PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilk defa Scooter alacak olan birine tavsiyeleriniz



aydoganaycan
08 Mayıs 2011, 10:25
Merhaba, foruma yeni katildim. 4 tekerden vazgectim ve bir motor almayi dusunuyorum. hic tecrubem yok sadece ehliyetimi alirken motosiklet kullanmistim.

Oncelikle 1.90 boyundayim ve yaklasik 105 kiloyum esiminde 55 kilo oldugunu dusunursek motosikletin cogu zaman 160 kilo ve ustu bir agirliga maruz kalacagini dusunursek

1- alinacak scooterin motor hacmi ne olmalidir?hedefimde kymco xciting 250i ve sym gts 250i evo var. bunlar performans olarak yeterli kalir mi?
2- ilk defa scooter alinacaksa bu 0 bir scooter mi olmali yoksa 2.el almak mi lazim?
3- kymco ve sym scooterlari hakkinda gerek burada gerek baska forumlarda cok iyi yorumlar okudum. bunlar butce acisindan uygunken piaggio, honda, suzuki gibi markalarin 2.elleriyle kafa karistirmaya gerek var mi?
4- ileride scooterdan bir enduro ya da touring motora gecmek istenirse ne tur zorluklar yasanir. hedef bunlarsa bu tipte motosikletlerle mi baslamak iyi olur.

aklima gelen sorular bunlar. gordugunuz gibi scooter ve motosiklet hakkinda bilgilerim baslangic seviyesinde bile degil.

paylasimlarinizi bekliyorum.
iyi pazarlar dilerim...

mustf
08 Mayıs 2011, 11:08
Dostum sözünü ettiğin motorlar iyi motorlardır. Boyuna ve kilona da böyle bir motor gider.

Fakat ileride ben bunu değiştirir vitesliye geçerim, diyorsan maxi scooterde zarar edersin. 2. el satımı zordur, bu konuda kesin kararı sen vermelisin. Yani sözünü ettiğin motorların sıfırını alırsan ona sonuna kadar binmen gerekir. Çünkü satmak isteyipte satamayan veya değerinde satamayan çoktur.

Şimdi, bütçen nedir bilmiyorum ama, eğer sıfırdan motora başlıyorsan,, bu işte tecrüben yoksa... 2. el birşeyle giriş yapsan daha iyi olur bence.

Sıfır motor alıp 2 haftada satanlar, " ben bu motor işini yapamam" deyip bırakanlar var. O durumda zararının büyük olmaması için 2. el birşeyle bu işi denemen daha güzel olur.

Ayrıca dikkat!!! En az bir sene tecrübe kazanmadan yengeyi arkama alıp gezeyim olayına girme. Motor şoförlüğü arabadan çok zordur ve tecrübe ister. Koruma ve kaskını mutlaka al.

syclla
08 Mayıs 2011, 14:18
fazla gitmeyen ama iyi duran bişey al . illaki devrilecek o motor düşünce için yanmasın.ama ben scooter ci olcam diyosan bilemem

gokmenkurt
08 Mayıs 2011, 20:57
kymco xciting çok güzel bir motor. baş ağrıtmaz. kullanan bi arkadaş vardı sitede ayrıntılı bilgi verecektir. nacizane tavsiyem arabadan şoförlük tecrübeniz varsa motor hacmi küçük ve kolay satılan 2ci el bişeyle bşalayın. yamaha ybr honda cbf150 yada tvs apache olabilir. hızlanma ve duruş araba gibi olmuyor en ufak bişeyde yan yatıyorsunuz güçlü motor extra risk demektir.
zaten maxi scooter keyiftir. yazın kullanılan keyif araçlarıdır ve son derece kabadır. hızıda iyi olduğundan bence tecrübe ister. eğer bütçeniz uygunsa 2ci el suzuki burgman 600 tavsiye ederim çünkü triptronic viteslidir. ister otomatik ister manuel kullanırsınız. kymco xciting ise bildiğim kadarıyla kayışlıdır ekstra yakıt ve performans kaybı demek bu