PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006 Yamaha Xmax 250 Akü Sorunu



erdierdi
14 Haziran 2017, 10:41
Öncelikle herkese merhabalar. 2006 model yamaha xmax motorumun 1 haftada aküsü bitiyor. Aküde sorun vardır diye yeni akü aldım sorun devam etti. Bir ustaya gösterdim kontak kapalı olduğu halde motosiklet akım çekiyor. Kafanın orada ki sigortaları tek tek sökerek kontrol ettik fan müsürünün akım çektiğini söyledi fan müsürünü değiştirdim problem hala devam ediyor. :pr: 2006 serisin de bu problemle karşılaşmış, çözüme ulaşabilen bir arkadaşım var ise yardımlarını bekliyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Bu sebeple foruma üye olmuş aranıza katılmış bulunuyorum. Daha keyifli şeylerle alakalı muhabbet etmek dileğiyle :wiinkk:

diablof
14 Haziran 2017, 10:58
dostum kısa devre olabilir motorun herhangi bir yerinde. kabloları kontrol etmen gerek.

ya da sistemde sıkıntı yok ama konjektör yada statörde sıkıntı var. ve tam olarak şarj etmiyor motorunu.

başka bir ihtimal yok zaten. önce konjektörü ve statörü bir kontrol ettir. sonra tesisatta kaçak aramaya başlayabilirsin.

kolay gelsin.

erdierdi
14 Haziran 2017, 11:12
teşekkürler cevap için.İşi hızlandırmak adına bilgi topluyorum. Bu serilerde statörün plastikleri eriyip birbirine değiyormuş.o 3 soketi değiştirip
yerine taş klemens takmamızı öneren oldu.Böylece hem ısınmadan dolayı erimenin önüne geçicem hemde soğuk tutucam..Bende önce o klemensleri takıp, sonrasında konjektörü değiştirmeyi düşünüyorum.Problem devam ederse benzin döküp yakacağım herhalde :)