acı sözlerimiz, insanları kızdırmazda, bir an bile olsa düşündürür. Herşey güzel olan için

osmanba
08 Mayıs 2011, 11:21
Çok güzel düşünceler. İnanırım ki sizler bu görüş doğrultusunta hayatınızda motosiklet binmenin tadını seneler boyu doya daya yaşarsınız.
Bir zamanlar SS grubu motosikleti bende kullanırdım. Bizim içimizden bahsettiğin gibi şövmen olan arkdaşlar malesef ki şu an aramızda değil, dünyamızda bile yoklar. Ben sürekli bu canım arkadaşlarımı ikaz ederdim ve onlar uyarılarımı hiç ciddiye almazlardı. Malesef arkalarında gözü yaşlı aileler ve yetimler birakarak gittiler.:pale:

ruzzgar
08 Mayıs 2011, 11:32
Biraz önce sabah haberlerini izliyordum, mobese habercisi diye bir program var, kazaları gösteriyor şehir içinde. İnanırmısınız bir tanesinde , motor gazladı sağ şeritten gidiyor önü boş, arkadan bir oto geldi, sanki orda bir motor yokmuşçasına resmen motoru biçti. Dumru oldum izleyince, hiç durmadan dip gaz kaçtı gitti. Yaw bizim ülkemiz manyak dolu, El deliye, biz akıllıya hasret yaşarız burda.

Çok değil 6, 7 sene öncesine kadar saxo vts vardı. Öylesine bir grubumuz vardı 5 6 araba gazlardık Etiler Bakırköy vs. İnanırmısınız arkadaşlarımdan biri sırf uyuz olduğu için E5 ve E6 da motorların üstüne kırardı. Olum yapma yazıkdır dediğimizde, şerefsizler bit gibi çıkıyor heryerden derdi. Manyak da çok ülkede.

sideprensi07
08 Mayıs 2011, 12:57
üsülüne uygun motor kullanan sayısı ülkemizde %30 larda,

geçen hafta biri altında büyük bir motor bir geçti marketin önünden otobüsün sağından sollama yaptı,önünde araç var,hız kesmedi 2aracın arasın dan nasıl geçti o hızınan resmen otobüsün sağ ön köşesini yaladı:pale:şöfer gaza dokunsa imiş altına alacak,adam görmüyorki aniden geldi sağından girdi önünden çıktı motorcu,şöfere iyiki inme gelmedi

ondan sonra otobüs arkadan çarptı olacak

halk dilinde sabitlenmiş bir deyim,, olacağı belli idi:pale:

syclla
08 Mayıs 2011, 13:09
babacan burası türkiye burda basınca giden motorlardan olacak.yüksek seleli büyük tekerlekli edurulardan olacak.125 cc ile 200 km yapmaya çalışan motorcular olacak.yani işin özü kimse parasını klasik motosiklet için çöpe atmaz

rasta07
08 Mayıs 2011, 13:17
Antalyada hız motoru tutukunu arkadaşların kendilerini tatmin edebilecekleri başka yol yok , illa ki kemere gidip gelicekler :) ...

Geçen aylarda bir abimiz yarışan arabaların bir tanesinin savrulması ile hayatı kaybetti , artık birde kendiniz hız yapınca nasıl bir tehlikeye giriyorsunuz siz düşünün...

cavro
08 Mayıs 2011, 17:53
böyle şeyler gördüğümde duyduğumda aklıma hep şu cümle geliyor

ölmenin daha ucuz yolları var

ruzzgar
08 Mayıs 2011, 19:33
Biz hız yapmasın demiyoruz ki, arkadaşlar yanlış anlıyor sanırım, tabi ki gazlayacak. Onun için alıyorsun o motoru. Fakat motor, otomobil gibi değil. Antalya, Kemer arasına ister basar ister basmaz, bana düşmez sadece yapılmaması gerekenleri bir insan olarak söylerim. İster alırsın, ister almaz devam edersin. Ama eminim ki, o şekilde davrananlara hak verenler, başlarına kötü bir şey geldiğinde, ilk söylentiyi çıkaranlar olacaktır ve bunu heyecanlı bir şekilde dillere taşımaktan hiç çekinmeyeceklerdir. '' Falanca Ahmet varya olm 240 la virajdan uçmuş, kafası kopmuş manitası parçalanmış ' diğeride ' Vay be olm, manita güzelmiymiş lan '' .

İşte bu acı son, olmaması için ufak bir serzenişte bulunuyoruz o kadar.