PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖN FREN KALİPER SORUNU YARDIM



karahan_yel
02 Haziran 2017, 09:33
MOTORUMUN ÖN FREN BALATALARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN İŞLEME BAŞLADIM KALİPER PİSTONLARI NI BALATALARI TAKMAK İÇİN İÇERİ İTTİM ÇİFT PİSTON BALATALARI TAKTIM LAKİN PİSTONLAR ÖNE GİTMİYOR FREN KOLU BOŞ BASIYOR NE YAPTIMSA YAĞ POPALAYAMADIM İŞİ BİLEN USTALARDAN YARDIM RİCA EDİYORUM

diablof
02 Haziran 2017, 09:40
hava kalmıştır hortumda yada mekanizmada bir yerde.

şöyle yap. yukarıdan yağı koyarken aşağıda fren merkezi bağlantı kısmı açık olsun. yağ aşağıdan damlamaya başlayınca tak merkeze ve sık.

2 kişi yaparsanız daha rahat olur. arada hava kalma ihtimali de azalır. 1 kişi fren merkezinden hortumu çıkarıp eliyle ucunu tutsun, diğeri yağ haznesini doldursun yukardan.

aşağıda hortumu tutan arkadaş yavaşça elini bıraksın hortumdaki hava çıkıp yağ gelene kadar. bu arada yukardaki arkadaş haznede yağ bitip tekrar hortuma hava dolmasını engelleyecek şekilde yağın seviyesini sabit tutacak.

hortumdan yağ gelince takın merkeze. sonra yukarıdan da seviyesine kadar yağ koyup kapatın hazneyi.

thats all folks.

kolay gelsin.

karahan_yel
02 Haziran 2017, 09:51
Hocam yağ alttan akmıyor üsteki yağdanlık dolu anlamadım gitti

diablof
02 Haziran 2017, 14:02
:) dostum hava var işte kanalda. yağı üstteki kaba doldur. aşağıdan çıkar hortumun ucunu. sonra freni sık bırak ve bu işlemi birkaç kere yap. sen sıktıkça hava boşalıp yukarıdan aşağıya yağ inecek.

yağın geldiği anda da hortumu yerine tak hemen hava oluşmadan sonra da yukarıdaki yağ haznesini belirttiği yere kadar doldur kapat.

kolay gelsin.

.::YaRGıÇ::.
03 Haziran 2017, 02:47
eğer bilmiyorsan kesinlikle o havayı alamazsın oradan.önce youtube de ilgili videoları izle.altın elbiseli adam var.onun bir videosu var.hidrolik yağ değişimi diye.